Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Π.Γ ΤΗΣ Κ.Ε ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ 1Η ΑΠΡΙΛΗ 2015

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα με το Γιώργο Μαρίνο. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο Γ. Μαρίνος  αποκάλυψε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την Τρόικα και της συμφωνίας για την επέκταση του Μνημονίου παραθέτοντας σχετικά παραδείγματα και ανέφερε:   


«Αποδεικνύεται ότι οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης και του Τσίπρα είναι τα όρια  που μπαίνουν για λογαριασμό του κεφαλαίου, και χρησιμοποιούνται για την παραπλάνηση του λαού,  αποτελούν ακόμα μια «διαφημιστική απάτη».    
Το δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ διαπρέπει στον αποπροσανατολισμό και την παραπλάνηση.     
Αυτό φαίνεται από τις  «κόκκινες γραμμές» και τα κυβερνητικά τεχνάσματα.
Πρώτο , Το σύνθημα «τέλος η  λιτότητα» είναι μαύρο αστείο. 
Σε όλη τη χώρα, κι εδώ στη Χαλκίδα, στην Εύβοια στενάζουν οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι.  
«Είναι εδώ» η υψηλή ανεργία , οι απολύσεις, ο εργασιακός μεσαίωνας στους εργασιακούς χώρους,  στις βιομηχανικές ζώνες, «είναι εδώ» οι χαμηλοί μισθοί, παραμένει η άθλια κατάσταση στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας, υποφέρουν οι συνταξιούχοι, συνεχίζεται η οικονομική ασφυξία των μικρών Επαγγελματιών και Εμπόρων, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς. Στη θέση της λιτότητας μπαίνει ο «ΛΙΤΟΣ ΒΙΟΣ» σύμφωνα με τα λεγόμενα του  υπουργού οικονομικών Βαρουφάκη. 
Τι λένε για τα κλειστά εργοστάσια, για τις απολύσεις, τι λένε για το Τσιμεντάδικο που το έκλεισε η LAFARGE, για τη ΝΕΟΣΕΤ, το ΣΕΛΜΑΝ και τα άλλα εργοστάσια που προεκλογικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έταζαν «λαγούς με πετραχήλια» ;
Τα παραδείγματα αυτά δείχνουν ποιος πραγματικά κυβερνά, ποιος έχει την εξουσία στα χέρια του, δείχνουν ότι το κουμάντο το έχουν τα μονοπώλια, οι καπιταλιστές και η ανάπτυξη που έχει κριτήριο το κέρδος θα διατηρεί τα παλιά και θα γεννάει συνεχώς νέα θύματα, ανεξάρτητα από τη διαχειριστική εκδοχή .     

Δεύτερο, το σύνθημα που λέει πως η κυβέρνηση δεν θα συμφωνήσει με «υφεσιακά μέτρα» δεν αφορά τους εργαζόμενους αλλά το μεγάλο κεφάλαιο, απευθύνεται στους μεγάλους επιχειρηματίες. Η αλήθεια είναι πως οι μεταρρυθμίσεις, οι αναδιαρθρώσεις που προωθεί η κυβέρνηση αποσκοπούν στη στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, των επενδύσεων, της αύξησης των κερδών που προϋποθέτουν τσακισμένα εργατικά– λαϊκά δικαιώματα, και ενίσχυση του αντεργατικού οπλοστασίου που ψήφισαν στη βουλή οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. 

Τρίτο, το σύνθημα «τέλος στα μνημόνια» είναι για τους αφελείς.  
Η αλήθεια είναι πως το μνημόνιο το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε πως θα σκίσει και τα αντιλαϊκά μέτρα που περιέχει, ως μέρος της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε και της πλουτοκρατίας ζει και βασιλεύει. Η ίδια η κυβέρνηση αποδέχεται το 70% των σκληρών μέτρων του μνημονίου και ισχυρίζεται ότι το υπόλοιπο 30% θα αντικαταστήσει με άλλες μεταρρυθμίσεις, που θα είναι στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής του ΟΟΣΑ, ενός ιμπεριαλιστικού οργανισμού που ανοίγει δρόμο όλα τα χρόνια για την κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τις ιδιωτικοποιήσεις, την απελευθέρωση επαγγελμάτων.   
Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσυνδέσει το μνημόνιο από τη Δανειακή Σύμβαση και συνεχίζει να ισχυρίζεται προκλητικά πως είναι διαφορετικά πράγματα.  
Αυτό δεν έχει σχέση με την αλήθεια.  Η Δανειακή Σύμβαση και το Μνημόνιο είναι ενιαία εργαλεία επιβολής της αντιλαϊκής πολιτικής και προώθησης των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, των αντιδραστικών αλλαγών, όπως έκανε και η προηγούμενη συγκυβέρνηση.
Αυτά κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΚΕ κατέθεσε άμεσα, μετά τις εκλογές στη βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, των εφαρμοστικών, αντιλαϊκών  νόμων και θα την υπερασπιστούμε, καλώντας τους εργαζόμενους, τα εργατικά συνδικάτα, τους λαϊκούς φορείς να την στηρίξουν.

Τέταρτο, το σύνθημα που περί «τέλους της Τρόικας» εκθέτει την κυβέρνηση καθημερινά. Γιατί η Τρόικα είναι παρούσα, είναι η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Ε, η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και με αυτούς τους αντιλαϊκούς μηχανισμούς του συστήματος διαπραγματεύεται η κυβέρνηση, από αυτούς ελέγχεται στα πλαίσια της γενικότερης επιτήρησης της Ε.Ε., και δίνει λογαριασμό για τα μέτρα που θα πάρει κατά του λαού.

Μπορεί να πει κάποιος. Έτσι είναι η κατάσταση, σωστά το ΚΚΕ αποκαλύπτει το ρόλο της κυβέρνησης, καταδικάζει και αντιπαλεύει την πολιτική της, όμως πέρασαν στη βουλή τα νομοσχέδια για την «ανθρωπιστική κρίση» , και τη ρύθμιση των χρεών με τις 100 δόσεις – κάτι δεν είναι αυτά ;     
Το ΚΚΕ  νοιάζεται πολύ, παρεμβαίνει με όλα τα μέσα που διαθέτει για την στήριξη των λαϊκών οικογενειών που βασανίζονται από την ανεργία και τη φτώχεια, διεκδικεί ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης και παράλληλα αποκαλύπτει ότι η λεγόμενη ανθρωπιστική κρίση είναι ο καθρέπτης του καπιταλισμού, του εκμεταλλευτικού συστήματος κι αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά στιγματίζει το σύστημα σε κάθε χώρα.    
Τι κάνει η κυβέρνηση; Επιχειρεί να διαχειριστεί προβλήματα ακραίας φτώχειας, να πετάξει ορισμένα ψίχουλα σε ένα μέρος του λαού μας  για να του κλείσει το στόμα και να συνεχίσει την πολιτική στήριξης , χρηματοδότησης του μεγάλου κεφαλαίου, ακολουθώντας το δόγμα οι φτωχοί θα πληρώνουν για τους φτωχότερους.    
Πρόσφατα ο Υπουργός οικονομικών Βαρουφάκης δήλωσε ότι «όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις , θα πρέπει να αναστείλουμε προσωρινά η να καθυστερήσουμε κάποιες από τις εξαγγελίες . Θα το κάνουμε για να δώσουμε εμπιστοσύνη στους Ευρωπαίους εταίρους μας»
Κάθε μέρα η κυβέρνηση επιφυλάσσει και μία έκπληξη στους εργαζόμενους που την εμπιστεύτηκαν. 
Είμαστε ακόμα στην αρχή, θα δούνε πολλά τα μάτια του λαού μας αν δεν αντιδράσει άμεσα και αποφασιστικά, αν δεν διεκδικήσει τα δικαιώματα του, την ικανοποίηση των αναγκών του.  

Η εργατική τάξη , τα λαϊκά στρώματα έχουν δικαίωμα να ζήσουν στις συνθήκες του 21ου αιώνα, με την ικανοποίηση των αναγκών της εποχής μας  και  γι’ αυτά έχουν υποχρέωση να αγωνιστούν . Γιατί οι ανάγκες δεν ικανοποιούνται με την διατήρηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και τον “κοπανιστό αέρα” της κυβέρνησης .  
Η αγανάκτηση που προκάλεσε η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνηση Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ και οι βαριές συνέπειες που πληρώνουν οι εργαζόμενοι από την καπιταλιστική κρίση δεν αντιμετωπίζονται με τη λογική της αναμονής σωτήριων λύσεων από τα πάνω, δεν αντιμετωπίζονται με την αποδοχή των κυβερνητικών πολιτικών για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας και τα ψίχουλα και το λαό χειροκροτητή.  
Τα πρώτο ζήτημα είναι ο οργανωμένος αγώνας για την ανάκτηση των απωλειών με συνειδητοποίηση ότι για να  γυρίσει ο τροχός της κοινωνικής προόδου μπροστά απαιτείται γερή εργατική οργάνωση και λαϊκή– κοινωνική συμμαχία, ένταση της αντιμονοπωλιακής–αντικαπιταλιστικής πάλης για την αντεπίθεση, για την ανατροπή της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και  την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.   
Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα είναι οι παραγωγοί του πλούτου και τα συμφέροντα τους είναι σε  πλήρη αντιστοιχία με την μοναδική φιλολαϊκή λύση που προτείνει το ΚΚΕ.
Για  τη μονομερή διαγραφή του χρέους που δεν το δημιούργησε ο λαός   
Για την αποδέσμευση από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ που είναι επικίνδυνοι αντίπαλοι των λαών και να διαμορφωθούν όροι για αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με άλλα κράτη και λαούς.  
Για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.
Με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας, για την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού ώστε να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και να αναπτυχθεί σχεδιασμένα η οικονομία, να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη δουλειά για όλους, δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες, να γίνει πραγματική ανατροπή προς όφελος του λαού».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου