Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Βόμβα στη ΝΔ: εταιρεία λογισμικού επιχειρεί να μπλοκάρει τις εκλογές

Το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε γνωστό από τον Πλακιωτάκη πως η εταιρία Genius Systems που θα αναλάμβανε τη διαδικασία, ζητά να μη γίνουν οι εκλογές.
Συνέχεια στο σίριαλ της εκλογής προέδρου της ΝΔ δίνει η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η εταιρεία Έξυπνα Συστήματα (Genius Systems) AE κατά της Νέας Δημοκρατίας, με το θρίλερ των εσωκομματικών εκλογών να μην έχει τέλος.


Ξαφνικά, το μεσημέρι του Σαββάτου (12.12.2015), στο περιθώριο γεύματος που παρέθεσε σε εστιατόριο του Ψυρρή ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης στους πολιτικούς συντάκτες, έγινε γνωστό πως η εταιρία Genius Systems, που είχε πάρει μέρος στον διαγωνισμό που προκήρυξε η ΝΔ για την εταιρία που θα αναλάμβανε τη διαδικασία, έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και ζητά να μη γίνουν οι εκλογές μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση! Και η υπόθεση εκδικάζεται την Τετάρτη.

Η Genius Systems είναι μια από τις εταιρίες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό της ΝΔ, αλλά τα στελέχη του κόμματος επέλεξαν τη Vodafone. Ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρίας κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και στο περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς που έφτασε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφέρεται πως η Genius Systems ανταποκρίθηκε εμπρόθεσμα στους όρους του διαγωνισμού, καθώς υπέβαλε οικονομική και τεχνική προσφορά ύψους 545.000€, συμπεριλαμβανομένης και της δαπάνης ύψους 115.000€ για την απασχόληση εξειδικευμένου προσωπικού. Η εταιρία, θεωρεί ότι η προσφορά της ήταν καλύτερη από εκείνη της Vodafone, ενώ υποστηρίζει πως είχε στείλει επιστολή και στους τέσσερις υποψήφιους για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία "απαντά" πως είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και δεν ήταν υποχρεωμένη να επιλέξει την πιο οικονομική λύση, αλλά τη λύση που θεωρούσε καλύτερη και θεωρεί ότι η εταιρία δεν θα δικαιωθεί και δεν θα ισχύσουν τα ασφαλιστικά μέτρα. Όλα αυτά ενώ την Κυριακή είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ και αναμένεται να γίνει και ένα πρώτο τεστ από τη Vodafone.

Πολιτικό τόνο στη νέα εμπλοκή που παρουσιάζεται στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έδωσε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Παπαμιμίκος, που έκανε λόγο για κάποιους που θέλουν να μη γίνουν οι εκλογές ή δεν θέλουν μεγάλη συμμετοχή και ένα κόμμα μικρό και κλειστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου