Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

New York Times: Η Ελλάδα κινδυνεύει από τους ολιγάρχες της που είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη της.

Μας ζητήσατε να μεταφράσουμε το άρθρο των ΝΥTimeπου αναρτήσαμε την Πέμπτη πρώτοι σε πανελλαδικό επίπεδο. Σήμερα  δίνουμε την δυνατότητα, σε όλους εσάς να το διαβάσετε, με την ευκαιρία σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας.
Η Ελλάδα κινδυνεύει από… την αστική της τάξη. Αυτό φαίνεται να είναι το συμπέρασμα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times που κάνει λόγο για Έλληνες ολιγάρχες που ελέγχουν τη χώρα.

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Γ.Σιαγιάννης: Τα πλήρη πρακτικά του Δ.Σ.για την γνωμοδότηση της ντροπής στην δημοσιότητα



Το χθεσινό Δημ. Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου ήταν η μελανότερη ίσως πράξη του θεσμικού αυτού οργάνου στα πλαίσια του νέου Καλλικρατικού Δήμου.
Είχαν κοπιάσει για πολλές ημέρες οι «ανεγκέφαλοι» ηγετίσκοι. Πιέσεις, εκβιασμοί, υποχρεωτικές συγκεντρώσεις εργαζομένων για στρατολόγηση υποχρεωτικής παρουσίας, εκατοντάδες μηνύματα πληρωμένα από τους πολίτες, πιέσεις σε συμβούλους όλου του φάσματος, επισκέψεις σε σπίτια για χειραγώγησή τους….

H απάντηση του Υφυπουργούκ. Μαυραγάνη ήταν απογοητευτική στα όρια της πρόκλησης στην ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου για τις off shore της Κύμης


Πόσοι έλεγχοι στις off shore της Κύμης έχουν γίνει; Τι ποσό από τα πρόστιμα έχει εισπραχθεί; Τίθεται θέμα παραγραφής; Αυτά ήταν τα βασικά ερωτήματα που απηύθυνε χθες ο Συμεών Κεδίκογλου στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη κατά τη συζήτηση ερώτησης που με επιμονή επανέφερε στη Βουλή.

Μας δουλεύουν και οι Τούρκοι τώρα. Τουρκία: Ο Θεός να βοηθήσει τους Ελληνοκύπριους, έγιναν θύμα των πράξεών τους

Την πρόθεση της Τουρκίας να βοηθήσουν την κυπριακή κυβέρνηση να ξεπεράσει τον οικονομικό σκόπελο, εφόσον αυτή το ζητήσει από τους... Τουρκοκύπριους, εξέφρασε  ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς.

Η γερμανική επέλαση

Της Βασιλικής Σιούτη
 Όλο και πιο έντονη καθίσταται η παρουσία των Γερμανών στη χώρα μας, με κυβερνητικούς αξιωματούχους τους να  πηγαίνουν και να έρχονται. Ο Χ.Φούχτελ ήταν μόνο η αρχή, αφού με την  υλοποίηση της συμφωνίας  της  «Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης», σε λίγο κάθε υπουργείο θα έχει το Γερμανό του.

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Συγγενείς μεγάλων πολιτικών καρφώνουν οι N. Y. TIMES

Σας παρουσιάζουμε αυτούσιο το δημοσίευμα των ΝΥ Times, στο οποίο καταγγέλλονται οι σχέσεις μεγάλων Ελλήνων επιχειρηματιών με πολιτικούς.
Με τον τίτλο: "For Greece, Oligarchs Are Obstacle to Recovery " η εφημερίδα λέει πολλά... για την διαπλοκή και τους  ολιγαρχικούς που είναι  εμπόδιο στην ανάκαμψη και πρόκειται για πολύ γνωστούς ανθρώπους της χώρας μας, ανάμεσα στους οποίους ο Λαύρεντης Λαυρεντιάδης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και αδελφός του Γ. Παπανδρέου (ΓΑΠ)

Από τα καλύτερα!!!


Η αλήθεια για τις επενδύσεις!! «Οι μεγάλες εταιρείες εγκαταλείπουν τον Ευρωπαϊκό Νότο»

By DEBORAH BALL in Milan and VANESSA FUHRMANS in Berlin
Για πάνω από μία δεκαετία, οι πολυεθνικές εταιρείες επένδυαν βαριά στη Νότια Ευρώπη, καθώς η γέννηση του ευρώ τροφοδοτούσε την οικονομική ανάπτυξη. Όχι πια. Η αμερικανική Kimberly-Clark Corp. ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι θα σταματήσει το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών της στην Ευρώπη,

Βουλιάζουν τα νησιά από παράνομους μετανάστες

Φωτογραφία για Νέο κύμα λαθρομεταναστών στα νησιά…Νέο κύμα λαθρομεταναστών στα νησιά… καθώς οι Τούρκοι δουλέμποροι του αιγαίου κάνουν χρυσές δουλειές μετά το  φράχτη στον Έβρο.
 Αντιμέτωποι με την αύξηση της εισροής παράνομων μεταναστών από τα τουρκικά παράλια βρίσκονται νησιωτικές περιοχές της χώρας μετά τη… «σφράγιση» των συνόρων από την πλευρά του Έβρου, στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού.

Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας η Ελλάδα από την Standard & Poor’s

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε αργά την Τετάρτη την Ελλάδα σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας (selective default) από την κατηγορία υψηλού κινδύνου CCC στην οποία βρίσκονταν η χώρα, λίγες ημέρες μετά την έναρξη του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ετοιμη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη διαθεσιμότητα Θα αφορά τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου φορέων που δεν έχουν δώσει λίστες

Η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο μπαίνει στην τελική ευθεία, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία έχει υπογραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από όλα τα μέλη της κυβέρνησης, παρακάμπτοντας έτσι τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους δήμους και την άρνηση ορισμένων δημάρχων να αποστείλουν στοιχεία υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

«Ισχυρός» Θρύλος στο Europa League!

Ολυμπιακός – Άρσεναλ 2 - 1
Έχανε με 0 - 1 στο πρώτο ημίχρονο ο πρωταθλητής Ελλάδας, αλλά με δύο γκολ που πέτυχε στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τη νίκη με 2 - 1 απέναντι στην ιστορική Άρσεναλ.
Τα γκολ Ροζίτσκι στο 38’ για την Άρσεναλ και Μανιάτης στο 64’ για τον Ολυμπιακό και Μήτρογλου στο 73’.

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι υπάλληλοι του ΙΚΑ την Παρασκευή

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρεί την ερχόμενη Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ).

Κακλαμάνης:Ο εκδότης κ. Σταύρος Ψυχάρης συνεχίζει την περιπλάνησή του στις προ 40 και 50 ετών εποχές

Ηχηρή απάντηση δίνει ο Απόστολος Κακλαμάνης στον εκδότη των Νέων και του Βήματος , Σταύρο Ψυχάρη, καθώς με ανακοίνωση του δηλώνει πως ο εν λόγω εκδότης « έχει μένος εναντίον των εκδοτών του Mega»

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Κακλαμάνη έχει ως εξής:

Ανήκουστο!


Τσίπρας: «Είμαι έτοιμος να αναλάβω τη διακυβέρνηση της χώρας»

Από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι για να ανακάμψει η χώρα μας χρειάζεται ακύρωση του προγράμματος της ύφεσης και απομείωση του δημόσιου χρέους της χώρας.

Στη Γερμανία οι λίστες δεν χάνονται

«Μαζικές φορολογικές απάτες» εντόπισαν οι γερμανικές ελεγκτικές αρχές, αξιολογώντας πληροφορίες που προκύπτουν από CD με στοιχεία Γερμανών πελατών της τράπεζας UBS σύμφωνα με δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung.

Και το κέφι για δουλειά συνεχίζεται στο Γεύσεις Εύβοιας

Μας είναι δύσκολο να μην παρουσιάσουμε την δουλειά της Σοφίας Μούτσου,  και των άλλων γυναικών της Εύβοιας,  εκεί στο "Εύβοιας γεύσεις" να  καταγράφουν  καθημερινά τις παραδόσεις για τις γεύσεις της Εύβοιας. Το μεράκι περισσεύει το κέφι επίσης. Μα πάνω από όλα  η αγωνία,  όλες αυτές οι γεύσεις να κρατηθούν «ζωντανές»  και να μας δείξουν σε όλους εμάς, ότι όταν έρχονταν οι γιορτές  η Ελληνίδα γυναίκα φρόντιζε να ευχαριστήσει την οικογένεια της  με κέφι  και αγάπη.

Γιατί δεν έρχεται η «λίστα Λαγκάρντ»

Στις αρχές Νοεμβρίου ο Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε επίσημα από τη Γαλλία τη «λίστα Λαγκάρντ», που είχαν «χάσει» διαδοχικά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Κατά έναν περίεργο τρόπο η λίστα δεν έχει φτάσει ακόμα στην Ελλάδα και οι οικονομικοί εισαγγελείς ψάχνουν το θέμα εκκινώντας από το γεγονός ότι εμφανίστηκε στον Τύπο ως «λίστα Λαγκάρντ». 

Eurostat: Στην Ελλάδα ζούσαν 3,4 εκ. άνθρωποι κοντά στο όριο της φτώχειας

Κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ζει το 31% του πληθυσμού της Ελλάδας, το δε 21% ζει με πενιχρό εισόδημα, ακόμα και μετά τις μεταβιβάσεις των κοινωνικών επιδομάτων, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2011, που δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Η κόντρα καλά... κρατεί - Νέα επιστολή Ψυχάρη

Μέσω της εφημερίδας Τα Νέα σήμερα ο Σταύρος Ψυχάρης εξαπολύει νέα επίθεση στον Απόστολο Κακλαμάνη. Το σημείωμα έχει τίτλο «Γιατί ο Απ. Κακλαμάνης επιτίθεται στους εκδότες» και έχει ως εξής:
ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Το Mega και η πολύ στενή συγγενής
Αγαπητέ Μικροπολιτικέ,

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ !!!!

ΤΟ ΝΕΟ ΑΠΌΚΟΜΜΑ ?

H φινλανδική αστυνομία παίρνει παιδικό laptop από 9χρονη κατηγορώντας την για πειρατεία #1

Αντιλαμβανόμαστε ότι η πειρατεία στο internet είναι ένα πρόβλημα, αλλά αυτό πάει πολύ. 

Η αστυνομία έκανε επιδρομή σε σπίτι 9χρονου κοριτσιού και κατέσχεσε το laptop της, ένα παιδικό Winnie The Pooh laptop, κατηγορώντας την ότι κατέβασε ένα τραγούδι από το Piratebay. Αυτό συνέβη πραγματικά! Όλοι μας ζούμε σε αυτόν τον κόσμο σήμερα.

Ο Γαλλικός Τύπος για τον «θησαυρό της οικογένειας Παπανδρέου»

Η εμπλοκή της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, μιας και εκτός από εμάς φαίνεται πως απασχολεί και μάλιστα αρκετά και τους Γάλλους. Συγκεκριμένα, δεν είναι λίγα τα έντυπα Μέσα που φιλοξενούν και μάλιστα σε περίοπτη θέση το εν λόγω θέμα.

Λοβέρδος: Η διαγραφή μου δείχνει την αμηχανία της παράταξης

Σκληρή απάντηση στην επίθεση που δέχθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο δίνει ο Ανδρέας Λοβέρδος με ανακοίνωσή του, ενώ παράλληλα τονίζει ότι στηρίζει την κυβέρνηση. "Η διαγραφή είναι μια ακόμη απόδειξη, ότι η αποσυσπείρωση, η συρρίκνωση και η αμηχανία της παράταξης, έχει πολιτικά υπεύθυνους, καθώς και ονοματεπώνυμο", αναφέρει μεταξύ άλλων.
Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση:

Ο Βενιζέλος διέγραψε το Λοβέρδο από το ΠΑΣΟK

Το επίσημο διαζύγιο της πολιτικής συμπόρευσης του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε τρεις ώρες μετά την ανακοίνωση του πρώην υπουργού ότι ιδρύει πολιτική κίνηση με το όνομα ΡΙΚΣΣΥ (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας).

Το πιο ενδιαφέρον σημείο της ιδρυτικής διακύρηξης του ΡΙΚΣΥ

Το πιο ενδιαφέρον σημείο της ιδρυτικής διακύρηξης του ΡΙΚΣΥ είναι η “σκέψη” γύρω από την Ευρώπη η οποία είναι  πρώτη φορά που εμφανίζεται τόσο ανοιχτά σε ιδρυτική  διακήρυξη. Ας το δουμε…
http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/rikssy-660-logotypo-sinthimata.jpg
Ανοίξαμε και σας περιμένουμε… :)

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Υδρογονάνθρακες: Έτσι διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα

Μια ενδιαφέρουσα μελέτη – ανάλυση τέθηκε υπόψη μας για το ζήτημα των υδρογονανθράκων και τους τρόπους με τους οποίους ένα κράτος μπορεί να διασφαλίσει τα εθνικά του συμφέροντα, σύμφωνα με όσα διδάσκει η διεθνής πρακτική.