Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Κόντρα Στουρνάρα - Τσίπρα για τους «κακομοίρηδες» και Α. Τσίπρας: Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή!


Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή πριν από λίγο, μεταξύ του    υπουργού οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και του Προέδρου ττου ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα, όταν ο πρώτος μίλησε για «κακομοίρηδες Έλληνες». Η κόντρα συνεχίσθηκε για ...όλα

Στουρνάρας, εκτός περικοπών δώρα και επιδόματα αδείας στις ΔΕΚΟ, απαντώντας σε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ

Παραμένουν ανέγκιχτα, τα επιδόματα δώρων και το επίδομα αδείας στις αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, όπως προκύπτει από έγγραφη απάντηση που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Τριήμερες κινητοποιήσεις από το Σύλλογο Δασκάλων-Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων –Νηπιαγωγών Χαλκίδας λαμβάνοντας υπόψη : Την ατέλειωτη λαίλαπα των  μέτρων που υποβαθμίζουν την εκπαίδευση, εξαθλιώνουν τους εκπαιδευτικούς και εξοντώνουν οικονομικά, ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους, οι οποίοι αναγκάζονται να ζήσουν με κατοχικό μισθό της τάξης των 570 €

Αντίθετοι με την κατάργηση του Ειρηνοδικείου


Eπιστολή προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέστειλε η Τοπική Κοινότητα Αυλωναρίου του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου και φορείς της περιοχής διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου, που πρώτο το eviapost αποκάλυψε.

Πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών από τον τομέα υγείας του Δήμου Χαλκιδέων


Ο Τομέας Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων & Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», παρέχει δωρεάν  μαστογραφίες σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες.

Καλημέρα


Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Καταστροφή…

Η επόμενη μέρα σε Κορασίδα-Μάγειρα-Κάλαμο
Κορασίδα Αχλαδερής
 

Συνάντηση ΝΟ.Δ.Ε Εύβοιας ΜΕ ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ Ευβοίας


Την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012  και ώρα 19:30 στα γραφεία  της ΝΟΔΕ  Εύβοιας Ελευθερίου Βενιζέλου  32 στην Χαλκίδα   θα συνεδριάσει  η ΝΟ.Δ.Ε ΕΥΒΟΙΑΣ με την ΔΑΚΕ της ΛΑΡΚΟ Ευβοίας.

Ανάκληση παρτίδας Amita Motion από τον ΕΦΕΤ

Την ανάκληση φυσικών χυμών με την επωνυμία «100% φυσικός χυμός Amita Motion» από την εταιρεία που τους παρασκευάζει, απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) έπειτα από παράπονα καταναλωτών για δυσάρεστη γεύση.

Τα ...νούμερα

Στην αυτοδιοίκηση βλέπεις συνήθως γυναίκες σοβαρές που, αν μη τι άλλο, ξέρουν τουλάχιστον πώς να σταθούν και τι να φορέσουν όταν πάνε σε μια σημαντική συνεδρίαση.

Σαν σήμερα. Σεπτέμβρης 1955: Όταν ξεριζώθηκε ο Ελληνισμός της Πόλης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 1955

Μεταξύ 6 και 7 Σεπτεμβρίου 1955 οργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη το αγριότερο ανθελληνικό πογκρόμ που μετέτρεψε την Πόλη σε δαντική κόλαση.
Ηταν ο αγριότερος διωγμός από την εποχή της Μικρασιατικής καταστροφής που εξαπολύθηκε εναντίον των Ελλήνων της τουρκικής επικράτειας.

ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Ανεργία 34% για το 2013. Που δυστυχώς τρία χρόνια τώρα οι προβλέψεις του επιβεβαιώνονται

Δραματικές είναι οι προβλέψεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την ανεργία και την ύφεση της οικονομίας το 2013. Το Ινστιτούτο σε νέα έκθεσή του παρουσίασε σήμερα Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη προβλέπει ότι η  στατιστική ανεργία θα βρίσκεται στο 28%, 

Διώκεται για κακούργημα ο Ζαγοράκης

Ποινική δίωξη κατά του Θοδωρή Ζαγοράκη και του Ηλία Βιολίδη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα για τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος.

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ: Τέλος με αρχή από τους παιδικούς σταθμούς

Επιπτώσεις στη λειτουργία των παιδικών σταθμών (ιατρική περίθαλψη παιδιών, θέρμανση, αύξηση αριθμού παιδιών ανά δάσκαλο κ.λπ.) και τα βαλάντια των γονέων φαίνεται ότι θα έχει η συμφωνία υπουργείου Εργασίας - ΚΕΔΕ με την οποία μειώνεται κατά 15% η επιδότηση ανά παιδί στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και κατά 50% στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).

Εξηγήσεις για τις δηλώσεις της Υπουργού Υγείας κ. Σκοπούλη ζητά για το μουρουνέλαιο με ερώτηση ο Συμεών Κεδίκογλου


«Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στις 5 Σεπτεμβρίου με θέμα τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, η υφυπουργός Υγείας κ. Σκοπούλη ανέφερε σχετικά με τα φάρμακα που αποδίδουν το μεγαλύτερο κόστος στον ΕΟΠΥΥ ότι «τον Ιούλιο το μουρουνέλαιο κόστισε στον ΕΟΠΥΥ 2 εκατομμύρια ευρώ.

Συγχωνεύσεις νοσοκομείων και με γεωγραφικά κριτήρια σημειώνει για ακόμα μια φορά ο Συμεών Κεδίκογλου στον Υπουργό Υγείας


Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων όπου συζητήθηκαν τα μεγάλα θέματα της υγείας με την ηγεσία του Υπουργείου, ο βουλευτής τόνισε ξανά, ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει την τοπική μας κοινωνία σε Κύμη και Κάρυστο: «οι συγχωνεύσεις να γίνουν και με γεωγραφικά κριτήρια.

Συνάντηση εκπροσώπων ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ με Συντονιστική Επιτροπή ΕΑΣ


Η Συντονιστική Επιτροπή των ΕΑΣ αποτελούμενο από εκπροσώπους των ΕΑΣ Βόλου, Ροδόπης, Βισαλτίας, Λάρισας και Καρδίτσας συναντήθηκαν σήμερα στο πλαίσιο των επαφών τους με τα πολιτικά κόμματα με τον επικεφαλής του τομέα Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Απολύσεις στο δημόσιο προτείνει η τρόικα

Απολύσεις στο δημόσιο συστήνει η τρόικα προκειμένου να κλείσει η τρύπα των παρεμβάσεων για τα μέτρα των 11,5 δισ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του capital.gr η τρόικα υπολογίζει ότι για να κλειδώσουν τα μέτρα χωρίς απολύσεις θα πρέπει

"Γαλλικά" στο τηλέφωνο, μεταξύ Σταμάτη-Τζαβάρα

Ένταση υπήρξε μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη. 
Ο λόγος ήταν διότι ο πρώτος τοποθέτησε «γαλάζιους» υποδιοικητές σε οργανισμούς του υπουργείου του,

Η Die Welt: «Ο Παπανδρέου χαίρεται τη ζωή».

Η Die Welt επιγράφει ρεπορτάζ της με τον τίτλο «Ο Παπανδρέου χαίρεται τη ζωή». Το ρεπορτάζ σημειώνει πως ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται σπάνια στο κοινοβούλιο. Πριν από μερικές μέρες επισκέφθηκε τη Νότιο Αφρική.

Γ. Βουκούτης και Ν. Καρατζάς στο Πολιτικό Γραφείο του Δ. Αναγνωστάκη

Tο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙ ΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Δημήτρη Αναγνωστάκη, λειτουργεί καθημερινά από τις 4 Σεπτεμβρίου, 8.30 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι και 6 με 9 το απόγευμα.

Ερώτηση του Δ. Αναγνωστάκη στους Υπουργούς για την παράκαμψη της Χαλκίδας


Ίσως ότι ένα από τα πιο μεγάλα προβλήματα της Εύβοιας, είναι οι δυσκολίες κατασκευής του βασικού διαμήκη οδικού άξονα, λόγω της μη ένταξής του, ως Διευρωπαϊκού Δικτύου και επιπλέον της υπαγωγής της περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας  στο στόχο II.

Συνάντηση Φ. Κουβέλη με αντιπροσωπεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας παρουσία του Δ. Αναγνωστάκη


Τα καυτά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες κυρίως λόγω των τεράστιων περικοπών στη χρηματοδότησή τους από το κράτος, τη σύγχυση που δημιουργεί η διατήρηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά και οι γραφειοκρατικές

Αναφορά του Συμεών Κεδίκογλου για τα υψηλά ποσοστά ανασφάλιστης εργασίας στην Χαλκίδα


Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής για τα αποθαρρυντικά αποτελέσματα ελέγχων για την ανασφάλιστη εργασία σε καταστήματα της Χαλκίδας, όπως αναφέρει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εύβοιας.

Καλημέρα


Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Αύριο Δημοσκόπηση Pulse για το Ποντίκι

Δημοσιεύετε στο αυριανό φύλλο της εβδομαδιαίας εφημερίδας το ΠΟΝΤΙΚΙ δημοσκόπηση της pulse. 


Το βόλεμα κομματικών κολλητών στον ΟΠΑΠ υπογράφει ο Γιάννης Στουρνάρας

Συνεχίζεται η διανομή του Κράτους στα στελέχη των κομμάτων της συγκυβέρνησης και φυσικά η κότα με τα χρυσά αυγά που λέγεται "ΟΠΑΠ" δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει.

Πρόσληψη 20 ατόμων από το Δίκτυο Συνεργαζομένων Επιχειρήσεων

Το Δίκτυο Συνεργαζομένων Επιχειρήσεων Χαλκίδας Νομού Ευβοίας με συμπράττοντα Φορέα την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνουν την πρόσληψη 20 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 5 μηνών, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»

Στ. Τζουμάκας: Η ηγεσία Βενιζέλου αποτελεί ξένο σώμα στις προοδευτικές αρχές, αξίες και ιδέες ενός Σοσιαλιστικού κινήματος

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε, στον Αντώνη Κοκορίκο, στο flash 96, με αφορμή την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη, δήλωσε μεταξύ άλλων γιατί  δεν παρέστη στην εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη....
"Η ηγεσία Βενιζέλου που επιβλήθηκε με πρωτοφανείς και

ΣΥΡΙΖΑ:«Αποφασισμένη η κυβέρνηση να ξεπουλήσει καθετί δημόσιο»

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την κυβερνητική σύσκεψη για τις ιδιωτικοποιήσεις, κατηγορώντας την ότι είναι αποφασισμένη να ξεπουλήσει καθετί δημόσιο και κοινωνικό.

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ζητά ο Ευ. Βενιζέλος . Ο Στουρνάρας έπρεπε να με είχε ενημερώση σήμερα το πρωϊ είπε στον Σαμαρά

 Με τον πρωθυπουργό επικοινώνησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος ζητώντας του ενημέρωση για τις επαφές Στουρνάρα στο Βερολίνο, ενώ δεν του έκρυψε την ενόχληση του ότι ο Στουρνάρας δεν τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του Βερολίνου.

Στη βουλή η δικογραφία Ρουμελιώτη

Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία που έχει σχηματιστεί μετά τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι ήταν γνωστό πως το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας θα αποτύχει.

Η ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σκοπεύουν σε μια τυπική εξαγγελία γενικής απεργίας ..

Για παρελκυστική τακτική κατηγορεί η Αυτόνομη Παρέμβαση στην ΑΔΕΔΥ τις πλειοψηφίες της ΑΔΕΔΥ και της  ΓΣΕΕ καθώς όπως τονίζει αρνούνται να προσδιορίσουν την ημερομηνία της απεργιακής κινητοποίησης πράγμα που "εξυπηρετεί τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς"

Που θα βρουν τα λεφτά ;; Και όμως υπάρχουν ...!!!

Το ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είναι τα μόνιμα υποζύγια τις εφορίας είναι γνωστό. Το ότι αυτές οι δύο κατηγορίες καλύπτουν τις ανάγκες του κράτους και αυτό είναι γνωστό. Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι το συμπέρασμα της επιτροπής των σοφών Αμερικάνων καθηγητών για την πάταξη της φοροδιαφυγής, στα συρτάρια του ο κ. Σταϊκούρα.

Ευρώπη: μπρος γκρεμός και πίσω ...ομοσπονδία

O Αύγουστος ήταν πιο ήσυχος από ότι φοβούνταν οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων. Έτσι, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μπορούσαν να αναλογιστούν στις διακοπές τους στις παραλίες και τα βουνά της Ευρώπης, το μέλλον.

Ολόκληρο το e-mail της τρόικας

Ελλάδα. Μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας
Δεν θα πρέπει να υπάρξει υπαναχώρηση σε σχέση με τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.

Μπλόκο


Σε αδιέξοδο γιατροί - φαρμακοποιοί με τον ΕΟΠΥΥ

Σε εκρηκτική κατάσταση βρίσκεται ο τομέας της Υγείας με τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς να δηλώνουν ότι είναι σε πλήρη ρήξη με τον ΕΟΠΥΥ.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 555 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Χρέος ύψους 555 εκ. ευρώ των τραπεζών προς το Δημόσιο αποκαλύφθηκε στη Βουλή, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών.

Στην Ατττική οι ΔΗΜΑΡΧΟΙ θα κάνουν ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ «DOOR 2 DOΟR» ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ

Αν κάποιο από τα επόμενα πρωινά χτυπήσει το κουδούνι του σπιτιού σας και στην εξώπορτα δείτε το δήμαρχο της περιοχής σας μην... τρομάξετε. Οι αιρετοί, σε πρώτη φάση τουλάχιστον της Αττικής, μία εβδομάδα πριν πάνε...πλατεία (Κλαυθμώνος) κατά το 48ωρο κλείσιμο των δήμων στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου,

Χρυσή Αυγή πραγματοποιεί εκδήλωση, Τι είναι ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ και ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ",

Ο Εθνικισμός δεν είναι μια απλή πολιτική ιδεολογία. Είναι μια ολοκληρωμένη βιοκεντρική κοσμοθέαση, που βρίσκεται σε αρμονία με τους νόμους της φύσης και πηγάζει από την συνείδηση των ισχυρών αιμάτινων δεσμών μας,

Η Χρυσή Αυγή καθαρίζει το ποτάμι της Στενής

Η άσχημη κατάσταση στο πανέμορφο ποτάμι της Στενής χρονίζει - και χειροτερεύει συνεχώς. Κάθε είδους σκουπίδια σπιλώνουν το ειδυλλιακό τοπίο, που επισκέπτονται εκατοντάδες τουρίστες και περιηγητές κάθε Σαββατοκύριακο. Ο Δήμος δείχνει ν' αδιαφορεί και οι κάτοικοι διστάζουν ν' αναλάβουν πρωτοβουλία.

Ο Σ. Καπελέρης στο Δομοκό σήμερα για τις εποικιστικές εκτάσεις


Την Τετάρτη 05-09-2012 και ώρα 11:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού (αίθουσα παλαιού Δημαρχείου) της Π.Ε. Φθιώτιδας προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες και οι πρακτικές εφαρμογές

Επισκέψεις του Σ. Κεδίκογλου στην Β. Εύβοια


Την Παρασκευή 31/8 ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου στα πλαίσια της παρουσίας του τις τελευταίες μέρες στη Βόρεια Εύβοια, επισκέφτηκε το Υδροθεραπευτήριο του Ε.Ο.Τ. στην Αιδηψό και συνομίλησε με τους εργαζόμενους για προβλήματα που τους απασχολούν αλλά και με τον προϊστάμενο για τη λετουργία του υποκαταστήματος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ Oχι στο αποκλεισμό της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από τα κοινοτικά συγχρηματοδοτούμενα

Σε απάντηση ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο Δ. Αναγνωστάκης και άλλοι βουλευτές της ΔΗ.ΜΑΡ σχετικά με τον αποκλεισμό της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από τα κοινοτικά συγχρηματοδοτούμενα κοινωνικά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου αναφέρονται:

Καλημέρα

Χαμένη Ελλάδα

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

3η Σεπτέμβρη 1974 - 3η Σεπτέμβρη 2012.. Ο αγώνας για δημοκρατία και λαική εξουσία συνεχίζεται

Δημήτρης Νικολάου
Και μόνο που σήμερα κάποιοι αντιμετώπισαν την 3η του Σεπτέμβρη σαν μνημόσυνο αλλά και σαν θέατρο των μικροπολιτικών τους αντιπαραθέσεων μαρτυρά ότι τίποτα δεν καταλάβανε από το μεγαλείο της ημέρας!

Στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ η Σοφία Γιαννακά! Το παρασκήνιο της κόντρας της με τον Βενιζέλο μόνο στο EVIAPOST

Την ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίαζε το νέο σήμα του ΠΑΣΟΚ, η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Σοφία Γιαννακά, προτίμησε να πάει στην ομιλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Νίκαια.
"Ήρθαμε εδώ για να δώσουμε το παρών", είπε προσερχόμενη στην εκδήλωση. 
Μόνο στο EVIAPOST, Διαβάστε το παρασκήνιο της κόντρας της με τον Βενιζέλο.

Το ταξίδι όλο και ποιο πίσω στο χρόνο θέλουν έξι μέρες εργασίας

Η Τρόικα ζήτησε με mail την κατάργηση των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης καθώς την κατάργηση του πενθημέρου. Υπ. Εργασίας προς Τρόικα: "Δεν θα ανοίξουμε νέα θέματα". 

To κόλπο κλασικό, το επικοινωνιακό παιγνίδι Τρόικας- κυβέρνησης φαίνεται ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη. Στόχος να φοβίσουν τον κόσμο και να πει "μη χειρότερα" και να αποδεχθεί τις μεγάλες περικοπές και να εμφανίσουν την κυβέρνηση Σαμαρά ότι λέει ΟΧΙ!!!!