Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ ΣΤΗΝ «GREKLAND PANORAMA 2015»

Και φέτος πραγματοποιήθηκε η έκθεση - σταθμός για την Ελλάδα «GREKLAND PANORAMA 2015» στην καρδιά της Στοκχόλμης, την πρωτεύουσα της Σκανδιναβίας.
Δύο ημέρες γεμάτες εικόνες, γεύσεις, μυρωδιές και ακούσματα από Ελλάδα, στην αποκλειστική διεθνή έκθεση τουρισμού για τη χώρα μας στην Βόρεια Ευρώπη, η οποία διοργανώθηκε στις 13-15 Φεβρουαρίου 2015 στο μεγαλύτερο θολωτό εκθεσιακό κέντρο του κόσμου «Ericsson Globe Arena», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ.α.
Την έκθεση επισκέφθηκαν συνολικά 10.890 άτομα (επίσημη καταμέτρηση του Globe Arena) αριθμός αυξημένος κατά 55% σε σύγκριση με τη διοργάνωση του 2014, ενώ ο νέος εκθεσιακός χώρος ήταν περίπου 1.250 τ.μ. μεγαλύτερος (4.200 τ.μ.).
Συμμετείχαν όλοι ανεξαιρέτως οι μεγαλύτεροι ταξιδιωτικοί πράκτορες (tour operators) της Σουηδίας που διαχειρίζονται περισσότερο από το 70% της κίνησης προς την Ελλάδα.
Το δυναμικό “παρών” έδωσε και ο Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού προκειμένου να κάνει επαφές και να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες, ιδίως από τη Σουηδία και την ευρύτερη Σκανδιναβική αγορά, με την ισχυρή παρουσία της Δημάρχου Ελένης (Λίνας) Ευσταθίου, συνοδευόμενη από τον σύμβουλο - συνεργάτη σε θέματα τουρισμού - πολιτισμού Κωνσταντίνο Βλαχοστέργιο και την ιδιοκτήτρια του τουριστικού γραφείου Traditional Tours Νικολέτα Λαλαγιάννη.
Πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες B2B συναντήσεις προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασιών, μεταξύ των οποίων: Patrik Marklund (ving thomascook product manager), Jacke Mentsas (airtours managing director), Johanna Strand (tui Nordic product manager), Takis Filipopoulos (apollo kuoni product manager), Leonidas Babanis (general manager north events, organizer grekland panorama), Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος (πρόεδρος χαμόγελο του παιδιού), Σκαλτσά Λίλλυ (υπεύθυνη ΕΟΤ Σουηδίας) και Αλεξάνδρα Πασχαλίδου (δημοσιογράφο, οικοδέσποινα).
Επόμενος σταθμός η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι, την πρωτεύουσα της Σερβίας, 19 ως 22 Φεβρουαρίου 2015. Περισσότερα σε συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου