Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Τα πέντε πρώτα πενάκια σήμερα



και άλλα επτά πενάκια σχολιάζουν !!


Και ήταν μόνο 30 χρόνων ...

Κανείς δεν παραβλέπει το απολύτως αντίξοο εξωτερικό περιβάλλον. 
 Αλλά η εικόνα μιας κυβέρνησης, που τα μέλη της δυσκολεύονται να μιλήσουν με κοινή γλώσσα, που μοιάζει να παρακολουθεί την κούρσα διαδοχής η οποία έχει ήδη ξεκινήσει στο εσωτερικό της, που αδυνατεί να διασφαλίσει την κοινωνική ηρεμία και τη λειτουργία όσων οικονομικών μονάδων

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΕΙΧΑΜΕ ΓΕΝΕΘΛΙΑ.... ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ


Μέσα από μια  γενέθλια μέρα... Μια αναδρομή για το μέλλον της χώρας
18η Οκτώβρη μια γενέθλια ημερομηνία για την οποία όλοι αρνήθηκαν να γιορτάσουν. Ορισμένοι ίσως να είναι μια ημερομηνία να τους προκαλεί «πανικό» παρά τα 30 χρόνια που έχουν περάσει. 

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί την επέτειο των τριάντα χρόνο από την 18η Οκτώβρη του 1981 δεν την θυμήθηκε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναμενόταν…


Το πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε, χωρίς εκπλήξεις. Όπως αναμενόταν…
Η Λούκα Κατσέλη καταψήφισε το άρθρο 37. Ευτυχώς όπως αναμενόταν…
Στη συνέχεια διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Όπως αναμενόταν…
Παρά τις πιέσεις που της ασκήθηκαν, και τις διορθώσεις που έκαναν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Κουτρουμάνης , η Λούκα Κατσέλη δεν έπαιξε με την προσωπική και πολιτική αξιοπρέπειά της. Είπε το «όχι» που δεν είπαν άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Και αποχώρησε με το κεφάλι ψηλά.

5.786 ευρώ σε ένα μήνα για καφέδες στο Υπ. Παιδείας!!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα ''Διαύγεια'' , το Υπ. Παιδείας σε ένα μήνα ξόδεψε 5.787,6 ευρώ για καφέδες , λοιπά αφεψήματα και δημόσιες σχέσεις της υπουργού! 
 Σε μία περίοδο που ο ελληνικός λαός έχει κάνει το σκ@τό του παξιμάδι( με συγχωρείτε για την έκφραση) η κυρία Διαμαντοπούλου ξοδεύει λεφτά των πολιτών σε καφέδες..και μάλιστα τη στιγμή που οι μαθητές δεν έχουν πάρει ακόμα τα βιβλία τους!!

ΚΟΥΓΙΑΣ: Ο Λαζόπουλος ήταν ...ερωτευμένος μαζί μου !


Σε νέα φάση φαίνεται ότι μπαίνειο... «πόλεμος» μεταξύ Αλέξη Κούγια και Λάκη Λαζόπουλου. !!
Με συνέντευξή του στο περιοδικό Λοιπόν ο Αλέξης Κούγιας ρίχνει λάδι και... αναζωπυρώνει τη φωτιά που είχε ξεσπάσει πριν από τρία περίπου χρόνια ανάμεσά τους.
Κι ενώ όλοι νομίζαμε ότι πάει, αυτή η κόντρα έληξε, έρχεται ο Αλέξης Κούγιας να μας θυμίσει περσινά, ξινά σταφύλια. Γιατί από ότι φαίνεται ακόμα δεν μπορεί να χωνέψει τη σάτιρα που του έκανε μέσα από το Τσαντίρι ο Λάκης Λαζόπουλος.

Λίστα Βενιζέλου: Οργιο φημών, πεθερός υπουργού μεγαλοοφειλέτης του Δημοσίου !

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο αλλά και τις αναφορές σε τηλεοπτικές εκπομπές, χθες το βράδυ, ο εν λόγω μεγαλοεπιχειρηματίας οφείλει περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ και έχει πρώτου βαθμού συγγένεια με εν ενεργεία υπουργό της κυβέρνησης.
Oργιο φημών στο διαδίκτυο για το όνομα που βρίσκεται πρώτο στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου που κατατέθηκε στη Βουλή από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγ. Βενιζέλο. Παρά το γεγονός ότι η εν λόγω λίστα κατατέθηκε στην αρμόδια υπηρεσία της Bουλής, κλειδώθηκε σε ειδική θυρίδα, ώστε να μπορούν να τη διαβάζουν μόνο όσοι βουλευτές επιθυμούσαν, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα ευρύτερης δημοσιότητας.

Μετά τη Σύνοδο οι πολιτικές εξελίξεις

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής και με βάση τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση θα εξετάζει τα πολιτικά ζητήματα στο εσωτερικό της χώρας, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος. «Αυτό που προέχει είναι οι διαπραγματεύσεις των επόμενων ημερών», τόνισε μιλώντας στο ραδιοσταθμό Σκάι.

Σαμαράς: Χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση στην ΕΕ

Η ΝΔ αγωνίζεται για μια πολιτική απέναντι στην ύφεση και την ανεργία, ώστε να υπάρξει ανάκαμψη» τόνισε ο κ. Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου συναντήθηκε με τον κ. Κάρολο Παπούλια. 
«Οι στιγμές είναι κρίσιμες για ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, το οποίο για να είναι στέρεο πρέπει να βασίζεται στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης» υπογράμμισε.

Γιατί δε μίλησε ο Σαμαράς στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής

Σκέψεις προκάλεσε στην Κ.Ο. της ΝΔ η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να μην τοποθετηθεί με ομιλία του από κοινοβουλευτικού βήματος κατά τη χθεσινή συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο και να περιοριστεί σε μία δήλωση προσερχόμενος στη Βουλή, αναφορικά με το τραγικό επεισόδιο του θανάτου του 43χρονου διαδηλωτή Δημήτρη Κοτσαρίδη, απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους να διατηρήσουν την αυτοσυγκράτηση και την ψυχραιμία τους.
Οι «γαλάζιοι» βουλευτές προσέγγισαν από διαφορετική σκοπιά την απόφαση του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεκτιμώντας τα πολιτικά οφέλη

ΑΦΗΣΑΝ ΜΩΡΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Και λεγόμαστε άνθρωποι;

Απίστευτη οργή έχουν προκαλέσει στην σινική (και όχι μόνο) κοινή γνώμη , βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα που λήφθηκαν από κάμερες ασφαλείας και δείχνουν ένα δίχρονο κοριτσάκι να κείτεται τραυματισμένο στη μέση του δρόμου και ουδείς να σπεύδει να το βοηθήσει. 
Το περιστατικό συνέβη στις 13 Οκτωβρίου στην πόλη Foshan, στην επαρχία Guandong, όταν ένα κοριτσάκι χτυπήθηκε από φορτηγό ο οδηγός του οποίου το εγκατέλειψε αιμόφυρτο στη μέση ενός στενού δρόμου Περισσότεροι από 19 άνθρωποι πέρασαν από το σημείο που ήταν χτυπημένο το παιδί αλλά κανένας δεν το βοήθησε, μέχρι που το κοριτσάκι χτυπήθηκε και δεύτερη φορά από άλλο φορτηγό.
Μια ρακοσυλλέκτης τραβάει τελικά το κοριτσάκι στην άκρη του δρόμου, όμως οι διάφοροι καταστηματάρχες στην περιοχή αγνοούν εκκλήσεις της για βοήθεια. Η γυναίκα κατάφερε στη συνέχεια μόνη της να ειδοποιήσει τη μητέρα του μικρού κοριτσιού, σύμφωνα με τον κινεζικό Τύπο.

Τρία χρόνια άνεργος ο 53χρονος που έπεσε νεκρός

Οικογενειάρχης, πατέρας δυο κοριτσιών που κατάφερε με αίμα να τα σπουδάσει, μέσα σε δυσκολίες που λίγοι μπορούν να φανταστούν...
Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει το χαμό του 53χρονου. Του χαμογελαστού παιδιού όπως τον περιγράφουν γνωστοί, φίλοι και σύντροφοι στο κόμμα.

ΔΑΚΕ: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ


Η ΔΑΚΕ/Π.Ε. Χαλκίδας εκφράζει βαθιά θλίψη και οργή για το θάνατο ενός ανθρώπου, ο οποίος διαδήλωνε και αγωνιζόταν για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και συνταξιούχων έξω από τη Βουλή.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θανόντος  και στην πολιτική οικογένεια στην οποία ανήκε.

Στον Κ. Παπούλια ο Αντ. Σαμαράς μετά το "ναυάγιο"

Τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά θα υποδεχθεί στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ανήμερα της συνεδρίασης του Eurogroup και στον απόηχο των άκαρπων επαφών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. 
Η ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη, λίγο πριν τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του Αντ.Σαμαρά. Είναι χαρακτηριστικό πως υπήρξαν σκέψεις ο κ. Σαμαράς να μην ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Γ.Παπανδρέου για διάλογο.

Θρυαλλίδα εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ η απόφαση της Συνόδου Κορυφής

 Εκρηκτικό είναι το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Το "τελεσίγραφο" της Βάσως Παπανδρέου στον Πρωθυπουργό ότι από τη Δευτέρα θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες ήταν μόνο η αρχή. Υπουργοί και βουλευτές αντιμετωπίζουν την όποια απόφαση της Συνόδου Κορυφής την Κυριακή ή την Τετάρτη στη δεύτερη συνεδρίαση των 17 της ευρωζώνης, ως "θρυαλλίδα" εξελίξεων στο εσωτερικό της χώρας.
Οι περισσότεροι εκτιμούν ή πιέζουν την Δευτέρα κιόλας να αναληφθούν πρωτοβουλίες από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Ημουν και είμαι ΠΑΣΟΚ...

«Λυπάμαι για αυτή την απόφαση, ήμουν και θα είμαι ΠΑΣΟΚ. Για μένα όμως θέματα αρχών και συνέπειας είναι αδιαπραγμάτευτα» απαντά η κυρία Κατσέλη.

Ειδικότερα η ακριβής δήλωσή της είναι: «Λυπάμαι για αυτή την απόφαση. Από τη δική μου τη μεριά θέλω να δηλώσω ότι ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ και έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις την κυβέρνηση.»

Γιατί διέγραψα την Κατσέλη


«Κύριε Πρόεδρε,
Η σημερινή ψηφοφορία επί των άρθρων του νομοσχεδίου, όπως και η χθεσινή επί της αρχής, δεν είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας. Είναι κάτι περισσότερο. Είναι θέμα εθνικής ευθύνης. Για την κρίσιμη διαπραγμάτευση που έχουμε μπροστά μας τις επόμενες μέρες.
Για τη διασφάλιση της 6ης δόσης και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των άμεσων δημοσιονομικών μας αναγκών. Για την απομάκρυνση του κινδύνου της χρεοκοπίας και την ομαλή πορεία της χώρας, με τις θυσίες του ελληνικού λαού να πιάνουν τόπο.

"ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΩ ΜΕ 153 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ"!!!

Μετά τη διαγραφή της Λούκας Κατσέλη ο πρωθυπουργός θα πρέπει, να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Ο ίδιος σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας τα ΝΕΑ στις 20 Ιουνίου 2010 (εδώ), είχε διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να κυβερνήσει με 153 βουλευτές. 

Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης στο ΔΝΤ Όλη η επιστολή Βενιζέλου στην Λαγκάρντ

Το protothema.gr δημοσιεύει την επιστολή του υπουργού των Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου προς τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κυρία Κριστίν Λαγκάρντ από 27 σεπτεμβρίου του 2011, και στην οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεσμεύεται για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Με απόλυτη ακρίβεια και λεπτομερειακές αναφορές, ο κ. Βενιζέλος ενημερώνει την κυρία Λαγκάρντ για τις προωθούμενες περικοπές στις συντάξεις, για το κούρεμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων μέσω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, για την μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ και για την άμεση –μέχρι το τέλος του 2011- εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας μέσω του οποίου 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα μπουν σε στάδιο προ-συνταξιοδότησης.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Τα πενάκια σήμερα!!

το Σύνταγμα βουλιάζει από Λαοθάλασσα! Η μεγαλύτερη, μαζικότερη Απεργία και κινητοποίηση στην Αθήνα;

Είναι συγκλονιστικό αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Αθήνα!
Ίσως πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτοί που μέσα στη βουλή κατακρεουργούν τον έλληνα, την ελληνίδα, τη νεολαία!
Ένα μήνυμα και στους τραπεζίτες, μιας και η κυβέρνηση-υπάλληλος τους δεν έχει την ικανότητα να το συλλάβει…
Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να μην δώσει εντολές καταστολής στα ΜΑΤ η τροϊκανή κυβέρνηση του γΑΠ… Δεν θα μπορέσουν κατόπιν να τους προστατεύσουν από τη Λαϊκή Οργή!
Τα συνθήματα του...οργισμένου Λαού δεν μπορούν να γραφούν... προκαλούν...
φόβο και τρόμο!
Επιπροσθέτως, καλό είναι ο γΑΠ και οι επιτελείς του να συστήσουν στους φιλομνημονιακούς βουλευτές να αποφύγουν τις περατζάδες...

Πόκερ για σκληρά νεύρα την περίμενε και απάντησε αμέσως ο Μπένι!!!

Περίοδος χάριτος για τα χρέη όσων μπαίνουν σε εφεδρεία
Περίοδος χάριτος για τα χρέη όσων μπαίνουν σε εφεδρεία
Κίνηση καλής θέλησης Βενιζέλου στην κυρία Κατσέλη
Προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και τις Τράπεζες για την ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών εργαζομένων που τίθενται σε εργασιακή εφεδρεία, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών στη Βουλή. 
Για το θέμα είχαν κάνει παρέμβαση 40 βουλευτές του ΠαΣοΚ μετά από πρωτοβουλία της κυρίας Λούκας Κατσέλη, που ζήτησαν να υπάρξουν διευκολύνσεις για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους προς τις τράπεζες.

"Αντάρτικο" Κατσέλη με 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!

Τό είπε και το έκανε κατάθεσε πριν από λίγο  τροπολογία μαζί με 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!!
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με μια ομάδα βουλευτών να επιλέγει την σύγκρουση με τους κ.κ. Βενιζέλο και Παπανδρέου για το Πολυνομοσχέδιο...

Ειδικότερα, ύστερα απο πρωτοβουλία της Λούκας Κατσέλη, 40 κυβερνητικοί βουλευτές κατέθεσαν τροπολογία στη Βουλή ζητώντας την αλλαγή του άρθρου 37 του Πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Επανέρχεται δριμύτερος ο Κ. Βαξεβάνης και σε ...

..Ανοιχτή επιστολή του Κ. Βαξεβάνη στον Ευαγ. Βενιζέλο τονίζει

"Κύριε Βενιζέλο,
Αυτά που σας γράφω τα ξέρετε και εσείς και εγώ. Τα υποψιάζεται, φαντάζομαι, πλέον και ο κόσμος. Θα περιοριζόμουν στην... “αντιπαράθεσή” μας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αν δεν μου πατούσατε τον “κάλο” με αυτό το “είσαι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης και πληρώνεσαι από τον ελληνικό λαό”. Εύχομαι να μην εννοείτε αυτό που όλοι κατάλαβαν.

Εμμένει η Λούκα Κατσέλη στο «όχι» για το άρθρο 37

Εμμένει η κυρία Λούκα Κατσέλη στην θέση της όσον αφορά το επίμαχο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου για τις συλλογικές συμβάσεις, το οποίο καταψήφισε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, επισημαίνοντας ότι «δεν έχει αλλάξει κάτι»  
σε όσα έχει πει, ενώ διαψεύδει ότι υπήρξε συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, όπως την εμφάνιζαν κάποια blogs, κατά την οποία μάλιστα εφέρετο να επείσθη να υπερψηφίσει.

Βενιζέλος: Τα μέτρα είναι αναγκαία για να αποφύγουμε τα χειρότερα

Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση είναι αναγκαία ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα, τόνισε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο για την εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο και τα φορολογικά μέτρα.
Ο κ. Βενιζέλος είπε στην αρχή της ομιλίας του ότι πρέπει να σκεφθούμε με σοβαρότητα και ψυχραιμία το τι συμβαίνει στη χώρα, ενώ αναφερόμενος στις κριτικές ότι η τρόικα ευθύνεται για την κατάσταση της οικονομίας σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα έκανε διαφορετικές επιλογές αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, καθώς οι συσχετισμοί είναι «πολύ σκληροί».

Καίγονται τα φυλάκια στον Άγνωστο Στρατιώτη - Αποχώρησαν οι Εύζωνοι

Καίγεται το φυλάκιο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, μετά από μολότοφ που έριξαν κουκουλοφόροι. Νωρίτερα, οι εύζωνοι είχαν αποχωρήσει λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας, που δημιουργήθηκε από τη βροχή χημικών και μολότοφ που πέφτουν συνέχεια στο Σύνταγμα. Στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας οι αστυνομικές δυνάμεις πετούν χημικά προς ομάδα διαδηλωτών η οποία προσπαθεί να ρίξει το σιδερένιο φράκτη και πετά μολότοφ και πέτρες. Ειρηνικά παραμένουν στους γύρω δρόμους οι διαδηλωτές ενώ οι ταραξίες έχουν αρχίσει να στήνουν οδοφράγματα.

Μόσιαλος: Λέει ψέμματα για τις Βρυξέλλες - Μιχελάκης: Ισχύουν όσα έχω πει

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ με αφορμή τον χρόνο κατά τον οποίο έγινε η πρόταση στον Α. Σαμαρά να μεταβεί μαζί με τον Γ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες.

Ο Η. Μόσιαλος με δήλωσή του στο Newpost.gr τονίζει:

«Ο κ. Μιχελάκης ψεύδεται। Την πρόταση για κοινή μετάβαση στις Βρυξέλλες ο κ. Παπανδρέου την έκανε χθες στον Α. Σαμαρά». Από την πλευρά του ο Γ. Μιχελάκης μιλώντας στο newpost.gr: «Ισχύσουν όσα έχω πει». Ταυτοχρόνως κύκλοι της ΝΔ σχολίαζαν «ποιος Έλληνας μπορεί να πιστέψει αυτά που λέει ο κ. Μόσιαλος μετά από όλα- όσα έγιναν χθες;»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, με δεκάδες χιλιάδες πολίτες να απαντούν με τη συμμετοχή τους στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων. 
Η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι και τα πεζοδρόμια, είναι πλημμυρισμένα από κόσμο από νωρίς το μεσημέρι, ενώ η προσέλευση των διαδηλωτών συνεχίζεται από τους γύρω δρόμους.

Απαγορεύονται τα μπαλόνια και οι καραμούζες σε παιδικά πάρτι !!

Ευρωπαϊκή οδηγία με την οποία απαγορεύεται σε παιδιά κάτω των οκτώ ετών να φουσκώνουν μπαλόνια χωρίς την επίβλεψη ενήλικα, εξέδωσε το τμήμα ασφάλειας παιχνιδιών της Κομισιόν.
Επιπλέον, πρόκειται να απαγορευτούν πολλά από τα παιχνίδια που δημιουργούν την ατμόσφαιρα στα παιδικά πάρτι όπως σφυρίχτρες, καραμούζες, μαγνητικά παιχνίδια κ.ά.

Ανεξέλεγκτη η ανεργία, 16,5% τον Ιούλιο !! ;Πρωταθλήτρια η Στερεά με ανεργία στα ύψη 23%

Δεν καταλαβαίνει ούτε από τουριστικές Περιόδους ούτε από τίποτα η ανεργία στη χώρα μας. Περισσότεροι από 4 στους 10 νέους παραμένουν χωρίς δουλειά!
Σε ποσοστό-ρεκόρ 16,5% πλησίασε η ανεργία τον Ιούλιο, έναντι 12% τον ίδιο μήνα του 2010 και 16% τον Ιούνιο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Ο συνολικός αριθμός των ανέργων ξεπέρασε τις 820.000, ενώ σε διάστημα 12 μηνών οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά σχεδόν 300.000 χιλιάδες.

Οι πρώτοι ογδόντα (80) υποψήφιοι του Γιάννη Λιονάκη, για το Επιμελητήριο

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Λιονάκης δίνει στη δημοσιότητα τα πρώτα 80 ονόματα των υποψηφίων του Συνδυασμού του. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
Οι ογδόντα υποψήφιοι του «Νέου Επιμελητηρίου» είναι συνδυασμός έμπειρων στελεχών και νέων ικανών ανθρώπων οι οποίοι είναι καταξιωμένοι και πετυχημένοι επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες και επιχειρηματίες στον τουριστικό τομέα με γνώση, όρεξη και διάθεση να αλλάξουν τα δεδομένα στον επιμελητηριακό χώρο καθιστώντας το επιμελητήριο έναν θεσμό με κυρίαρχο ρόλο στην Ανάπτυξη του νομού.

Νέο οργανωτικό περιβάλλον για την Νέα Δημοκρατία

Σε συνάντηση που έγινε στη Λαμία την Κυριακή 16 Οκτωβρίου με τα προεδρεία των ΝΟ.Δ.Ε. της Στερεάς & Εύβοιας ο Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ κ. Γιώργος Λουλουδάκης παρουσίασε το νέο οργανόγραμμα της Γραμματείας Οργανωτικού καθώς και τους συνεργάτες του που θα το υλοποιήσουν.
Με το νέο σχήμα η ΝΔ επιτυγχάνει ευρύτερη διείσδυση στις τοπικές κοινωνίες και αποκτά μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη διάδοση των πολιτικών της θέσεων.

Γιώργος Μητροπέτρος: Νέα διευκόλυνση στους …απόρους με τα κότερα..!!

Δημοσιεύθηκε σήμερα η παρακάτω απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Κου Π. Οικονόμου, η οποία προβλέπει     (πλήρες το κείμενο)

«Παράταση προθεσμίας για την υπαγωγή στην ειδική ρύθμιση του άρθρου 19 του ν. 4002/2011 (ΦΕΚ 180 Α΄)                               Αριθμ. Δ17Ε 5040837 ΕΞ 2011

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο στην μνήμη του πρώην Δημάρχου Κονιστρών Δημήτρη Παπαναστασίου

Tην Κυριακή 23/10/2011 στο ιερό Ναό της Θεοτόκου στο Μονόδρι , τελείται  40ήμερο μνημόσυνο στην μνήμη του πρώην Δημάρχου Κονιστρών Δημήτρη Παπαναστασίου

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Ιερέως Πρωτοπρεσβύτερου π. Κωνσταντίνου Μάνου

Το Δ.Σ. του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος “ Ο ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ ” με πρόταση του Σεβασμιωτάτου Προέδρου του, Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, ομοφώνως απεφάσισε να εκφράσει και γραπτώς τα θερμά του συλλυπητήρια στην αξιότιμη οικογένεια του αειμνήστου Ιερέως Πρωτοπρεσβύτερου π. Κωνσταντίνου Μάνου,

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Tα πενάκια σήμερα Αειφόρος Χρεοκοπία


Το Δαχτυλίδι...στο ενεχυροδανειστήριο!


...μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων μας!


Στη Φυλή...


Γ. Μιχελάκης: Βενιζέλος – Παπανδρέου: Έκαναν 1788 νέες προσλήψεις σε δύο μήνες!

«Το δίδυμο Παπανδρέου – Βενιζέλου ξεπέρασε κάθε όριο κοινωνικής αναλγησίας. Ενώ προχωρούν σε μαζικές απολύσεις και οριζόντιες περικοπές μισθών, την ίδια στιγμή δρομολογούν χιλιάδες νέες προσλήψεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.
Συνεχίζωντας είπε: «Οι πρακτικές τους δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές, συνέχισε. Δεν μπορεί να απολύουν, να κόβουν τους μισθούς στο μισό, να αυξάνουν τους φόρους και ταυτόχρονα να διορίζουν.

Εποπτεία στα όρια της αποικιοκρατίας για την Ελλάδα

Ευρεία υποστήριξη αποκτά η πρόταση να τεθεί η Ελλάδα υπό εποπτεία ακόμα και με περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, σύμφωνα με το Reuters, που μάλιστα κάνει λόγο για νέα μορφή αποικιοκρατίας.
Βάσει της πρότασης, η προς το παρόν ολιγομελής ομάδα δράσης της Κομισιόν, που βρίσκεται στην Αθήνα υπό τον κ. Horst Reichenbach θα στηριχθεί με εκατοντάδες τεχνοκράτες που θα έρθουν στην Ελλάδα, θα αποκτήσει ορισμένες εκτελεστικές αρμοδιότητες και θα έχει τον τελικό λόγο σε διάφορους τομείς όπως επί παραδείγματι στις αποκρατικοποιήσεις.

ΤΟ ΠΕΝΑΚΙΑ ΣΗΜΕΡΑ!!! Το μεγάλο μας τσίρκο


Μην μου κάνεις τον δάσκαλο εμένα...

 Πυγμαχία βαρέων βαρών...
Ο Χατζηνικολάου τον έφτασε στα όρια του. Και ήταν ίσως ο μόνος αντίπαλος που ο Πάγκαλος έδειχνε να υπολογίζει στο ρινγκ.
Αλλά και τη στιγμή που πήγαινε να τον αρχίσει στις γρήγορες ("μην μου κάνεις τον δάσκαλο εμένα", " λες άλλα αντ' άλλων"), ο Χατζηνικολάου αμυνόταν σταθερά και ανταπέδιδε τα χτυπήματα.
"Αυτά (επεισοδιακές διαδηλώσεις) είναι η ΙΕΚ ΠΑΣΟΚ".

Βενιζέλος: Οταν έχεις βήμα στη τηλεόραση με χρήματα του ελληνικού λαού να λες την αλήθεια...

Όπως αναμενόταν, βγήκε στο τηλέφωνο και ο Μπένυ. Κατηγόρησε τον Βαξεβάνη για "επιθετική σχεδίαση" σε βάρος του και του συνέστησε να βάλει στη φαρέτρα του βέλη και για τους εκατομμυριούχους δημοσιογράφους.
Και... όχι μόνο. Του πέταξε και τη ρετσινιά του κρατικού δημοσιογράφου που έχει βήμα με χρήματα του ελληνικού λαού και πρέπει να λέει την αλήθεια.

Προειδοποιητικό χτύπημα από Κατσέλη

Καταψήφισε το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, που αφορά το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, κατά τη διάρκεια της ψηφοροίας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
«Δεν υπάρχει αλλαγή στάσης από την κυβέρνηση και έτσι η δική μου στάση μου είναι δεδομένη. Αν κάνουμε αυτή την αλλαγή με τις κλαδικές θα δώσουμε το σήμα στην αγορά να πέσουν οι μισθοί κατά 20% με αποτελέσματα ύφεση και μη εκτέλεση των στόχων του προϋπολογισμού», τόνισε χαρακτηριστικά,