Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΕΤΗΣΙΟ «ΔΩΡΟ» 150 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΟΤΕ (DEUTSCHE TELEKOM)

Λεφτά υπάρχουν; Όχι θα πείτε.
Κι όμως, ενώ θα ήταν δυνατόν να εξοικονομούνται ετησίως 150 εκ. ευρώ, τα οποία θα μπορούσαν να δοθούν σε κοινωνικές παροχές προς πολίτες που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα διαβίωσης ή έστω να κλείσουν δημοσιονομικές τρύπες -που “γεννούν” εισπρακτικά μέτρα-, η κυβέρνηση επιμένει να δίνει “δώρο” στον ΟΤΕ (και κατ’ επέκταση στην Deutsche Telekom) αυτά τα χρήματα, έχοντας ήδη χάσει (ή χαρίσει) περί το μισό δισ. ευρώ την τελευταία τριετία.

Η ΑΓΕΛΗ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Εμφανίστηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος στο αργείτικο
καρναβάλι για να «κηδέψει» την κρίση. Είχε ντυθεί παπάς και σε κάποια στιγμή «κοινώνησε» τους ακολούθους του που χασκογελούσαν, με ένα γουδί και ένα ξύλινο κουτάλι που παρέπεμπαν στο Άγιο Δισκοπότηρο.
Όσοι ενοχλήθηκαν από το γελοίο φαινόμενο (μεταξύ αυτών και ο υπογράφων) σίγουρα απορούν με το μέγεθος του ανδρός. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ρεζιλεύονται ιερά, αξίες και ιδανικά στις κακόγουστες καρναβαλικές τσάρκες. Εδώ όμως έχουμε κάποιες «πρωτοτυπίες»:

Το “τανγκό” Κοντομηνά – Φιλιππίδη, το Βατοπέδι, ο Αλογοσκούφης και η πτώση Καραμανλή

Το δάνειο του ΤΤ στο γνωστό επιχειρηματία, ο ρόλος του Alpha στην υπόθεση Βατοπεδίου και η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή

Στο προσκήνιο των πολιτικών συζητήσεων, με αφορμή το εισαγγελικό πόρισμα και τις διώξεις που ασκήθηκαν ( ανάμεσά τους και στον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, του Δ.Κοντομηνά ) και αποκάλυψαν το “χορό” των “δανείων – μαμούθ ” που δόθηκαν από το ΤΤ, χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις, σε εταιρίες και κατέληγαν σε off shore επιχειρηματιών και σε αγορά ακινήτων στο εξωτερικό, επανέρχεται το περίφημο “σκάνδαλο Βατοπεδίου” που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή.

Νέα Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου το Σάββατο, και σενάρια ανασκηματισμού;

Συνάντηση  αύριο Σάββατο στις 14:00 θα έχει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο πηγές της Χαρ. Τρικούπη.
Σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές, η ατζέντα της συνάντησης θα είναι ευρεία, καθώς θα συζητηθούν θέματα της επικαιρότητας, κοινωνικά ζητήματα και θέματα που αφορούν στην ελληνική προεδρία της Ε.Ε.

Αλλά τα σενάρια για ανασκηματισμό επανέρχονται με αίτημα του Βενιζέλου και σε επίπεδο να είναι όχι δομικός αλλά διορθωτικός

Είναι μαλάκας ο Τατσόπουλος;

Του Κώστα Παπαντωνίου*
Τον τελευταίο καιρό ο Τατσόπουλος εκφράζει απόψεις που ενοχλούν τον ΣΥΡΙΖΑ και αποθεώνονται από τους απέναντι. Κι όταν λέμε απέναντι πιάνουμε από ΔΗΜΑΡ μέχρι Νέα Δημοκρατία.
Τελευταίο «χτύπημα» η τοποθέτησή του για τη 17 Νοέμβρη. Τους χαρακτήρισε δολοφόνους κι όχι πολιτικούς κρατούμενους. Χαρακτήρισε ακόμα όσους πιστεύουν το αντίθετο, περιθωριακούς μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Δύο τινά υπάρχουν. Είτε ο Τατσόπουλος είναι «μυρωδιάς», δεν έχει δηλαδή καμία επαφή με τον κόσμο της Αριστεράς, τον κόσμο που εκπροσωπεί, είτε είναι προβοκάτορας και μαλάκας όπως τον είπε ο Διαμαντόπουλος. 

Ο ανακριτής «εξοπλίζει» και για Σπηλιωτόπουλο...

 Διευρύνεται η «βεντάλια» της ποινικής έρευνας για τα γερμανικά υποβρύχια και το οπλικό σύστημα Asrad, που, όπως φαίνεται, θα αγγίξει και περιόδους κυβέρνησης Ν.Δ. 
Η ομολογία του κατηγορουμένου Παν. Ευσταθίου ότι
δίνονταν χρήματα (σ.σ.: bonus τα χαρακτήρισε) και μετά το 2005 «κέντρισε» το ενδιαφέρον του ανακριτή Μαλλή, ο οποίος ρώτησε ακόμη και για την υπουργία του Σπ. Σπηλιωτόπουλου (Μάρτιος 2004 - Φεβρουάριος 2006).

H ‘ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, για τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου βγάζει επικεφαλή



Μετά από έντονο μακρύ και δημοκρατικό διάλογο και  σαν καταστάλαγμα  αυτής της πρότασης με δημοκρατική συμμετοχή  χωρίς διαχωρισμούς προχωράμε στην διαδικασία ανάδειξης του επικεφαλής της δημοκρατικής κίνησης των πολιτών.

‘ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ,

Οταν ο Τατσόπουλος έλεγε απαράδεκτους αυτούς που παραιτούνταν χωρίς να παραδίδουν την έδρα τους

Πρωταγωνιστής των τελευταίων ημερών εξαιτίας των δηλώσεών του, ο Πέτρος Τατσόπουλος τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ κρατώντας όμως τη βουλευτική έδρα, παρά τα όσα έλεγε στο παρελθόν για όσους βουλευτές επέλεγαν το δρόμο της παραίτησης.  Εγώ, έλεγε, δεν κωλώνω, αν θελήσω να παραιτηθώ θα το κάνω, αλλά θα παραδώσω την έδρα μου σε αυτούς που με τίμησαν...
Αναλυτικά το απόσπασμα από τη συνέντευξη Τατσόπουλο στο tvxs.gr τον Μάιο του 2012:

Τέσσερις παρατηρήσεις ! Μετά την ολοκλήρωση της «πανηγυρικής έναρξης» της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά την ολοκλήρωση της «πανηγυρικής έναρξης» εχθές της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τέσσερις παρατηρήσεις:
Πρώτον. Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να επιχειρεί να θέσει άλλη μια φορά το δίλημμα ναι ή όχι στην Ευρώπη. Όσοι όμως αυτοαναγορεύονται ως οι γνήσιοι και μοναδικοί «Ευρωπαϊστές» που επιδιώκουν την συγκρότηση ενός δήθεν Ευρωπαϊκού μετώπου ως μανδύα εγκλωβισμού στον αδιέξοδο μονόδρομο της κρατούσας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, αποδυναμώνουν και τελικά υπονομεύουν τόσο την διαπραγματευτική δύναμη της χώρας μας,
όσο και την προοπτική αλλαγής πλεύσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΤΗΣ... ΜΙΖΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ!... Τελικά, μόνο... εμείς δεν φάγαμε!


Κλήση σε απολογία απέστειλε στην Ειρήνη Ευσταθίου, σύζυγο του εκπροσώπου γερμανικής εταιρείας Παναγιώτη Ευσταθίου ο ανακριτής Διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων Γαβριήλ Μαλλής, ενώ νέες πληροφορίες για τις μίζες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Οι κατηγορίες και για την 70χρονη κατηγορούμενη αφορούν τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς διατηρούσε κοινούς λογαριασμούς με τον σύζυγό της.

Σπαρακτική ομολογία 65χρονης: "Την Πρωτοχρονιά φάγαμε νερό και ζάχαρη"

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει η κραυγή απόγνωσης μίας 65χρονης από την Κρήτη.
Η απελπισμένη γυναίκα το πρωί απείλησε ότι θα βάλει τέλος στη ζωή της, καθώς όπως ισχυρίστηκε βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο. Η 65χρονη περιμένει μάταια όπως φαίνεται χρήματα από το Δήμο για την απαλλοτρίωση οικοπέδου, ωστόσο το θέμα έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Σβόμποντα: "Να μη δημιουργούμε ψευδαισθήσεις στους Έλληνες"

Για δείγματα ενδεχόμενης πρώτης βελτίωσης στην ελληνική οικονομία έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και τόνισε ότι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και σκληρός.
«Δεν πρέπει να δημιουργούμε στους Έλληνες περισσότερες ψευδαισθήσεις από ό,τι έχουν ήδη», τόνισε ο κ. Σταϊνμάγερ σε συνέντευξη που παραχώρησε από την Αθήνα στην εκπομπή «heute journal» του δεύτερου καναλιού της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης, ZDF, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις προσδοκίες που έχει η Αθήνα από την συμμετοχή των Σοσιαλδημοκρατών στη νέα γερμανική κυβέρνηση.

Δικάζεται το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ- Στάση εργασίας και συγκέντρωση στα δικαστήρια


Πανελλαδική στάση εργασίας (από τις 11:00 έως τη λήξη του πρωινού ωραρίου) προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για σήμερα Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, οπότε και δικάζεται για δεύτερη φορά σύσσωμο το 35μελές Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., καθώς κατηγορείται για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Οκτωβρίου του 2011 ενάντια στις περικοπές των αποδοχών και των μέτρων εξόντωσης που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα. Η σε βάρος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας κατηγορία είναι...«ρύπανση του περιβάλλοντος».

Δήμαρχος Κηφισιάς προς Επίτροπο Χαν: «Πότε θα σταματήσετε να μας γα...ά...ε;»

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης απευθυνόμενος προς τον Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν   του είπε  «πότε θα σταματήσετε να μας γ…ε;».
 Το σχόλιο μεταφράστηκε στον Αυστριακό, ο οποίος έμεινε ψύχραιμος. 

Εκδήλωση για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Χαλκιδα

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χαλκίδα 5 Γενάρη 2014 Στα πλαίσια της συζήτησης των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ ,με την κοινωνία και εν οψει των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση η Ν.Ε. Εύβοιας και η Οργάνωση μελών Χαλκίδας. διοργανώνουν εκδήλωση την Δευτέρα 13 Γενάρη στις 6.30 μμ ,

B. Αποστόλου Ερώτηση για ΙΚΑ Εύβοιας

Άμεση λήψη μέτρων για την ουσιαστική επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής και πληρωμής συντάξεων στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ στην Εύβοια.

Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Η κατάσταση του ΙΚΑ στην Εύβοια, μετά την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων είναι απαράδεκτη. Η διάλυση των υπηρεσιών του σε όλο το νομό είναι προ των θυρών. 

Ξεκινούν τη λειτουργία τους τμήματα του κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Χαλκιδέων



Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Χαλκιδέων (στο οποίο ήδη λειτουργούν θεματικά τμήματα «Ιταλικά για τον Τουρισμό», «Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο», «Αγγλικά για το χώρο εργασίας», «Ισπανικά για τον τουρισμό» και «Ασφάλεια - Ποιότητα Τροφίμων») θα ξεκινήσει άμεσα τη λειτουργία νέων εκπαιδευτικών τμημάτων στα αντικείμενα :
- «Αγγλικά για τον τουρισμό»,
- «Ρωσικά για τον τουρισμό» και
- «Εικαστικό εργαστήρι».

Ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ. για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου


Είναι απολύτως αναγκαία η πλήρης και σε βάθος διερεύνηση, η μεγίστη δυνατή επιστροφή των χρημάτων από τις επισφαλείς  δανειοδοτήσεις πολύ μεγάλων ποσών σε επιχειρηματίες από το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) καθώς και η απόδοση  ευθυνών στους υπευθύνους.