Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Γιατί μίλησε τώρα ο Συμεών Κεδίκογλου; Τι είδε και παίρνει αποστάσεις;



Η ιστορία με τον Συμεών Κεδίκογλου είναι γνωστή σε όλους. Λίγο πριν τον ανασχηματισμό βγαίνει και «μιλάει» και λέει αυτά που λέει. Τα όσα είπε δεν έχουν τίποτα  το ιδεολογικό.  Η διατύπωση της άποψης για αλλαγή της ηγεσίας του Συμεών είναι και σωστά συγκαλυμμένη.
Το γεγονός ότι βγήκε και μίλησε την Πέμπτη τον απαλλάσσει από την ρετσινιά να βγουν και να πουν ότι μίλησε, επειδή δεν τον έβαλε στην κυβέρνηση ο Βενιζέλος.

Ο Συμεών Κεδίκογλου απαντάει γιατί τώρα και γιατί πριν τον ανασχηματισμό που μπορεί να του στοιχίσει τη θέση…

 Δεν ξέρω και πόσο σωστό είναι να του κάνει κριτική ένας βουλευτής τον οποίο ο κ. Βενιζέλος τον τίμησε με την προσοχή του και του έδωσε και  κυβερνητικό πόστο.
Κοιτάξτε, το γεγονός ότι με τίμησε είναι γεγονός και γι’ αυτό τον ευχαριστώ. Όμως θεωρώ ότι απ’ το να είσαι σε μία υπουργική καρέκλα, αν αυτή σου στερεί το δικαίωμα να εκφράζεσαι ελευθέρα και να λες αυτό που πιστεύεις για το καλό της παράταξης, τότε θεωρώ ότι καλύτερα να μην είσαι.

Θάνος Μωραΐτης: Υπερασπίζομαι Την Τιμή Της Παράταξής Μου



  • «Πόσο πιο κάτω πρέπει να κατέβει το ΠΑΣΟΚ ώστε να μην μιλάει κανένας»
  • «Κάλεσμα για μια μέγαλη παράταξη που μπορεί να γίνει κυρίαρχος πόλος»
Λανθασμένη χαρακτήρισε την αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου για «πέμπτη φάλαγγα» εντός των κόλπων του ΠΑΣΟΚ», ο βουλευτής του κόμματος Θάνος Μωραΐτης, μιλώντας στα Νέα του ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσιώνη.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Με τον ΣΥΡΙΖΑ, μια παράταξη "σούπερ μάρκετ", δεν μπορούμε να συνεργαστούμε.

Με άρθρο του στην εφημερίδα Realnews o εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προσπαθεί να πείσει- άραγε ποιον;-  για την συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Στην επιχειρηματολογία του επικαλείται ότι η ΝΔ άφησε πίσω της τα Ζάππεια «άρα αυτή ήταν που άλλαξε»!!! ενώ επικαλείται και την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση (το άλλοθι!!!).

Εμείς θα του θυμίσουμε ότι η συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ άρχισε τον Νοέμβριο του 2011 με την κυβέρνηση Παπαδήμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Η επίκληση της λαϊκής ετυμηγορίας κατά το δοκούν δείχνει σύγχυση και αδυναμία.    

Το συμπέρασμα μας είναι ένα «Με αυτό το στελεχιακό δυναμικό» που έχει «μείνει» στο ΠΑΣΟΚ η ανασύσταση της Δημοκρατικής Σοσιαλιστικής Παράταξης δεν πρόκειται να γίνει.  Διαβάστε το άρθρο...

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΕΛ

Δίπλα στις παρανόμως απολυμένες και αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών βρέθηκε εχθές, 06/06/2014, αντιπροσωπεία της Νεολαίας Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Οι γυναίκες - πρότυπο αγωνιστικότητας, που έχουν τεθεί εδώ και 9 μήνες σε διαθεσιμότητα, βρίσκονται καθημερινά σε κινητοποιήσεις έξω από το κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, πλησίον της Πλατείας Συντάγματος. Ο αγώνας τους μέχρι σήμερα έχει αντιμετωπιστεί από την ελληνική πολιτεία με χλεύη και τόνους λάσπης.

Στάση εργασίας στα ΜΜΕ για τη μαύρη επέτειο του λουκέτου στην ΕΡΤ

Την κήρυξη 4ωρης στάσης την ερχόμενη Τετάρτη, από τις 12:00 έως τις 16:00 για τους εργαζόμενους για τους εργαζόμενους στον κλάδο της ενημέρωσης με συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, κήρυξαν οι δημοσιογραφικές ενώσεις, με αφορμή τον ένα χρόνο από το μαύρο στην ΕΡΤ.

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Τι συζήτησαν επί 40 λεπτά Ντόρα και Σαμαράς στο πατρικό του Πρωθυπουργού, στην οδό Μουρούζη;



Πέπλο μυστηρίου» «καλύπτει» τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Ντόρα Μπακογιάννη, στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού, στην οδό Μουρούζη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση, που άρχισε στις 12.30 μ.μ. και κράτησε 40 λεπτά, έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Πρωθυπουργός εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να προταθεί η θέση του Υπουργού Οικονομικών στην κυρία Μπακογιάννη.

Παραίτηση Βασίλη Οικονόμου από τη ΔΗΜΑΡ

Την ανεξαρτητοποίηση του από τη ΔΗΜΑΡ έκανε γνωστή ο Βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου. Ισχυρίζεται ότι αποχωρεί επειδή δεν εις ακούγεται από την ηγεσία της στην πρόταση του για συνεργασία της με τις «υπαρκτές δυνάμεις της κεντροαριστεράς».
Η επιστολή παραίτησης:

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

«Χάρη, πρέπει να φύγεις»... Oλο το παρασκήνιο της παραίτησης Θεοχάρη...



Στην πολύωρη συνάντηση που είχαν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τον Χάρη Θεοχάρη οριστικοποιήθηκε η απομάκρυνση του τελευταίου από τη θέση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

«Χάρη, πρέπει ...  να φύγεις» είπε ο υπουργός Οικονομικών στον Χάρη Θεοχάρη και συνέχισε «Το έχεις ακούσει ή διαβάσει το παίζουν όλα τα ΜΜΕ από το πρωϊ, είναι επιλογή... ξέρεις... »

Πυρ ομαδόν τα στέλεχη του ΠΑΣΟΚ κατά της ηγεσίας

Οι καθημερινοί αναγνώστες μας, θα παρατήρησαν από χθες ότι έχουμε επικεντρωθεί στα «εσωτερικά» του ΠΑΣΟΚ, καθότι σύμφωνα με πληροφορίες που είχαμε από χθες,  το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα πυροβολούσαν  «πυρ ομαδόν» κατά του Βενιζέλου.
Ετσι σήμερα νωρίς, είχαμε τον υφ. παιδείας κ. Σ. Κεδίκογλου και θα είναι ο πρώτος υφυπουργός που γνωρίζει - μαζί του και εμείς-, ότι δεν θα είναι σε καμιά θέση στην νέα κυβέρνηση και ίσως η βεντέτα με τον Ε. Βενιζέλο μαζί του να ανοίξει πολύ, καθότι ο Ε.Βενιζέλος τον κατηγόρησε ότι κρύβει «…  την ανεπάρκειά του πίσω από όψιμες δήθεν αριστερές ιδέες» .

Στην αντεπίθεση ο Βενιζέλος: «Πέμπτη φάλαγγα» μέσα στο ΠΑΣΟΚ Δεν θα δεχτώ εκβιασμό άμεσο η έμμεσο για τον ανασχηματισμό

Picture 0 for Στην αντεπίθεση ο Βενιζέλος: «Πέμπτη φάλαγγα» μέσα στο ΠΑΣΟΚ
.....στον απόηχο της δήλωσης αμφισβήτησης από στελέχη του κόμματος, με πιο πρόσφατη του υφυπουργού Παιδείας Σιμεών Κεδίκογλου.
Στην αντεπίθεση περνάει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στα περί αλλαγής ηγεσίας του κόμματος, που θέτουν τις τελευταίες ημέρες τα λεγόμενα «παπανδρεϊκά» στελέχη του Κινήματος, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Παραιτήθηκε ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης

«Ο κ. Θεοχάρης με τις προσπάθειές του στήριξε καθοριστικά τη φορολογική μεταρρύθμιση και τους στόχους της Κυβέρνησης κατά την τελευταία διετία με ήθος, αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητα» δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας xaris_theoxaris1-514x3301
Την παραίτηση, για προσωπικούς λόγους, του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, έκανε δεκτή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, τον οποίο και ευχαρίστησε για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε στο Υπουργείο Οικονομικών.
Ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε:

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την μελέτη-εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ έρχεται και η μελέτη McKinsey να αποτελειώσει την ελληνική αγροτική οικονομία



Ο Υπουργός Οικονομικών προσπάθησε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα του
Τύπου τα οποία ανέφεραν ότι εκ μέρους της κυβέρνησης υπέβαλε στο τελευταίο Eurogroup για έγκριση ένα απαράδεκτο και καταστροφικό σχέδιο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα 10 χρόνια. Παρά την προσπάθειά του ο Υπουργός Οικονομικών δεν έπεισε.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος



Σε ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η εντεινόμενη υποβάθμιση και καταστροφ
ή του φυσικού περιβάλλοντος, τόσο παγκοσμίως, όσο και στην Ελλάδα, η ένταση της εμπορευματοποίησης των φυσικών πόρων, του αέρα, της Ενέργειας, των δασικών οικοσυστημάτων, της γης, η υποβάθμιση του αστικού και οικιστικού περιβάλλοντος σηματοδοτούν και αποκαλύπτουν ακόμα πιο έντονα το αποτέλεσμα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

ΣΥΡΙΖΑ: Βγάζουν «στο σφυρί» το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Με την υπογραφή οκτώ υπουργών της κυβέρνησης μειοψηφίας των Σαμαρά-Βενιζέλου (Ι. Στουρνάρας, Π. Παναγιωτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Α. Γεωργιάδης, Ι. Μανιάτης, Χ. Αθανασίου και  Όλγα Κεφαλογιάννη) μεταβιβάζεται στο ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ άλλων ακινήτων του δημοσίου, έκταση  11.100.000 τετραγωνικών μέτρων στον Παρνασσό. Με την απόφαση αυτή το ΤΑΙΠΕΔ αποκτά τη δυνατότητα εκχώρησης σε τρίτους, του δικαιώματος εκμετάλλευσης του χιονοδρομικού κέντρου συμπεριλαμβανομένων των κτισμάτων.

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ



ΔΕΝ  ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ  ΚΑΝΕΝΑΝ  ΝΑ  ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  ΓΙΑ  ΕΜΑΣ  ΧΩΡΙΣ  ΕΜΑΣ
Με αφορμή σημερινά (5-6-2014) δημοσιεύματα  τοπικής εφημερίδας περί μεταφοράς του εμπορικού λιμανιού της Χαλκίδας στις λιμενικές εγκαταστάσεις του Τσιμεντάδικου  και την μετατροπή του σε κέντρο διανομής τσιμέντου θα θέλαμε να κάνουμε τις πιο κάτω επισημάνσεις:

Κεδίκογλου: «Η υπουργική καρέκλα, δεν μπορεί να σταματήσει την κριτική»

«Θεωρώ ότι το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, συνιστά αποτυχία» σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας
Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσε και ο βουλευτής Εύβοιας, Συμεών Κεδίκογλου με δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ 99,5.«Στο συνέδριο πρέπει να ακουστεί η βάση του κόμματος και να συζητηθεί και το θέμα της ηγεσίας» είπε χαρακτηριστικά.
Επικαλέστηκε δε ότι είναι υπουργός της κυβέρνησης για να δώσει βάρος στην συγκεκριμένη τοποθέτηση του, την στιγμή που ως υφυπουργός Παιδείας διακρίθηκε για την εκκωφαντική σιωπή του, ενώ θεωρείται πιθανό πως στον επικείμενο ανασχηματισμό θα μείνει εκτός κυβερνητικού σχήματος.  «Η υπουργική καρέκλα, δεν μπορεί να σταματήσει την κριτική» ανέφερε συγκεκριμένα.

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Συντονισμένη επίθεση στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε Βενιζέλο; Αγριεύουν τα πνεύματα; Π. Γερουλάνος: Το πρόβλημα το έχει ο σοσιαλισμός ή οι εκφραστές του;

Σκληρός και δεικτικός κατά των στελεχών που επιλέγουν να απαρνηθούν την ιδεολογία της παράταξης ο Παύλος Γερουλάνος που με άρθρο του καταφέρεται κατά του εγχειρήματος της Ελιάς λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι μοιάζει να ντρέπεται για την ιδεολογία που πρεσβεύει.
Για επικοινωνιολόγους που αποφάσισαν ότι η λέξη σοσιαλισμός κάνει κακό στην παράταξη και θέλουν να κάνουν τον κόσμο να ξεχάσει, μιλά ο Π. Γερουλάνος αναφέροντας χαρακτηριστικά:
“Όμως, έχει χάσει ο σοσιαλισμός τη δυναμική του στην κοινωνία ή έχουν απομακρυνθεί οι εκφραστές του από τις αξίες που πρεσβεύει ο σοσιαλισμός; Το πρόβλημα το έχει ο σοσιαλισμός ή οι εκφραστές του;”

Καζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ: Κάποιοι ήθελαν να διαλύσουν την κυβέρνηση

 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατήγγειλε «ειδική μεταχείριση» και για «απλόχερη προστασία» των ΜΜΕ «σε ορισμένα στελέχη του κόμματος, τα οποία προσκαλούνται μόνα στα κανάλια και δεν δίνουν τη μάχη»
Δίχως να κατονομάσει αλλά «φωτογραφίζοντας» τον Κώστα Σκανδαλίδη, ο κ. Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πρόσθεσε:

Πασοκ αντιδρά στην αρθρογραφία στελεχών του ...με ανακοίνωση του και τα καταγγέλει..



Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ έκανε το ακόλουθο σχόλιο για διάφορες δημόσιες παρεμβάσεις σε σχέση με την παράταξη :
Κάποιοι  που περίμεναν την εκλογική συντριβή της παράταξης για να διαλύσουν την κυβερνητική σταθερότητα, να ανακόψουν την ασφαλή πορεία  της χώρας και να υποτάξουν  την παράταξη στο άρμα της λαϊκιστικής ανευθυνότητας,

Θάνος Μωραΐτης: «Ένα βήμα μπροστά»!



Εκτενές άρθρο με τίτλο «Ένα βήμα μπροστά» ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης. Το άρθρο αφορά στην αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς αλλά και συνολικά στην μελλοντική πορεία της παράταξης.

Βασικά σημεία του άρθρου

Πολιτισμός "λαών" : 8χρονη "νύφη" πέθανε στα χέρια του 40χρονου συζύγου της

Ένα κορίτσι 8 ετών από την Υεμένη, πέθανε τη πρώτη νύχτα του γάμου του εξαιτίας των εσωτερικών τραυμάτων που προκλήθηκαν με την σεξουαλική επαφή με τον 40χρονο "σύζυγό" του.
Το "ωραίο" είναι, ότι οργανισμοί για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζητούν τη σύλληψη του άνδρα που έχει την πενταπλάσια ηλικία του άτυχου παιδιού, και δεν βλέπουν ότι όλο αυτό είναι "πολιτισμός" κάποιων λαών... και μόνο αν το "δεις" στην ρίζα του μπορείς πιθανό να το θεραπεύσεις....

Ανασχηματισμός


Handelsblatt: Μετά τον εκλογικό κόλαφο, ο Αντώνης Σαμαράς αλλάζει ρότα στην οικονομική πολιτική

Μόλις εννιά ημέρες από το πέρας των Ευρωεκλογών η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt προβαίνει σε μια ανάλυση των αποτελεσμάτων, υπό το πρίσμα της αναγκαίας αλλαγής της οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες που πλήττονται από τη λιτότητα και την ύφεση.

Άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ από πέντε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ...

Την ανάγκη για επανεκκίνηση της ΔΗΜΑΡ με έμφαση στην παρουσία νέων προσώπων, επισημαίνουν με κείμενο που συνυπογράφουν 5 βουλευτές του κόμματος. 
Πρόκειται για τους Δημήτρη Αναγνωστάκη, Γιώργο Κυρίτση, Γιάννη Πανούση, Νίκη Φούντα και Θωμά Ψύρρα, οι οποίοι αναφέρονται και στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, προτείνουν τη δημιουργία θέσης αντιπροέδρου ο οποίος θα αναλάβει τις επαφές για τη συγκρότηση της "Παράταξης του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού".

Ακολουθεί το κείμενο:

Το πρώτο δωρεάν on-line δημοτικό σχολείο φέρνει το δάσκαλο στο σπίτι σας



«ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ. 800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ»

Χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά», που ανατρέπει τα δεδομένα στο εκπαιδευτικό τοπίο, παρέχοντας τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε 8.000 video - μαθήματα (Μαθηματικά, Γλώσσα, Ιστορία, Φυσικά και Γεωγραφία) για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και σε ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικού υλικού.

Με Ανοικτή Επιστολή ο Στέφανος Μπασινάς καταγγέλλει ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ για την λειτουργία του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Ως  τακτικό μέλος της Διοίκησης του ΙΝ.Ε/ΓΣΕΕ,  εκπρόσωπος της Συνδικαλιστικής Παράταξης ΕΜΕΙΣ, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: 
  • Από την αρχή της λειτουργίας του με την καινούργια Διοίκηση που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2014 η όλη λειτουργία του είναι αντικαταστατική. 
  • Η δημιουργία του Προεδρείου προήλθε με  απευθείας ανάθεση και όχι έπειτα από συνεδρίαση όλου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το ΚΚΕ με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ζητά άμεσα μέτρα για τη νέα αντιπυρική περίοδο

Την πολιτική που προκαλεί ελλείψεις στην Πυροσβεστική και μειώνει τους πόρους για το έργο της την αντιπυρική περίοδο καταγγέλλει, με σχετική Επίκαιρη Ερώτησή του, το ΚΚΕ και ζητά την άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων. 
Η Επίκαιρη Ερώτηση αναφέρει: «Η κυβέρνηση με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, για να συγκαλύψει την πολιτική εγκατάλειψης των δασών,

Ουρανία Παπανδρέου: Ανένδοτος αγώνας αρχίζει απο την Ουρανία

Ανένδοτος αγώνας αρχίζει απο την Ουρανία και την συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων δημάρχων της Εύβοιας εναντιών των υφυπουργών και ΄΄πρώτων εξαδέρφων΄΄,τους περιμένουν με '΄΄ανοικτές΄΄ αγκάλες σε ολους τους Δήμους  και Δημοτικά διαμερίσματα.

Πλήρης Ανυπαρξία Δημόσιας Υγείας στη Φωκίδα- Απάντηση Υπουργού.



Στην απάντηση του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Αποστόλου, για την κατάσταση απαξίωσης που βιώνει το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας (ΓΝΑ) (6808/7-3-2014), επιβεβαιώνεται η πλήρης ανυπαρξία του συστήματος Δημόσιας Υγείας στη Φωκίδα.

Είναι χαρακτηριστικές οι στελεχώσεις των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων:

Βαγγέλης Αποστόλου: Ξεπουλιέται το Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού



Στα πλαίσια του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας για την εξόφληση του δημόσιου χρέους η Διυπουργική Επιτροπή αποφάσισε τη μεταφορά στοΤΑΙΠΕΔ του Χιονοδρομικού Κέντρου του Παρνασσού.

Η μεταβίβαση του δικαιώματος παραχώρησης της λειτουργίας και εκμετάλλευσης, όλων των υποδομών του και της συνολικής του έκτασης των 11.000 στρεμμάτων, οδηγεί τη σημαντικότερη δραστηριότητα της περιοχής σε ιδιωτικά χέρια .

Η συγκεκριμένη απόφαση εντ

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών στο ΠΑΣΟΚ (ελιά) το βλέπουν ως αντοχή. Αφού έτσι το βλέπουν έτσι θα είναι αλλά διαβάστε το..

Άρθρο του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου



Η ώρα της πρωτοβουλίας
  Η  26η Μαΐου δεν αποτέλεσε μόνο το τέλος μίας τριπλής εκλογικής αναμέτρησης με επίκεντρο τις Ευρωεκλογές,  αλλά και την αρχή μίας νέας φάσης στο πολιτικό σκηνικό .

Το Μήνυμα, πολυσύνθετο και με πολλούς αποδέκτες :

από την de facto απόρριψη του  λαϊκίστικου διλήμματος που έθεσε  ο ΣΥΡΙΖΑ,  την υποχώρηση της Ν.Δ, την συμπίεση έως εξαέρωση κομματικών σχηματισμών με ανορθολογικά  ή και θολά μηνύματα… την είσοδο νέων σχημάτων που προτάσσουν ελπίδες και διαφορετικότητα, μέχρι την ισχυροποίηση του μορφώματος της  Χρυσής Αυγής.

Επιστολή παραίτησης και αποχώρησης από την Δημοκρατική Αριστερά του Ανδρέα Παπανδρέου



Καθημερινά στους δρόμους, στις πλατείες, στην αγορά παρελαύνει η νεόπτωχη Ελλάδα. Πολίτες με τσαλακωμένη την αξιοπρέπεια. Άνεργοι, ανασφάλιστοι και εξαθλιωμένοι μισθωτοί, συνταξιούχοι και μικρομεσαίοι επαγγελματίες. Η δική τους  έκρηξη απειλεί την πολιτική σταθερότητα. Η υποταγή και η ενσωμάτωση των άλλοτε προοδευτικών δυνάμεων στον επιβαλλόμενο ως μονόδρομο του νεοφιλελευθερισμού σπέρνει την οργή και την απογοήτευση.

Παιδί και Θάλασσα 2014


«Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» στις εκδηλώσεις της 70ης επετείου της σφαγής στο Δίστομο.



«Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» στις εκδηλώσεις της 70ης επετείου της σφαγής στο Δίστομο.
Το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια», παρουσιάζει στις 10 Ιουνίου 2014 στις 8.30 μ.μ.  στο μαυσωλείο Διστόμου, το έργο του Ρουμάνου θεατρικού συγγραφέα Ματέϊ Βισνιέκ  «Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα», σε μετάφραση Έρσης Βασιλικιώτη και σκηνοθεσία Τάσου Σταθά.

Ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Λίμνης



Την Τετάρτη 4 και Παρασκευή  6 Ιουνίου, η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λίμνης στο κινηματοθέατρο Ελύμνιο, στη Λίμνη, θα παρουσιάσει το θεατρικό των Ρέπα - Παπαθανασίου «Συμπέθεροι από τα Τίρανα».