Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Επίσκεψη του Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Στουπή στον Οργανισμό Λιμένων και ενημέρωση του για τα θέματα αρμοδιότητας του.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης Η Στερεά σε νέα Τροχιά, Νίκο Στουπή και τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Χαλκιδέων, Νίκο Λεβέντη, επισκέφθηκε στις 31 Οκτωβρίου την έδρα του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας (ΟΛΝΕ Α.Ε) στη Χαλκίδα. Τους δύο συμβούλους υποδέχθηκαν από την πλευρά του Oργανισμού ο Πρόεδρος Θανάσης Τσέργας, το μέλος του Δ.Σ Κώστας Κουλουρίδης, καθώς και διοικητικά και επιχειρησιακά.

                Ο σκοπός της συνάντησης ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα για τη διοικητική και διαρθρωτική δομή του οργανισμού, τις αρμοδιότητες του τόσο στα όρια του Δήμου Χαλκιδέων, όσο και συνολικά στο Νομό, καθώς και για τα έργα που έχει ήδη αποπερατώσει, όσα βρίσκονται σε εξέλιξη και εκείνα που είναι στη φάση του σχεδιασμού.
Ο Οργανισμός ο οποίος προήλε από τη συνένωση δέκα διακτινισμένων λιμενικών ταμείων του νομού (εκτός από εκείνο της Σκύρου) ως βασική του λειτουργία έχει τη διαχείριση και την εκμετάλλευση χερσαίων ζωνών και λιμένων με αντικείμενο την επιβατική ακτοπλοΐα, την αλιεία, τη βιομηχανία, τον τουρισμό και την επιχειρηματική δραστηριότητα. Πάνω σε αυτή τη βάση, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για τα πολύ σημαντικά τρέχοντα θέματα, όπως το πρόβλημα της παραλίας της Χαλκίδας και την ανάγκη άμεσης επέμβασης για την αντιμετώπιση των σπηλώσεων, το ζήτημα της γέφυρας του Ευρίπου (την πρόοδο των εργασιών και την ανάγκη επίσπευσης τους), την ιχθυόσκαλα Χαλκίδας και το εμπορικό λιμάνι και τις προοπτικές μεταφοράς τους σε ήδη χωροθετημένες θέσεις.
Συζητήθηκαν επίσης οι κρίσιμες δράσεις για τα πλείστα περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν συνολικά το νομό με τα εργοστάσια και τις αποθέσεις αποβλήτων στη λεκάνη του ευβοϊκού, το σχέδιο καθαρισμού του βυθού του νότιου ευβοϊκού, οι συνέργειες για το σύνολο των βιολογικών καθαρισμών στην Εύβοια.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Οργανισμού ανέπτυξε τα σχέδια του για την τουριστική προοπτική και ανάπτυξη της Εύβοιας στα θέματα της αρμοδιότητας του, όπως τον εκσυγχρονισμό ορισμένων λιμένων προκειμένου να είναι σε θέση να υποδεχθούν κρουαζιερόπλοια, τη μετατροπή του λιμανιού της Κύμης σε πύλη εξόδου προς το Β. Αιγαίο και την αξιολόγηση του ως εθνικό λιμάνι, το δίκτυο των υδατοδρομίων, σχέδιο του οποίου βρίσκεται ήδη σε τελικό στάδιο και θα επιτρέψει εύκολες και σύντομές μετακινήσεις για τους πολίτες της Εύβοιας αλλά και τους τουρίστες από άλλες περιοχές.
Τέλος συζητήθηκαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τα προγράμματα με τα οποία ο Οργανισμός έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην κατασκευή σημαντικών έργων και έγινε εκτενής αναφορά στο ΕΣΠΑ και τα τρία μεγάλα λιμάνια της Εύβοιας, που βρίσκονται σε ημιτελή φάση, δηλαδή εκείνα της Κύμης, του Κυμασίου και της Καρύστου και για τα οποία πρέπει συνολικά να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε  την ολοκλήρωση τους ως κεφαλαιώδες σημείο για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του νησιού.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση των δυο συμβούλων ότι θα εξετάσουν λεπτομερώς το ενημερωτικό υλικό που έλαβαν από την διοίκηση του Οργανισμού και ότι θα βρίσκονται σε επαφή και επικοινωνία, προκειμένου σημαντικά θέματα που αφορούν το νομό μας να υποστηριχθούν και να προωθηθούν για το δημόσιο συμφέρον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου