Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

«Βροχή» από παραιτήσεις στελεχών της κυβέρνησης!

 Τι και αν το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να περάσει προς τα έξω ένα κλίμα συσπείρωσης, αλλά και βεβαιότητας για την εκλογή του Σταύρου Δήμα, οι κινήσεις αυτές εκθέτουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αφού μέσα σε λίγα 24ωρα οι παραιτήσεις στελεχών της κυβέρνησης πέφτουν βροχή, σαν να προδικάζουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  


Υπενθυμίζεται πως δεκτή έγινε από τον υπουργό Υγείας και η παραίτηση του προέδρου του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Παπαγιαννίδη , ο οποίος -όπως δήλωσε στο Lesvos news- σκοπεύει κι αυτός να είναι υποψήφιος βουλευτής, σε περίπτωση που προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές με την ΝΔ. Χθες επίσης  ο κ. Κατρίνης  παραιτήθηκε για να μπορέσει να είναι υποψήφιος βουλευτής σε περίπτωση που προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο παρελθόν είχε εκλεγεί βουλευτής Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ.
 
 Σήμερα τον χορό έσυραν οι γ.γ:
Εκτός υπουργείου Δικαιοσύνης και ο Τσιγκρής
Την παραίτησή του υπέβαλε  στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Άγγελος Τσιγκρής, ο οποίος ανέφερε στη δήλωση παραίτησης του πως φεύγει για να μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές.
Ο υπουργός ευχαριστώντας για τη συνεργασία τους τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα, δήλωσε : «Αποχωρεί από το Υπουργείο ένας άξιος  συνεργάτης, με μεγάλη εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση. Εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους του».
Μαντήλι και από τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εργων
Την παραίτησή υπέβαλε σήμερα ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Στράτος Σιμόπουλος (ΝΔ). Και σε αυτήν την περίπτωση οι λόγοι της παραίτησης του κ. Σιμόπουλου δεν είναι άλλοι από την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητά σε επικείμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν.
Στον χορό τον παραιτήσεων συνέχισαν οι γ.γ :
Ο Παναγιώτης Κοκόρης, γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η Έφη Μπέκου γ.γ. Πρόνοιας, ο Ξενοφών Βεργίνη, διοικητή του ΟΓΑ,   και και τον Στέφανο Κομνηνό, γ.γ. Εμπορίου.
 
Παρελθόν και ο Τόλκας από το Ανάπτυξης
Και ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας -δεν πρόλαβε να παραλάβει το χαρτοφυλάκιο του- και αποδέχτηκε την παραίτηση του Αγγελου Τόλκα (ΠΑΣΟΚ) από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ).

Μέχρι αύριο η προθεσμία για να παραιτηθούν και οι υπόλοιποι
Υπενθυμίζεται πως για να συμμετέχει κάποιος ως υποψήφιος βουλευτής στις Εθνικές Εκλογές θα πρέπει να τηρηθεί η συνταγματική προθεσμία του άρθρου 56 παρ. 3ε, που θεσπίζει κώλυμα εκλογιμότητας σε όσους γενικούς γραμματείς υπουργείων δεν έχουν παραιτηθεί δεκαοκτώ (18) μήνες πριν την ολοκλήρωση της τετραετίας, δηλαδή πριν την 17ηΔεκεμβρίου.
Ας σημειωθεί ότι κανείς από τους ανωτέρω πολιτευτές δεν έχει διακριθεί για το έργο του και δεν έχει υποβάλλει απολογισμό πριν την παραίτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου