Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Πώς θα είναι οι Έλληνες του χρόνου τέτοιο καιρό με wi fi


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Πώς θα είναι οι Έλληνες του χρόνου τέτοιο καιρό
Πλέον, συνέλληνες, δεν περιμένουμε μόνο την ανάπτυξη (που έρχεται). Περιμένουμε και το δωρεάν ασύρματο ίντερνετ που μας έταξε ο πρωθυπουργός. Το ΧΩΝΙ σας δείχνει πως θα είναι η εικόνα των Ελλήνων, ένα χρόνο μετά!
Όταν θα μας έχουν πάρει τα σπίτια αλλά θα έχουμε wifi παντού! Δείτε…

Ερώτηση Από τον Β. Αποστόλου για την αξιοποίηση Κληροδοτημάτων-Περίπτωση Κληροδοτήματος Χλαμύδα στη Χαλκίδα



Σύμφωνα με την έκθεση πεπραγμένων 2012-2013 της Γ.Γ. Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων «Περίπου 15.000 κοινωφελείς περιουσίες, κληροδοτήματα, ιδρύματα κλπ., των οποίων η αξία υπερβαίνει τα 10 δις ευρώ, βρίσκονται, στη μεγάλη τους πλειοψηφία αν όχι καθ’ ολοκληρία, σε μια κατάσταση Συνταγματικής αταξίας, παρανομίας, κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας.».

Πρόγραμμα διαλέξεων από την Εταιρεία Αστρονομίας στη Χαλκίδα



Με δελτίο Τύπου η Εταιρεία Αστρονομίας Χαλκίδας ανακοινώνει το πρόγραμμα διαλέξεων για την περίοδο 2013-2014:

Κάλυψη κενών θέσεων στα τμήματα ένταξης των σχολείων του νομού Ευβοίας

Απάντηση στην αναφορά του βουλευτή Ευβοίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, έδωσε το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών από τα τμήματα ένταξης στο Ειδικό Σχολείο Χαλκίδας.

Άμεση η παρέμβαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας σε καταγγελίες που αφορούν σε ιδιωτικό σχολείο στην Εύβοια



Γρήγορα λειτούργησαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της πολιτείας στην περίπτωση καταγγελιών σχετικά με παραβάσεις ιδιωτικού σχολείου στην Εύβοια. Αμέσως, η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, κατόπιν και της εντολής του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, διαβίβασαν στη δευτεροβάθμια διεύθυνση εκπαίδευσης της Εύβοιας τις καταγγελίες και μέχρι σήμερα έχουν ήδη συντελεστεί τα ακόλουθα:

Προσπάθεια για διεύρυνση των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο



Εκτενή απάντηση παράθεσε το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στην ερώτηση 2544/10-10-2013, των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη και Μαρίας Γιαννακάκη, όπου διαφαίνεται συνολική αποδοχή των ερωτημάτων που τέθηκαν και θέληση για αντιμετώπιση του προβλήματος με ανάπτυξη συνεργασιών στον Ευρωπαϊκό Νότο.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την αυριανή απεργία



Συνάδελφοι συναδελφισες
Να βάλουμε μπροστά για την ΑΠΟΤΡΟΠΗ των νέων αντεργατικών μέτρων. Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της βαρβαρότητας!
Σε κάθε κλάδο ο κάθε εργάτης ξεχωριστά και όλοι μαζί ως μια γροθιά να πάρουμε ατομική και συλλογική για ευθύνη για την επιτυχία της απεργίας.
Λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα! Η ζωή μας έγινε αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Η λαιμαργία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δε θα κοπάσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους.

Aνάσα πολιτισμού από το Αεικίνητο Θέατρο Ευριπου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Αεικίνητο Θέατρο Ευρίπου παρουσιάζει τη παιδική θεατρική παράσταση


«Ο Ιππότης  της Αγάπης»
(Α’ Κρατικό Βραβείο Ελλάδας παιδικού θεατρικού έργου) 
της Μάγιας Δεληβοριά,
σε σκηνοθεσία της Ράνιας Νταλαχάνη Βαλέρη και Βασίλη Βαλέρη.
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 18:30 μ.μ.
Σάββατο 23 Νοεμβρίου 18:30 μ.μ. στο Θέατρο Παπαδημητρίου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά εντάσσεται και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το νέο έργο με τίτλο: «Γίνε παραγωγός βιολογικών προϊόντων»



Υπογράφθηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση ένταξης για τη χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 - 2013» του έργου με τίτλο: «Γίνε παραγωγός βιολογικών προϊόντων», με δικαιούχο την Α.Σ. Βιο-Παραγωγή Βοιωτίας, προϋπολογισμό 126.000,00 € και αριθμό ωφελουμένων 60 άτομα.

Την Τετάρτη 6/11/2013 η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα είναι κλειστή



Με απόφαση του το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 24/10/2013 αποφάσισε μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά το κλείσιμο της Περιφέρειας , σε ένδειξη συμπαράστασης στην Γενική Απεργία  που αποφάσισαν η  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ-Βράβευση του δημάρχου για την προσφορά του στον Πολιτισμό

Μια ξεχωριστή διάκριση για την προσφορά του στον Πολιτισμό και την πολιτιστική ανάπτυξη της Ερέτριας, απέσπασε ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας  από το Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό “Το Καφενείο των ιδεών” και τον όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

ΔήμοςΕρέτριας Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, καλείσθε, να προσέλθετε στην 18η ειδική δημόσια συνεδρίαση του έτους 2013, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερέτριας,

Νοσοκομείο Χαλκίδας: Απολογισμός Διετίας: 50% μείωση των δαπανών, 100% εξόφληση των προμηθευτών, 90% αποδοχή από τους ασφαλισμένους.



Εξαιρετικές επιδόσεις για το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδος κατά την τελευταία διετία. Οι δαπάνες του Νοσοκομείου καταγράφονται μειούμενες την τελευταία διετία 2011-2013 (αθροιστικό ποσοστό μείωσης 44.7%), ενώ η εξόφληση των προμηθευτών για τα έτη 2011 και 2012 αγγίζει το 100% (99.92% και 98.12% αντίστοιχα). Η απορρόφηση των επιχορηγήσεων βρίσκεται σταθερά στο 100%.

Φοροεπιδρομή και στους αγρότες.


Δημοσιεύτηκε στην Αυγή της Κυριακής 3/11/2013

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ*

Σε μια κρίσιμη περίοδο, που όλοι θεωρούν ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί να συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η κυβέρνηση υιοθέτησε στην εισοδηματική της πολιτική τη φορολογική επιδρομή στο αγροτικό εισόδημα και στην αγροτική περιουσία.

Δήμος Χαλκιδέων Η εφαρμογή των μνημονίων παραλύει την τοπική αυτοδιοίκηση




Ελλείπον μόνιμο προσωπικό κατά 274 εργαζόμενους στο Δήμο Χαλκιδέων
Με αφορμή τα δημοσιοποιηθέντα στοιχεία μελέτης του Υπουργείου Εσωτερικών περί της στελέχωσης των Δήμων της Χώρας και του φερόμενου ως πλεονάζοντος ή ελλείποντος προσωπικού σ’ αυτούς, από το Δήμο Χαλκιδέων αναφέρονται τα εξής:
 Η Δημοτική Αρχή, σε όλο αυτό το διάστημα της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και των κοινωνικών επιπτώσεών της, με καθημερινή εργώδη προσπάθεια κρατάει όρθιο τον Δήμο ώστε οι πολίτες να μην στερηθούν τις παρεχόμενες δημοτικές υπηρεσίες τόσο στη Χαλκίδα όσο και σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο η αναθεώρηση της πολεοδομικής μελέτης της Έξω Παναγίτσας



Το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ / πρώην Κεντρικό ΣΧΟΠ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), κατά τη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, υπό την προεδρία του γεν. γραμματέα Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος Σωκράτη Αλεξιάδη, γνωμοδότησε θετικά για την Αναθεώρηση της Πολεοδομικής Μελέτης της Συνοικίας Η΄ (Έξω Παναγίτσα) που τακτοποιεί το υπολειπόμενο 40% των ιδιοκτησιών της περιοχής που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.