Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Μίνι συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο

Γεύμα προς τιμήν του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου παρέθεσε ο απερχόμενος Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας, λίγες ημέρες πριν την αποχώρησή του από το Προεδρικό Μέγαρο.


Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, στο γεύμα είχαν προσκληθεί και παρακάθισαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντωνης Σαμαράς. Το γεύμα είχε κλειστεί από χθες, αλλά ανακοινώθηκε μόλις σήμερα.
Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ο κ. Παπούλιας θα παραδώσει την Προεδρία στον Προκόπη Παυλόπουλο έπειτα από θητεία δέκα ετών. Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού ορκιστεί, θα μεταβεί την επόμενη μέρα στο Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού και θα παραλάβει από τον προκάτοχό του.
Αν και δεν έχουν προσδιοριστεί οι ακριβείς ημερομηνίες της ορκωμοσίας και της παράδοσης, να σημειωθεί ότι ο κ. Παπούλιας πριν από δέκα χρόνια είχε παραλάβει στις 12 Μαρτίου. Την ίδια ημερομηνία, πριν από 20 όμως χρόνια, στις 12 Μαρτίου 1995, είχε αφήσει το Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος αποχωρώντας μαζί με τον τότε απερχόμενο Πρόεδρο, Κωνσταντίνο Καραμανλή, ως διευθυντής του νομικού τμήματος της Προεδρίας. Είκοσι χρονια μετά επιστρέφει, και ίσως την ίδια ακριβώς ημέρα, ως Πρόεδρος.
Ενδιαφέρον πάντως στο σημερινό γεύμα παρουσίασε και η συνύπαρξη των κ.κ. Τσίπρα και Σαμαρά. Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που συνομίλησαν μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι μετά την ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού δεν είχε γίνει η καθιερωμένη παράδοση - παραλαβή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου