Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Διήμερη Εκδήλωση στο Θέατρο Παπαδημητρίου για τα σχολεία



Ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Γονέων , Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ «Άνθρωπος-Ελπίδα – Πολιτισμός» για την   Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Αναπηρίας προσκάλεσε τα σχολεία Α΄/βαθμίου  και Β΄/βαθμίου Εκπαιδεύσεως να παρακολουθήσουν τη Θεατρική Παράσταση «Ο Ψαράς και η Ψυχή του» του  Όσκαρ Ουάϊλντ  στο Θέατρο Παπαδημητρίου , όπου  δόθηκαν 4 πρωινές  παραστάσεις  στις 2 και 3 Δεκεμβρίου.

 Σκοπός του Συλλόγου  ήταν  να τονιστεί ότι η διαφορετικότητα  δεν χωρίζει , αλλά ενώνει τους ανθρώπους  . Όλοι είμαστε ιδιαίτεροι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά  αν σπάσουμε τις διαχωριστικές γραμμές που μόνοι μας τοποθετούμε θα βρούμε κοινό τόπο επαφής  μέσα από τη φιλία , την αγάπη, τον σεβασμό και την αλληλεγγύη.             
Τις παραστάσεις παρακολούθησαν περίπου 1.000 μαθητές  τους οποίους ευχαριστούμε για τη συνεισφορά , την ανταπόκρισή τους  καθώς  και τον ενθουσιασμό τους για τις ερμηνείες  της Θεατρικής Ομάδας .      
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά  αφ’ ενός την υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Α΄/βαθμίου Εκπαιδεύσεως κα Θάλεια Καλαμπαλίκη και αφ’ ετέρου  τη Διευθύντρια  της Β΄/βαθμίου Εκπαιδεύσεως  κα Κατερίνα Καραμάνου  για την αποδοχή και την σημαντική βοήθειά τους , αλλά και για την εκεί  παρουσία τους.
Αμφότερες ανεφέρθησαν με σημαντικές παρεναίσεις στους μαθητές αναφορικά με τη διαφορετικότητα και τον τρόπο αποδοχής και αντιμετώπισης της , καθώς και για τα μυνήματα που εμπεριείχε  η παράσταση .
Επίσης  Ο σύλλογος   ευχαριστεί τους  Διευθυντές και Διευθύντριες  των  Σχολείων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας , καθώς και τους εκπαιδευτικούς που συνόδευσαν τους μαθητές .

Τα Σχολεία που παρακολούθησαν τις παραστάσεις  ήταν :

2ο  , 4ο  , 12ο  , 19ο   και 25ο Δημοτικά Σχολεία Χαλκίδας.
1ο  , 3ο , 4ο   , 5ο  , 6ο  , 7ο Γυμνάσια Χαλκίδας και το  Γυμνάσιο  Νέας Λαμψάκου .  
       1ο , 2ο Λύκεια Χαλκίδας  και  Λύκειο Βασιλικού.

Ευχαριστούμε τον ΔΟΑΠΠΕΧ-Πολιτισμό για την παραχώρηση του Θεάτρου Παπαδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου