Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Τηλεφωνήματα Τσίπρα σε Άνγκελα-Γερούν για να αλλάξει η εικόνα-Ο Δραγασάκης το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις

Την απεμπλοκή από το αδιέξοδο που παρουσιάστηκε στο Eurogroup της Παρασκευής επιχείρησε με άμεση αντίδραση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τηλεφωνήματα στην Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων σε Αθήνα και Βρυξέλλες ανακοίνωσε ο Γιώργος Χουλιαράκης, πρόεδρος του ΣΟΕ, στενός συνεργάτης και επιλογή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενόψει της συνέχισης των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους – σε επίπεδο Brussels Group – τη Δευτέρα και την Τετάρτη.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνομιλία με την κ. Μέρκελ, οι δυο ηγέτες εξέφρασαν την κοινή βούλησή τους να παραμείνουν σε σταθερή επικοινωνία καθ’ όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, με στόχο να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής λύση.
Κατά τις ίδιες πηγές, η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα, σε συνέχεια της συνάντησης των δύο ηγετών στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.
Ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, ενώ ο Πρόεδρος του ΣΟΕ και στενός συνεργάτης του Γιάννη Δραγασάκη, Γιώργος Χουλιαράκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ν. Κοστέλο.
Ο κ. Χουλιαράκης είναι ο ένας εκ των τριών που αποτελούν την διαπραγματευτική ομάδα στο Brussels Group, με την Έλενα Παναρίτη και ο Νίκος Θεοχαράκης να συμπληρώνουν την ελληνική αποστολή, αποτελώντας επιλογές του Γιάνη Βαρουφάκη
Οι συνομιλίες με τους δανειστές ξαναρχίζουν αύριο Δευτέρα, μέσω τηλεδιάσκεψης του Brussels Group, το οποίο θα συνεδριάσει δια ζώσης την Τετάρτη.
Σύσκεψη στο Μαξίμου με το οικονομικό επιτελείο
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη που πραγματοποιείται υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, συμμετέχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου