Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Γιατί αντέχει το τρικομματικό μπλοκ

Τ. Παππάς  efsyn.gr
Tα ευρήματα των δημοσκοπήσεων είναι συντριπτικά για τα κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση συνεργασίας. Το 80% των πολιτών πιστεύουν ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση, πάνω από το 70% δηλώνουν ότι η κυβέρνηση δεν θα τα καταφέρει και γενικώς οι θετικές γνώμες για τις πολιτικές του μνημονίων δεν ξεπερνούν το 10%. Αυτή όμως η εικόνα δεν αποτυπώνεται στην πρόθεση ψήφου.

Z. Κωνσταντοπούλου: Επικοινωνιακό παιχνίδι η απόφαση ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

«Επικοινωνιακό παιγνίδι» χαρακτηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την απόφαση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να καταθέσουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης ως κοινή πρόταση νόμου στη Βουλή.

Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμως ο βουλευτής Ιωάννης Μιχελογιαννάκης

Ολοκληρώθηκε ένας ακόμη, γνωστός εδώ και μήνες, «πολιτικός γάμος», καθώς ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, που εκλέχθηκε το καλοκαίρι με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ είναι και επισήμως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ.

«ΣΥΡΙΖΑ: Αναγκαία η άμεση ρύθμιση των δανείων των επιχειρήσεων των Νομών που επλήγησαν από πυρκαγιές το




Με την υπ’ αριθ. 2/54310/0025/13.9.2007 (ΦΕΚ Β. 1858/13.9.2007) απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, παρασχέθηκε η εγγύηση του ελληνικού δημοσίου προς τα πιστωτικά ιδρύματα για τη ρύθμιση οφειλών και τη χορήγηση κεφαλαίων κίνησης σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένοι και λειτουργούν στους νομούς που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του έτους 2007. Η πρώτη δόση ορίστηκε καταβλητέα την 30η Ιουνίου  2010.

Απάντηση του Υφυπουργός Εργασίας κ. Παναγιωτόπουλου, σε ερώτηση του Δημ Αναγνωστάκη για την ανεργία στους νέους.



Ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε, σήμερα 27-5-2013, στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη για την ανεργία στους νέους.

Ομιλία του ΚΚΕ στο Αλιβέρι



Τη Παρασκευή 31 ΜΑΗ στις 8μ.μ. στο πεζόδρομο Αλιβερίου η Κ. Ο. Αλιβερίου του ΚΚΕ πραγματοποιεί πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Μάκη Μακρή μέλος

Ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο,



«Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα προσπαθεί να κάνει και μαθήματα δημοκρατίας!
Βλέπει τον προφανή κίνδυνο για το πολίτευμα από τη δράση της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν βλέπει τον κίνδυνο από τις δικές του πράξεις και συμπεριφορές.

Ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου μαζί με τρεις ακόμη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τα προβλήματα στη λειτουργία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας

Σε μια περίοδο που η χώρα καλείται να εντείνει την αναπτυξιακή προσπάθεια, βασικός πυλώνας της οποίας είναι η υλοποίηση ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων και η απορρόφηση των σχετικών κονδυλίων ΕΣΠΑ, τα φαινόμενα αδράνειας ή δυσλειτουργίας της ΓΓΕΤ προκαλούν έντονη ανησυχία. Ειδικότερα:

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

"Μασάζ" σε Βενιζέλο και Κουβέλη θα επιχειρήσει να κάνει αύριο ο Αν. Σαμαράς με νέο νομοσχέδιο.

Άλλο νομοσχέδιο στη θέση του αντιρατσιστικού θα προτείνει ο πρωθυπουργός, μια κίνηση της τελευταίας στιγμής για να κατευνάσει τις αντιδράσεις Βενιζέλου-Κουβέλη, ενόψει της σύσκεψης στο Μαξίμου.

Αύριο το απόγευμα στις 5, η κηδεία του Δημήτρη Μπουραντά


Αύριο στις 5 το απόγευμα στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στη Χαλκίδα θα γίνει η κηδεία του Δημήτρη Μπουραντά, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί, σε ηλικία 63 χρόνων.

Ε. Βενιζέλος το ΠΑΣΟΚ είναι το «ιστορικό θύμα που κουβαλάει όλο το βάρος».

“Χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία και σταθερότητα” επανέλαβε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Χαλκίδα. Χθες μιλώντας στην Κεντρική πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ έθεσε θέμα “συνολικής αξιολόγησης της λειτουργίας της κυβέρνησης” και επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας της συγκυβέρνησης.

Βενιζέλος: Παρελθόν οι αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις

Οι κυβερνήσεις συνεργασίας θα είναι μια μακρά πραγματικότητα στην Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά την ομιλία του σε παραγωγικούς φορείς της πόλης.
Το παλαιό σχήμα των αυτοδύναμων μονοκομματικών κυβερνήσεων έχει οριστικά ξεπεραστεί, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε παραγωγικούς φορείς της Εύβοιας.