Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Ποιοι οργανισμοί ακολουθούν μετά την ΕΡΤ

Να κλείσει άμεσα την υποχρέωση που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών για 2.000 απολύσεις, επιθυμεί η κυβέρνηση μετά και τον θόρυβο που προκάλεσε το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις!!

Δες το βλέμμα της. Παίζει μουσική δακρυσμένη. Είναι μια από αυτές που εσύ αποκαλείς "κομματόσκυλο". Και είναι μια απολυμένη. 
Παίζει μουσική και μπορεί να σκέφτεται τα παιδιά της, το μέλλον της, χίλια δυο. Κι όμως, είναι εκεί και παίζει μουσική...

Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κινήματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες»



Συγκροτήθηκε σε σώμα η Εκτελεστική Επιτροπή  των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ υπό την  προεδρία του Πάνου Καμμένου.
Κατατέθηκε πολιτική εισήγηση και έγινε ανταλλαγή απόψεων των μελών.

Αποφασίστηκε :

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ( ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ): « Η Δημόσια Τηλεόραση των τελευταίων ημερών δεν έχει καμία σχέση με τη Δημόσια Τηλεόραση της φίμωσης και του αποκλεισμού»


Η τοποθέτηση του Προέδρους του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Χρήστου Ζώη κατά την επίσκεψή του στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ:
«Μας αρέσει η Δημόσια Τηλεόραση των τελευταίων ημερών δεν έχει καμία σχέση με τη Δημόσια Τηλεόραση της φίμωσης και του αποκλεισμού. Αρέσει και στον κόσμο και γι΄ αυτό βλέπετε την συμπαράστασή του να κλιμακώνεται.

Οι μαθητές του Πισσώνα είχαν διπλή γιορτή.



Στο Δημοτικό Σχολείο του Πισσώνα μαθητές, δάσκαλοι και γονείς γιόρτασαν το τέλος της σχολικής χρονιάς πανηγυρικά με παραδοσιακά ποιήματα, δρώμενα και video, όπου οι πρωταγωνιστές, μαθητές του σχολείου, χάρισαν γέλιο, χαρά και περηφάνια.

Ψηφίζουν αύριο στην ΝΟΔΕ Εύβοιας για την εκλογή συνέδρων


Υποψήφιοι αντιπρόσωποι περιφερειακής οργάνωσης  ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 
Την Κυριακή 16 Ιουνίου και ώρα 10:00 εώς 19:00 στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε Ευβοίας Ελ. Βενιζέλου 22 (2ος όροφος) θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για τους σύνεδρους που θα εκπροσωπήσουν την Εύβοια στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στις 28-29 και 30 Ιουνίου.
Οι υποψήφιοι είναι :

Ρεπούση και Παπαχελάς τσακώθηκαν για τον «συνωστισμό»

Για «λαϊκισμό, επιπόλαιη και επιζήμια δημοσιογραφία» κατηγόρησε τον διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή», Αλέξη Παπαχελά, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, με αφορμή κριτική που της άσκησε ο κ. Παπαχελάς με άρθρο του στο φύλο της Καθημερινής της Κυριακής στις 9 Ιουνίου. Ο δημοσιογράφος επέκρινε την βουλευτή ότι χειρίζεται με «άκρως επικοινωνιακό και μη υπεύθυνο τρόπο ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η Ιστορία».

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Γλέζος:Η ΕΡΤ θα περάσει στα χέρια του λαού

«Δεν έκλεισαν τον σταθμό, επιχειρούν να τον κλείσουν. Και μόνο το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι λειτουργούν τον σταθμό δείχνει ότι ο ίδιος λειτουργεί. Ο σταθμός θα περάσει στα χέρια των δημοσιογράφων και του ελληνικού λαού», ανέφερε ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος μίλησε στη ΝΕΤ.

Η επανάσταση στην ΕΡΤ άργησε τριάντα πέντε χρόνια, δεν μπορεί να γίνει λάθος τώρα!!!

Δεν έχει σημασία τι λένε ο Βαρουφάκης και η Στάη. Σε κάθε περίπτωση η αλήθεια για την λειτουργία της ΕΡΤ είναι μία. Υπήρξε το μακρύ χέρι της κυβερνητικής προπαγάνδας και αυτή είναι η αλήθεια, οποιαδήποτε άλλο δεν είναι πραγματικότητα και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. 
Η ΕΡΤ ήταν μνημονιακή, ήταν φορέας προπαγάνδας και για τον λόγω αυτό δεν πιστεύουμε στην ΝΕΡΙΤ που υπόσχεται ο Σαμαράς και οι σταβλίτες του. Δεν τους έχουμε εμπιστοσύνη. Είναι οι ίδιοι που χειραγωγούσαν εργαζόμενους και λαό, γιατί να κάνουν τώρα κάτι διαφορετικό.

Η Στάη, ο Πεταλωτής και η «λογοκρίσια» στον Βαρουφάκη

Ποιες οι αποκαλύψεις που έκανε ο Γιάννης Βαρουφάκης για τη λογοκρισία που έτυχε από την Έλλη Στάη; Ποιον υπουργό κάρφωσε;Τι απαντάει η Στάη από το προσωπικό της Twitter
Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση για λουκέτο στην ΕΡΤ, ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης με ένα κείμενο στην προσωπική του σελίδα στο Διαδίκτυο, αναφέρθηκε στους λόγους που «είχε αποκλειστεί» από τη δημόσια τηλεόραση τα τελευταία δύο χρόνια.

Η επιστολή φωτιά στον Κεδίκογλου από πρώην αρχισυντάκτη του

Τι αναφέρει ο πρώην αρχισυντάκτης του Σίμου Κεδίκογλου στην επιστολή φωτιά που έστειλε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο; Καταπέλτης είναι η επιστολή που έστειλε στον Σίμο Κεδίκογλου 
ο πρώην αρχισυντάκτης του στην ΕΡΤ Γιάννης Κριτσαντώνης όπου μεταξύ άλλων αναρωτιέται πού έμαθε τηλεόραση ο υπουργός και μέσα από ποιες διαδικασίες είχε προσληφθεί στην ΕΡΤ (αφήνοντας σαφή υπονοούμενα). Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
«Αγαπητέ Σίμο,

Σακοράφα: “Διορισμένε υπουργέ και υποτακτικέ των χρηματοπιστωτών κύριε Στουρνάρα, σου οφείλω μια απάντηση”

Σκληρή απάντηση δίνει η Σοφία Σακοράφα στο Γ. Στουρνάρα τον οποίο τον χαρακτηρίζει υποτακτικό αχυράνθρωπο και πολλά άλλα για την επιστολή του με την οποία καλή τα περιφερειακά ΜΜΕ να μη μεταδίδουν το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.
“Αγαπητέ κύριε, αγαπητή κυρία,
Αποφασίζομεν και διατάζομεν….”
Αυτό υπήρξε με λίγα λόγια το περιεχόμενο της επιστολής του Γιάννη Στουρνάρα προς τους περιφερειακούς σταθμούς που προβάλλουν τις εκπομπές της ΕΡΤ.
Οφείλω μια απάντηση :

Αποχωρήσεις στελεχών της ΔΗΜΑΡ για την “άλωση της ΕΡΤ”


x240-v5dΠαρά την σκληρή στάση που τηρεί ο Φώτης Κουβέλης, οι εσωκομματικοί κραδασμοί στη ΔΗΜΑΡ καλά κρατούν. Μετά την αποχώρηση του συγγραφέα Χρήστου Χωμενίδη από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και τη σκληρή ανακοίνωση του «Αριστερού Δικτύου» της ΔΗΜΑΡ υπέρ της αποχώρησης του κόμματος από την κυβέρνηση, σκληρή κριτική διατύπωσε για το κόμμα του Φώτη Κουβέλη το στέλεχος του κόμματος και καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, Μάνος Ματσαγγάνης.

Ερώηση Τ. Κουίκ για Δημοσίευμα που εμπλέκει ιδιοκτήτη ΚΕΚ με στενές πολιτικές σχέσεις με την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ



Μία απίστευτη απάτη ύψους 39 εκατ. ευρώ με θύματα χιλιάδες άνεργους νέους που φέρεται να έλαβε χώρα στη Γενική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στο Βασιλικό Χαλκιδας για την ανάπτυξη του αγροτικού

Η Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ληλαντίου πραγματοποίησε τη Δευτέρα 10/06/13 στο Δημαρχείο Βασιλικού εκδήλωση με θέμα «Δυνατότητες ανάπτυξης του αγροτικού τομέα – Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ».

Συναντήσεις Αναγνωστάκη με Σωματεία Εργαζομένων



Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, σήμερα Παρασκευή 14-6-2013, συναντήθηκε διαδοχικά με το Διοικητικό Συμβούλιο του  Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ, με αντιπροσωπεία σωματείου της ΣΕΛΜΑΝ και το προεδρείο του Δ/Σ των εργαζομένων εξωτερικής φρούρησης Κ.Κ. Χαλκίδας.

Δ. Αναγνωστάκης Αναφορά για τους Λιμενικούς Σταθμούς Λίμνης, Μαντουδίου, Πετριών και Υ/Χ Αλιβερίου



Αναφορές κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, για το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας, των Λιμενικών Σταθμών, Λίμνης, Μαντουδίου, Πετριών και για το Υ/Χ Αλιβερίου.

Ο Βαγγέλης Αποστόλου στα Ιωάννινα



Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Β. Αποστόλου και συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. θα επισκεφτεί τα Ιωάννινα την Παρασκευή και το Σάββατο 14-15 Ιουνίου 2013.
Την Παρασκευή το απόγευμα θα μιλήσει σε κεντρική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων στο Πνευματικό Κέντρο Ροδοτοπίου με θέμα: Ο ρόλος του αγροτικού τομέα στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Τελειώνει το σκάνδαλο της ΕΡΤ. ο νέος σύγχρονος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας ανοίγει σύντομα!




Δελτίο τύπου εξέδωσε η ΝΔ Ευβοίας με μορφή ερωτήσεων για να στιρίξει την απόφαση του κ. Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ έχει ενδιαφέρον να διαβαστεί αρκεί κάποιος να μπορεί να κρίνει και να σκεφτεί τι διάβασε!! 
 Το κείμενο




Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους:

Θα απολυθούν όλοι και θα αποζημιωθούν κανονικά.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Βενιζέλος-Κουβέλης έχουν συμφωνίσει με τον Σαμαρά στα επόμενα βήματα κα ο θόρυβος για την ΕΡΤ είναι για τα μάτια του κόσμου.

Mε ένα αιχμηρό σημείωμα του Γιώργου Παπαχρήστου στα ΝΕΑ για τον Ευάγγελο Βενιζέλο στον οποίο καταλογίζει τέσσερις απροσεξίες στους χειρισμούς του για το λουκέτο στην ΕΡΤ και  ουσιαστικά μαρτυρά, ότι Βενιζέλος και ο Κουβέλης γνώριζα, απλά έπαιξα κακόγουστο θέατρο.

Αντί να βγουν και να καταγγείλουν στο κόσμο, τι πρόκειται να γίνει και να ακυρώσουν στην πράξη την απόφαση του Σαμαρά "έκατσα στα αυγά τους". Αποδεικνύοντας ότι η όλη συμπεριφορά τους ήταν της πλάκας και χθες απλά σφύριξαν υποχώρηση, όπως γράψαμε. Γεγονός, που μας κάνει να πιστεύουμε, ότι έχουν συμφωνήσει και οι τρεις, στα επόμενα βήματα και όλα τα άλλα είναι για κατανάλωση. 

Σε κάθε περίπτωση η ιστορία θα τους καταγράψει, ως τους νεκροθάφτες του προοδευτικού κινήματος στη χώρα. Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο, από το να τους γυρίσουμε την πλάτη.   

Γράφει ο δημοσιογράφος στη στήλη του «Στίγμα»:

Βλέπει εκλογές και ζήτησε ο Παπακωνσταντίνου , προθεσμία μέχρι τις 10 Αυγούστου από την προανακριτική

Βλέπει εκλογές και ζήτησε περιθώριο μέχρι τις 10 Αυγούστου για να μελετήσει τα στοιχεία της υπόθεσης και τις καταθέσεις των μαρτύρων μέσω του Δικηγόρου του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από την προανακριτική επιτροπή.
Με αυτό τον τρόπο, λόγω αλλαγής της συνόδου της Βουλής θα απαλλαγεί θα βγει "καθαρός" και δεν θα διώκεται μετά τις εκλογές αν γίνουν πριν καταθέσει.

Δείτε το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ μέσα από τον ιστότοπο του ΝΕΡΙΤ

Χρήστες του διαδικτύου πρόλαβαν και κατοχύρωσαν το domain name της μελλοντικής ΝΕΡΙΤ. Τι δείχνει η σελίδα της μελλοντικής NEΡΙΤ;


Άλλη μια γκάφα της κυβέρνησης.
Τι δείχνει η σελίδα της μελλοντικής NEΡΙΤ που δε πρόλαβαν να κατοχυρώσουν και πώς τρολλάρουν τον Σαμαρά μέσα από την ίδια την ιστοσελίδα.
Μια απίστευτη κίνηση έκαναν χρήστες του διαδικτύου που πρόλαβαν και κατοχύρωσαν το domain name της μελλοντικής ΝΕΡΙΤ.

Η ιστορία μου στην ΕΡΤ

της Λένας Διβάνη
Τα ιδιωτικά κανάλια έχουν στόχο το κέρδος της τσέπης τους. Η δημόσια τηλεόραση έχει στόχο το κέρδος του πολίτη. Πιστεύοντας ακράδαντα σ' αυτό, δέχτηκα ένα βράδυ του 2009 την ουρανοκατέβατη πρόταση του τότε υπουργού πολιτισμού Γερουλάνου να συμμετάσχω στο νέο ΔΣ της ΕΡΤ. Μετά την πρώτη έκπληξη ήρθε ο φόβος.

ΔΗΜ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΤ. ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΛΙΘΙΕ!!!

Η απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει την «αμαρτωλή» ΕΡΤ για να την αντικαταστήσει μερικούς μήνες μετά με μία άλλη   όχι απαραιτήτως λιγότερο «αμαρτωλή» είναι τελικά  ο «καπνός»  από μία φωτιά που σιγοκαίει τρία χρόνια στην χώρα αλλά τώρα πια παίρνει  διαστάσεις ολοκαυτώματος.

Τοπική Οργάνωση Ληλαντίου ΣΥΡΙΖΑ

Η τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ληλαντίου θα πραγματοποιήσει ανοιχτή προσυνεδριακή συνέλευση την Τρίτη 18 Ιουνίου, στις 19:00, στο καφενείο της Δάφνης στο Βασιλικό.

ΝΟ.Δ.Ε ΕΥΒΟΙΑΣ μεταφέρθηκε



Τα γραφεία της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην  Εύβοια άλλαξαν διεύθυνση και μεταφέρθηκαν στην Ελ. Βενιζέλου 22 στον 2ο όροφο.
Θα συνεχίσουν να λειτουργούν καθημερινά 9:00 πμ εώς 13:00 και απόγευμα Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 18:30 εώς 20:30.

Συμεών Κεδίκογλου: H θέση μου για την ΕΡΤ

Ο χειρισμός εκ μέρους της ΝΔ του όλου θέματος ήταν απαράδεκτος γιατί α) έδειξε έλλειψη δημοκρατικών αντανακλαστικών, καθώς προώθησε μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου χωρίς να έχει την απαραίτητη πλειοψηφία β) γιατί  έδειξε ότι δεν σέβεται για μια ακόμη φορά τους κυβερνητικούς της εταίρους  γ) λειτούργησε με τρόπο αυταρχικό που ξύπνησε τα αντανακλαστικά  έναντι άλλων σκοτεινών εποχών.

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


Ο κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΠΕ ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΜΑΞΙΜΟΥ. ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «ΖΗΚΟΣ Ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ: ΒΑΣΤΑΤΕ ΜΕ ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΑΡΕΣΩ». ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΝΠ

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ μιλώντας σήμερα (13/6/2013) από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

Αποχαιρετιστήρια γιορτή του 5ου Δημοτικού Σχολειού στο θέατρο Παπαδημητρίου



Την Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση με τα θεατρικά: της ΣΤ2 «Τι θα γίνω» και «Το αλογίσιο όνομα» και της ΣΤ1 «TV Κολιτσίδα», «Εκπομπή + TV Μαζί», «Λόρδας Τζίτζικας» που επιμελήθηκε ο δάσκαλος Θεατρικής Αγωγής  και γνωστός ηθοποιός κ. Φώτης Αρμένης. Επίσης όλες οι τάξεις παρουσίασαν καταπληκτικούς παραδοσιακούς χορούς  που δίδαξαν οι γυμναστές κ. Έφη Βαρβάρου και κ. Πέτρος Γαρατζόγιαννης.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η ΕΡΤ ΕΔΩ

Ε αυτό παραπάει!


Η Ελλάδα χωρίς ΕΡΤ είναι χαζή, ξανθιά και το επίθετό της είναι Μπόμπολας

 Του Κώστα Βαξεβάνη
“ Ο πολύς κύριος Κεδίκογλου που ανακοίνωσε την νέα αξιοκρατική ΕΡΤ, προσέλαβε για υπεύθυνη επικοινωνίας της ΕΡΤ, μια κυρία με προϋπηρεσία στο ράδιο Αλιβέρι και σε ποδοσφαιρική ομάδα της Εύβοιας. Μαζί με αυτή μερικές δεκάδες συμβούλους και «ειδικούς» δημοσιογράφους.  ”
Με εντολή Σαμαρά, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η απόφαση πάρθηκε με “πράξη νομοθετικού περιεχομένου”, γιατί πια δεν έχουμε βασιλιά για να υπογράφει βασιλικά διατάγματα και ο Παττακός είναι μεγάλος σε ηλικία για να υπουργοποιηθεί και να αναλάβει το δύσκολο έργο που (φευ) πρέπει να υλοποιήσει ο Σίμος Κεδίκογλου.

Να ποιοι απομυζούσαν την ΕΡΤ (Αφού έτσι θέλετε)

“ Αποκαλυπτικά στοιχεία ”  40.000 ευρώ πλήρωσε η ΕΡΤ για τα κυκλώματα κάλυψης του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στην Κίνα.
Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στοίχισε η παραγωγή της εκπομπής της "δημοσιογράφου" Σαλαγκούδη.
Εκαντοντάδες αθρόες προσλήψεις υπέγραψαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για δημοσιογράφους που ούτε καν πάταγαν στην ΕΡΤ και την ίδια ώρα ήταν τριπλοθεσίτες και πενταπλοθεσίτες.

ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ: ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΛΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ ΙΧ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ!

Γεμάτο με όπλα, χειροβομβίδες και ρούχα παραλλαγής βρέθηκε μετά από έρευνες τριών ημερών το κλεμμένο αυτοκίνητο του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Απόστολου Ανδρεουλάκου! 
 Όπως φαίνεται, οι δράστες σκόπευαν να το χρησιμοποιούν σε μια καταδρομική επίθεση στο σωφρονιστικό κατάστημα Μαλανδρίνου, ανάλογη με αυτή στις φυλακές Τρικάλων!

Πανελλαδική απεργία αύριο από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Πανελλαδική απεργία για τις 13 Ιουνίου προκηρύσσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στο λουκέτο στην δημόσια τηλεόραση.
 
ΓΣΕΕ: Απαντάμε με 24ωρη Γενική Απεργία στο λουκέτο της ΕΡΤ
 
"Μετά την πραξικοπηματική απόφαση της Κυβέρνησης για λουκέτο στη δημόσια Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για αύριο Πέμπτη 13/6/2013 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στο Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.

Σαμαράς: Δεν μπορώ να κάνω ανεκτές τις ιερές αγελάδες του κρατισμού και των προνομίων

«Δεν κλείνουμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπως είπαν κάποιοι. Αντίθετα, τώρα θα αποκτήσουμε πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση. Δεν αναφέρουν ότι θα γίνει ένας νέος υγιής οργανισμός» ανέφερε σε δηλώσεις του από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ ο κ. Σαμαράς.
«Θα αποκαταστήσουμε αληθινά τη δημόσια ενημέρωση με την πιο τολμηρή μεταρρρύθμιση που έγινε ποτέ στα δημόσια ΜΜΕ» πρόσθεσε.

Τάσος Γέραλης στο FACEBOOK : Η υπόθεση της ΕΡΤ είναι ζήτημα Δημοκρατίας

Δεν είναι μια προκλητική κυβερνητική απόφαση το κλείσιμο της ΕΡΤ, που ανακοίνωσε με τον πιο κυνικό τρόπο ο εκπρόσωπος της τρικομματικής συμμορίας. Είναι ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας στη χώρα.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν γίνεται απλά θυσία στο βωμό των μνημονίων και των τροϊκανών τοκογλύφων, για να βρει η κυβέρνηση 2.800 εργαζόμενους και να τους πετάξει στο δρόμο. Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι μια δεξιά ιδεολογική κυρίαρχη επιλογή, που στόχο έχει να διαλύσει κάθε λαϊκό θεσμό που ενοχλεί.

Οι Σταβλίτες σάλπισαν υποχώρηση!

«Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι καθαρή και κρυστάλλινη. Διαφωνήσαμε με την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και με την έκδοση υπουργικής απόφασης που κλείνει την ΕΡΤ και απολύει όλο το προσωπικό χωρίς να υπάρχει σχέδιο για την επόμενη φάση, χωρίς να υπάρχει αξιολόγηση.
[ μπλα... μπλα... μπλα .. Είπε πολλά άλλα είναι  απίστευτα ανούσια (βλέπε παρακάτω ανάρτηση) και εγκληματικά άκαιρα σε μια ιστορική στιγμή για το ΠΑΣΟΚ την οποία μόνο ο Βενιζέλος δεν έχει καταλάβει.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο άλλος σταβλίτης,  να τι δήλωσε!!!

Βενιζέλος: Ζητάμε να ξαναδούμε από την αρχή το πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε

«Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι καθαρή και κρυστάλλινη. Διαφωνήσαμε με την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και με την έκδοση υπουργικής απόφασης που κλείνει την ΕΡΤ και απολύει όλο το προσωπικό χωρίς να υπάρχει σχέδιο για την επόμενη φάση, χωρίς να υπάρχει αξιολόγηση.

Παγκόσμια Συλλογή υπογραφων για την ΕΡΤ. Υπογράψε και εσύ.

Διεθνή συλλογή υπογράφων για την ΕΡΤ έχει  ξεπεράσει ήδη τις δέκα χιλιάδες
Why this is important
According to the BBC, the Greek government has announced that it will shut down the radio and TV services of the state broadcaster ERT.
A government spokesman said transmissions would cease early on Wednesday.
All employees, numbering at least 2,500, will be suspended until the company reopens “as soon as possible.”
Unions voiced strong opposition to the move.

Πρόταση νομού για κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και υποβολή πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης



Σε έκτακτη σύγκλησή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αποφάσισε ομόφωνα:
  1. Την κατάθεση πρότασης νόμου, με ένα μόνο άρθρο, για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, την οποία αντισυνταγματικά κατέθεσε ο πρωθυπουργός.

Επειδή υπάρχει και αυτή η άποψη, αυτό το ύφος, αυτό το ήθος. Επειδή υπάρχει δυστυχώς και η Ελλάδα του μίσους για τον άνθρωπο!!

Η ανακοίνωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Στους κρατικοδίαιτους υβριστές μας, που τα οικονομούσαν χοντρά από την κρατική τηλεόραση, δεν χρωστάμε απολύτως τίποτα. Το αντίθετο μάλιστα, αυτοί μας χρωστάνε, καθώς εδώ και πολλά χρόνια μας υβρίζουν και μας συκοφαντούν μέσα από συχνότητες που δεν ανήκουν σε αυτούς, αλλά στον ελληνικό λαό. Και παρ' όλο που ένα εκατομμύριο Έλληνες υποστηρίζουν την Χρυσή Αυγή, η κρατική τηλεόραση δεν έπαψε ούτε στιγμή να μας θάβει και να μας προσβάλλει, προσβάλλοντας ταυτόχρονα ένα εκατομμύριο Έλληνες πολίτες, που πληρώνουν τέλη από το υστέρημά τους για να σιτίζονται κάποια κομματόσκυλα.

Σοφία Μούτσου στο FacebookQ O κόσμος λέει όχι στο κλείσιμο στης ΕΡΤ


Μόλις έκλεισε η Μεσογείων. Ολοι οι γύρω δρόμοι κλειστοί και υπάρχει απίστευτο πλήθος παντού !!! Ο κόσμος αντιδρά στο κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης !

Το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας

καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στην πραξικοπηματική σίγαση της δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, σήμερα στις 8:00 μ.μ. στην Πλατεία Αγ. Νικολάου Χαλκίδας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΗΣ (ΝΕΑ ΜΕ.Ρ.Α.): «Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ»

Με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ ο Πρόεδρος του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Χρήστος Ζώης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η βίαιη και ακραία επιχείρηση που επέλεξε προσωπικά ο κ. Σαμαράς για να δώσει ένα τέλος στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αντί της λελογισμένης και αποδεκτής, από το σύνολο του ελληνικού λαού, εξυγίανσης εν λειτουργία έχει μια και μόνη εξήγηση.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Το λουκέτο στην ΕΡΤ που  αποφάσισε  η  κυβέρνηση είναι θέμα δημοκρατίας και αποτελεί πλήγμα στην ελευθερία του λόγου. 
Η κυβέρνηση και  τα ακροδεξιά  συνεταιράκια  τους είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία και οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για το πολίτευμά μας .
Καλούμε  όλους τους εργαζομένους της χώρας να αγωνιστούν πλάι στους εργαζομένους της δημόσιας τηλεόρασης σε όλα τα κτίρια της ΕΡΤ σε όλη τη χώρα.

Ο Αναγνωστάκης για το κλείσιμο της ΕΡΤ



Δηλώσεις σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ, έκανε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, στο ραδιόφωνο της  ΝΕΤ και στους δημοσιογράφους Π. Σαράντη και Τ. Τσούτσια και στο Ράδιο Κόσμος 100 και την δημοσιογράφο Ε. Ντίνη.
Ο βουλευτής αρχικά δήλωσε πως η παθογένεια της ΕΡΤ ήταν απόρροια εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων και πελατειακής λογικής. Αποτελούσε εκλογικό λάφυρο στα χέρια της κάθε κυβέρνησης. Η απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας για εξορθολογισμό στη λειτουργία της αποτελεί μιας άλλης τάξεως ζήτημα.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ LAFARGE ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΑΔΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Όλοι εμείς που συμμετέχουμε σήμερα, 11 Ιουνίου 2013,  στη  συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Ένωση Εργαζομένων  Τσιμέντων  Χαλκίδας, μπροστά από το κτίριο  των κεντρικών γραφείων της Lafarge στην Παιανία Αττικής

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Εύβοιας καταδικάζουν το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ.



Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Κεντρικής Εύβοιας καταδικάζουμε την πραξικοπηματική απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει αιφνιδιαστικά, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση στο ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ και στην «εκτέλεση» χιλιάδων εργαζομένων.
Είναι αδιανόητο η δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία να γίνεται εξιλαστήριο θύμα στις επιταγές της Τρόικα και των δανειστών. Είναι αδιανόητο χιλιάδες  εργαζόμενοι να γίνονται βορά στο βωμό σκοπιμοτήτων και να θυσιάζονται  εξαιτίας των αδιέξοδων πολιτικών των Μνημονίων.