Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΕΤΉΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ 215.000 ΕΥΡΏ! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;

Δείτε στο video,  τις καταγγελίες του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Νικολόπουλου να καταγγέλλει για ετήσιες αποδοχές 250.000 τα μνημονιακά golden boys που διορίσθηκαν με απόφαση του Υπ. Οικονομικών κ. Στουρνάρα με αποδοχές πάνω και από του Πρωθυπουργού!!! Δείτε το video

"Ρωσικοί πύραυλοι έσπασαν σε κομμάτια το μετεωρίτη"

Εκρήξεις στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας, ζημιές, σπασμένα τζάμια και πολλοί τραυματίες από βροχή μετεωριτών στην κεντρική Ρωσία στην περιοχή των Ουραλίων. 
Τελευταίες πληροφορίες από το Russia Today, το οποίο επικαλείται ανώνυμη στρατιωτική πηγή, κάνουν λόγο για πλήγμα στο μετεωρίτη από τα συστήματα ρωσικής αεράμυνας με αποτέλεσμα να σπάσει σε κομμάτια κατά την πτώση του. Η αναφορά ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται ακόμα από επίσημες πηγές.

Από φέτος η χορήγηση του ειδικού επιδόματος ύψους 500 ευρώ το χρόνο για κάθε παιδί

Το πολυτεκνικό επίδομα των 500 ευρώ θα παίρνουν για κάθε ένα από τα παιδιά τους οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, και όχι μόνο για τρίτο παιδί και πάνω όπως είχε αρχικά διαφανεί από τη σχετική ρύθμιση που ψηφίστηκε με το φορολογικό νομοσχέδιο. Ανοιχτό φαίνεται να είναι και το ενδεχόμενο να φορολογηθεί αυτό το μικρό βοήθημα των πολυτέκνων, με αποτέλεσμα η πραγματική ενίσχυση να είναι πολύ μικρότερη από 500 ευρώ ανά παιδί.

"Όχι" Κουβέλη στο ΠΑΣΟΚ - Βενιζέλος: Αμήχανη η αντίδραση

Το "όχι" του Φώτη Κουβέλη για συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ εισέπραξε ο Ευ. Βενιζέλος και επίσημα. Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας σε σύσκεψη στελεχών την απαντητική επιστολή του Φώτη Κουβέλη, εξέφρασε τη λύπη του γιατί η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ είναι αμήχανη και αμυντική.
 Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, "δεν είναι ώρα για κομματικές περιχαρακώσεις, αλλά για μεγάλες πρωτοβουλίες, με λόγο επί της ουσίας, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, χωρίς διδακτισμούς.

Φεύγει και η Puma από την Ελλάδα. Κλείνει 90 καταστήματα



Άλλη μια πολυεθνική αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα μας και μάλιστα εντός του 2013. Πρόκειται για την εταιρεία αθλητικών ειδών Puma, η οποία τερματίζει τις δραστηριότητές της σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία.
Τη διανομή του σήματος στις παραπάνω αγορές θα πραγματοποιεί πλέον η Sportswind και αυτή η συμφωνία περιορίζει σημαντικά τον επιχειρηματικό κίνδυνο, ενώ όπως σημειώνει η εταιρεία, μ’ αυτό τον τρόπο βελτιώνονται και οι πωλήσεις της.

Ποια ονόματα έψαχναν Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου στη λίστα

Νέα στοιχεία για τα πρόσωπα που άνοιξαν το αρχείο της λίστας Λαγκάρντ έρχονται στο φως της δημοσιότητας που δημιουργούν θολό τοπίο καθώς από την πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.. Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου άνοιξαν τη λίστα και έψαχναν συγκεκριμένα ονόματα.
Σύμφωνα με την "Αυγή" και το "Κουτί της Πανδώρας" το πρόσωπο που άνοιξε τη λίστα και έψαχνε με αγωνία όλα τα αρχεία με το όνομα Παπανδρέου είναι ο Ευ. Βενιζέλος.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Σπάνε όλα τα ρεκόρ ύφεση και ανεργία

Nέο ρεκόρ κατέρριψε η ανεργία το Νοέμβριο του 2012, σκαρφαλώνοντας στο 27% από 20,8% που ήταν το Νοέμβριο του 2011 και 26,6% τον Οκτώβριο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).
Η ανεργία των νέων έως 24 ετών διαμορφώθηκε σε 61,7%, παρότι ο βασικός μισθός τους είναι κατά πολύ μειωμένοι σε σχέση με το βασικό μισθό που ισχύει για τους υπόλοιπους εργαζόμενους και ανέρχεται σε 511 ευρώ, μεικτά.

Κωδικός "SOFIA"

"Φωτιά" στο πολιτικό προσκήνιο βάζει η αποκάλυψη πως ανάμεσα στους χρήστες που άνοιξαν και περιεργάστηκα την λίστα Λαγκάρντ ήταν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και μάλιστα τον Οκτώβριο του 2012, λίγο πριν παραδώσει το «στικάκι» δηλαδή στον νέο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Νεότερη ενημέρωση για την 80χρονη που βρέθηκε νεκρή στην Ιστιαία - Τα μέχρι τώρα στοιχεία οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα οτι πιο πιθανή είναι η εγκληματική ενέργεια

Με αμείωτη ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών για να διαλευκάνουν τα αίτια του θανάτου της 80χρονης που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην Ιστιαία σήμερα το μεσημέρι.
Η 80χρονη διέμενε μόνη της επί της οδού Τσιτσάρα στον Πάνω Πλάτανο στην Ιστιαία ενώ στην περιοχή δεν είχε άλλους συγγενείς και το γεγονός, ότι δεν την είδαν σήμερα οι γείτονές της τους προκάλεσε ανησυχία. Πήγαν σπίτι και αντιλήφθηκαν πως κάτι είχε συμβεί αφού είδαν παράθυρο σπασμένο και αναστατωμένο το σπίτι.

Για γέλια… και για κλάματα…

 Της Ζέζας Ζήκου
Εχει πλάκα. Μια άποψη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου, ότι παραμένει υψηλός (!) ο κατώτατος μισθός, παρά τη μείωσή του κατά 22%, προκάλεσε δήθεν την οργή ακόμη και στις γάτεςΠανικόβλητη η κυβέρνηση έσπευσε να τη διαψεύσει… Ομως, ο Μέργος δεν είπε κάτι καινούργιο, είπε τα αυτονόητα που έπρεπε να τα γνωρίζουν οι πάντες και πρωτίστως οι υποστηρικτές των Μνημονίων.

Καλημέρα!!!


Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

«Λέτε ότι υποφέρετε και μένετε σε πολυτελή ξενοδοχεία», ξέσπασε εναντίον του Παπανδρέου νεαρή Ισπανή σοσιαλίστρια

Διαβάστε τι είπε νεαρή Ισπανίδα στους "ηγέτες" της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και τι απάντησε ο ΓΑΠ.
Τα άκουσαν για τα καλά οι ηγέτες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και ειδικά ο επικεφαλής τους, Γιώργος Παπανδρέου, από μια νεαρή Ισπανίδα, μέλος της Νεολαίας της Διεθνούς.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας άκουσε την νεαρή Μπεατρίθ Ταλεγόν, να καταγγέλλει την πολυτέλεια στην οποία κινούνται οι ηγέτες, κάνοντας λόγο για ξενοδοχεία πέντε αστέρων, λιμουζίνες και πανάκριβα δείπνα…

Εξαρθρώθηκε σπείρα εκβιαστών στη Χαλκίδα

Την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στη Χαλκίδα, η οποία προέβαινε σε εκβιάσεις καταστηματαρχών μέσω της «παροχής προστασίας», ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Στα μέλη της συγκαταλέγεται και ένας πρώην αστυνομικός, που είχε αποταχθεί για λαθρεμπορία όπλων.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μεταξύ των οποίων και ο «αρχηγός» της

Άγρια συμπλοκή μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ στην Αθηνών - Λαμίας

Άγρια συμπλοκή μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ εκτυλίχθηκε στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Ανθήλης, δέκα χιλιόμετρα από την πόλη της Λαμίας. Κατά τα επεισόδια, , τραυματίστηκαν ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, Αστυνομικός Διευθυντής Γρηγόρης Τσιμιτσέλης και ένας αγρότης, έγιναν 15 προσαγωγές εκ των οποίων οι 11 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου για τα γεγονότα στην ανθήλη Λαμίας



Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και υπεύθυνου ΕΕΚΕ Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, με αφορμή τα επεισόδια στον κόμβο της Ανθήλης της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας:
Αποτελεί πλέον κοινή αντίληψη ότι η κυβέρνηση αντί της ουσιαστικής προσέγγισης των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας έχει επιλέξει και σχεδιάσει την καταστολή των διαμαρτυριών με τη βία.

Επίσκεψη του πρόεδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ στα μπλόκα των αγροτών στη Λαμία και τη Λάρισα



Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, θα επισκεφθεί την Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 τα μπλόκα των αγροτών στη Λαμία και τη Λάρισα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ "ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ"



Την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, στις 7 μμ, ο Σύλλογός μας διοργάνωσε συζήτηση με θέμα «Το παιδί μπροστά στο αίνιγμα της ζωής». Η Συζήτηση έγινε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου μας με ομιλήτρια την Σχολική Ψυχολόγο- Ειδική Παιδαγωγός κ. Βιβή Ρουμπή. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Φωτεινή Αρτσίτα ενώ ήταν παρούσες και Δασκάλες του 5ου Δημοτικού.

Πρόσκληση για συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Χαλκιδέων



Σύμφωνα με το Ν. 3852/20190 (ΦΕΚ Α 87) άρθρο 76 για τη «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», έχει θεσμοθετηθεί και στο Δήμο Χαλκιδέων, η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.
Στην επιτροπή αυτή, η οποία είναι όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες, συμμετέχουν εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής κοινωνίας όπως:

Απάντηση της Ευρ. Επιτροπής για τον υποσιτισμό μαθητών - Αύξηση των κονδυλίων για την αντιμετώπιση του φαινομένου

Αναγνωρίζει η ΕΕ ότι 2000 μαθητές υποσιτίζονται στην χώρα μας  και θα αυξήσει τον προϋπολογισμό όπως απάντησε στον Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου. Αναλυτικά.
Με αύξηση του προϋπολογισμού για την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία στα 150 εκατ. ευρώ και με παράλληλη αύξηση των ποσοστών συγχρηματοδότησης από την ΕΕ σε 75% ή 90% για ορισμένες περιοχές για την περίοδο 2014-2020 σκοπεύει να συμβάλει η Επιτροπή στην αντιμετώπιση περιστατικών υποσιτισμού μαθητών, υπογραμμίζει η Επιτροπή απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ο εκβιασμός, η πανωλεθρία και τα αδιέξοδα

Σταύρος Χριστακόπουλος
Άμεσες απολύσεις, λάθη στις αποκρατικοποιήσεις, καθυστέρηση στην αναδιάρθρωση του φορο- εισπρακτικού μηχανισμού και μαύρη τρύπα σταέσοδα του Ιανουαρίου είναι τα αμαρτήματα που καταλογίζει η τρόικα στην κυβέρνηση για όσα έκανε ή δεν έκανε. 
Ως εκ τούτου, πάλι «παίζει» αναβολήτης επόμενης δόσης. Και η σίγουρη «παροχή», για την οποία έχουμε πληρώσει ήδη με αίμα και μάλιστα είχαμε… νικήσει προσφάτως, έγινε πάλι αμφισβητούμενη: ένας ακόμη εκβιασμός σε εξέλιξη.

Ανδρέας Νεφελούδης: "Γιατί αποχώρησα από την ΔΗΜΑΡ"

του Ανδρέα Νεφελούδη
Η αποχώρηση μου από την ΔΗΜΑΡ ήταν μια πολύ δύσκολη επιλογή. Δεν είναι εύκολο να αποχωρίζεσαι τους συντρόφους σου, που μαζί έχεις περπατήσει τόσα χρόνια και μαζί έχεις ιδρύσει ένα κόμμα που εξέφραζε απολύτως τις απόψεις σου, όπως η ΔΗΜΑΡ. Η οριστική μου απόφαση λήφθηκε όταν συνειδητοποίησα ότι το κόμμα που ανήκα μόνο κατ’ όνομα ήταν το ίδιο με αυτό που συμμετείχα στην ίδρυση του, το 2010.

Από τον Παραγωγό στον Καταναλωτή -

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ μία…στάση της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ, σας γνωρίζει,  ότι θα γίνει διανομή προϊόντων απευθείας από τον Παραγωγό στον Καταναλωτή το Σάββατο 16/02/2013 από ώρα 9 το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι στο Πάρκο του Λαού -Χαλκίδα  θα διατεθούν :      

Ελλάδα η πιο απαισιόδοξη - Ινδία η πιο αισιόδοξη χώρα του κόσμου! Με έρευνα της Nielsen και όχι του Mega της διαπλοκής!!!.

Οι Έλληνες είναι οι πιο απαισιόδοξοι σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με την έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της εταιρείας μετρήσεων Nielsen.
H έρευνα αποδίδει το γεγονός στην ύφεση, η οποία πλήττει την ελληνική οικονομία σε συνδυασμό με την εκτίναξη των ποσοστών ανεργίας.

Χριστόφιας: «Αποχωρώ πικραμένος»

«Φεύγω πικραμένος. Η Κύπρος είναι κατατρεγμένη» τόνισε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, στη διάρκεια των επαφών του στην Αθήνα με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. 
 Ο κ. Χριστόφιας επισκέφτηκε την Αθήνα για τελευταία φορά με την ιδιότητα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς στη Μεγαλόνησο θα διεξαχθούν στις 17 Φεβρουαρίου εκλογές.

Guardian: Η Ελλάδα σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση

Μια ανθρωπιστική κρίση σε ευρωπαϊκή χώρα, ειδικά σε κάποιο μέλος της ΕΕ, θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα απίθανο να συμβεί.
"Κι ωστόσο πολλοί ειδικοί ισχυρίζονται πως η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο ανθρωπιστικής κρίσης. 
Ο επικεφαλής των Ιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, υπήρξε από τους πρώτους που το δήλωσαν ανοικτά. Το Πέραμα λόγου χάρη, το οποίο βρίσκεται στο άκρο του λιμανιού του Πειραιά βρίσκεται εν τω μέσω ανθρωπιστικής καταστροφής. 

Γ.Γ. Οικονομικών: Είναι πολλά τα 586 ευρώ του κατώτατου μισθού!

"Αντιδρούν" οι συνεταίροι στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
Νέο "μαχαίρι" στον κατώτατο μισθό προανήγγειλε ουσιαστικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος μιλώντας σε εκδήλωση της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, αφού κρίνει ότι τα 586 ευρώ είναι πολλά, ωστόσο συνάντησε την έντονη αντίδραση από το υπουργείο Εργασίας, με τον Γιάννη Βρούτση να τον διαψεύδει.

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Σφυροδρέπανο τέλος για το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας

Τέλος εποχής για το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας, το οποίο εγκαταλείπει το σφυροδρέπανο στο πλαίσιο του «εκσυγχρονισμού» του. Στην θέση του θα χρησιμοποιεί ως έμβλημα ένα πεντάκτινο αστέρι, το οποίο αντιπροσωπεύει την ευρωπαϊκή αριστερά.

ΟΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΤΟΥ «ΛΙΤΟΥ ΒΙΟΥ»

του Κώστα Λαπαβίστα
Δαβάζω τακτικά δηλώσεις «πνευματικών ανθρώπων», για την ανάγκη να γίνουμε πιο ολιγαρκείς, να καταλάβουμε ότι πέρασε ο καιρός των παχιών αγελάδων, να δεχτούμε ότι θα είμαστε όλοι φτωχότεροι. Συχνά συνοδεύονται από διάφορα δακρύβρεχτα για το τέρας του καταναλωτισμού, την αλλοτρίωση της σύγχρονης ζωής, τη χυδαιότητα της βουλιμίας. Είναι, λένε, προσωπική, οικογενειακή και εν τέλει εθνική ανάγκη να ξαναβρούμε το μετρημένο παρελθόν μας.

Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα στην Κεντρική Επιτροπή

Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για αυτή την ομιλία. Η οποία ομιλία, μιλούσε και έβαζε πολλά πράγματα σε διαφορετική βάση. Μίλησε για λάθη στρατηγικής, τακτικής και ιδεολογικής αλλοίωσης ... Αξίζει ...   Διαβάστε την... βρείτε μόνοι σας τα σημεία που πρέπει να σταθήτε ...... :
Συντρόφισσες και σύντροφοι
Η πίεση του χρόνου με αναγκάζει να γίνω επιγραμματική.
Θέλω να κάνω μια εκ βαθέων πολιτική εξομολόγηση και αμέσως μετά να επιχειρήσω  την αναλογία της.
Έχω χάσει λίγο την μπάλα. Αυτή είναι η πολιτική μου εξομολόγηση.

Νέα διάταξη «φωτιά»: Προστατευόμενα τέκνα τέλος! Ζητούν 75 € για κάθε μεθητή πάνω από 18 χρονών !!!

Υπόχρεοι απόκτησης Αριθμού Φορολογικού Μητρώοι και υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι ακόμα και οι μαθητές Λυκείου, αλλά και οι φοιτητές.
Οι περισσότεροι από αυτούς, οι οποίοι δεν έχουν εισόδημα και συντηρούνται από τους γονείς τους, κινδυνεύουν να βρεθούν υπόχρεοι καταβολής φόρου ύψους τουλάχιστον 75 ευρώ

Ήρθε...επιτέλους!


Να σταματήσουμε την αφαίμαξη των αγροτών, να χαράξουμε αγροτική πολιτική για τις ανάγκες της κοινωνίας



Μετά από 3 χρόνια μνημονιακών κυβερνήσεων ο αγροτικός κόσμος έφτασε στα όριά του και βγήκε στους δρόμους, όπως πολλές άλλες επαγγελματικές ομάδες, απέναντι στη σφοδρή επίθεση που υφίστανται.  
Δύο δισεκατομμύρια θα αφαιρεθούν από τον αγροτικό τομέα το 2013 από την «αφαίμαξη των συντάξεων του ΟΓΑ (673 εκατ.),

ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Κανείς μόνος του στην Κρίση.



Μετά από πρωτοβουλία του Σωματείου Οικοδόμων και  συναφών επαγγελμάτων Ν. Εύβοιας, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στο Αλιβέρι την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη εργαζομένων, αγροτών επαγγελματιών και φορέων της περιοχής Αλιβερίου.

Από τους φορείς συμμετείχαν οι:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

 Άρθρο του Δημήτρη Κατσούλη
Η αλήθεια είναι ότι πόροι για την διαχείριση των απορριμμάτων  από το τρέχον ΕΣΠΑ θα παραμείνουν διαθέσιμοι σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες έργων. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν  χρονικά όρια για την εφαρμογή λύσεων. 
Δεν είναι τα χρονικά όρια των χρηματοδοτήσεων που στενεύουν αλλά οι προθεσμίες για να εφαρμοστεί επιτέλους η επιτασσόμενη από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία διαχείριση των απορριμμάτων,

Γιάννης Σιαγιάννης : Η κ. Γερακούδη χρειάστηκενα παραμένει σιωπηλή επί δίμηνο



Σε ακύρωση της 105/2012 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κύμης Αλιβερίου , υποχρεώθηκε η κ. Γερακουδη Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Είναι η γνωστή υπόθεση της «αγοράς» και «δωρεάς» δασικών εκτάσεων στο Δήμο κάτω από σωρεία παραβατικων πράξεων.

Θετικά φαίνεται να εξελίσσεται το θέμα της παραχώρησης του λιμανιού της Σέλμαν μετά την ερώτηση που είχε καταθέσει ο Συμεών Κεδίκογλου



Θετικά φαίνεται να εξελίσσεται το ζήτημα της παραχώρησης του λιμανιού που χρησιμοποιεί η Σέλμαν από την κτηματική υπηρεσία του δημοσίου προς το Λιμενικό Ταμείο Χαλκίδας, μετά και από την ερώτηση που είχε καταθέσει στα αρμόδια υπουργεία στις 29 Ιανουαρίου 2013 γι’ αυτό το θέμα ο Συμεών Κεδίκογλου.

Δικτύου Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Μέλη του Δικτύου Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας εχθές Πέμπτη στις 10 το πρωί στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και διένειμαν το πιο κάτω κείμενο...

Αγαπητοί συμπολίτες / φίλοι και φίλες
 Στα χρόνια των μνημονιακών πολιτικών εφαρμόζεται συνειδητά στη χώρα μας μια πολιτική που ευτελίζει και υποβαθμίζει