Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

«ΣΩΘΗΚΕ Η ΠΑΡΤΙΔΑ».

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ.
Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας δεν υιοθέτησε την εισήγηση της κ. Θαλασσινού από το  Νομικό Τμήμα Εύβοιας να παρασταθεί υπέρ των συμφερόντων του Επιχειρηματία

Στη χθεσινή  συνεδρίαση (16-12-2014) της Οικονομικής Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας έγινε αίτημα  διορισμού δικηγόρου από την πλευρά της Περιφέρειας για να παραστεί στην εκδίκαση της προσφυγής της εταιρείας «ΤΕΧΝΟΜΕΤΑΛ-ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΕΥΑΓΓ. ΤΣΑΜΠΑΘΩΝΗ- ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΛΟΙΩΝ &ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ» κατά της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Αποκεντρωμένης Διοίκησης), με την οποία απαγορεύεται η εγκατάσταση ναυπηγείου στον όρμο της Καρύστου. Τη σχετική εισήγηση είχε συντάξει η κα Ε. Θαλασσινού από το γραφείο Νομικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Εύβοιας.
Η άμεση παρέμβαση της παράταξής μας «Η Στερεά σε Νέα Τροχιά», με επιστολή των Περιφερειακών Συμβούλων Νίκου Στουπή και Σοφίας Τσολάκη προς τον Περιφερειάρχη και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και με την παρέμβαση του εκπροσώπου της σε αυτήν Γιάννη Αγγελέτου κατάφερε με την τεκμηριωμένη παράθεση στοιχείων που αφορούσαν στις ακριβείς λεπτομέρειες του θέματος, να απορριφθεί  ΟΜΟΦΩΝΑ η εισήγηση της νομικού συμβούλου και να υιοθετηθούν οι θέσεις των κατοίκων και η βούληση της τοπικής κοινωνίας,  των μαζικών φορέων της περιοχής  και του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου.
Η Οικονομική Επιτροπή με την συγκεκριμένη της απόφαση  διέσωσε το πολιτικό της κύρος ως όργανο, αλλά και το πολιτικό κύρος συνολικά του θεσμού της Περιφέρειας. Αυτό που απομένει είναι να αναζητηθούν και να καταλογισθούν οι  πολιτικές ευθύνες για την στάση που κράτησε η Περιφέρεια στον χειρισμό πρωτόδικα της υπόθεσης, και κυρίως να ελεγχθεί πειθαρχικά αν όλη αυτή η διαχείριση της υπόθεσης από μεριάς της δικηγόρου που χειρίστηκε την υπόθεση ήταν σύννομη και τυπική.

Και βεβαίως απαιτείται να αξιολογηθεί το συντομότερο συνολικά η πολιτική αποτελεσματικότητα αλλά και η σχέση κόστους – οφέλους για την Περιφέρεια από την λειτουργία των μελών του Νομικού Τμήματος της Εύβοιας. Έτσι ή αλλιώς είναι η νωπή η δέσμευση του Περιφερειάρχη πως αφού τελειώσει η σχετική αξιολόγηση θα φέρει προς συζήτηση το θέμα της μη παρουσίας νομικών συμβούλων σε σοβαρές καταδικαστικές για την Περιφέρεια υποθέσεις γύρω από έργα και εργολαβίες που έχουν ζημιώσει και θα ζημιώσουν υπέρογκα τα οικονομικά της Περιφέρειας.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και  να μεταφέρουμε με αξιοπιστία τα δίκαια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών  στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με γνώμονα την κοινωνική ωφελιμότητα και όχι την παραταξιακή επιβεβαίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου