Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Από την Άνω Μερά της Φολέγανδρου, Καλές Διακοπές μαζί ξανά την Τετάρτη.


Μειωμένος 25% ο τζίρος στις εκπτώσεις

Μειωμένος κατά 25% ήταν ο τζίρος των καταστημάτων κατά τις τρεις πρώτες εβδομάδες των θερινών εκπτώσεων, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη κάμψη των τελευταίων τριών ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ .
Σύμφωνα με τα στοιχεία των Εμπορικών Συλλόγων, οκτώ στους δέκα εμπόρους επιβεβαιώνουν την πτωτική πορεία του τζίρου τους, ενώ δύο στους δέκα δηλώνουν ότι ο τζίρος τους κινείται στα ίδια, εξίσου χαμηλά περσινά επίπεδα.

Ξεκίνησε η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή 21 Αυγούστου τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Παράλληλα, ηκατατόπους δημοτική αστυνομία  επιστρέφουν τις πινακίδες και τα στοιχεία κυκλοφορίας οχημάτων για τη διευκόλυνση του κοινού στις μετακινήσεις του.

Κάθε μέρα και ένα νέο "δυσάρεστο μαντάτο" ανακοινώνει η ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Ύφεση 6,9% το δεύτερο τρίμηνο.
Νέα συρρίκνωση 6,9% παρουσίασε το ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2011, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, όπως προκύπτει από τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η μείωση στην εγχώρια ζήτηση (τελική καταναλωτική δαπάνη και ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου) συνέβαλαν στη μείωση του ΑΕΠ, η οποία αντισταθμίστηκε εν μέρει από τη βελτίωση που σημειώθηκε στο εμπορικό ισοζύγιο.

Στη Βουλή από το ΣΥΡΙΖΑ το θέμα των προσλήψεων μέσω ΜΚΟ

Τον έλεγχο των καταγγελιών περί εμπλοκής πολιτικών στελεχών σε μη κερδοσκοπικούς φορείς και ΜΚΟ που συνεργάζονται ή διεκδικούν συνεργασία με ΟΤΑ και άλλους φορείς του δημόσιου τομέα για χιλιάδες θέσεις εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, ζητεί με ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Και οι κάλπες, ακόμα πιο κοντά...

Η έλευση της τρόικας, η προετοιμασία του κυβερνητικού προγράμματος ενόψει της ΔΕΘ, η νέα δανειακή σύμβαση και οι... συζητήσεις μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη νέα δανειακή σύμβαση θα κρίνουν εν πολλοίς την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, την ίδια ώρα που στη Νέα Δημοκρατία διαρρέουν τις εκλογικές της λίστες!

Πλωτό θέρετρο απίστευτης χλιδής


 Ένα νέο «αμφίβιο» ξενοδοχείο ετοιμάζεται στο Κατάρ, θα κοστίσει 465 εκατομμύρια δολάρια και θα περιλαμβάνει υποθαλάσσιες σουίτες και ένα υποβρύχιο σαλόνι- ενυδρείο».
Το Κατάρ είναι αναμφισβήτητα μία από τις ισχυρότερες οικονομίες σε παγκόσμιο επίπεδο και δε χάνει ευκαιρία να επιδεικνύει τον πλούτο της, με έργα όπως το το πανάκριβο πλωτό θέρετρο «Amphibious 1000».

Έχουν... ξεφύγει οι 17χρονοι Βρετανοί στην Κρήτη

Το: “πίνουν και δεν ξέρουν τι κάνουν” είναι λίγο μερικές φορές. Το θέμα είναι όμως ότι μιλάμε για 17χρονα παιδιά που κυριολεκτικά ... έχουν ξεφύγει. Χθες χαράματα σε κεντρικό δρόμο στη Χερσόνησο ο κόσμος είδε ξαφνικά  δυο 17χρονους Βρετανούς τουρίστες να κυκλοφορούν γυμνοί.
Οι νεαροί εμφανώς μεθυσμένοι περιφέρονταν κάνοντας επίδειξη

Με μόρια οι απολύσεις στο Δημόσιο...

 Τι προβλέπει η εφεδρεία, τα 9 κριτήρια του ΑΣΕΠ
Αρχίζει η μεγάλη σφαγή στο Δημόσιο από τους οργανισμούς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν, καθώς μόνον ένας στους δέκα από τους 7.000 υπαλλήλους που υπηρετούν εκεί θα πάρει τελικά το εισιτήριο της μετάταξης.
Οι υπόλοιποι θα μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας με μειωμένες αποδοχές για έναν χρόνο και στη συνέχεια θα απολυθούν, διατηρώντας απλώς το δικαίωμα να γίνουν με... προτεραιότητα συμβασιούχοι στο Δημόσιο.

Πολιτική συγκέντρωση σήμερα του ΚΚΕ στην Κάρυστο.


Πολιτική συγκέντρωση διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ στην παραλία Καρύστου το ΚΚΕ θέμα της εκδήλωσης
”Η Οικονομική κρίση και Η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ”
Θα μιλήσει: η  ΛΟΥΪΖΑ ΡΑΖΟΥ, μέλος του Πολιτικού Γραφείου  της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

ΕΠΚΑ-ΣτΕ Απαγορεύεται η διαφήμιση συσκευών όζοντος..

Κοινοποιούμε την παρακάτω απόφαση του Ε.Ο.Φ. και παρακαλούμε για την γνωστοποίησή της προς τους πολίτες-καταναλωτές, με σκοπό, μέσω της ενημέρωσης, την προστασία τους .                 
«O ΕΟΦ, στα πλαίσια της προστασίας της δημόσιας υγείας, απαγορεύει κάθε είδους διαφήμιση των συσκευών παραγωγής όζοντος, καθώς και κάθε σχετικό έντυπο που συνοδεύει τα προϊόντα αυτά,

Βουτιές σε μία θάλασσα γεμάτη από αποτσίγαρα και πλαστικά !

Οι γόπες παραμένουν με διαφορά το νούμερο ένα σκουπίδι στις ακτές από τους Νεοέλληνες.
Ενας παραθεριστής είναι ξαπλωμένος στην ψάθα του και κάνει ασυναίσθητα μία κίνηση για να χαλαρώσει: βυθίζει τα πόδια του στην άμμο. Αμέσως όμως τινάζεται επάνω. Κι αυτό διότι τα πόδια του ακούμπησαν σε αποτσίγαρα που κάποιοι είχαν πετάξει στην ακτή. Ετσι, πήρε την ψάθα του και πήγε λίγο παραπέρα.

1.400 …αποβιώσαντες έπαιρναν σύνταξη από το ΙΚΑ !

Χίλιες τετρακόσιες περιπτώσεις συνταξιούχων που ενώ είχαν αποβιώσει, συνεχιζόταν η καταβολή συντάξεων, εντοπίσθηκαν από τον έλεγχο των υπηρεσιών του ΙΚΑ, σε ασφαλισμένους που έχουν γεννηθεί πριν το έτος 1920. Το συνολικό ποσό που έλαβαν πρόσωπα τα οποία δεν ήταν δικαιούχοι ανέρχονται στο ποσό του 1.882.282,17 ευρώ.

Εξαγορά 4 έως 7 ετών ασφάλισης από το 2011

Πλασματικό χρόνο ασφάλισης από τέσσερα έως επτά έτη μπορούν να αναγνωρίσουν όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από το 2011 έως το 2014. Ο συνολικός αυτός χρόνος, συνυπολογίζεται τόσο για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος όσο και για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης.
Οσοι θεμελιώνουν δικαίωμα το 2011 μπορούν να αναγνωρίσουν τέσσερα έτη, όσοι θεμελιώνουν το 2012 αναγνωρίζουν πέντε έτη, το 2013 έξι έτη και το 2014 και μετά επτά έτη.

Σε ποιους αγρότες διανέμονται δημόσιες εκτάσεις

«Σάρκα και οστά» αναμένεται να πάρει από το Φθινόπωρο το σχέδιο Σκανδαλίδη για τη διανομή δημόσιων εκτάσεων σε επαγγελματίες του αγροτικού χώρου αλλά και για τη δημιουργία ενός ειδικού Ταμείου Εγγυοδοσίας που θα ασχολείται αποκλειστικά με τις χρηματοδοτήσεις αγοράς της αγροτικής γης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Ημερησία", o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο και σε

Kαλημέρα μας σε όποια γωνιά της χώρας και αν είστε!!!


Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Το τελευταίο αντίο στον Αν. Πεπονή

Το τελευταίο «αντίο» στον Αναστάσιο Πεπονή είπαν σήμερα το πρωί,  ο πολιτικός κόσμος της χώρας, δεκάδες φίλοι και απλοί πολίτες, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο Α' Νεκροταφείο.

Τον επικήδειο εκφώνησαν ο υπουργός Διοικητής Μεταρρύθμισης Δ.Ρέππας και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γ. Βέης.

Εκτίναξη της ανεργίας στο 16,6%, νέο ιστορικό υψηλό, σημειώθηκε τον Μάιο

Ένα βήμα πριν το κοινωνικό κραχ!!! Μετά το νέο  ρεκόρ!!! Δεν βοηθά ο τουρισμός παρά την μεγάλη τουριστική αύξηση.
Στο 16,6% εκτινάχθηκε τον Μάιο η ανεργία έναντι 12% το Μάιο του 2010 και 15,8% τον Απρίλιο του 2011. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 220.534 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2010 (αύξηση 36,6%) και κατά 36.260 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 (αύξηση 4,6%). Στη Μακεδονία και τη Θράκη τα υψηλότερα ποσοστά, ισχνή μείωση στην Αττική.

Ανοιχτό αφήνει ο υπουργός Αμυνας το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας

Στο τραπέζι μπαίνει το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας, όπως τόνισε ο υπουργός Π.Μπεγλίτης, εξηγώντας το ενδεχόμενο είναι ανοικτό, εάν δεν αποδώσουν οι σχεδιασμοί για τον εξορθολογισμό στη λειτουργία των ΕΔ, ενώ επανέλαβε ότι είναι αντίθετος με το θεσμό του πλήρως επαγγελματικού στρατού.

Μιλώντας στον RealFm επέκρινε τη ΝΔ ότι προχώρησε σε μείωση της θητείας για μικροπολιτικούς λόγους.

Μέχρι τέλος Αυγούστου η νέα λίστα για τα βαρέα για το 80% των ειδικοτήτων

Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι μέχρι τέλους Αυγούστου να έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση σχετικά με τη νέα λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων για το 80% τουλάχιστον των ειδικοτήτων, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Γιώργου Κουτρουμάνη μετά τη συνάντησή του για το θέμα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Συναυλία από τα Παιδιά της Πάτρας για το Ίδρυμα Γεωργιάδης

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Τάσος Γεωργιάδης», επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε ότι, διοργανώνουμε Μουσική Βραδιά, στο Κτήμα «ΑΜΠΕΛΙΣ» στο Μύτικα Χαλκίδας, με το Συγκρότημα «Παιδιά από την Πάτρα», την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011 και ώρα 21.00.

Την "κάνει" προς ΔΗΑΡ ο Κουνής;

Νέες πληροφορίες φτάνουν από τον περίγυρο του στελέχους του ΠΑΣΟΚ από τη Μεσσαπία κου Δημητρίου Κουνή. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο κος Κουνής βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την Δημοκρατική Αριστερά΄και όπως όλα δείχνουν φαίνεται να συμφωνούν οι δύο πλευρές.

Αύξηση στην πρωτοβάθμια και μείωση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση διαπιστώνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή

Οι Έλληνες τελειώνουν το Δημοτικό όμως εγκαταλείπουν τη μάθηση... στο γυμνάσιο και το λύκειο!!! Αύξηση στην πρωτοβάθμια και μείωση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση διαπιστώνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή !
Κατά 1,2% αυξήθηκαν οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ στη δευτεροβάθμια μειώθηκαν κατά 0,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το σχολικό πληθυσμό τη χρονιά 2010-11 σε σχέση με τη χρονιά 2000-10.

Kαλημέρα μας σε όποια γωνιά της χώρας και αν είστε!!!


Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Καλό μας απόγευμα!!!

Και να φάτε όλη την πίτα που έκανε με τόσο κόπο !!!

Ο οργασμός - του οργασμού - ωωωωωωωω οργασμέ!!!!


Τα αποτελέσματα  της τελευταίας μου έρευνας σχετικά με το μυστήριο του οργασμού... 40 είδη μπόρεσα να ανακαλύψω, αν ξέρετε κι άλλα μπράβο σας, τους έχετε πολλαπλούς.... χεχεχε :

Γεωγραφικός: Εδώ! Εδώ! και Εκεί! Εκεί!

Θρησκευτικός: Θεεεέ μου!!!
Αυτοκτονίας: Πεθαίνωωωω!!!!!!
Δολοφονίας: Αν σταματήσεις, σε σκότωσα!!!

Δεν " κατεβαίνω" από τον καναπέ μου


Και παράνομο και παράλογο!

Ήταν ένας αιώνιος φοιτητής στη Νομική, ονόματι Παπαδόπουλος. Είχε πλέον μετά από χρόνια περάσει σ' όλα τα μαθήματα εκτός από ένα. Το έδινε, το ξαναέδινε  όμως ο καθηγητής τον έκοβε κάθε φορά.
Έτσι αποφάσισε να πάει να βρει τον καθηγητή και να του προτείνει μια διαπραγμάτευση στο θέμα του βαθμού.

Μπαίνει ένα πρωί στο γραφείο του λοιπόν και του διηγείται την κατάσταση:

- Ααα, παιδί μου Παπαδόπουλε δεν είναι σωστό το διάβασμά σου γι' αυτό και κόβεσαι!

«Καλπάζει» η στυτική δυσλειτουργία στους 40άρηδες!!!

Ένας στους δύο Έλληνες ηλικίας άνω των 40 ετών πάσχει από στυτική δυσλειτουργία, ενώ περίπου το 10% όσων βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία εμφανίζει υπογονιμότητα.
 
«Οδηγοί ταξί και ελαιοχρωματιστές είναι δύο από τα πιο συχνά επαγγέλματα που εμφανίζουν υπογονιμότητα», εξηγεί η κυρία Ροξάνη Αγγελοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστολογίας - Εμβρυολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

"Σήμερα σε Ελλάδα και εξωτερικό, λίγο- λίγο, έρχονται στις θέσεις Σαμαρά"

Από χθεσινή δήλωση του Νότη Μηταράκη:

"Σήμερα σε Ελλάδα και εξωτερικό, λίγο- λίγο, έρχονται στις θέσεις Σαμαρά. Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρώπη αποδεικνύουν την ανάγκη δημιουργίας ενός αποτελεσματικότερου μηχανισμού, με υψηλό βαθμό αλληλεγγύης, δηλαδή την έκδοση ευρωομολόγου.

"Πρότυπο ζωής" χαρακτηρίζει τον Ντερτιλή ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και ζητά να τον επισκεφθεί στο κελί του

Δυσάρεστη έκπληξη προκάλεσε στο υπουργείο Δικαιοσύνης η αίτηση του μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο Ντερτιλή, τελευταίο κρατούμενο εκ των πρωταιτίων της χούντας, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «πολιτικό κρατούμενο» και «πρότυπο ζωής».
Στην επιστολή του ο κ. Αμβρόσιος πλέκει το εγκώμιο του Ντερτιλή. Παραπονείται ότι δεν του έχει δοθεί άδεια ώς τώρα ώστε να επισκεφθεί «τον γενναίο Ελληνα αδελφό μας στο δεσμωτήριό του, κατ’ εφαρμογή του λόγου του Θεού.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού μετά τον καύσωνα..

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε για τις επόμενες ώρες και ειδικότερα από την Τετάρτη, 10 Αυγούστου το απόγευμα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με το δελτίο, προβλέπονται καταιγίδες έως την Πέμπτη το πρωϊ στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Ειδικότερα, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου,

Κλέβουν τα πορτοκάλια από τα δέντρα στην Άρτα

Ανάστατοι είναι οι παραγωγοί πορτοκαλιών στην Άρτα αφού τα κτήματά τους έχουν γίνει στόχος αλλοδαπών που κλέβουν τους καρπούς, οι οποίοι βρίσκονται σε ιδανικό μέγεθος για να γίνουν γλυκό του κουταλιού και τα πουλάνε στα εργαστήρια παραγωγής γλυκών.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» στο οποίο ακόμη γίνεται γνωστό ότι οι αγρότες βλέπουν τα κτήματά τους «λεηλατημένα»,

Μηνιαίο επίδομα σε μαθητές για τη μετακίνησή τους

Μηνιαίο επίδομα θα χορηγείται σε μαθητές για τη μετακίνησή τους από τη νέα σχολική χρονιά, όπως προβλέπει διυπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Τα μηνιαία επιδόματα, που θα ξεκινούν από 85 ευρώ, θα χορηγούνται από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιούνιο και θα καταβάλλονται από τον δήμο της περιοχής όπου ανήκουν οι μαθητές σε τρεις δόσεις, στις 31 Δεκεμβρίου, 31 Μαρτίου και 30 Ιουνίου του τρέχοντος σχολικού έτους..

Το ευρωομόλογο ποιον έχει "πατέρα";

Την πατρότητα της ιδέας για έκδοση ευρωομολόγου υπερασπίστηκε χθες η κυβέρνηση, τονίζοντας ρητώς στην πρώτη δημόσια δήλωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ ότι ήδη τον Δεκέμβριο του 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου είχε διατυπώσει δημοσίως την ανάγκη θέσπισής του.

Παράθυρο για αποζημιώσεις σε συμβασιούχους από τον Αρειο Πάγο

Παράθυρο για τη διεκδίκηση καταβολής αποζημιώσεων σε συμβασιούχους που μονιμοποιήθηκαν με το Διάταγμα Παυλόπουλου, ανοίγει απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ευέλικτη εργασία έρχεται και στο Δημόσιο

Ευέλικτη εργασία έρχεται και στο Δημόσιο, με τους δημοσίους υπαλλήλους να μπορούν να παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών ή να απασχολούνται με καθεστώς μερικής απασχόλησης. Με τη χρήση των διευκολύνσεων αυτών, αποκτούν παράλληλα και δυνατότητα απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα εως και πέντε χρόνια.

Το πράσινο φως για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης ανάβει χθεσινή εγκύκλιος του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνου Ρόβλια, με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις για τη διαδικασία χορήγησης της αδείας ή του μειωμένου ωραρίου που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Περσείδες 2011: Θα βρέξει αστέρια την Παρασκευή 12 Αυγούστου

Ένα από τα εντυπωσιακότερα αστρονομικά φαινόμενα, τη βροχή των Περσειδών, θα απολαύσουν και φέτος, όσοι αποφασίσουν να μείνουν ξύπνιοι τη νύχτα της Παρασκευής.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετεώρων κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του φαινομένου το οποίο ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Αυγούστου θα πέφτουν περίπου 100 μετέωρα την ώρα προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.

«Καμπανάκι» για καρδιαγγειακή νόσο τα σεξουαλικά προβλήματα στους άνδρες!

Οι άνδρες με σακχαρώδη διαβήτη που έχουν στυτική δυσλειτουργία διατρέχουν δυο φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν σοβαρά καρδιακά προβλήματα, υποστηρίζουν Κινέζοι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.
Τα αποτελέσματα της μελέτης επιβεβαιώνονται και από μια άλλη ιταλική έρευνα, σύμφωνα με την οποία η χορήγηση συγκεκριμένων φαρμάκων σε διαβητικούς με ή χωρίς στυτική δυσλειτουργία φαίνεται να έχει προστατευτική δράση για την καρδιά.

Καλημέρα!!!

Καλημέρα!!