Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Εθελόντρια της «ΗΡΑΣ» έσωσε αδέσποτο κουτάβι από τα δόντια πιτ-μπουλ



Μια κουταβίτσα 3 μηνών η οποία δέχτηκε επίθεση από πιτ - μπουλ κατόπιν εντολής του αφεντικού του, έσωσε το Φιλοζωικό Σωματείο Βόρειας Εύβοιας «ΗΡΑ».
Εθελόντρια του σωματείου αψηφώντας τον κίνδυνο κατάφερε να σώσει από το στόμα ενός πιτ - μπουλ μια κουταβίτσα 3 μηνών και άμεσα ειδοποίησε την «ΗΡΑ». Εμείς τρέξαμε αμέσως να σώσουμε το κουτάβι δίνοντας ένα γερό μάθημα προστασίας για τα αδέσποτα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας νεαρός που οδηγούσε μηχανάκι έβγαλε βόλτα με αλυσίδα το σκύλο του ράτσας πιτ - μπουλ. Ο νεαρός είδε την μικρή κουταβίτσα, η οποία ζει πίσω από το εκκλησάκι του Αγ. Σπυρίδωνα στα ΚΤΕΛ Ιστιαίας και προστατεύεται από εθελόντριες της «ΗΡΑΣ», και έδωσε την προσταγή στο σκύλο του να επιτεθεί στο κουτάβι. Συγκεκριμένα οι εθελόντριες τον άκουσαν να φωνάζει «Πάρ’το». Η κουταβίτσα βρέθηκε στο στόμα του πιτ-μπουλ. Ειδοποιήθηκε αμέσως η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου κ. Λίλα  Ευθυμιοπούλου η οποία μαζί με άλλα μέλη έσπευσαν άμεσα στο σημείο.
Όταν φτάσαμε εκεί είχε μαζευτεί ήδη αρκετός κόσμος και ο νεαρός με την παρέα του εξαπέλυαν ύβρεις εναντίον μας. Επικράτησε πανδαιμόνιο για λίγο ενώ η Αστυνομία δεν εμφανίστηκε ποτέ.
Καταφέραμε και μεταφέραμε τη σκυλίτσα στο ιατρείου του κτηνίατρου Δ. Παπατριανταφύλλου όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Τα έξοδα περίθαλψης ανέλαβε να τα πληρώσει η αδερφή του νεαρού υπεύθυνου.
Για άλλη μια φορά δώσαμε ένα γερό μάθημα προστασίας των αδέσποτων και ευχαριστούμε θερμά όσους στάθηκαν δίπλα μας σε αυτήν την περιπέτεια της γλυκιάς μας κουταβίτσας.
Επίσης ευχαριστούμε την φίλη Κωνσταντίνα και την οικογένεια της που δέχτηκαν να φιλοξενήσουν την τραυματισμένη αδεσποτούλα.
Για την ηρωίδα εθελόντριά μας Μαρία που έσωσε την κουταβίτσα τα λόγια είναι λίγα. Πρόκειται για ένα κορίτσι με σθένος που αγαπά τα ζώα προσφέροντας μεγάλο έργο. Έχοντας τέτοιους ανθρώπους στο πλευρό μας το φορτίο για μας γίνεται ελαφρύτερο και οι ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο μεγαλύτερες.


mobile: 6976930308
email: filozoikosomateiohra@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου