Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Με τον ΣΥΡΙΖΑ, μια παράταξη "σούπερ μάρκετ", δεν μπορούμε να συνεργαστούμε.

Με άρθρο του στην εφημερίδα Realnews o εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προσπαθεί να πείσει- άραγε ποιον;-  για την συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Στην επιχειρηματολογία του επικαλείται ότι η ΝΔ άφησε πίσω της τα Ζάππεια «άρα αυτή ήταν που άλλαξε»!!! ενώ επικαλείται και την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση (το άλλοθι!!!).

Εμείς θα του θυμίσουμε ότι η συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ άρχισε τον Νοέμβριο του 2011 με την κυβέρνηση Παπαδήμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Η επίκληση της λαϊκής ετυμηγορίας κατά το δοκούν δείχνει σύγχυση και αδυναμία.    

Το συμπέρασμα μας είναι ένα «Με αυτό το στελεχιακό δυναμικό» που έχει «μείνει» στο ΠΑΣΟΚ η ανασύσταση της Δημοκρατικής Σοσιαλιστικής Παράταξης δεν πρόκειται να γίνει.  Διαβάστε το άρθρο...





Η απλουστευμένη άποψη «μα εδώ το ΠΑΣΟΚ σχημάτισε κυβέρνηση συνεργασίας με τη Ν.Δ., γιατί να μην μπορεί να πει a priori «ναι» σε μια νέα συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ;» δεν δίνει απάντηση. Η κυβέρνηση συνεργασίας με τη Ν.Δ. δεν σχηματίστηκε ακριβώς έτσι. Και δεν έχει περάσει πολύς καιρός για να μην το θυμούνται οι περισσότεροι.

Το ΠΑΣΟΚ το 2012 σεβάστηκε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και συμμετείχε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με τη Ν.Δ., αφού είχε αναδειχθεί η πρώτη πολιτική δύναμη και άφησε πίσω της τα Ζάππεια. Στην κυβέρνηση συμμετείχε επίσης και η ΔΗΜΑΡ. Το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε σε όλους τους τόνους να συμβάλει στην προσπάθεια και ανέκοψε με κάθε δυνατό τρόπο τη δυναμική που θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί για τη χώρα από μια ευρύτατη συνεργασία με τη συμμετοχή του κ.Τσίπρα από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

Παρά ταύτα και παρά τη βαθύτατα προσβλητική και διχαστική ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο λόγος που δεν υπάρχει ούτε μπορεί να υπάρξει σήμερα απάντηση στο ερώτημα αν υπάρχει πεδίο συνεννόησης δεν είναι ρεβανσιστικός. Απλά με τον ΣΥΡΙΖΑ, μια παράταξη-»σούπερ μάρκετ», όπου ο καθένας αγοράζει όποια πολιτική θέλει ή βρίσκει, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε.

Ωστόσο, η ανάγκη συνθέσεων για τη χώρα είναι υπαρκτή. Αλλά από θέσεως του καθενός. Σε αυτό θα πρέπει να συμμετέχει η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη μέσα από την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς-και πάνω από όλα μέσα από το πλαίσιο των δικών της προτάσεων. Όποιος θεωρεί ότι ο χώρος μας μπορεί να υπάρξει μόνο ως χώρος τεχνικής βοήθειας προς άλλους χώρους πλανάται και βλάπτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου