Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Δεν είναι δηλώσεις αυτές κύριε Στουρνάρα!



Stournaras_IoannisΔεν είναι αυτές δηλώσεις! Δεν μπορεί ο κεντρικός τραπεζίτης να λέει ότι μειώνεται η ρευστότητα στην αγορά με ταχύ ρυθμό. Δεν το λέει ένας επιπόλαιος πολιτικός. Το λέει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Έχουν τεράστια ευθύνη για το κλίμα που διαμορφώνεται.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ακραίες δηλώσεις από στελέχη της αντιπολίτευσης δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι αγορές την Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά όμως οι δηλώσεις τύπου Βούλτεψη δεν αρμόζουν σε μία υπεύθυνη κυβέρνηση. Το αποκορύφωμα, όμως, όλων είναι οι δηλώσεις του κ. Στουρνάρα.
Τι πρέπει να κάνουν κύριε διοικητά οι αποταμιευτές όταν ακούν εσάς να τους λέτε ότι η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό; Ποιά πρέπει να είναι η αντίδρασή του απλού κόσμου όταν ακούει τον καθ ύλην αρμόδιο να παίρνει μία τέτοια θέση;
Ο κ. Προβόπουλος είχε αποτρέψει την κρίση στα γκισέ των τραπεζών, φροντίζοντας να μην μείνει από ρευστότητα ούτε ένα κατάστημα. Ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας. Ο κ. Προβόπουλος φρόντισε να έρθουν χαρτονομίσματα με ειδικές αποστολές από την Ευρώπη μήνες πριν ξεσπάσει η κρίση. Δεν έκανε μία τέτοια δήλωση! Αλίμονο! Αυτά είναι αυτονόητα πράγματα για τον διοικητή μιας κεντρικής τράπεζας.
Θανάσης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου