Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Ποιος Έλληνας πολιτικός επισκέφτηκε οίκους ανοχής

Μια πρωτότυπη επίσκεψη που ήδη έχει προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις στην Βέροια, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ημαθίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Γιοβανόπουλος, σε τρεις οίκους ανοχής της πόλης. Συναντήθηκε με τις γυναίκες που εργάζονται σε αυτούς τους χώρους και έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook για την εμπειρία της επίσκεψης. 
 Διαβάστε τι έγραψε:

ΣΥΡΙΖΑ προς Πρετεντέρη: Παίρνουν όλες οι επιχειρήσεις δάνεια 98 εκατ. ευρώ;

Για μεροληψία κατηγορεί με χθεσινή ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ το τηλεοπτικό σταθμό Mega και τον Γ. Πρετεντέρη  για την κάλυψη της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ. 
Όπως συγκεκριμένα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του  "Σε χθεσινό του σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο κ. Πρετεντέρης, προφανώς εκφράζοντας και τη θέση του τηλεοπτικού σταθμού, αφού δεν υπήρξε διαφορετική τοποθέτηση,

Περί Αγάπης...

Διαβάζω το εξής σημαντικό: "Κατά τον 13ο αιώνα όταν ο Φρειδερίκος ο 2ος , ο Γερμανός βασιλιάς και αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, διεξήγαγε ένα σκληρό πείραμα έχοντας πρόθεση να ανακαλύψει τι είδους γλώσσας θα ανέπτυσσαν παιδιά αν δεν είχαν διδαχθεί ποτέ να μιλούν. Νόμιζε ότι θα ήταν τα Γερμανικά.

Συνωμοσία του establishment ή, απλώς, ταξική πάλη;

Toυ Χρήστου Λάσκου
Το κειμενάκι αυτό γράφεται με αφορμή μια χριστουγεννιάτικη παρέμβαση του Γιάννη Βαρουφάκη (protagon, 24-12-2012), η οποία, στην προσπάθειά της να απαντήσει σε έναν σωρό συκοφαντιών εναντίον του αναφορικά με τη σχέση του με την οικογένεια Παπανδρέου, θέτει ένα καθοριστικό από θεωρητική, στρατηγική, κι έτσι και εντελώς πρακτική, άποψη για την Αριστερά.

Λουκέτο σε 150 σχολές

Με 150 τμήματα λιγότερα, τα οποία ακόμα φυλάσσονται μυστικά στην ατζέντα του υπουργού Παιδείας, θα συγκροτηθεί το νέο μηχανογραφικό δελτίο που θα ανακοινωθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο στους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως επεσήμανε από χθες με το πρωτοσέλιδο θέμα της η «6μέρες».

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Alpha Bank: Με οιονεί κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας , ισοδυναμεί η φορολόγησή της

Στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων που εξέδωσε η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank αναφέρεται πως η εξάλειψη του πρωτογενούς ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης από το 2012 δίνει «αβάντα» ύψους άνω των 2,9 δισ. ευρώ στην επιδίωξη της χώρας για δημιουργία σημαντικού ήδη πρωτογενούς πλεονάσματος από το 2013.

Τροπολογία για τη μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο για τη μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέθεσαν σήμερα τροπολογία στο φορολογικό, για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο

Τα εκκαθαριστικά σημειώματα των Ελλήνων της διαπλοκής...

Τα εκκαθαριστικά σημειώματα των Κόκκαλη, Βγενόπουλου, Αλαφούζου και Μάνεση φέρνει στο φως...

...το περιοδικό Unfollow στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για την προκλητική φοροασυλία που απολαμβάνουν οι Έλληνες ολιγάρχες.

Στο ρεπορτάζ, που υπογράφει ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος παρουσιάζονται αποκαλυπτικά στοιχεία για ορισμένους από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ελλάδα οι οποίοι δηλώνουν ατομικό εισόδημα έως και 18.217 ευρώ.

Economist: Ένοχος ή αποδιοπομπαίος τράγος ο Παπακωνσταντίνου;

Το βρετανικό περιοδικό Economist, δημοσιεύει ένα πολύ σκληρό άρθρο για τον πρώην τσάρο της οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αναφορικά με την εμπλοκή του στην πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. 
Το άρθρο ξεκινάει ως εξής: «Ο πρώτος ένοχος στο μεγαλύτερο σκάνδαλο φοροδιαφυγής στα πρόσφατα χρονικά της Ελλάδας δεν θα είναι ενδεχομένως κάποιος κροίσος, αλλά ο πρώην υπουργός Οικονομικών».

Το Υπουργείο Υγείας: Ζητάει κίνητρα για στροφή στο αέριο και το πετρέλαιο

Να δοθούν οικονομικά κίνητρα  για να στραφεί ο κόσμος σε λιγότερο ρυπογόνα καύσιμα, όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ζητούν από το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το νέφος που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη λόγω της χρήσης των τζακιών.

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ο «αδύναμος κρίκος» λέγεται ΠΑΣΟΚ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει ό,τι μπορεί ώστε η ιστορία με τη λίστα Λαγκάρντ να περιοριστεί σε «υπόθεση Παπακωνσταντίνου». Δεν έχει άδικο, αφού διαβλέπει πως η κατάσταση χειροτερεύει συνεχώς για το ΠΑΣΟΚ – και το 2013 θα είναι καθοριστικό για τη μοίρα του.
Άλλωστε ήδη κανείς δεν πιστεύει ότι στις επόμενες εκλογές το κόμμα του Βενιζέλου θα διατηρήσει το 12,3% των εκλογών του Ιουνίου 2012.

Ποιες σχολές καταργούνται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Δυσκολότερη φέτος η εισαγωγή των μαθητών στη Τριτοβάθμια εκπαίδευση .



Ο νέος χάρτης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μελετάται να έχει περίπου 150 λιγότερα τμήματα σε σχέση με τα 499 που έχουν σήμερα τα 24 πανεπιστήμια και τα 16 ΤΕΙ της χώρας, αριθμός που κρίνεται πολύ μεγάλος, κυρίως λόγω οικονομικής κρίσης.
Οι τελικές αποφάσεις πάντως αναμένεται να ληφθούν έως τον Φεβρουάριο, προκειμένου οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2013 να  γνωρίζουν πώς θα κινηθούν στο μηχανογραφικό τους δελτίο. 

Αλλοιώσεις λιστών…


Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Χωρίς Λόγια!


Oι εκατό πλουσιότεροι του πλανήτη αύξησαν τη περιουσία τους το 2012 κατά $241 δισ. (Αθροιστική περιουσία $1,9 τρισ.)!!!!

Billionaires Worth $1.9 Trillion Seek 2013 Global Advantage Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη έγινα  ακόμη πλουσιότεροι το 2012, προσθέτοντας 241 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη προσωπική καθαρή θέση τους, σύμφωνα με το Δείκτη Bloomberg 100 άτομα είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου.

Καρχιμάκης: Ο πρωθυπουργός σιωπά για τον σύμβουλό του που είναι στη λίστα Λαγκάρντ

Σαφείς αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά αφήνει ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού και τα λεγόμενά του για τους «μεγαλοσχήμονες».
Σε κείμενό του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα «Πάμε Μαζί» ο Μιχάλης Καρχιμάκης ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι στους «μεγαλοσχήμονες» ανήκει και ο σύμβουλός του επί διεθνών θεμάτων το όνομα του οποίου εμφανίζεται στη «λίστα Λαγκάντ» να έχει σε κοινό λογαριασμό με άλλους πέντε εκατομμύρια ευρώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ "ΔΩΡΕΑ" ΟΡΓΑΝΩΝ



Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα θα μπει στο επίκεντρο των προβληματισμών της κοινωνίας. Ο νομός που μας καθιστά υποχρεωτικά και χωρίς προηγούμενη δήλωση μας, δωρητές οργάνων.   

 Πολλοί πολίτες που έβλεπαν με καλό μάτι το να γίνουν δωρητές οργάνων βλέπουν,  τώρα, με καχυποψία έως και πλήρη αρνητισμό αυτό το ενδεχόμενο, λογά της αντιμετώπισης της ίδιας της πολιτείας απέναντι στις ζωές μας. 

"Κουκούλες" πίσω από τη λίστα Λαγκάρντ

 του Χ. Σίμου
Δεν θα πρέπει να εκπλήσσει η βιασύνη με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το θέμα της λίστας Λαγκάρντ: στην παρούσα φάση, η "χρέωση" της υπόθεσης στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου το ταχύτερο δυνατό είναι η πιο βολική λύση ώστε να μην προχωρήσει σε βάθος η διερεύνηση μιας υπόθεσης που εμπλέκει το δικομματικό σύστημα εξ ολοκλήρου.

Προκαταρκτική για όλους τους εμπλεκόμενους για Μουτσινά - Βουδούρη

Αντίθετοι στην πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής που θα αναφέρεται μόνο στη διερεύνηση των ευθυνών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ", είναι οι βουλευτες της ΔΗΜΑΡ, Πάρις Μουτσινάς και Οδυσσέας Βουδούρης, τασσόμενοι ακόμα μία φορά ενάντια στην επίσημη γραμμή της Αγίου Κωνσταντίνου.

Τι αλλάζει σε ασφαλιστικό και εργασιακές σχέσεις το 2013

Μια νέα πραγματικότητα στο ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις, περιμένει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της χώρας το 2013, καθώς οι ρυθμίσεις που τίθενται σε εφαρμογή, αλλάζουν ριζικά τα δεδομένα.

Δυσκολότερη η πρόσβαση σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, ποιές Σχολές δεν θα δεχθούν φέτος εισακτέους

Ανατροπές για πάνω από 100.000 υποψηφίους που θα συµµετάσχουν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις φέρνει το υπουργείο Παιδείας.
Όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα η εφημερίδα Έθνος, οι επικείµενες συγχωνεύσεις σε δεκάδες τµήµατα, αλλά και η επαναφορά της βάσης του δέκα, ως προαπαιτούµενου για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση, αλλάζουν τον «χάρτη» σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Παραιτήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η ξαδέλφη του Παπακωνσταντίνου

Την παραίτησή της από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ υπέβαλε η Ελένη Παπακωνσταντίνου, ξαδέλφη του πρώην υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μετά την εμπλοκή του ονόματός της στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Καλή Χρονιά!!

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Καλή Χρονιά με ένα ύμνο στην αγάπη!!




Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά με Υγεία


Ποιος είναι ο Ανδρέας Ρωσσώνης: Ο σύζυγος της εξαδέλφης στη Λίστα Λαγκαρντ που δεν έχανε διαγωνισμό στα εξοπλιστικά

Είναι πολύ καλά δικτυωμένος επιχειρηματίας, πολύ γνωστός στην πιάτσα των εξοπλισμών του υπουργείο Άμυνας, και το όνομά του είχε διαγραφεί από τη Λίστα Λαγκάρντ. Ο Ανδρέας Ρωσσώνης, σύζυγος της εξαδέλφης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Μαρίνας, αντιπροσώπευε ιταλικά οπλικά συστήματα και οι γνωρίζοντες λένε πως δεν έχανε διαγωνισμό του Πολεμικού Ναυτικού.

Μετωπική επίθεση Βαξεβάνη στον Βενιζέλο

Με μια αναφορά στην τεχνική του γνωστού τυχερού παιχνιδιού «του παπά» ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης επιτίθεται στον Ευάγγελο Βενιζέλο μέσα από το Κουτί της Πανδώρας.
Γράφει χαρακτηριστικά ο γνωστός δημοσιογράφος:«Στο γνωστό παιχνίδι στο οποίο πρέπει να βρεις πoιo από τα τρία χαρτιά που κινεί κάποιος γρήγορα μπροστά σου είναι ο "παπάς", υπάρχουν διάφοροι αφανείς πρωταγωνιστές.

Ανακοινώθηκε η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας KAI για τη κατάθεση πινακίδων

Παράταση μέχρι τις 8 Ιανουαρίου στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και για την κατάθεση των πινακίδων, αποφάσισε το Υπουργείο Οικονομικών. Η προθεσμία έληγε σήμερα, αλλά για τη διευκόλυνση των φορολογούμενων αποφασίστηκε να δοθεί παράταση λίγων ημερών.

Το σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει:

Ανοιχτές μέχρι τις 12:30 οι εφορίες

Ανοιχτές μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι θα είναι οι εφορίες όλης της χώρας τη Δευτέρα, Παραμονή Πρωτοχρονιάς.
Το κοινό θα εξυπηρετηθεί έως αυτήν την ώρα, καθώς είναι ημιαργία.

Καλημέρα Καλή Χρονιά..


ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ;;

Γιατί η Μέρκελ «αγάπησε» την Ελλάδα...

  •  Χειλάς Νίκος /ΒΗΜΑ
  •  
  • Η Ανγκελα Μέρκελ και οι οικονομικοί επιτελείς της κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα κόστιζε περισσότερο από την παραμονή της
  • Το θετικό πόρισμά της, Τρόικα όπως αποκάλυψε το περιοδικό «Der Spiegel», ήταν «στημένο» και προέκυψε από τη σκόπιμη αλλαγή των οικονομικών παραμέτρων και μεγεθών, που έγιναν με «άνωθεν» εντολές από τους δανειστές.

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Χωρίς λόγια !


Ο Ραγκούσης με ανακοίνωση του βάζει στο “κάδρο” Βενιζέλο και Παπανδρέου.

Μπορεί ο Βενιζέλος να διασώθηκε  ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αλλά γνωρίζει, ότι χωρίς την βουλευτική ασυλία που του παρέχει η προεδρία του ΠΑΣΟΚ, θα δεχθεί την ολομέτωπη επίθεση της κοινωνίας. Για τον λόγο αυτό  θέλει να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ ακόμη και στο 3plus, ώστε να του "παρέχεται" η βουλευτική ασυλία
Γνωρίζει και βλέπει  την μήνη τον πρώην συντρόφων του, που χωρίς την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αυτή θα είναι λυσσαλέα
Χθες ο Ραγκούσης  με ανακοίνωση του βάζει στο “κάδρο” τον Βενιζέλο και τον χρεώνει στο Σαμαρά, χωρίς βέβαια να ξεχνά και τον ΓΑΠ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Γιάννη Ραγκούση έχει ως εξής: