Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Η Κεντροαριστερά ψηφίζει Αριστερά...



Κείμενο τολμηρό, εισχωρεί με ευθύνη στον τραυματισμένο προοδευτικό χώρο. Ουσιαστικά επιβεβαιώνει τον προσανατολισμό μας για  μια νέα αρχή , με ρήξεις και τομές, στο σοσιαλιστικό χώρο, για μιαν αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης. Με πυλώνες την αλήθεια, την αλλαγή πολιτικής, το όραμα για την αναγκαία εγερτήρια διαδικασία στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Διαβάστε το κείμενο

Καληνύχτα στον Γρηγόρη Βαλλιανάτο

Το γεγονός ότι ένας ομοφυλόφιλος με τη δράση του Γρηγόρη Βαλλιανάτου βγαίνει να γράψει ότι "είμαστε όλοι χρυσαυγίτες" είναι κάτι που δεν πρέπει να μείνει απαρατήρητο. 
Αποδεικνύει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος οπορτουνιστικά πολιτεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια, επιδιώκοντας να εκπροσωπήσει ένα κίνημα χειραφέτησης και κατάκτησης δικαιωμάτων.

Κυβερνητικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ο πατέρας ενός από τους αδικοχαμένους νεαρούς που δολοφονήθηκαν στο Ν. Ηράκλειο;

Τεχνοκράτης, διαχρονικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικό στέλεχος είναι ο πατέρας ενός από τους νεαρούς της χρυσής αυγής, που δολοφόνησαν χθες εγκληματίες στο Ν. Ηράκλειο.

Ανοιχτή Επιστολή – Πρόσκληση προς τους συναδέλφους με την ελπίδα ότι με την δημοσιοποίηση της θα συμβάλετε και εσείς στην προσπάθεια μας ..



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αγαπητές – Αγαπητοί Συνάδελφοι
Οι Κυβερνήσεις των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, με συμμάχους και συνεργάτες τα ΜΜΕ και αριθμό προθύμων οι οποίοι έχουν αναλάβει κυβερνητικές θέσεις, εκτελώντας πιστά τις εντολές των Ξένων Δανειστών και της Τρόικα έχουν επιδοθεί σε αγώνα να κάνουν την χώρα μας ένα κράτος περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας, μια χώρα ευκαιρίας για τις αγορές και όχι για τους πολίτες της.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη όλης της Ελλάδος για τον χαμό δύο νέων παιδιών, δύο ανθρώπων που θεωρούμε μέλη της δικής μας οικογένειας

Η κυβέρνηση Σαμαρά και ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Δένδιας προσωπικώς είναι ένοχοι και απολύτως υπεύθυνοι για τις αποψινές εν ψυχρώ δολοφονίες νέων Ελλήνων. Η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει επανειλημμένως αστυνομική φύλαξη για τα κατά τόπους γραφεία της, που είχαν χτυπηθεί και αποτελούσαν μόνιμους στόχους τρομοκρατών. Η κυβέρνηση όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά αφαίρεσε την ήδη υπάρχουσα αστυνομική προστασία που νομίμως διαθέταμε.

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΠΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΑ

Τυχαίο; Κανένας δεν το νομίζει. Ύπουλο και ύποπτο, το τρομοκρατικό χτύπημα, πέρα από απάνθρωπο.
Δείτε τις ανακοινώσεις κομμάτων και πολιτικών

Κορυφαία πράξη αντίστασης, να μην ψωνίζει κανείς την Κυριακή!

Οι περισσότεροι Έλληνες βρίσκονται ήδη σε απόγνωση ενώ όσοι ακόμη αντέχουν, ατενίζουν το μέλλον είτε με ανασφάλεια, στην καλύτερη περίπτωση είτε με αγωνία και τρόμο στη χειρότερη. Η προσέγγιση της σκέψης, εξαρτάται από την προσωπικότητα αλλά κυρίως από την πίστη στην αιώνια ζωή αφού η επίγεια έχει ήδη υποθηκευτεί έναντι της αδικαιολόγητης φοβικής εμμονής, της επιστροφής στη δραχμή και της εξόδου από την Ευρωζώνη – θηλειά.

ΑΝΕΛ Ανακοίνωση για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές


Τα αυτονόητα δικαιώματα που χαρακτηρίζουν αιώνες την ελληνική κοινωνία καταπατώνται το ένα μετά το άλλο. Μετά την καταπάτηση του δικαιώματος στην εργασία, την υγεία, την προστασία της περιουσίας, τη σύνταξη, τη σωστή μόρφωση,  ήρθε η ώρα να καταπατηθεί και αυτό της πνευματικής και σωματικής ξεκούρασης. 

Ενημερωτική εκδήλωση για τους εμβολιασμούς των ενηλίκων



Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Χαλκιδέων, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στην αίθουσα Παπαδημητρίου,

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: Από την Παρασκευή οι αιτήσεις για 10.000 θέσεις

Ξεκίνησε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για 10.000 θέσεις στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014- 2015 θα προσφερθούν 4.890 θέσεις για προπτυχιακές σπουδές και 5.110 θέσεις για μεταπτυχιακές σπουδές.
Οι αιτήσεις θα γίνονται μόνο μέσω διαδικτύου μέσω της ειδικής πλατφόρμας. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει μία αίτηση.

Υπόθεση Βιτάλου. Ας γελάσουμε…..



Διαβάσαμε την ανακοίνωση του δημάρχου Κύμης για τα έργα και ημέρες του στο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι επί «στήριξη» που προσπαθούν να του παρέχουν κάποια μέσα….. και μετά μιλάνε για ενημέρωση.

Το να μην αναφέρεις το γεγονός και να κάνεις πλάτες στο δήμαρχο δεν έχεις να προσφέρεις τίποτα, άλλες οι βολές του κυρίου…

Ρήξη στις σχέσεις ΗΠΑ - Γερμανίας

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, που επικαλείται δημοσίευμα του Spiegel, στις εξαμηνιαίες εκθέσεις των ΗΠΑ για τη διεθνή οικονομική και νομισματική πολιτική, όπως συνήθως, στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται η Κίνα, ο «συνήθης ύποπτος», όπως αναφέρεται. Η κριτική αφορά κυρίως στην ισοτιμία του γουάν έναντι του δολαρίου. Ωστόσο αυτή τη φορά το υπουργείο Οικονομικων επικρίνει και τη Γερμανία αναγνωρίζοντάς την ως την υπεύθυνη για την κατάσταση στην Ευρώπη.

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Άγνωστοι εκτέλεσαν δύο μέλη της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Ηρακλείου

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε στη Λεωφόρο Ηρακλείου 420, κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο Αττικής.
Άγνωστοι που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο πυροβόλησαν εναντίον ατόμων που ήταν στο δρόμο με αποτέλεσμα να σκοτώσουν δύο από αυτούς και να τραυματίσουν άλλους δύο εκ των οποίων ο ένας είναι σοβαρά.

Το λιανεμπόριο κατέρρευσε Εκπτώσεις απόγνωσης από αύριο στα μαγαζιά !

Γιώργος Παππούς
Ούτε καν στις θερινές εκπτώσεις δεν μπήκαν στα καταστήματα οι Ελληνες, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Στατιστικής για τον όγκο των λιανικών πωλήσεων τον Αύγουστο και πλέον γεννάται θέμα επιβίωσης χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που προσδοκούν στο νέο θεσμό των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, αρχής γενομένης από τη Παρασκευή.

Από το Γραφείο Τύπου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τη νέα φορολογία ακινήτων


Η επιβολή του νέου φόρου σε όλα τα ακίνητα, ακόμη και αν δεν αποδίδουν  εισόδημα, θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο  τους μισθωτούς,  συνταξιούχους, μικροϊδιοκτήτες και γενικά τα μεσαία στρώματα που εχουν επωμισθεί όλο το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής και εχουν γονατίσει από τους φόρους και τα χαράτσια.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΒΙΤΑΛΩΝ: ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Σχόλιο του Δημήτρη Κατσούλη
Σε αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της διάλυσης των κρατικών και γενικώς δημοσίων θεσμών η σιωπή μπροστά σε γεγονότα που θίγουν την συνείδηση αλλά και την νοημοσύνη καθώς και το περί δικαίου αίσθημα αποτελεί τελικά συνενοχή και τροφοδοτεί την διάλυση και την απαξίωση.

Συμμετοχή σε νέες κινητοποιήσεις για το Εργατικό Κένττρο



Στη ΣΥΣΚΕΨΗ των Δ.Σ. των Σωματείων μας, που πραγματοποιήθηκε χθες 31/10/2013, αποφασίστηκαν τα εξής:
1.Στήριξη της Απεργιακής  Κινητοποίησης της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, την ΚΥΡΙΑΚΗ 3 Νοεμβρίου 2013.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΔΗΜΑΡ σχετικά με τη πρόταση νόμου για την απλή αναλογική.



Είναι θετική εξέλιξη ότι με αφορμή τη πρόταση νόμου για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, άνοιξε η συζήτηση για την απλή αναλογική.
Η ΔΗΜΑΡ επιμένει ότι η κατάργηση του ληστρικού μπόνους αποτελεί το κλειδί της αναλογικής. Σε αυτό το κεντρικό σημείο είναι δυνατόν να υπάρξει μια ευρύτερη συμπαράταξη.

ΣΤΟ ΠΑΝ-ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο ενάντια στην κρίση που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στήριξε η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, και για ακόμη μια φορά βρέθηκε στο πλάι τους, έξω από το Υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας συνεχίζει τις Δράσεις Αλληλεγγύης…..



Το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας συνεχίζει τις Δράσεις Αλληλεγγύης…..
Το Σάββατο λοιπόν, 2 Νοε. 2013, στο Εμπορικό Κέντρο στην Χαϊνά 9 (στα φανάρια της Νεάπολης), στο Αίθριο, από τις 10.00 μέχρι τις 14.00, κάνουμε δράση Αλληλεγγύης. Συγκεντρώνουμε τρόφιμα για να στηρίξουμε οικογένειες σε αδυναμία. Να στηρίξουμε συνταξιούχους σε ένδεια, παιδιά που υποσιτίζονται…

Αποζημίωση παραγωγών ελαιοκάρπου περιοχής Κύμης - Αλιβερίου



Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απάντησε στην υπ’ αριθμό 876/3-10-2013 αναφορά του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με τις δυνατότητες αναπλήρωσης εισοδήματος, λόγω καταστροφής της παραγωγής ελιάς στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης.

Γίνεται πράξη η ίδρυση σχολείου ειδικής αγωγής στο δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού



Πράξη έκανε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, τη δέσμευση για την ίδρυση σχολείου ειδικής αγωγής στη Βόρεια Εύβοια, όπου δεν υπήρχε κανένα.
Έχουν ήδη υλοποιηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να φτάσουμε στην υπογραφή της απόφασης στις 29 Οκτωβρίου, με την οποία ιδρύονται από το σχολικό έτος 2013-2014 ένα ειδικό νηπιαγωγείο και ένα ειδικό δημοτικό σχολείο στο Νέο Πύργο στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού.

Ολοκλήρωση εργασιών ημερίδας και παρουσία σε τηλεοπτική εκπομπή



Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη το βράδυ, οι εργασίες της ημερίδας της Τοπικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Αριστεράς, που συμμετείχε ως εισηγητής ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, με θέμα: ¨Η Μεταρρύθμιση του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως προϋπόθεση υπέρβασης της κρίσης.¨

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2013



“Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό, Υποστηρίζουμε τις Μητέρες”
 Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει τον 4ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 39 πόλεις της Ελλάδας! 
Για την Χαλκίδα την διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η“Χαλκίδα:Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού”
και σας προσκαλεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ. (προσέλευση) σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό! Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 μ. θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας!

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Οι Βιταλιώτες στραπάτσαρα το προφίλ του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου κ. Θωμά ...

Νικήθηκε κατα κράτος από τους Βιταλιώτες ο Δήμαρχος Κύμης -Αλιβερίου. Σύμφωνα με  το http://lala-to.blogspot.gr δώθηκε στην δημοσιώτητα από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ επιστολή στην οποία αναφέρεται ότι δεν είχε δώσει την άδεια να παρεύουν κοινοτικοί σύμβουλοι του στο προαυλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου. 

Καουμπόικες συμπεριφορές στα Βίταλα Κύμης από τη Δημοτική Αρχή Κύμης-Αλιβερίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομάδας Πρωτοβουλίας του χωριού Βίταλα Κύμης, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου σε συνεργασία με το Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου, κατέστρεψαν τον τοίχο του προαύλιου χώρου της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, για να περάσει δρόμος.

Καουμπόικες συμπεριφορές στα Βίταλα Κύμης από τη Δημοτική Αρχή Κύμης-Αλιβερίου

Απάντηση Υπουργείου Περιβάλλοντος σε αναφορά Δ. Αναγνωστάκη για Λουκίσια -



Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής απάντησε στην αναφορά, που είχε καταθέσει ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, για την ανάκληση ή την τροποποίηση του από 12/6/2012 Προεδρικού Διατάγματος ¨Έγκριση πολεοδομικής μελέτης έκτασης 337 στρεμμάτων¨(ΦΕΚ 214/146-6-2012, τεύχος Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων και Πολεοδομικών Θεμάτων).

Το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας συνεχίζει τις Δράσεις Αλληλεγγύης…..



Χαριστικό παζάρι από το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας



Το Σάββατο λοιπόν, 2 Νοε. 2013, στο Εμπορικό Κέντρο στην Χαϊνά 9 (στα φανάρια της Νεάπολης), στο Αίθριο, από τις 10.00 μέχρι τις 14.00, κάνουμε δράση Αλληλεγγύης. Συγκεντρώνουμε τρόφιμα για να στηρίξουμε οικογένειες σε αδυναμία.

Περιοδεία του Β. Αποστόλου στο Νομό Λασιθίου


Το νομό Λασιθίου θα επισκεφτεί την Παρασκευή και το Σάββατο 1 και 2 Νοέμβρη αγροτικό κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Βαγγέλη Αποστόλου, πρόεδρο της αγροτικής επιτροπής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα περιοδεύσουν μαζί με τον βουλευτή Λασιθίου Κωστή Δερμιτζάκη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

«Η κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού»



Το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια» διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στην Αθήνα τη Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013 για να παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση  «Η κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού» του ιταλού Νομπελίστα συγγραφέα Ντάριο Φο  σε σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου.

Συνάντηση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο και εκκλησιαστικούς φορείς



Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βόρεια Ελλάδα, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Πανήγυρις Ι. Ν. Ταξιαρχών Χαλκίδος


Προσκυνηματική εκδρομή από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας

Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείου του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, πραγματοποιεί Προσκυνηματική Εκδρομή τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Καρέα και στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Καισαριανής.

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Πολυκατοικία χωρίς κοινόχρηστο ρεύμα


Ούτε που θα μπορούσαμε να το φανταστούμε!!!
 Και όμως αρχίζουμε να το ζούμε και αυτό στην περίοδο της παρούσας συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. 
 Εκτός από το ρεύμα του κάθε διαμερίσματος στις πολυκατοικίες, υπήρχε και το κοινόχρηστο ρεύμα.

Πατέρας στην Ρόδο, συγκλόνισε τους υπαλλήλους της τράπεζας με την ανάληψη που έκανε

Οι περιπτώσεις που καταγράφονται εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας και στο νησί της Ρόδου είναι αναρίθμητες
Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης περίμενε μέχρι να αδειάσει η τράπεζα από κόσμο και τότε πλησίασε τον ταμία με τρία βιβλιάρια καταθέσεων…

Υγειονομικός "συναγερμός" για την πολιομυελίτιδα...

Τι μέτρα λαμβάνει το ΚΕΕΛΠΝΟ - Οι αρμόδιες αρχές της χώρας μας καλούνται να είναι σε ετοιμότητα για την "απόκρουση" ενός νέου εισβολέα, του άγριου πολιοϊού τύπου 1(WPV1)  Υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για την πολιομυελίτιδα.

Επιμένουμε για την Σκύρο απαιτείται προσοχή και αυτό μετά την χθεσινή μας παρέμβαση άρχισε να φαίνεται..



Μετά τις επισημάνσεις μας και όσα γράψαμε χθες - βλέπε εδώ- για την περίπτωση των ανεμογεννητριών στην Σκύρο, ότι δηλαδή δεν τελείωσε τίποτα και απλά ο Υπουργός Ενέργειας πήρε "πολιτικό χρόνο". 

Σήμερα στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης, οι Βουλευτές του νομού προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την γκάφα τους,  χωρίς βέβαια να αναφερθούν στην πρώτη «χαιρετιστήρια» ανακοίνωσή τους.

Αντίθετος με τη λειτουργία των εμπορικών τις Κυριακές ο Μητροπολίτης Χαλκίδας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, εξέφρασε τη διαφωνία του στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές , σε μήνυμα του που αναγνώσθηκε στις ενορίες της Χαλκίδας, Το μήνυμα του Μητροπολίτη Χαλκίδος είναι το ακόλουθο:

«Τέκνα μου αγαπητά και περιπόθητα, Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε!

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στην Ερέτρια

Με τη γαλανόλευκη να κυματίζει και τον Εθνικό Ύμνο να παιανίζει γιορτάσθηκε η 28η Οκτωβρίου σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ερέτριας.
Στην Ερέτρια, την Αμάρυνθο και το Γυμνό πραγματοποιήθηκαν μαθητικές παρελάσεις στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές από τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Eντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Στερεάς δύο νέα έργα



Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτούνται από Εθνικούς πόρους και πόρους του Ταμείου Συνοχής, στα πλαίσια της εκχώρησης προς την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» για υλοποίηση δράσεων διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) και εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠεΣΔΑ), τα έργα:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Οι υποψήφιοι για τα αξιώματα μέλους της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από το Νομό Ευβοίας, που θα συμμετέχουν στις εκλογές της 24 Νοεμβρίου 2013 είναι οι παρακάτω:

Αναζήτηση χαμένων φορολογικών πόρων



Επίκαιρη ερώτηση κατάθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης σχετικά με την κατάργηση της επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών του άρθρου 70α.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης, όσον αφορά στη σημερινή συμμετοχή των απολυμένων-ανέργων από εργοστάσια της περιοχής Χαλκίδας στον γιορτασμό της εθνικής επετείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ «ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Γ.Σ.Ε.Ε. την ΤΕΤΑΡΤΗ 6/11/2013».



 Κ Α Λ Ο Υ Ν Τ Α Ι  ΟΛΑ τα Σωματεία δύναμης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, την ΠΕΜΠΤΗ 31/10/2013 και ώρα 7.00΄μ.μ. στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Ε.Κ.Ε. σε ΣΥΣΚΕΨΗ με θέμα:
«ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Γ.Σ.Ε.Ε. την ΤΕΤΑΡΤΗ 6/11/2013».

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.



ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΜΕ  δυνατά το μεγάλο ΟΧΙ, απέναντι στους κατακτητές της ΕΛΛΑΔΑΣ, από τους εργαζόμενους – απολυμένους – ομήρους – αιχμάλωτους της  Εύβοιας με την συμμετοχή τους στην παρέλαση στην Χαλκίδα, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Πολύδωρας: Δημεύουν τα χωράφια μας

Κατά της φορολόγησης των αγροτεμαχίων τάσσεται με άρθρο του ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, λέγοντας ότι «επιχειρούν τώρα να τα δημεύσουν μέσω της φορολογίας, μολονότι κάτι τέτοιο είναι προδήλως αντισυνταγματικό».
Ο κ. Πολύδωρας κάνει εκτενή αναφορά στη σχέση των Ελλήνων με τη γη, σημειώνοντας ότι «τα χωράφια των Ελλήνων δεν είναι φορολογητέα ύλη. Είναι συστατικό ζωής. Του Έλληνα. Και απόδειξη της ιστορικής επιβίωσής του».

Έρευνα στο Νοσοκομείο Λαμίας για κύκλωμα διακίνησης βρεφών


Στο στόχαστρο του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ βρίσκεται το Νοσοκομείο της Λαμίας, μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση της μικρής Μαρίας.

Στόχος των αστυνομικών είναι να διαπιστωθεί αν τυχόν υπάρχει κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών καθώς,

Μέσα στη δυστυχία οι Έλληνες, σύμφωνα με γερμανική μελέτη.

Τα πορίσματα της ετήσιας μελέτης που φέρει το όνομα «Άτλας της Ευτυχίας 2013» και την οποία εκπόνησαν οι γερμανοί επιστήμονες Μπερντ Ραφελχούσεν και Ρενάτε Κέχερ κατ' εντολή της Deutsche Post (Γερμανικά Ταχυδρομεία), θέλουν το χάσμα μεταξύ των Ευρωπαίων να διευρύνεται και στο πεδίο της ευτυχίας.

Αφιέρωμα ανεμογεννήτριες Σκύρου ...


Το ΥΠΕΚΑ ΔΕΝ είπε ΟΧΙ στη εγκατάσταση των ανεμογενητριών στην Σκύρο!!!



Απορία μας προκαλούν οι ανακοινώσεις της ΔΗΜΑΡ (Δ. Αναγνωστάκη) των ΑΝ.ΕΛ. και του ΣΥΡΙΖΑ (Β. Αποστόλου)  για την σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ και χαρακτηρίζουν «θετική στάση του Υπουργού»  και όπως αναφέρουν ο κ. Μανιάτης «ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπογράψει την επένδυση αν δεν συμφωνεί η τοπική κοινωνία».

Το ψήφισμα της κοινωνίας της Σκύρου για το ΟΧΙ στις αναμογενήτριες.


Αυτό είναι το ψήφισμα που ο Δήμος της Σκύρου και 24 φορείς και σύλλογοι του νησιού τάσσονται εναντίον του έργου της εγκατάστασης 144 ανεμογεννητριών στο νησί και ανα φέρουν τα ΟΧΙ τις απόφασεις του για την μη εγκατάσταση ανεμογενητριών:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Δήμου, Φορέων & Συλλόγων Σκύρου Όλοι εμείς, Δήμος, σύλλογοι και φορείς της Σκύρου

Το δίλημμα της Σκύρου ..

Το δίλημμα της Σκύρου Δημοσιεύουμε ένα άρθρο που γράφτηκε για το ΒΗΜΑ. Η δημοσίευση του έγινε την  22/08/2007. Η επιλογή έγινε γιατί έχει γραφτεί για το ΒΗΜΑ και αυτό έχει την αξία του, αλλά και γιατί νομίζουμε ότι σήμερα ίσως να μην είχε δημοσιευτεί..

του Αχιλλέα Χεκίμογλου  
Το τεράστιο για την κλίμακα του νησιού έργο περιλαμβάνει 111 ανεμογεννήτριες που θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια 333 ΜW.

Ναι ή όχι στην κατασκευή αιολικού πάρκου
Το όρος Κόχυλας, στο βάθος, όπως φαίνεται από τη Χώρα της Σκύρου. Εκεί σχεδιάζεται να δημιουργηθεί το αιολικό πάρκο