Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Γιάννης Μπάκας: Ο κ. Παγώνης οφείλει να απευθύνει ευχαριστίες προς την πρώην Δημοτική Αρχή.



Σε αντίθεση με τις θριαμβολογίες και τις παραφιλολογίες ορισμένων ιστοσελίδων, που στηρίζονται στο από 15-10-2014 δελτίο τύπου του Δήμου Χαλκιδέων, η πραγματικότητα για την επαναλειτουργία του σταθμού αυτοκινήτων επί της Ελ. Βενιζέλου, είναι απλή και τελείως διαφορετική. Συγκεκριμένα:


1.- Κατόπιν επίμονης προσπάθειας της πρώην Δημοτικής Αρχής προς το ΥΠΕΚΑ κατόρθωσε να ενταχθεί στο Ν. 4258/2014 (παρ. 17 άρθρο 22) η εξής διάταξη: «Σε δημοτικά ακίνητα και ακίνητα Ν.Π.Δ.Δ. εντός εγκεκριμένου σχεδίου που έχουν χαρακτηριστεί ως κοινωφελείς χώροι για την ανέγερση κοινωφελών κτιρίων επιτρέπεται η χρήση ανοιχτών χώρων στάθμευσης έως την έκδοση της άδειας δόμησης ανέγερσς των κοινωφελών κτιρίων και σε κάθε περίπτωση έως 3 χρόνια από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου». Μάλιστα συνέβαλε καθοριστικά ο πρώην Δήμαρχος κ. Αθ. Ζεμπίλης, ως νομικός, από κοινού με το Τμήμα Σχεδίου Πόλης της Δ/νσης Πολεοδομίας στη νομοτεχνική διατύπωση της διάταξης.

2.- Μετά τη δημοσίευση του ανωτέρω νόμου (14 Απριλίου 2014) η πρώην Δημοτική Αρχή, από κοινού με τη Δ.Α.Ε.Π.Ε.Χ. προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση της σχετικής άδειας και συγκεκριμένα:

α) Προχώρησε τη διαδικασία νομιμοποίησης του υφιστάμενου οικίσκου, με τη διαδικασία περί αυθαιρέτων.

β) Εφοδιάστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία με το απαιτούμενο πιστοποιητικό παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας.

γ) Έλαβε από την Πολεοδομία Χαλκίδας οικοδομική άδεια μικρής κλίμακας για περίφραξη, την οποία και κατασκεύασε.

δ) Υπέβαλε πλήρη φάκελο προς την Δ/νση Μεταφορών της Π.Ε. Εύβοιας αιτούμενη την έκδοση της σχετικής άδειας.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι από τη στιγμή που είχε τακτοποιηθεί το θέμα της χρήσης γης με τον ανωτέρω νόμο και είχε ολοκληρωθεί ο φάκελος των απαιτούμενων δικαιολογητικών αυτομάτως θα εκδίδετο η σχετική άδεια. Συνεπώς δεν απαιτήθηκε κάποια επίπονη «συνεργασία» μεταξύ φορέων και ο κ. Παγώνης οφείλει να το αναγνωρίσει και να απευθύνει ευχαριστίες προς την πρώην Δημοτική Αρχή. Αυτό επιβάλλουν οι αρχές της καλής πίστης, της συνέχειας της διοίκησης, της δεοντολογίας και εντεύθεν της δημοκρατίας.

Γιάννης Μπάκας
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου