Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΟΧΙ στις γερμανικές αποζημιώσεις από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ...

Κατά της διεξαγωγής δημόσιας ακρόασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις, τάχθηκαν οι Ευρωβουλευτές που εκπροσωπούν τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. 
Τη συγκεκριμένη πρόταση είχε κάνει ο ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ, Νότης Μαρίας με στόχο να πραγματοποιηθεί δημόσια ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αναφορών, προκειμένου να γίνει γνωστό το θέμα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων στους ευρωβουλευτές, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.
Η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία στην κλειστή συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών στις 07/10/2014 και υπερψηφίστηκε μόνο από τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές και την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά.
Την καταψήφισαν η K.O. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο συμμετέχει η ΝΔ, η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην οποία συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και οι Πράσινοι.
Συγκεκριμένα, ΝΑΙ ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, Σοφία Σακοράφα, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώργος Κατρούγκαλος, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, του ΚΚΕ Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, των ΑΝΕΛ, Νότης Μαριάς και της Χ.Α., Ελευθέριος Συναδινός, Λάμπρος Φουντούλης, Γιώργος Επιτήδειος.
ΌΧΙ, ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος, Θοδωρής Ζαγοράκης, της ΕΛΙΑΣ, Εύα Καϊλή, Νίκος Ανδρουλάκης και του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης, Μιλτιάδης Κύρκος.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου