Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Να ακυρωθεί η απόφαση για μετακίνηση 2 γιατρών από το Κ.Υ. Ψαχνών Εύβοιας.


Το Κέντρο Υγείας Ψαχνών, όπως και οι άλλες μονάδες υγείας της Εύβοιας, αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα ελλείψεων σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Έτσι, η κατάσταση επιδεινώνεται δραματικά με την αιφνιδιαστική απόφαση της απερχόμενης ηγεσίας της 5ης ΥΠΕ να μετακινήσει δύο (2) γιατρούς για εφημερίες από το ΚΥ Ψαχνών στο Νοσοκομείο της Θήβας, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Ευβοίας», η οποία διαμαρτύρεται για το γεγονός αυτό. 

Το ΚΚΕ επανειλημμένα και με στοιχεία έχει αναδείξει ότι στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής της υποχρηματοδότησης της υγείας, το πρόβλημα των ελλείψεων σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό οξύνεται με αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία των μονάδων Υγείας, του ιατρικού –νοσηλευτικού προσωπικού και των ασθενών.
Είναι γεγονός ότι η μετακίνηση γιατρών από ένα Κέντρο Υγείας σε άλλη μονάδα υγείας για να κλείσουν «τρύπες» διαιωνίζει την κατάσταση που επικρατεί.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να ακυρωθεί άμεσα η απόφαση της 5ης ΥΠΕ για μετακίνηση των 2 γιατρών από το Κ.Υ Ψαχνών και για να σταματήσει αυτή η αδιέξοδη πρακτική;


Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος

Γιώργος Λαμπρούλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου