Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Πρέπει να συνεχιστεί η λειτουργία του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Χαλκίδας



Ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταθέτει ως Αναφορά την με ημερομηνία 25-09-2014 ενδικοφανή προσφυγή, του κοινωφελούς ιδρύματος με την επωνυμία «Εκκλησιαστικόν Ορφανοτροφείον Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας».

Σύμφωνα με την προσφυγή το κοινωφελές ίδρυμα « Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Ι. Μ. Χαλκίδας», αιτείται κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2 παρ.1 και άρθρου 4 παρ. 5 του Συντάγματος, να ακυρωθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα του Ε.Ν.Φ.Ι.Α. ύψους 29.905,36 ευρώ, λόγω του ότι δεν διαθέτει φοροδοτική ικανότητα για το τρέχον έτος ή να αναπροσαρμοστεί η φορολογική του υποχρέωση ανάλογα με τις πραγματικές του οικονομικές δυνατότητες.
Αν το Υπουργείο εμμείνει στην αρχική του βεβαίωση, τότε δυστυχώς το  « Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Ι. Μ. Χαλκίδας», θα αναγκαστεί να παύσει τη λειτουργία του, με τις όποιες δυσμενείς συνέπειες για τους τροφίμους του.
Σας κάνουμε γνωστό, διά όσην αξίαν έχει, ότι το συγκεκριμένο Ίδρυμα λειτουργεί ανελλιπώς από το 1961 προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στην τοπική μας κοινωνία. 
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου