Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Εργατικό Κέντρο : Η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι καθήκον όλων μας

Άλλο ένα θανατηφόρο ατύχημα συνέβη σήμερα στο νομό μας. Συγκεκριμένα στο Δήμο Καρύστου, όπου εργολάβος εκτελούσε κλάδεμα δέντρων για λογαριασμό του Δήμου. Συνάδερφος εργαζόμενός έπεσε από το δέντρο με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Διερευνάται από την αρμόδια επιθεώρηση εργασίας εάν η συνέπεια του θανάσιμου τραυματισμού είναι από ηλεκτροπληξία  λόγω καλωδίων ή λόγω της πτώσης του εργαζόμενου.
Το Εργατικό Κέντρο και τα σω
ματεία  της δύναμης του και σε συνεργασία με την επιθεώρηση εργασίας, έχουν διενεργήσει πάνω από 65 ελέγχους για το έτος 2014 με κύριο γνώμονα  την Υγιεινή- Ασφάλεια και των εργασιακών σχέσεων που υποχρεωτικά πρέπει να υφίστανται.
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα πρέπει άμεσα να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό και πρέπει να τους χορηγηθούν τα απαιτούμενα για συνεχείς ελέγχους, ωσότου να προλαμβάνονται δυσάρεστα γεγονότα.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αυξανόμενους ρυθμούς διότι ο έλεγχος και η πρόληψη είναι το καλύτερο φάρμακο για την αποφυγή κάθε είδους ατυχήματος.
Εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος και υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να διερευνηθούν οι συνθήκες του ΤΡΑΓΙΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ.

     Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ  ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Στέφανος   ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                                              Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου