Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Επανέρχεται η Σταυρούλα Οικονομέα

Επανέρχεται η Σταυρούλα Οικονομέα, αυτή την φορά με μήνυμα της στο Eviapost για τους «σοσιαλιστές»  της Εύβοιας, οι οποίοι αφού έφαγαν και ήπιαν στο ΠΑΣΟΚ είπαν να πάνε και στο γείτονα τώρα που αγαπήσανε και απέκτησαν και συγγενικούς δεσμούς και στέλνει το παρακάτω μήνυμα:
-Σε  όσους ενοχλήθηκαν, παρότι  δεν  αναφέρθηκα  προσωπικά  και  εκπλήσσομαι  πραγματικά  ,

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: ΘΕΣΕΙΣ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ (ΣΤΑΔΙΟ Β1) ΤΟΥ ΣΧΟΟΑΠ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΥΛΩΝΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Το Σχέδιο Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) Δημοτικής ενότητας Αυλώνος, του Δήμου Κύμης Αλιβερίου  πρόκειται να αποτελέσει το κανονιστικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργήσουν οι χρήσεις γης, η οικιστική ανάπτυξη αλλά και η παραγωγική και οικονομική ανάπτυξη τα επόμενα δέκα πέντε (15) χρόνια (όριο 2017).

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων σε πρώτη δημόσια εμφάνιση



Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Χαλκιδέων, σε συνεργασία με το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας Ληλαντίων, διοργανώνει μουσική εκδήλωση με θέμα «Η Γυναίκα μέσα από τον Ελληνικό Κινηματογράφο»,
Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Μαρτίου στις 7 το βράδυ στο χώρο του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου, στο  κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων στο Βασιλικό.

Επιστημονική εκδήλωση προληπτικής ιατρικής για την υπέρταση, τον σακχαρώδη διαβήτη και τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια



Επιστημονική ενημερωτική εκδήλωση προληπτικής ιατρικής, με θέμα  «Υπέρταση – Διαβήτης – Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια : από την Πρόληψη στη Θεραπεία», διοργανώνει η Αντιδημαρχία Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων.
Η εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας, θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα, στην αίθουσα Παπαδημητρίου, την Τετάρτη 5 Μαρτίου, στις 7 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Γιώργου Μαρίνου στο Αλιβέρι

Η περιοδεία του μέλους του Π.Γ. του ΚΚΕ και υποψηφίου Περιφερειάρχη στη Στερεά Ελλάδα, Γιώργου Μαρίνου, στο Αλιβέρι, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής με προεκλογική συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο της πόλης. Στη συγκέντρωση, χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος Δήμαρχος, της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, Κώστας Μιχαήλ.

Αναγνωστάκης : Προβληματική η καθαριότητα των σχολείων



Απάντηση στην αναφορά 1967 με ημερομηνία 09/01/2014, του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, έδωσε το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με τη χρηματοδότηση των συμβάσεων έργου για την καθαριότητα των σχολείων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης είναι από τις 10/10/2013, υπεύθυνο για τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών,

Περί ιατρείου Μαρμαρίου και προεδρικών αλλαγών



Παρακολουθώντας τις τελευταίες μέρες τις εξελίξεις γύρω από τα θέματα του Νοσοκομείου μας, θα ήθελα να κάνω μερικές επισημάνσεις.
Αρχικά, μου προξενεί μεγάλη εντύπωση η συζήτηση σχετικά με το αν πρέπει ή όχι να μεταφερθεί το ιατρείο του Μαρμαρίου σε Δημοτικό κτήριο ή όχι. Προσωπικά αδυνατώ να κατανοήσω από πού και ως που θα πρέπει ο Δήμος να αναλάβει τη φιλοξενία του ιατρείου ώστε να αποφύγει αυτό κάποια ενοίκια. Μεγαλύτερη δε εντύπωση μου προκαλεί η ομοφωνία συμπολίτευσης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σ’ αυτή τη λογική.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Προεκλογικό δωράκι!!

Σαν προεκλογικό δωράκι μπορεί να ερμηνευθεί η απόφαση της κυβέρνησης να επαναφέρει το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Με Απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα ενεργοποιείται η διάταξη νόμου, που προβλέπει την επαναφορά του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για σχεδόν όλο το Δημόσιο.
Η διάταξη που είχε συμπεριληφθεί σε νόμο που πήρε ΦΕΚ στις 11 του μήνα και δίνει ανάσα έως 150 ευρώ τον μήνα, αφορά στους μόνιμους και δόκιμους πολιτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ):

Το ναρκοπέδιο


The Washington Post: Ελληνική συνταγή για μία κρίση στην υγειονομική περίθαλψη


Στην κρίση της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα αναφέρεται  άρθρο της Washington Post υπό τον τίτλο “Ελληνική Συνταγή για μία κρίση στην υγειονομική περίθαλψη” στο οποίο τονίζεται ότι απ`όλες της χώρες της Ε.Ε η Ελλάδα βιώνει την τραγικοτερη κατάσταση στο ζήτημα αυτό.
 
Στο άρθρο αρχικά επισημαίνεται ότι τo σχέδιο του Προέδρου Ομπάμα για την υγειονομική περίθαλψη προσπαθεί , σπασμωδικά , να επεκτείνει την κάλυψη σε εκατομμύρια ανασφάλιστους Αμερικανούς "Στο επίκεντρο, όμως, της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη , ο Νίκος Σολωμού, είναι το πρόσωπο μιας ηπείρου όπου οι χώρες με μεγάλο χρέος απομακρύνονται από μια εποχή που χαρακτηριζόταν από το δικαίωμα στη δημόσια υγεία .

Για να κατανοήσουμε την Ουκρανία, πρέπει να ξαναβάλουμε μέσα τον παράγοντα “τάξη”

1655944_10202077336389896_1389125850_nτου Florin Poenaru

Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς ξεκίνησε την καριέρα του ως κακοποιός και παρέμεινε κακοποιός και ως πολιτικός ηγέτης. Το καθεστώς του ήταν διεφθαρμένο, πατριαρχικό, αυταρχικό, ανεπαρκές και ταξικά προκατειλημμένο. Σίγουρα έπρεπε να φύγει.
 Αλλά όποιος ζητωκραυγάζει για την αποπομπή του μετά την ψηφοφορία του Σαββάτου στο ουκρανικό κοινοβούλιο είναι πλήρως λανθασμένος. Αποπέμφθηκε όχι ως αποτέλεσμα ενός λαϊκού ξεσηκωμού αλλά μετά από μηχανορραφίες των παρασκηνίων και κρυφές πολιτικές ίντριγκες.

Βίαια επεισόδια στη Λευκωσία, έκοψαν το ρεύμα στη Βουλή

Βίαια επεισόδια έλαβαν χώρα μπροστά στην κυπριακή Βουλή στη Λευκωσία, ενώ η επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ετοιμαζόταν να εξετάσει νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις της Αρχής Ηλεκτρισμού, της CYTA και άλλων ημικρατικών οργανισμών.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας έξω από την κυπριακή Βουλή, όπου συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις της Αρχής Ηλεκτρισμού, της CYTA και άλλων ημικρατικών οργανισμών.

O ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΩΝ ΜΚΟ...

...ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ...
Φορολογική αμνηστία σε «αμαρτωλές» ΜΚΟ έδωσε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών, με «φωτογραφική» διάταξη ...
που διέγραφε βεβαιωμένα πρόστιμα με μια απλή δήλωση εκ μέρους της οργάνωσης.

Την ώρα, δηλαδή, που προχωρούσε σε οριζόντια, «αιματηρά» δημοσιονομικά μέτρα εναντίον των Ελλήνων φορολογούμενων, διέγραφε φορολογικά πρόστιμα σε οργανώσεις-«φαντάσματα».

Η ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΗΝ «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ»

Του Δημήτρη Κατσούλη
Από το 2010, είχαμε διατυπώσει την άποψη ότι η προοπτική της Εύβοιας στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας καθορίζεται από την ιδιαίτερη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει λόγω του πληθυσμιακού μεγέθους, των αναπτυξιακών δυνατοτήτων και της γεωοικονομικής της θέσης. Η προοπτική της Εύβοιας δεν έπρεπε να είναι προοπτική αντίθεσης αλλά προοπτική σύνθεσης. Για να γίνει αυτό πράξη – γιατί μόνο τότε έχει σημασία- χρειάζεται πρώτα απ΄ όλα βούληση για σύνθεση. Βούληση για σύγκλιση συμφερόντων και αναπτυξιακού προσανατολισμού και για συνδιαμόρφωση της περιφερειακής συλλογικότητας τόσο ως συνείδησης όσο και ως  πολιτικής πρακτικής.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ

Του Δημήτρη Ι. Κατσούλη
Ο θεσμός της Περιφέρειας, ως δεύτερος βαθμός Αυτοδιοίκησης, έχει πολύ μικρή ηλικία, μόλις τριών ετών. Αυτό σημαίνει ότι μόλις τώρα αρχίζει να κάνει τα πρώτα βήματα κουβαλώντας πολιτικά στερεότυπα από την Κρατική Περιφέρεια και την Νομαρχία. Σημαίνει επίσης ότι έχει μεγάλο δρόμο να διανύσει για να αναδειχθεί σε πραγματικό αυτοδιοικητικό θεσμό. Αυτό όμως είναι και το σημαντικό διακύβευμα  των περιφερειακών αρχών για την επόμενη θητεία. Να καταστήσουν  τον θεσμό πραγματική αυτοδιοίκηση. Δεν είναι όμως μόνο αυτό.

Προληπτική ιατρική με ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις στο Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας




Συνεχίζονται -τόσο στις συνοικίες της πόλης της Χαλκίδας όσο και στις περιφερειακές δημοτικές και τοπικές κοινότητες, με στόχο του προγράμματος την κάλυψη όλης της επικράτειας του Δήμου Χαλκιδέων- οι δράσεις προληπτικού καρδιαγγειακού ελέγχου από την Αντιδημαρχία Υγείας.
Η επόμενη δράση έχει προγραμματιστεί για το προσεχές Σάββατο, 1 Μαρτίου, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στη Χαλκίδα.

Επιστημονική ενημερωτική εκδήλωση για την υπέρταση, τον σακχαρώδη διαβήτη και τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια



Επιστημονική ενημερωτική εκδήλωση προληπτικής ιατρικής, με θέμα  «Υπέρταση – Διαβήτης – Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια : από την Πρόληψη στη Θεραπεία», διοργανώνει η Αντιδημαρχία Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων.
Η εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας, θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα, στην αίθουσα Παπαδημητρίου, την Τετάρτη 5 Μαρτίου, στις 7 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΙΣ



Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

   Σας καλωσορίζουμε στο Απολογιστικό Συνέδριό μας, που γίνεται υποχρεωτικά και εσπευσμένα, λόγω Προεδρικών Διαταγμάτων, που ψήφισε η Κυβέρνηση, για έλεγχο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους των Οικονομικών των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών αλλά και περικοπές στα οικονομικά τους.
   Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το κράτος δεν συνεισφέρει ούτε ένα ευρώ για τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα για το 2014

Το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα για το 2014, θα ανέρχεται στο ποσό των 1.000 ευρώ, όπως κάθε χρόνο, για τους φοιτητές που θα καλύπτουν τα κριτήρια που περιγράφει η Κ.Υ.Α. 2/19525/0026.
 Η υποβολή αιτήσεων γίνεται εντός των τριών πρώτων μηνών, και λήγει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Μαρτίου κάθε ημερολογιακού έτους.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1. Δικαιούχοι:

«ΜΚΟ» : «Κρατικά» Εργαλεία Προπαγάνδας, Ελέγχου και … Πλουτισμού

Του καθηγητή ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ
Ανάμεσα στις χιλιάδες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται ανά τον κόσμο υπό την γενική μορφή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) πολλές εκ των οποίων μας είναι γνωστές και ως Δεξαμενές Σκέψεις ή Think Tanks, υπάρχουν τρεις που χρήζουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μας.
Είναι η German Marshall Fund of the United States (GMFUS) που ιδρύθηκε στην Δυτική Γερμανία το 1972 και που χρηματοδοτήθηκε από την γερμανική κυβέρνηση και άλλους, είναι η Peace and Research Institute (PRIO) που ιδρύθηκε στην Νορβηγία το 1959 και που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της Νορβηγίας και άλλους και είναι και η International Crisis Group (ICG) που ιδρύθηκε από πρώην υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους δυτικών κρατών, Προέδρους, Πρωθυπουργούς, Υπουργούς Εξωτερικών, Στρατηγούς (με Αμερικανούς, Βρετανούς, Αυστραλούς και Σκανδιναβούς να κυριαρχούν) το 1995 και η οποία χρηματοδοτείται από όλες σχεδόν τις ευρω-ατλαντικές χώρες, και άλλους .

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μοχλός κοινωνικής ανάπτυξης, του Δ. Χλωπτσιούδη

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει καταλυτικά και στην πραγματική ισότητα των πολιτών. Μπορεί μέσα κινηματικές διαδικασίες να συμβάλει στον αγώνα για ίσες ευκαιρίες κι όχι απλά για ίσα δικαιώματα. Η ισότητα όμως και η επέκτασή της, η δημοκρατία, δεν είναι απλά θέμα δικαιωμάτων ως εγγύηση· η ισότητα αποτελεί έννοια λειτουργική. Όπως τονίζει και ο Barber η δημοκρατία είναι εκ φύσεως μία διαδικασία, όχι το αποτέλεσμα ενός πειράματος, ούτε ένα σύνολο άκαμπτων δογμάτων. Ανοιχτή κοινωνία είναι η κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς. Μία κοινωνία ανοιχτή στην αμφισβήτηση και την κριτική. (Διαβάστε επίσης «Αυτοδιοικητικό κίνημα εκδημοκρατισμού» και «Για μια κινηματική αυτοδιοίκηση», του Δήμου Χλωπτσιούδη)

Προετοιμάζεται άλλη μια κρίση του ευρώ!

Γράφει για το enallaktikos.gr ο Αντώνης Κοκορίκος
Πριν από λίγες ημέρες το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας, αποφάσισε ότι δεν είναι αρμόδιο να κρίνει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας «να κάνει ότι μπορεί» για να σώσει το ευρώ.
Πίσω από αυτή τη διατύπωση κρύβεται η δυνατότητα της ΕΚΤ να τυπώνει χρήμα από το μηδέν και να βομβαρδίσει με τρισεκατομμύρια ευρώ τις εμπορικές τράπεζες όπως έχουν κάνει κατά κόρον η αμερικανική FED  (Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων), η Τράπεζα της Αγγλίας και της Ιαπωνίας.