Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Επίκαιρη ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με τις εγκαταστάσεις ΑΠΕ και ιδιαίτερα της αιολικής ενέργειας στη χώρα με αιχμή την Εύβοια και την Καρυστία.



Με παρέμβαση της παράταξης «Στερεά σε Νέα Τροχιά», δια της τοποθέτησης της Περιφερειακής συμβούλου Σοφίας Τσολάκη, τέθηκαν στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της 6ης Οκτωβρίου 2014 σημαντικά ερωτήματα -  στον Περιφερειάρχη κο Μπακογιάννη και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη κο Σανιδά - σχετικά με τη στάση της πλειοψηφίας, όσον αφορά στις εγκρίσεις Περιβαλλοντικών όρων και γενικότερου Χωροταξικού Σχεδιασμού για την κατασκευή αιολικών πάρκων, ιδιαίτερα στο νομό Ευβοίας,  υπό το πρίσμα των επισημάνσεων που απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. 

Οι κότες

Πηγαίνουν στους νομούς που ανήκουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και το παίζουν προβληματισμένοι από την κατάντια του κοσμάκη. Και στα αιτήματα των κατοίκων ή ψηφοφόρων τους, δηλώνουν υπερασπιστές της οικονομικής δυσπραγίας και των αιτημάτων τους ή έτοιμοι για να τα ψάλλουν σε υπουργούς και κυβέρνηση, μόλις κατέβουν οι βόρειοι ή ανέβουν οι νότιοι στην Αθήνα.

Ιερα Μητρόπολις Χαλκίδος Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Ιερά Αγρύπνια

Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 9:00μ.μ., στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Οσίου πατρός ημών Γερασίμου του εν Κεφαλληνία, Αγίου Αρτεμίου του Μεγαλομάρτυρος και Αγίας Ματρώνης της Χιοπολίτισσας

ΘεΙα ΛειτουργΙα Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθεου

   Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, πρόκειται -συν Θεώ- να τελεσθεί η Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου, σύμφωνα με παλαιά παράδοση της Τοπικής μας Εκκλησίας.
v  7:00π.μ. Όρθρος.

Ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την πολιτική συγκυρία.



Η χώρα εισέρχεται σε μία περίοδο όπου οι πολιτικές επιλογές επικαθορίζουν τις προτεραιότητες τόσο της συγκυβέρνησης των μνημονιακών πολιτικών, όσο και της τρόικα, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ. Ανάγκα και θεοί πείθονται…

Ομιλία Β.Αποστόλου για ψήφο εμπιστοσύνης



«Θα συνιστούσα στους συναδέλφους της Ν.Δ. να μη μιλάνε για το ήθος της αριστεράς, χωνέψτε το, σ’ αυτό το πεδίο η αριστερά έχει ολοκληρωτικά κερδίσει.
Θα σταθώ στον αγροτικό χώρο.
Αποτελεί για μας έναν από τους βασικούς οικονομικούς τομείς.
Αντίθετα για σας ποτέ δεν υπήρξε.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ


Η αλληλεγγύη είναι ένα απ` τα όπλα μας στον «πόλεμο» με αντίπαλο τις πολιτικές που οδηγούν όλους μας σε εξαθλίωση.

ΤΡΙΤΗ 14/10/2014 7.30 Π.Μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ

Έμμεση παραδοχή κυβερνητικής παρέμβασης στη ΝΕΡΙΤ



Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας απάντησε στην ερώτηση 2505 με ημερομηνία 12/09/2014, του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Αναγνωστάκη, για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στο δημόσιο χαρακτήρα του νεοϊδρυθείσας ΝΕΡΙΤ και κατ’ επέκταση για την κατάργηση του δημόσιου και ακηδεμόνευτου χαρακτήρα της.

O Δημάρχος Κύμης-Αλιβερίου έπιασε...δουλειά....



Την Παρασκευή, 3-10-2014 πραγματοποιήθηκε Δημοτικό συμβούλιο στο Αλιβέρι.
Το παρακολούθησα και πραγματικά αγανάκτησα με την υποκρισία εις βάρος του λαού της περιοχής μας ορισμένων “παραγόντων”. Και εξηγούμαι. Πλέον με υπουργική απόφαση, δίνεται το ελεύθερο στην ΑΓΕΤ να καίει RDF.

Αλλιώς Δήμος Καρύστου



Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης Οκτωβρίου, το οποίο παρ΄ολίγο  να μην πραγματοποιηθεί λόγω ελλείψεως απαρτίας αφού σύσσωμη η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης καθώς και πολλά μέλη της διοίκησης, αρχικά, δεν προσήλθαν, παρών από μέρους της παράταξής μας ήταν ο επικεφαλής Ισίδωρος Παπαλυμπέρης.
Τελικά η απαρτία επιτεύχθηκε με την παρουσία των συμβούλων της αντιπολίτευσης, Ισίδωρου Παπαλυμπέρη και Κούλας Βρανά.

Με 155 “ναι”, 131 “όχι”, 2 “παρών” και 12 “απόντες” πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και από Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλή

Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε η κυβέρνηση που συγκέντρωσε 155 “ναι”, 131 “όχι”, 2 “παρών” και 12 “απώντες” . Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 288 Βουλευτές.

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Το τσίμπησε το υπουργείο ο Νικήτας…


…η είδηση δεν είναι ότι επέστρεψε ο Νικητας στη ΝΔ αλλά ότι αμέσως μετα τον προϋπολογισμο έρχεται… ανασχηματισμός. Εκλογικής μάχης κατά πάσα πιθανότητα.

Ξεσκονίζουν το πτυχίο γιατρίνας!!!



Με "αποκλειστικό" θέμα η τοπική  εφημερίδα  ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ, που κυκλοφορεί γράφει, ότι ξεσκονίζουν το πτυχίο γυναίκας γιατρού στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Οι αναγνώστες μας γνωρίζουν ότι από 13-11-2013 εδώ πρώτοι γράψαμε για την βόμβα μεγατόνων που πρόκειται να σκάσει σε νοσοκομείο της περιφέρειας. Ορθώς τότε γράφαμε περιφέρειας και όχι Χαλκίδας για ευνόητους λόγους.  Από τότε πολλές φορές επανήλθαμε στο θέμα, με τα στοιχεία που υπήρχα σε κάθε φάση της έρευνας από τις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Πεζοπορώντας στις ακτές του Μαλιακού:


Πεζοπορώντας στις ακτές του Μαλιακού:
 Απ’ τα Καμένα Βούρλα ως το Αχλάδι Στυλίδας

Του Στέφανου Σταμέλλου*
Αύγουστος 2014

Η πεζοπορία στις ακτές του Μαλιακού, από τα Καμένα Βούρλα ως το Αχλάδι Ραχών, ξεκίνησε την Τρίτη 5η Αυγούστου 2014. Ήταν μια περιπλάνηση "πάνω στο κύμα" και μια διαδρομή περίπου εβδομήντα χιλιομέτρων ακολουθώντας την ακτογραμμή. Ολοκληρώθηκε τμηματικά σε επτά ημέρες με διαλείμματα και με μέσο όρο πορείας πέντε ωρών. Σκοπός και αυτής της πεζοπορίας/ περιήγησης/ περιπλάνησης, όπως και το οδοιπορικό στον Σπερχειό, ήταν η επικαιροποίηση ορισμένων στοιχείων με το μάτι του ερασιτέχνη παρατηρητή, η καταγραφή και η φωτογραφική αποτύπωση των όμορφων “στιγμών” και των "απειλών", αλλά και άλλων στοιχείων, που έτσι κι αλλιώς έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κόλπο και όχι μόνο**.

Ένα αντίο στον Λουκάνικο...

BINTEO &  ΦΩΤΟ...
Έγινε γνωστός ως «Λουκάνικος». Έτσι τον μάθαμε, έτσι τον γνωρίσαμε. Δεν ξέραμε πως ο άνθρωπος που τον εντόπισε σε μικρή ακόμη ηλικία να περιφέρεται στο κέντρο της Αθήνας τον είχε...
βαφτίσει «Θόδωρο». Όποιο κι αν ήταν το όνομά του, μαζί του ασχολήθηκαν το BBC, το CNN, το Al Jazeera.

Θάνος Μωραΐτης: «Δεν δίνω λευκή επιταγή σε κανέναν Σαμαρά. Δεν πρόκειται να κλείσω το μάτι σε κανέναν Τσίπρα»




Αχ αυτό το ΠΑΣΟΚ, και άλλος "αριστερός"  που προσδοκά ανάσταση νεκρών !!!
 

Βασικά σημεία της ομιλίας του βουλευτή και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Θάνου Μωραΐτη στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη βουλή
 · Δεν δίνω λευκή επιταγή σε κανέναν Σαμαρά. Δεν πρόκειται να κλείσω το μάτι σε κανέναν Τσίπρα

Σταυρούλα Οικονομέα: Συνεχίζουμε.....

Οι  ψιθυριστές  κ.  Σώτο,  δεν  είναι  αυτοί  που  δημοσίως  και  επώνυμα καταγγέλουν.  Οι  ψιθυριστές  είναι  αυτοί, που  άλλα  λένε  μπροστά  και  άλλα  πράττουν  πίσω....
Καταλαβαίνω  πως  κάτι  έπρεπε  να  μου  απαντήσετε,  ζοριστήκατε,  οι  αλήθειες  πονάνε.....

Συμεών Κεδίκογλου: "Έντονη" κριτική στην κυβέρνηση, αλλά δεν τολμά, μένει στο μαντρί με τσοπάνο τον Βορίδη!!!



Ή, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΡΗΣΗ "ΣΚΥΛΙ ΠΟΥ ΓΑΥΓΙΖΕΙ ΜΗΝ ΤΟ ΦΟΒΑΣΑΙ"!!!

Τον λόγο πήρε ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου κατά τη χθεσινή, πρώτη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Τονίζοντας ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκυβερνούν, αλλά δεν ταυτίζονται, μίλησε για την ανάγκη η συμμετοχή των πολιτών στα δημοσιονομικά βάρη να γίνεται με δίκαιο τρόπο και άσκησε έντονη κριτική για το φλέγον ζήτημα της φοροδιαφυγής.

Πανευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς.



Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων, διοργανώνει ενημερωτική δράση στην Παραλία της Χαλκίδας έξω από το Δημαρχείο την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11:00πμ έως 15:00μμ., στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς.
Πιστοποιημένοι Εθελοντές-Εκπαιδευτές από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης  (E.R.C.), θα ενημερώνουν τους δημότες και τους επισκέπτες για τεχνικές  επανεκκίνησης της Καρδιάς.   

Τοποθέτηση Αναγνωστάκη στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης

"Η αλλαγή πολιτικών με έμφαση στην ενίσχυση της κοινής αντιμετώπισης του χρέους και την προώθηση της ανάπτυξης με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι αναγκαία συνθήκη για την υπέρβαση της κρίσης.
Είναι αδήριτη ανάγκη να υπάρξει μια νέα κατεύθυνση για τη χώρα, ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία και η φτώχεια και να μην παγιωθούν οι ανισότητες που αυξήθηκαν στη διάρκεια της κρίσης και να περάσει η χώρα σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης με κοινωνική και περιβαλλοντική ισορροπία.

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Ανακαλούνται παρτίδες παιδικού εμβολίου κατά της μηνιγγίτιδας

Στην ανάκληση παρτίδων του εμβολίου κατά της μηνιγγίτιδας «Meningitec Suspension for injection» σε προγεμισμένη σύριγγα, λόγω ύπαρξης σωματιδίων οξειδίου του σιδήρου
  «Μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί καμία αναφορά από επαγγελματία υγείας για παρουσία σωματιδίων σε εμβόλιο MENINGITEC και δεν έχει καταγραφεί καμία ανεπιθύμητη ενέργεια από τη χρήση του προϊόντος» αναφέρει ο ΕΟΦ σε ανακοίνωση του.
στις προγεμισμένες σύριγγες προχώρησε ο ΕΟΦ.

Οι αριθμοί παρτίδας που ανακαλούνται και αντίστοιχα οι ημερομηνίες λήξης τους είναι :

Βασίλειος Βελέντζας Συντήρηση και Ανταλλακτικά του Δήμου Ερέτριας (έτη 2008 - 2014)



H γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι και να φαίνεται τίμια, αλλά ο “Καίσαρας” θα πρέπει να ενδιαφέρεται και για τις οικονομικές επιβαρύνσεις των πολιτών! Στους οικονομικά χαλεπούς καιρούς που διανύουμε η δημοτική αρχή, οφείλει, για λόγους ηθικής τάξης, να είναι πολύ φειδωλή στις δαπάνες που πραγματοποιεί σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα σ’ αυτούς που στηρίζονται σε έσοδα από την απευθείας φορολόγηση των δημοτών μας. 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ



Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ παίρνοντας υπόψη την όξυνση του προβλήματος της ανεργίας και με στόχο να διεκδικηθούν μέτρα για την ανακούφιση και την ουσιαστική προστασία των ανέργων έθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (συνεδρίαση 6/10/2014) το ακόλουθο πλαίσιο, για να συζητηθεί και να ληφθεί σχετική απόφαση:

Ο Αναγνωστάκης εισηγητής στη συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση



Στην ΕΙΔΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ για τη Συζήτηση επί της προτάσεως του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 141 του Κανονισμού της Βουλής, Εισηγητής της

Έτσι περιμένουμε να πιάσουμε τη φοροδιαφυγή;



Ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου για τον διορισμό αθλητών ως δοκίμων εφοριακών
 Ερώτηση προς τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αθλητισμού & Πολιτισμού κατέθεσε ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου σχετικά με τον πρόσφατο διορισμό αθλητών σε οργανικές θέσεις δοκίμων υπαλλήλων με βαθμό ΣΤ’ του κλάδου ΠΕ Εφοριακών στο Υπουργείο Οικονομικών.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Αόριστες δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση των σπηλαιώσεων στην παραλία Χαλκίδας



Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων απάντησε, στην ερώτηση 2585 με ημερομηνία 16/09/2014, σχετικά με την άμεση ανάγκη παρεμβάσεων στο παραλιακό μέτωπο της Χαλκίδας, για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων, που έχουν δημιουργήσει οι σπηλαιώσεις.

Διεγράφη από την ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων η Ραχήλ Μακρή

Ζήτα συγγνώμη ή φεύγω, είπε στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων η Ραχήλ Μακρή μέσω ανοιχτής επιστολής της, λίγο πριν την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, που θα εξέταζε και την περίπτωσή της ζητώντας εξηγήσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος κάλεσε την Ρ. Μακρή στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος για «αντικομματική συμπεριφορά» καθώς κατηγορήθηκε ότι προσέβαλε τους συναδέλφους της με αναρτήσεις στα social media.

Τι λέει η "Κοινωνική Συμφωνία" για την κατάθεση του προσχέδιου του προϋπολογισμού.

Δελτίο τύπου της "Κοινωνικής Συμφωνίας" για την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού από την κυβέρνηση.

Αθήνα, 06 Οκτωβρίου 2014

Ο μύθος περί εξόδου από τα Μνημόνια και την κρίση που καλλιεργεί η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ καταρρίπτεται από το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού που σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή.

Τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα θα κληθούν για ακόμη μια φορά να πληρώσουν το βαρύ τίμημα της αδιέξοδης πολιτικής της λιτότητας και της ύφεσης, με αυξημένη φορολογία και μειωμένες κοινωνικές δαπάνες.

Απλήρωτοι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Εύβοια



Ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταθέτει ως αναφορά, την με ημερομηνία 01-10-2014, ενημερωτική επιστολή του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζόμενων Επισιτισμού Νομού Εύβοιας, σύμφωνα με την οποία, τουλάχιστον δύο ξενοδοχειακές μονάδες του Νομού,

Αναφορά για απλήρωτους ξενοδοχοϋπάλληλους στην Εύβοια



Κύριοι,
Στο Ν. Ευβοίας οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και να μην απολαμβάνουν καμίας προστασίας εκ του δημοσίου και του συστήματος απονομής δικαιοσύνης.
Πιο συγκεκριμένα, 33 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου OLYMPIC STAR ενώ έχουν δικαιωθεί δικαστικά και έχει εκδοθεί η με αριθμό 564/2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλκίδος που τους επιδικάζει δεδουλευμένους μισθούς και μισθούς υπερημερίας παρά ταύτα δεν έχουν εισπράξει μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ από τον εργοδότη τους.

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Δήλωση-Παρέμβαση του Αντιπρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Ακριώτη στη συνεδρίαση της 6ης Οκτωβρίου για το θέμα της Παιδείας.



Συνάδελφοι
 Ερχόμαστε σήμερα να συζητήσουμε προβλήματα των ΤΕΙ που δεν υπήρχαν ή τελοσπάντων αντιμετωπιζόντουσαν στοιχειωδώς ή και επαρκώς
 Η λογική του σχεδίου "ΑΘΗΝΑ" η οποία εξυπηρετούσε κατά την αποψή μας πρωταρχικά την δημοσιονομική πολιτική που επέβαλαν οι μνημονιακές δεσμεύσεις οδήγησε και οδηγεί πολλά πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα σε δυσλειτουργία από ελλείψεις καθηγητών -διοικητικού προσωπικού, υποδομών, ελλείψεων εργαστηριακών αναλώσιμων υλικών κλπ.

Σταυρούλα Οικονομέα: Aγαπητέ ''σύντροφε'' Αντώνιε Πάρη Σώτο.

Aγαπητέ   Αντώνιε Πάρη  Σώτο.  Οι  γιατροί  όλων  των  νοσηλευτικών  ιδρυμάτων  της  Εύβοιας,  όπως  και  όλο  το  υπόλοιπο   προσωπικό,  φυλάνε  όντως  Θερμοπύλες  κάτω  από  αντίξοες   πραγματικά  συνθήκες  και  είναι  αφανείς  ήρωες.  Αλλά  εσύ  αντί  να   υπερασπίζεσαι   τον  μαχόμενο  καθημερινά  ιατρικό  κόσμο,  και   όλους  γενικά  τους  εργαζόμενους  στον  χώρο  της  υγείας  του  νομού,  μάχεσαι  από  τότε  που  εκλέχτηκες,  μόνο  για  την  προσωπική  σου προβολή   και  για  μια  θέση  σε  οποιοδήποτε  ψηφοδέλτιο!  

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Τι συμβαίνει με τον Γκίκα Χαρδούβελη

Πληροφορρίες επιμένουν ότι ο «τσάρος» της οικονομίας όχι απλά είναι χολωμένος με τη στάση του πρωθυπουργού απέναντι του αναφορικά με την διαπραγμάτευση με την τρόικα, αλλά και ότι έχει ήδη υποβάλει την παραίτηση του.
Επισήμως, η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Ο Τσίπρας δέχτηκε ευγενικά το ράντισμα...


...χωρίς να φιλήσει τον σταυρό. 
Ποιοι απουσίαζαν.
Ψυχρό το κλίμα στα έδρανα της ΔΗΜ.ΑΡ., παρά τη χειραψία Κουβέλη - Πανούση(ΦΩΤΟ)
Τα απρόοπτα του αγιασμού στη Βουλή...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»



Προς, Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Κύμης -Αλιβερίου
κ. Δήμαρχε,
κ.κ Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Οι κάτοικοι του Αγίου Λουκά εξετάζοντας τις οδυνηρές συνέπειες που θα προκαλέσει η εγκατάσταση μονάδας καύσης βιοαερίου, της εταιρείας «ΕΝΕΡΤΖΥ» στο χωριό, αντέδρασαν αποφασιστικά και με σχετικό υπόμνημα που υπέγραψαν περίπου 700 συγχωριανοί, απέρριψαν κάθε ενδεχόμενο εγκατάστασης τέτοιας μονάδας.

«Έκδοση ετήσιας άδειας αλίευσης με τα εργαλεία γρι-γρι και μηχανότρατα»



Η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υπενθυμίζει τους επαγγελματίες αλιείς ότι  στα πλαίσια εφαρμογής των Σχεδίων Διαχείρισης για τα αλιευτικά εργαλεία γρι γρι και δίχτυ τράτας βυθού (μηχανότρατα), είναι απαραίτητη η έκδοση αδειών αλίευσης κάθε χρόνο.  Ειδικότερα, για την έκδοση των αδειών αλίευσης με τα παραπάνω εργαλεία για το έτος 2015, ισχύουν τα εξής:

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς. Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση



Συνεδρίασε, σήμερα Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς, για να συζητήσει και να λάβει απόφαση σχετικά με την πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση που κατέθεσε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τα άρθρα 84 παρ. 1 του Συντάγματος και 141 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής.

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Η Σταυρούλα Οικονομέα: Φωτογραφίζει αλλά δεν Ονοματίζει για ανάρμοστη συμπεριφορά υπάλληλο στο Νοσοκομείο. Τι ενοεί "υπηρεσιακά δεν είναι και αγία";;

Παρακαλείται,  η  γνωστή  ''κυρία'' στην  Χαλκίδα  να  ελέγξει  λίγο  την  στεναχώρια  της  και  την  πίκρα  της  για  την  μη  επανεκλογή  της,  και   να  σταματήσει  να  συμπεριφέρεται  με  αλαζονεία  και  εκφράσεις  υπονόμου  και  οχετού  στο  προσωπικό,  δίχως  ίχνος  ντροπής  και  αυτοκριτικής....
Σε  εποχές  οικονομικής  κρίσης,  όπου  άνεργοι   συνάνθρωποί  μας  δεν  βάζουν  ούτε  ψωμί  στο  σπίτι  τους, και  οι   εναπομείναντες  τυχεροί  εργαζόμενοι  αγωνιούν  καθημερινά  

Βιώσιμη Ανάπτυξη και Δικαιώματα του Ανθρώπου: ΟΗΕ - 70 χρόνια στην Υπηρεσία της Ανθρωπότητας


Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚεΠΕΚ) & το Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης (ΕΚΕΚΔΑΑΔ) του Παντείου Πανεπιστημίου


Το Πρόγραμμα έχει ως κύριο σκοπό την κατάρτιση 21 προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψηφίων διδακτόρων και ερευνητών στο αντικείμενο της διεθνούς πολιτικής με ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση της Αειφορίας και των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Επιπλέον γίνονται δεκτοί λειτουργοί του ευρύτερου δημόσιου τομέα απασχολούμενοι στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδάς, ιδίοις εξόδοις. Το Πρόγραμμα διαρκεί τέσσερις ημέρες, από 23 Οκτωβρίου έως και 26 Οκτωβρίου 2014 και θα λάβει χώρα στο Στείρι της Βοιωτίας.

Ομιλία Β.Αποστόλου στο συνέδριο αρτοποιών Ελλάδας.



Εκπροσωπώντας το ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας που έγινε στα Καμένα Βούρλα στις 5/10/2014, ο βουλευτής Ευβοίας και συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης&Τροφίμων της Κ.Ο., Βαγγέλης Αποστόλου, στην παρέμβασή του ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

Στάρι-αλεύρι –ψωμί: Ένας βασικός κλάδος του αγροτοδιατροφικού συμπλέγματος της χώρας..

Αίτηση για προ ημερησίας διάταξης συζήτησης αδειοδότησης της ΑΓΕΤ για καύση RDF

 Τη συζήτηση του θέματος αδειοδότησης της ΑΓΕΤ για καύση RDF στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, ζητά με επιστολή της η Λαϊκή Συσπείρωση Αλιβερίου.