Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Βασιλόπιτα : Το έθιμο και οι συνταγές

Από το Γεύσεις της Εύβοιας.
Η βασιλόπιτα είναι βέβαιο θα "μπει" σε κάθε σπίτι και επειδή πολλοί θα χρειαστούμε συνταγές καθότι θα την κάνουμε μόνοι μας ας είναι η συνταγή από την Εύβοια, η επιτυχία είναι παραπάνω από βέβαιη καθότι η γεύσεις της Εύβοιας το έχουν αποδείξει.

Kαταιγίδα πάνω από την Εύβοια

Βρέχει στο νομό από άκρη σε άκρη, με μεγαλύτερα ποσοστά ύψους βροχή να καταγράφονται πάνω από το κεντρικό ορεινό όγκο  του νομού, Στενή -Μετόχι-Βίταλα-Ανδρονιάνοι-Μανίκια-Σέτα- Μίστρος, όπου το ύψος της βροχής έχει περάσει τα 2,4mm, ακολουθεί η περιοχή του Αλιβερίου με ύψος βροχής τα   2,1mm , Κάρυστος με 2,0mm Χαλκίδα, Ψαχνά , Μαντούδι, Ιστιαία με 1,3mm αυτή την στιγμή. Η καταιγίδα θα συνεχίσει μέχρι αύριο αργά το απόγευμα. 

5 εύκολες συνταγές για να απολαύσεις τη ζεστή σοκολάτα σου

Δεν έχει μόνο θερμίδες, όπως ίσως νομίζεις. Η σοκολάτα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, ουσίες γνωστές ως τα αντιοξειδωτικά της φύσης, και πολύ ωφέλιμη για την υγεία σου αλλά και για την ομορφιά σου, αφού δρα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και στη φθορά του χρόνου. Δες πέντε διαφορετικούς τρόπους για να απολαύσεις ένα φλιτζάνι ζεστής σοκολάτας.
Πηχτή ζεστή σοκολάτα
Τι θα χρειαστείς

Reuters: Το τρίγωνο εξουσίας της Ελλάδας

Η μεγάλη έρευνα του Reuters αναλύει πώς πίσω από κάποια μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα κρύβονται μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες προωθούν τα συμφέροντά τους μέσω αυτών.
Διαβάστε το πλήρες κείμενο:

Α.Λοβέρδος: Υπουργοί του Παπανδρέου μας έβαλαν στο ΔΝΤ

«Η Γερμανία και ορισμένα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου» ευθύνονται για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, δηλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του

Καστανίδης: Η αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ αποτελεί ποινικό αδίκημα


Η αλλοίωση των στοιχείων αποτελεί αδίκημα του κοινού ποινικού δικαίου κι όχι υπουργικό, άρα δεν τίθεται θέμα παραγραφής εκτιμά ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεπούλημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης



Μετά το ξεπούλημα της κερδοφόρας ΔΩΔΩΝΗΣ σε οφειλέτη της, έρχεται το παρασκήνιο του ξεπουλήματος της κραταιάς ζαχαροβιομηχανίας ΕΒΖ Α.Ε. Η επιλογή της ΑΤΕ να ορίσει εκκαθαριστή έναν άνθρωπο που δραστηριοποιείται στον τομέα των στοιχημάτων και ουδεμία σχέση έχει ούτε με την αγροτική παραγωγή ούτε με την βιομηχανία αποδεικνύεται δηλωτική των προθέσεων της κυβέρνησης να τζογάρει με τις βιομηχανίες και το μέλλον της χώρας.

Αν είσαι καθαρός με τις αρχές και την ιδεολογία σου όταν έρχεται το πλήρωμα του χρόνου δικαιώνεσαι


Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ στην πορεία της διακυβέρνησης του είχαν επιλέξει τον δρόμο της σιωπής. Κάποιοι άλλοι είχαν προτιμήσει τον δρόμο να μιλάνε. Οι δεύτεροι σήμερα πρέπει να θεωρήσουν τον εαυτό τους δικαιωμένο. Πολλοί "άνθρωποι" του ΠΑΣΟΚ στον νομό όχι μόνο δεν "άκουγα" άλλα τους κατηγορούσαν ότι ήταν  στο κλίμα του Δ. Πιπεργιά, και για αυτό τα κάνουν αυτά. Η τρομοκρατία ως μέθοδος άμυνας, για να κατακρατήσουν τους μισθωμένους θώκους τους ήταν πολιτική επιλογή τους.

Αυτούς διέγραψε από τη λίστα ο Παπακωνσταντίνου

Έφτασε η αυθεντική λίστα στη Βουλή μαζί με το πόρισμα των οικονομικών Εισαγγελέων και ανακαλύφθηκαν τρία καινούρια ονόματα που δεν υπήρχαν στην παλιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες  οι οικονομικοί εισαγγελείς στο 17σελιδο πόρισμα τους κάνουν λόγο για 2.062 ονόματα, αντί για 2.059 ονόματα της πρώτης λίστας.
Τα τρία νέα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι:

Guardian: Πως η Θάτσερ διέλυσε το κράτος πρόνοιας της Βρετανίας

Η Σιδηρά κυρία ανησυχούσε για το δημόσιο πρόσωπο των πολιτικών της επιλογών

Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Τζέφρι Χόου βρίσκονταν πίσω από ένα πολιτικά τοξικό σχέδιο διάλυσης του κράτους πρόνοιας το 1982, αποκαλύπτουν έγγραφα της Ντάουνινγκ Στριτ που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ποιος είναι ο Κώστας Βασιλάκος, ο σύμβουλος με την επιταγή των 147.000 του ΕΟΤ...

Ήθελε οπωσδήποτε τα μπλοκ των επιταγών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Είχε οικονομικά προβλήματα, ήταν απελπισμένος, διαβάζουμε. Και ως ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ, ο Κώστας Βασιλάκος μπορούσε να πάρει αυτό που ήθελε. Με τις ...ευλογίες της διοίκησης, λένε οι εργαζόμενοι.

Σφαγή στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ

Σκηνικό πολέμου θυμίζει η εικόνα στο ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα όσα ήρθαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας για τη λίστα Λαγκάρντ και τους χειρισμούς του κ. Παπακωνσταντίνου. Πριν από λίγο ο Γιάννης Ραγκούσης επιτέθηκε με σφοδρότητα στο Λεωνίδα Γρηγοράκο για τις δηλώσεις του τελευταίου αναφορικά με τις ευθύνες που επέρριψε το πρωί στον κ. Ραγκούση.

ΣΥΡΙΖΑ: Η αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ επιφέρει τεραστίων διαστάσεων πολιτικές ευθύνες

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη λίστα Λαγκάρντ: «Η διαφαινόμενη αλλοίωση της πρώτης λίστας Λαγκάρντ όπως προκύπτει από το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων, επιφέρει τεραστίων διαστάσεων πολιτικές ευθύνες σε όσους την αλλοίωσαν, την απέκρυψαν και προσπάθησαν να την υποβαθμίσουν.

Ηθικός αυτουργός ο Γιώργος Παπανδρέου για το σκάνδαλο με τη λίστα Λαγκάρντ

Σαν «κεραυνός» έπεσε στο ΠΑΣΟΚ η είδηση ότι από την πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ έχουν αφαιρεθεί τα ονόματα συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Όχι γιατί ανησύχησαν για το πολιτικό μέλλον του πρώην «τσάρου»- αυτό είναι ήδη προδιαγεγραμμένο, αλλά γιατί αντελήφθησαν ότι πλέον, η διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν και τον Γιώργο Παπανδρέου είναι απολύτως επιβεβλημένη.

Το ΠΑΣΟΚ ξεχνάει τον Γιώργο και το παρελθόν του

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, το ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι μετέχει και στηρίζει την κυβέρνηση, προσπαθεί να καταγράψει διαφοροποιήσεις ιδιαίτερα σε θέματα που άπτονται της «κοινωνικής ευαισθησίας».

Παπακωνσταντίνου: «Ζητώ πλήρη διερεύνηση - Δεν θα γίνω εξιλαστήριο θύμα»

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, αναφορικά με την υπόθεση της λίστα Λαγκάρντ και αυτά που είδαν το "φως" της δημοσιότητας από την συσχέτιση της παλιάς με τη νέα. 
Η επίσημη ανακοίνωση του Γ.Παπακωνσταντίνου:

ΝΔ: «Βαρύτατες οι ευθύνες»

Προσεκτική ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ".
Συγκεκριμένα:
«Η διαπίστωση από τη Δικαιοσύνη ότι η αυθεντική "Λίστα Λαγκάρντ" διαφέρει από εκείνη που είχε παραδοθεί προ διμήνου στις αρμόδιες αρχές,

ΠΑΣΟΚ: Πάλη μέτρησε τα αστέρια και κάποια λίπανε....

Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γνωστοποιεί ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν ανήκει πλέον στο ΠΑΣΟΚ.

«Είναι λυπηρό ότι σύμφωνα με την έρευνα της εισαγγελίας προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ότι υπήρξε αλλοίωση της λίστας, όσον αφορά συγγενικά πρόσωπα του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει:

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Yπουργείο Εργασίας πήρε πίσω το σχέδιο για καταβολή 45 έως 60 ευρώ

Αλλαγή τροχιάς για το υπουργείο Εργασίας καθώς πήρε πίσω το σχέδιο για καταβολή 45 έως 60 ευρώ σε συμβολαιογράφους ενώ κάθε δημογραφική αλλαγή θα ελέγχεται από τρία διαφορετικά υπουργεία.

Guardian: Όσο οι Έλληνες ψηφίζουν με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον, Ελλάδα και Ευρώπη θα μείνουν για πολλά χρόνια στην ίδια κατάσταση!

 H παραπάνω φωτογραφία αναδείχτηκε από το Guardian ως μία από τις 19 καλύτερες φωτογραφίες του 2012. Ιδιαίτερο, όμως, ενδιαφέρον έχει ο συνοδευτικός σχολιασμός που παραθέτει η υπεύθυνη για τη στήλη δημοσιογράφος, Sarah Gilbert: 

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτοφανείς ανατροπές στην εκλογική βάση

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ METRON ANALYSIS ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»  Πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει κεφάλι σε ελεύθερους επαγγελματίες και δημόσιους υπαλλήλους, ενώ διατηρεί ισχυρό προβάδισμα σε ανέργους, φοιτητές και μισθωτούς ιδιωτικού τομέα. Μπροστά σε αγρότες και συνταξιούχους η Ν.Δ. Καταποντίζεται εκεί που άλλοτε ήταν κραταιό το ΠΑΣΟΚ