Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Η Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. για τις εκλογές εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια



Την Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου, οι καθηγητές ΔΕ καλούνται να επιλέξουν εκπροσώπους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ). Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των καθηγητών ΔΕ γίνονται σε μια κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο.
Η αύξηση του ωραρίου, η υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών ανά την Ελλάδα, οι διαθεσιμότητες και η αβεβαιότητα για το εργασιακό μέλλον συνθέτουν μια σκληρή πραγματικότητα για τον κλάδο, που σε συνδυασμό με τις αλλαγές για τους μαθητές (τράπεζα θεμάτων, ανασφάλιστη-υποαμοιβόμενη μαθητεία κλπ) διαμορφώνουν μια εφιαλτική πραγματικότητα για τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Απέναντι στην αδικαιολόγητη και άδικη πολιτική της κυβέρνησης αντιπαρατίθενται συνδικαλιστικές φωνές άκρατου λαϊκισμού και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Η αριστερή πλειοψηφία της ΟΛΜΕ ακολουθεί την πολιτική του «όχι» σε όλα και δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση να συνεχίσει την επιθετική πολιτική απέναντι στους εκπαιδευτικούς.

Η ΔΑΚΕ ΔΕ διαχειρίστηκε αυτό το κρίσιμο διάστημα τα εκπαιδευτικά ζητήματα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Το γεγονός ότι εκφράζουμε τις φιλελεύθερες ιδέες για την εκπαίδευση και την κοινωνία δεν μας εμπόδισε να συγκρουστούμε με την κυβέρνηση κάθε φορά που θίγονταν τα δικαιώματα του κλάδου.

Αυτή την περίοδο είναι επιτακτική η ανάγκη να στηριχθεί η ΔΑΚΕ, η δύναμη που αποδεδειγμένα στηρίζει τον κλάδο των εκπαιδευτικών με τις θέσεις της χωρίς ακρότητες, χωρίς επικοινωνιακούς ακτιβισμούς που στερούνται συνοχής και προοπτικής. Είδαμε πρωτοβουλίες άλλων συνδικαλιστικών δυνάμεων που αντί να ενισχύουν τη συνοχή του κλάδου, ασκούν ασφυκτική ηθική πίεση σε μεγάλο ποσοστό συναδέλφων και δεν έχουν αποφέρει κανένα χειροπιαστό θετικό αποτέλεσμα, είδαμε αυτοδιορισμένους «τιμητές» να σχολιάζουν άλλα σχολεία και συναδέλφους αλλά δεν κατανοήσαμε πώς αυτά ενώνουν ή αναβαθμίζουν τον κλάδο.

Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη και η επιλογή αποφασιστικής σημασίας. Στηρίζοντας ΔΑΚΕ, δίνετε ψήφο υπευθυνότητας, δημιουργικότητας, δυναμικότητας. 

Κλείνοντας, υποψήφιοι με τη ΔΑΚΕ για το ΚΥΣΔΕ είναι από την Εύβοια οι: Κεχρή Ζαχαρούλα & Πεππές Δημήτριος.

Επίσης, για το ΑΠΥΣΔΕ Στ. Ελλάδας είναι υποψήφιοι οι: 
Δούνας Κων/νος (Εύβοια),  
Κοντογιώργου Σπ.. (Εύβοια),
Νάνου Μπ..,
Σμπήτας Ανδρ., 
Κουτσίκος Λάμπρ., 
Ρηγοπούλου Χρ.., 
Οικονομίδης Ιωάν.,
 Καλαντζής Γεώργ., 
Στάρας Κων/νος.

Τέλος, για το ΠΥΣΔΕ Ν. Ευβοίας είναι υποψήφιοι οι:
Βάθης Νικ.,
Γεωργόπουλος Ευάγγ., 
Δεμερτζής Δημ., 
Κατσίκα Άν., 
Κοντογιώργου Σπ., 
Κορδώνης Δημ., 
Λαδογιάννης Ευστ., 
Μακρυγιάννης Αν., 
Μαντζάκος Μιχ., 
Μοσχολιού Γεωργ., 
Μπάνου Στ., 
Σπύρου Βασ., 
Τζανουδάκη Βασ., 
Τσούπρος Νικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου