Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ασαφής η απάντηση της ΔΕΗ για πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων σε 72 δόσεις



Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής απάντησε μέσω επιστολής της Δ.Ε.Η., σε Αναφορά του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, βασισμένη σε πρόταση του Επιμελητηρίου Εύβοιας, για τη διευκόλυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Εύβοιας, στην πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα βάση της Αναφοράς, προτείνεται η δυνατότητα εξόφλησης με έντοκο διακανονισμό 72 δόσεων, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Νομού. Η Δ.Ε.Η., απαντώντας στο ερώτημα, ενημερώνει πως καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευκόλυνση των πολιτών, επαγγελματιών και γενικότερα του πελατολογίου της, σε αντιστοιχία με τον κανονισμό της εταιρείας, χωρίς να δεσμεύεται για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.
Κατά την άποψή μας, η αντίληψη της κοινωνικής ευθύνης δεν εξαντλείται σε ευχολόγια και η Δ.Ε.Η, θα έπρεπε ήδη να έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη διάσωση της μικρομεσαίας επιχείρησης στο Νομό της Εύβοιας.
Δυστυχώς διαβάζοντας αυτολεξεί την απάντηση του Υπουργείου… ¨Σε κάθε περίπτωση, ειδικές περιπτώσεις αιτημάτων πελατών, όπως μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες του Ν. Εύβοιας για διακανονισμό οφειλών λόγω αντικειμενικών αδυναμιών, αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή από τα τοπικά μας καταστήματα, στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων που παρέχονται από τον Κανονισμό της Επιχείρησης¨,  την εκλαμβάνουμε ως κενή περιεχομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου