Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Καλλισθένης… εν δήμω



Η μαθητική παρέλαση χωρίς κάγκελα, τα σχόλια για την επίσκεψη του Τσίπρα στο Βερολίνο και ο μεγάλος έρωτας καραμανλαίων και ΣΥΡΙΖΑίων

Μαθητική παρέλαση χωρίς κάγκελα, και με ελεύθερη πρόσβαση του κοινού. Αλλά χωρίς και τους επί χρόνια διαμαρτυρόμενους, αγανακτισμένους, αντιεξουσιαστές, μπαχαλάκηδες και όλους αυτούς που ήθελαν αφενός να καταργηθούν οι παρελάσεις, αφετέρου να δημιουργήσουν άσχημο κλίμα για την χώρα.

Τι συνέβη κι εφέτος απουσίασαν; Δεν υπάρχουν αιτήματα; Όλα καλά; Ή μήπως όλοι αυτοί δεν προσέρχονταν αυθόρμητα, αλλά κομματικά συντεταγμένοι εκτελώντας εντολές; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Αξιοπρεπείς άνθρωποι έχουν το αυτεξούσιο της βούλησης και δεν γίνονται μαριονέτες κομματικών και συνδικαλιστικών κέντρων. Ίσως δεν προσήλθαν επειδή δεν είχε λιακάδα.

Τέλειωσε και η δίκη του Παπακωνσταντίνου, και λίγο ακόμη θα έπαιρνε και παράσημο. Όχι, δεν έκανε κάτι το μεμπτό άξιο λόγου. Κάτι ψιλοπράγματα. Σα να οδηγούσε ανάποδα σε μονόδρομο.

Απόλυτα φυσιολογικά τα σχόλια για την επίσκεψη του Τσίπρα στο Βερολίνο. Η αντιπολίτευση δεν βρήκε κάτι θετικό, η κυβέρνηση δείχνει ικανοποιημένη. Πάντα έτσι συμβαίνει, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση, όποια κι αν είναι η αντιπολίτευση, όποια κι αν είναι η ουσία.

Πάνω που με εντυπωσίαζε η μεγάλη ανοχή των Κυπρίων στα βάσανα που τους βρήκαν, κι αντιμετωπίζουν τα πράγματα με καρτερία (αφού δοκίμασαν να κάνουν τον νταή, αλλά δεν τους βγήκε) ήρθαν τα χθεσινά επεισόδια στην Λευκωσία να αλλάξουν το ντεκόρ.

Μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατόχων αξιογράφων. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε μια νεαρή γυναίκα, η οποία δέχτηκε τούβλο στο κεφάλι. Τα επεισόδια σημειώθηκαν από 200 περίπου κατόχους αξιογράφων, οι οποίοι έσπασαν τζάμια και προσπάθησαν να εισέλθουν εντός του κτηρίου, φωνάζοντας "κλέφτες" και "φέρτε τα λεφτά μας πίσω".

Φαίνεται τελικά ότι πρόκειται για μεγάλο έρωτα καραμανλαίων και ΣΥΡΙΖΑίων. Ο Αντώναρος, έστειλε μήνυμα στον Σαμαρά, γράφοντας στην σελίδα του ότι ο Τσίπρας φέρθηκε σπουδαία, ενώ κανείς προηγούμενος πρωθυπουργός δεν έκανε κάτι ανάλογο. Παιδιά, κάν’ τε κράτει για να μη αρχίσει ο κόσμος να αναρωτιέται και να φιθυρίζει.

Ο Σουλτάνος παλεύει απεγνωσμένα να αυξήσει τον αριθμό των εδρών που θα καταλάβει στο κοινοβούλιο το κόμμα του τον Ιούνιο, από 400 σε 550. Έτσι, θα συγκεντρώσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων που χρειάζεται προκειμένου να προωθήσει την αναθεώρηση του Συντάγματος και να θέσει σε ισχύ το προεδρικό σύστημα χωρίς τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος.

Αποδείχθηκε τελικά, ότι πρόκειται για ένα αδίστακτο δικτάτορα, που στέλνει στην φυλακή όποιον τολμήσει να τού ασκήσει κριτική. Αναρωτιέμαι, πώς θα τα γυρίσουν οι εδώ τουρκολάτρες, που έκαναν καριέρες πάνω στην «ελληνοτουρκική φιλία».

Εχθές ήταν η επέτειος των νατοϊκών βομβαρδισμών κατά της Σερβίας. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί πιέσεις για να αναθεωρήσει την πολιτική του το Βελιγράδι απέναντι στην Μόσχα. Ο Πρόεδρος της Σερβίας, απάντησε δημόσια: «Δεν ζήτησα τη συμβουλή κανενός, για θέματα που αφορούν το συμφέρον του λαού».

Καλλισθένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου