Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Σήκωσε το γάντι το ΠΑΣΟΚ και απαντά στην κίνηση των 75: Ζητήσατε συνέδριο για ένταξη της χώρας στο Μνημόνιο ή την κυβέρνηση Παπαδήμου;



Με αυτό τον τρόπο απαντούν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη στο κείμενο των 4.000 στελεχών που ζητούν συνέδριο για αλλαγή πολιτικής.
 Η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη είναι σκληρή  προς όσους είχαν την πρωτοβουλία για τη συλλογή συνολικά 4.000 υπογραφών για τη διεξαγωγή συνεδρίου προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να «αποκολληθεί» από τη ΝΔ

 «Το κείμενο που υπογράφουν και εννέα μέλη της ΚΠΕ επιβάλλει
να αναρωτηθεί κάποιος ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν για τις μεγάλες επιλογές που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει μόνο του την ευθύνη της υπαγωγής στο μνημόνιο και το πρόγραμμα στήριξης το 2010 ή να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας (υπό το Λ. Παπαδήμο) το Νοέμβριο του 2011 με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ; Τι λένε οι τότε κατέχοντες τις θεσμικά υπεύθυνες θέσεις στο ΠΑΣΟΚ;» και συνεχίζουν  «κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ πράγματι ποτέ δεν συμφώνησαν με επιλογές ευθύνης και με αντιδημοφιλείς αποφάσεις, αναγκαίες για τη χώρα», και συμπληρώνουν σε υψηλότερους τόνους ότι «πάει όμως πολύ άνθρωποι που στήριξαν, στην πιο σκληρή φάση, τέτοιες αποφάσεις να παριστάνουν τώρα τον ανήξερο και ευαίσθητο και να καταγγέλλουν αποφάσεις που χειροκρότησαν και υπηρέτησαν, ορισμένοι μάλιστα έχοντας κρίσιμους ρόλους στη κυβέρνηση, τη Βουλή ή το κόμμα».
Καθώς, μάλιστα, στην κίνηση των 75 πρωταγωνιστούν οι «παπανδρεϊκοί» Μιχάλης Καρχιμάκης, Γρηγόρης Νιώτης και Γιώργος Πεταλωτής «κατά τα λοιπά το ζήτημα είναι πάντοτε ένα και μόνο: το κριτήριο του παραβάν».

Αφήνοντας περαιτέρω αιχμές, αναφέρουν ότι «κάποιοι επιμένουν να στροβιλίζονται στο παρελθόν και να πλήττουν την ενότητα και τη συσπείρωση της Δημοκρατικής Παράταξης», ενώ «εμείς παλεύουμε για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια και την απεμπλοκή από την Τρόικα και το Δ.Ν.Τ., σχεδιάζουμε το μέλλον για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας με κοινωνική ευαισθησία, διασφαλίζοντας τη κοινωνική συνοχή». «Επιτέλους ας αφήσουν ήσυχη την Παράταξη να αναπνεύσει», καταλήγουν οι κύκλοι του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου