Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ξεσκονίζουν το πτυχίο γιατρίνας!!!



Με "αποκλειστικό" θέμα η τοπική  εφημερίδα  ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ, που κυκλοφορεί γράφει, ότι ξεσκονίζουν το πτυχίο γυναίκας γιατρού στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Οι αναγνώστες μας γνωρίζουν ότι από 13-11-2013 εδώ πρώτοι γράψαμε για την βόμβα μεγατόνων που πρόκειται να σκάσει σε νοσοκομείο της περιφέρειας. Ορθώς τότε γράφαμε περιφέρειας και όχι Χαλκίδας για ευνόητους λόγους.  Από τότε πολλές φορές επανήλθαμε στο θέμα, με τα στοιχεία που υπήρχα σε κάθε φάση της έρευνας από τις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Σήμερα  έχουμε στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι το Υπουργείο Υγείας  «προσπαθεί» εδώ και 18 μήνες να «ολοκληρώσει» ένα απλό έλεγχο και να απαντήσει αν υπάρχει ή όχι πτυχίο ιατρικής από πανεπιστήμιο της Ιταλίας και να μην "μπορεί". Αν το Υπουργείο θέλει 18 μήνες για ένα τόσο απλό θέμα τότε για ανάλογα θέματα πόσο θέλει;;  Η ερώτηση λοιπόν είναι διπλή.
Αν υπάρχει πτυχίο, γιατί το Υπουργείο Υγείας και ο Διοικητής του νοσοκομείου έχουν την γιατρό δύο χρόνια σε ομηρία; Δεν πρέπει, στην περίπτωση αυτή και ενώ όλοι οι υπάλληλοι του νοσοκομείου ψιθυρίζουν και μαδούν την μαργαρίτα έχει δεν έχει,  να δίσουν  απάντηση, ώστε ο οργανισμός που διοικούν να επανέλθει σε ρυθμούς έννομης τάξης λειτουργίας; 
Η μήπως δεν υπάρχει πτυχίο και η έρευνα έχει στοιχεία προστασίας, έχουμε δηλαδή προσπάθεια συγκάλυψης; 


Δεν αναφερόμαστε, ότι για την καθυστέρηση ευθύνονται οι εκλεκτικοί μηχανισμοί του δημοσίου, αυτοί φαίνεται να έχουν ολοκληρώσει την έρευνα που τους αναλογεί εδώ και μήνες. Χαρακτηριστικά η ανεξάρτητη αρχή διαφάνειας υπό τον κ. Ρακιντζή σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει παραδώσει τον φάκελο με τα αποτελέσματα του ελέγχου στο ΣΕΥ εδώ και μήνες. Ο ίδιος ο κ. Ρακιντζής σε πρόσφατη ενημέρωση του στην Βουλή ανέφερε και την περίπτωση της Χαλκίδας και είπε πολλά για στάση του Υπουργείου Υγείας.


Η παρέμβαση, όμως του βουλευτή Ευβοίας κ. Μαρκόπουλου με τις δημόσιες επερωτήσεις του στον Υπουργό Υγείας για το θέμα, αλλά και ορισμένα ακόμη έγγραφα τα οποία έχει στο γραφείο του ο Υπουργός Υγείας κ. Βορίδης και ο τρόπος που αυτά «δόθηκαν» στον κύριο Βορίδη, με τεκμηρίωση δηλαδή ότι τα  παρέλαβε και δεν θα μπορέσει  αύριο να «πει» ότι δεν γνώριζε το θέμα, οι πολιτικές εξελίξεις και η πιθανή κούρσα διαδρομής στην Ν.Δ. Έκανα τον κ. Βορίδη να αξιολογήσει το θέμα και να αποφασίσει, ότι δεν μπορεί άλλο να κρατάει την υπόθεση αυτή στο συρτάρι του και ίσως αν την κρατήσει την βρει μπροστά του.  Ετσι ο  Υπουργός αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως για να ολοκληρωθεί άμεσα η έρευνα δηλαδή να καθαρογραφτεί και είναι βέβαιος, ότι ο ίδιος θα ωφεληθεί πολιτικά.


Σημείωση:

Κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ μας κάναμε κάποια τηλέφωνα, σε ένα από αυτά μας αναφέρθηκε, ότι ο κ. Βορίδης ενημέρωσε το κ. Σαμαρά πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, καθότι γνώριζε, ότι η υπόθεση έχει πολλή  σασπένς.
 Πληροφορηθήκαμε, ότι ο κ. Σαμαράς ρώτησε τον κ Βορίδη για το πότε προέκυψε το θέμα και γιατί για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν είχε ενημερωθεί. Ο κ. Βορίδης απάντησε, ότι ο προηγούμενος Υπουργός Υγείας, δηλαδή ο κύριος Άδωνης Γεωργιάδης το γνώριζε και έκανε προσπάθειες αν όχι συγκάλυψης τουλάχιστον λανθασμένης εκτίμησης για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό το θέμα.
Το συμπέρασμα του συνομιλητή μας είναι, ότι η απόφαση του κ. Σαμαρά να καθαιρέσει τον κ. Γεωργιάδη από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο κατά την διάρκεια της συζήτησης για ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή, πιθανό να συνδέεται με το θέμα της Χαλκίδας και τον τρόπο που το διαχειριστικέ ο πρώην Υπουργός αυτό, λόγω της έντονης πολιτικής χροιάς που έχει η υπόθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου