Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ME ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ON LINE ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΝΟΣ




Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ME ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ON LINE ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΝΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ 30.000 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΕ VIDEO ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ. ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.10.2014 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



Εκπληρώνοντας την αποστολή του για μια γνώση οικουμενική και ελεύθερη, το Κέντρο On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ εγκαινιάζει μια ακόμα δράση κοινωνικής αλληλεγγύης σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος του Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Το Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΡΝΟΣ, που έχει ήδη δεχθεί πάνω από 1.300.000 επισκέψεις στην ιστοσελίδα του www.arnos.gr παρέχοντας ελεύθερη πρόσβαση σε περισσότερα από 12.000 e- μαθήματα για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, επεκτείνει την κοινωνική του δράση και προσφέρει επιπλέον όλα τα μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με απόλυτη συναίσθηση της παρούσας οικονομικής συγκυρίας, το Κέντρο On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ καθίσταται αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης να στηρίξει έμπρακτα και ουσιαστικά τους δημότες του, προσφέροντας, μέσω της πρωτοποριακής εκπαιδευτικής του πλατφόρμας, δωρεάν 24ωρη πρόσβαση σε πάνω από 30.000 μαθήματα με διδασκαλία σε video, που καλύπτουν όλη τη διδακτέα ύλη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επιπλέον, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, όπως on line τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα, λύσεις θεμάτων εξετάσεων, λύσεις της Τράπεζας θεμάτων της Α’ Λυκείου, κλπ.

Το Κέντρο On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ ενώνει τις δυνάμεις του με το Δήμο Θεσσαλονίκης μέχρι το 2015 και συγκεκριμένα με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, η οποία μέσω του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης προχωρά στη δημιουργία του προγράμματος του Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Το νέο πρόγραμμα προσφέρει δωρεάν on line ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, καθώς και ανέργων και πολυτέκνων οικογενειών, για τη σχολική περίοδο 2014 - 2015. Κηρύσσοντας την έναρξη του προγράμματος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη για συνεισφορά και κοινωνική ευαισθησία στη δύσκολη αυτή χρονική περίοδο και ευχαρίστησε, εκ μέρους όλων των δημοτών, το Κέντρο On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ για την χορηγία του.

Χαιρετίζοντας τη νέα συνεργασία, ο μαθηματικός και πολιτικός μηχανικός, κ. Ιωάννης Κρόκος, Διευθυντής του Κέντρου On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που αυτή η πρωτοπόρα κοινωνική δράση εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο Δήμο Θεσσαλονίκης, την καρδιά των Βαλκανίων. Ο κ. Μπουτάρης άλλη μια φορά καινοτομεί και παρουσιάζει ένα σημαντικό και πολύπλευρο κοινωνικό έργο στους δημότες του με ευαισθησία και ευθύνη. Η γνώση και η μάθηση συνιστούν πολύτιμα όπλα στη ζωή των ανθρώπων, γι’ αυτό και η εκπαίδευση όλων των παιδιών, ανεξαρτήτως οικονομικής επιφάνειας, πρέπει να αποτελεί το πρώτο μας μέλημα».

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς - κηδεμόνες παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση - υπεύθυνη δήλωση, αναφέροντας τους λόγους που καθιστούν αναγκαία τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου και είτε να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στο e-mail: a.lakia@thessaloniki.gr είτε να την καταθέσουν αυτοπροσώπως στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης (Γρ. Λαμπράκη & Κλεάνθους 57), από την Παρασκευή 17/10/2014 έως και την Παρασκευή 24/10/2014 και ώρα 13:00. Η επιλογή των μαθητών θα γίνει με κριτήριο τη σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων.

Για την ενημέρωση των μαθητών και των γονέων που θα δηλώσουν ενδιαφέρον, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του προγράμματος από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης (Βασιλέως Γεωργίου 1, 1ος όροφος), την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18:00.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού: 2310-841109 και 2310-841498 καθώς και στις ιστοσελίδες του Δήμου Θεσσαλονίκης www.thessaloniki.gr και του εκπαιδευτικού ιστότοπου ΑΡΝΟΣ www.arnos.gr.

Σταθερό στο όραμά του για «Πράξεις Παιδείας», το Κέντρο On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ αναπτύσσει ένα πλούσιο και πολύπλευρο κοινωνικό έργο. Χαρακτηριστικά δείγματα της κοινωνικής του δράσης αποτελούν η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του πρώτου δωρεάν διαδικτυακού Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά», σε συνεργασία με την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινοπουλιτών και το ΕΜΠ, η υλοποίηση ενός προγράμματος υποτροφιών για τους μαθητές της Ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και η συνεργασία του με τον Εθελοντικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210-3822495.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου