Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Αυτό αγάπη μου είναι ΕΣΥ. Θα πουλάς οικόπεδα για να αγοράσεις φάρμακα και σπίτια για να μπαίνεις στα χειρουργεία.

Την παλιά γνωστή διαφήμιση με τον "Λαλάκη τον εισαγόμενο" που  έλεγε "παφ και τάλιρο" και μας πρότεινε στο τέλος να μην αγοράζουμε εισαγόμενα προϊόντα, την θυμάστε.
Έτσι  λοιπόν αποφάσισε και η κυβέρνηση να βάλει τα  πέντε ευρώ και  να κάνει την δική της διαφήμιση με "Λαλάκη το νοσηλευόμενο".  «Τάλιρο και συνταγή» για κάθε «βόλτα»  στα νοσοκομεία. 
Αν εσύ βέβαια ξυπνήσεις χρυσή μου το πρωί και πεις δεν έχω τι να κάνω ας πεταχτώ μέχρι το Νοσοκομείο Χαλκίδας, τότε αυτό  δίνει bonus.

Aντιμέτωπο με συντριβή το Fianna Fail...

Eν μέσω της σοβαρότερης οικονομικής κρίσης στην ιστορία της Ιρλανδίας, οι πολίτες της χώρας καλούνται σήμερα στις κάλπες για να αναδείξουν την νέα κυβέρνηση. Θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου;
Επί δεκαετίες το Fianna Fail μονοπωλούσε το πολιτικό σκηνικό της Ιρλανδίας. Κατάφερε μάλιστα να κερδίσει τις.....
τρεις τελευταίες μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις. Ωστόσο η κρίση και το μνημόνιο έφεραν τις μεγάλες ανατροπές. Η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 13 %, το χρέος έχει τετραπλασιαστεί ενώ το ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί κατά 16 %.

Την εξαιρετικά δύσκολη αποστολή της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης ανέλαβε να φέρει σε πέρας για το Fianna Fail ο νέος πρόεδρος του κόμματος Μάικλ Μάρτιν:
"Ζητώ συγγνώμη για τα λάθη που κάναμε ως κόμμα αλλά και για εκείνα που έκανα ως υπουργός. Λυπάμαι πάρα πολύ για τα λάθη που κάναμε, αλλά το πιο σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, είναι να μάθεις από τα λάθη σου προκειμένου να μην τα επαναλάβεις στο μέλλον".

Εκλογικός σεισμός

Τα πράγματα όμως είναι εξαιρετικά δύσκολα για το κόμμα, όπως υποστηρίζει ο πολιτολόγος Ντέιβιντ Φαρέλ: "Θα είναι ένας εκλογικός σεισμός. Νομίζω ότι πρέπει να επιστρέψουμε στο 1918, πριν καν ιδρυθεί το κράτος, για να βρούμε κάτι αντίστοιχο. Το εκλογικό αποτέλεσμα για το Fianna Fail θα είναι καταστροφικό. Αλλά θα ήταν πολύ χειρότερο εάν ήταν ακόμη επικεφαλής ο Μπράιαν Κάουεν".

Εκτός κοινοβουλίου κινδυνεύει να μείνει ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του Fianna Fail, το κόμμα των Πρασίνων. "Οι ψηφοφόροι του Fianna Fail", λέει ο ειδικός, "μένουν παραδοσιακά πιστοί σε υποψηφίους του κόμματος. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό του. Αυτή τη φορά λοιπόν νομίζω ότι ένα μεγάλο μέρος θα ψηφίσει ανεξάρτητους. Τουλάχιστον εκείνοι που θα προσέλθουν στις κάλπες.

Το Fine Gael έτοιμο να κυβερνήσει

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η νίκη του κεντροδεξιού Fine Gael που προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 35% καθώς και η άνοδος του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος που έρχεται δεύτερο με 25%. Τα δυο κόμματα αναμένεται να συνεργαστούν μετεκλογικά. Υπόσχονται μάλιστα να αναδιαπραγματευθούν σκληρά τους όρους του μνημονίου όσον αφορά το επιτόκιο και τον χρόνο αποπληρωμής του δανείου. Ο Έντα Κέννι, πρόεδρος του Fine Gael, θεωρείται σίγουρος πρωθυπουργός:
"Περιμένω με αγωνία αυτές τις εκλογές. Πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία που μας δίνεται. Προετοιμαζόμασταν χρόνια για αυτό. Είναι λοιπόν μια φανταστική ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν ορισμένα πράγματα και να αλλάξουμε όλα εκείνα που πήγαν στραβά".

Βέβαιο θεωρείται όμως επίσης ότι στον αντίποδα η ιστορία του Fianna Fail δεν τελειώνει εδώ, όσο οργισμένοι και να είναι οι πολίτες μαζί του, εκτιμά ο καθηγητής Φαρέλ:

"Θα περάσουν στην αντιπολίτευση και για ένα - δυο χρόνια δεν θα είναι καθόλου δημοφιλείς. Ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και η νέα κυβέρνηση δεν θα είναι τόσο δημοφιλής σε λίγο καιρό, καθώς θα πρέπει να προχωρήσει σε επώδυνες οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Δεν αποκλείω λοιπόν το ενδεχόμενο το Fianna Fail να επιστρέψει σε μερικά χρόνια".

Πηγή:   http://www.dw-world.de/

Πώς θα εξαγοράσετε πλασματικά χρόνια για σύνταξη. Ολόκληρη η εγκύκλιος

Οδηγίες για τη διαδικασία εξαγοράς των πλασματικών χρόνων που μπορούν να εξαγοράσουν οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ δίνει με εγκύκλιό της η διοίκηση του ιδρύματος. Έτσι, για όσους συνταξιοδοτούνται από την 1/1/2011, αναγνωρίζονται:
  • Μέχρι τέσσερα (4) χρόνια για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωµα εντός του 2011.
  • Μέχρι πέντε (5) χρόνια για όσους θεµελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωµα εντός του 2012.
  • Μέχρι έξι (6) χρόνια για όσους θεµελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωµα εντός του 2013.
  • Μέχρι επτά (7) χρόνια για όσους θεµελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωµα από 1/1/2014 και εφεξής.

Το νέο ποινολόγιο για τους εργοδότες που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία

Δόθηκε στη δημοσιότητα η Υπουργική Απόφαση για την επιβολή προστίμων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) στους εργοδότες όπου παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία.
Με την απόφαση, που υπέγραψε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη στις 3/2/2011, θεσπίζεται η αναλογικότητα των ποινών και των κυρώσεων και η επιβολή των προστίμων στηρίζεται σε επιστημονική μεθοδολογία, με βάση ποιοτικά και αντικειμενικά κριτήρια, έτσι ώστε ο κάθε Επιθεωρητής Εργασίας να μην εισηγείται και επιβάλλει πρόστιμα με υποκειμενικά και εμπειρικά κριτήρια και επομένως λιγότερο αντικειμενικά.

Εργασίες 1ου Περιφερειακού Συμβούλιου Στερεάς Ελλάδος

Εργασίες 1ου  ΠεριφερειακούΣυμβούλιου Στερεάς Ελλάδος
Με πλήρη απαρτία έγινε το 1ο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδος στην Λαμία στις 24 Φεβρουαρίου με 28 θέματα σε ημερήσια διάταξη. Στην διαδικασία η οποία κράτησε οκτώμισι ώρες συνολικά, συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν όλα κατά πλειοψηφία.
Από τα θέματα που εξετάστηκαν και ολοκληρώθηκαν, τρία κατέχουν σημαντική θέση για την ποιότητα της ζωής των πολιτών της Περιφέρειας : η έγκριση για σύσταση επιτροπής περιβάλλοντος, η απόφαση για το θέμα των διοδίων και η εκλογή του ¨Συμπαραστάτη του πολίτη¨.

H Ελλάδα από το Διάστημα: η Αθήνα ανάβει τα φώτα της !!

Μία νέα φωτογραφία της Ελλάδας έστειλε ο Ιταλός αστροναύτης Paolo Nespoli το πρωί της Παρασκευής, 25 Φεβρουαρίου. Στη συνήθη του βόλτα από το γυάλινο θόλο του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού, φωτογράφισε την πόλη της Αθήνας όπως φαίνεται από το διάστημα τη νύχτα.
Ο γυάλινος θόλος του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού προστέθηκε το 2009 για να βοηθήσει τους έξι αστροναύτες να προσδιορίσουν τη θέση τους, όπως και την πραγματοποίηση εργασιών στο εξωτερικό του.

Μήπως είναι καιρός να χρησιμοποιούμε σωστούς όρους

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων. Στο 21ον θέμα της ημερησίας διάταξης που θα συζητηθούν διαβάζουμε:
Περί παράτασης χρονοδιαγράμματος του έργου:  «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΚΤΙΡΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ»
Δεν είμαστε τοπικιστές αλλά μήπως ο  Δήμος θα πρέπει να χρησιμοποιεί σωστούς  γεωγραφικούς  όρους.   Αντί ΚΤΙΡΙΟΥ "ΒΟΙΩΤΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ"  να  χρησιμοποιεί τον όρο "στην συνοικία ΚΑΝΗΘΟΥ" .  Η Εύβοια δεν πάει μέχρι την εθνική οδό ;

Συνεδριάζει την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων

Συνεδριάζει την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου που βρίσκεται στη Λεωφόρο Χαϊνά 93. 23 θέματα είναι στην ημερίσια διάταξη που θα συζητηθούν:

1. Εκλογή από το Δ.Σ. του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης .
2. Περί συγκρότησης Δημοτικής  Επιτροπής Διαβούλευσης .
3. Περί κατάρτισης κανονισμού Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Αυτοδιοικητικό κίνημα: «Απόφαση αποδοχής του καθεστώτος των διοδίων από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς»

Με δελτίο Τύπου, το Αυτοδιοικητικό κίνημα Περιφέρειας Στερεάς, αναφέρει: «Παρά το σκάνδαλο με την παραχώρηση της εθνικής οδού σε εταιρείες που αυξάνουν διαρκώς τους
σταθμούς και τα τέλη διοδίων, παρά το διογκούμενο πανελλαδικό κίνημα και τη γενικευμένη οργή των κατοίκων της Στερεάς, το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.
Η πρόταση του περιφερειάρχη που υπερψηφίστηκε από τις παρατάξεις που υποστηρίχθηκαν από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ,

Καλημέρα!!!


Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Καλό απόγευμα !! Καλές Απόκριες!!!

...καθώς ανέμισαν
τα μαλλάκια της
έτσι μπροστά στα μάτια μου
λες και σαν ξαφνικά να ξύπνησα
και για πρώτη φορά την είδα
- και την επρόσεξα -
την ωραία νεαρή κόρη...

Εαν ζούσε ο Ανδρέας τι θα έκανε;

Πρέπει να κάποια στιγμή να κοιτάξουμε την πατρίδα διότι δεν θα μας κοιτάξει κανείς εταίρος όπως φαίνεται. Και η πατρίδα εδώ και καιρό δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα του Γιωργου. Η πρώτη προτεραιότητα είναι οι δανειστές και η διεθνής εικόνα του αξιόπιστου και του ικανού.
Η κυβέρνηση πρέπει αυτή την στιγμή να κηρύξει στάση πληρωμών και την αναδιάρθρωση του εξωτερικού χρέους της χώρας. Μετά να διαπραγματευτεί με τους “εταίρους” το όλο πακέτο υπό θέση ισχύος.

Πρόσληψη εποχικών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Εποχικό προσωπικό για απασχόληση 8 μηνών θα προσλάβει η Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Υποστήριξης και Επιθεώρησης - Διεύθυνση Οικονομική (ΚΥ) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που εδρεύει στο Δήμο Αθηναίων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνού...

Όλη η εγκύκλιος για τον προγραμματισμό προσλήψεων στους ΟΤΑ

Επτά χιλιάδες λιγότερες ή μειωμένες κατά 15% θα είναι οι προσλήψεις με συμβάση ορισμένου ή έργου στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού το 2011, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών (θα την βρείτε στα συνημμένα).
Οι φορείς θα πρέπει να προβούν σε προγραμματισμό των προσλήψεων αυτού του είδους, υποβάλλοντας τα αιτήματά τους μέχρι 3 Μαρτίου 2011.


ΕΠΕΙΓΟΝ-FAX
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                      Αθήνα, 24 Φεβρουαρίθυ 2011
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ                                        Αρΐθ. Πρωτ.: ΟΙΚ.9089

Τελεσίγραφο από τα ΚΤΕΛ για τη μεταφορά μαθητών στη Στερεά


Από τις 7 Μαρτίου δεν θα μπορούμε να μεταφέρουμε μαθητές. Στον αέρα οι συμβάσεις, δεν πληρώνει το κράτος.
Είναι το τελευταίο "καμπανάκι" προς την πολιτεία. Δεν μπορούμε άλλο. Δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε οικονομικά. Μέχρι τώρα, παρ’ ότι απλήρωτοι για αρκετούς μήνες εκτελούμε κανονικά τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών δήλωσε μεταξύ άλλων  ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας Δημήτρης Χαιρόπουλος.

Οι εκπρόσωποι των 5 ΚΤΕΛ της Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φωκίδας, Ευρυτανίας),

Δείτε πως βλέπουν οι Ευρωπαίοι γελοιογράφοι την κρίση στην Ελλάδα…

Δείτε πως βλέπουν οι Ευρωπαίοι γελοιογράφοι την κρίση στην Ελλάδα… Ξεφυλλίσαμε αρκετές ηλεκτρονικές Ευρωπαϊκές εφημερίδες και να τι βρήκαμε. Για  10 μέρες θα αναρτούμε 2 γελοιογραφίες την ημέρα.
Η δεύτερη..

Διαδήλωση 1.500 ατόμων έξω από το σπίτι του ΑΚΗ!



ΓΕΜΙΣΕ ΜΑΤ Η Δ. ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ
Περίπου 1.500 άτομα μαζεύτηκαν χθες έξω από το σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου φωνάζοντας "κλέφτες-κλέφτες" και "Άκη γερά φέρε τα λεφτά"! Παρά την βροχή άνθρωποι κάθε ηλικίας περίμεναν υπομονετικά μέχρι να αρχίσει ο χορός των συνθημάτων. Στον χώρο έφτασαν δυο διμοιρίες των ΜΑΤ δια παν ενδεχόμενο. Όλα κύλησαν ήρεμα και το πλήθος διαλύθηκε ειρηνικά πριν από λίγο.

Αξιολόγηση Κομισιόν Μόνιμα μέτρα τον Μάρτιο, επιμένει στα 50 δισ. ευρώ

Λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανήρτησε στην ιστοσελίδα της το κείμενο των συμπερασμάτων της Τρίτης Αξιολόγησης του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής της Ελλάδας.

Σε αυτό σημειώνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται «στο σωστό δρόμο» και ότι έχει επιτευχθεί «περαιτέρω πρόοδος» για την υλοποίηση του προγράμματος. Η Κομισιόν στέκεται ωστόσο στην υστέρηση των εσόδων τη χρονιά που πέρασε και αποδίδει ως ένα βαθμό την επίτευξη του στόχου για το έλλειμμα το 2010, στον περιορισμό των πληρωμών του Δημοσίου προς το τέλος του έτους.

Νέα λιτότητα 29 δισ. από τον «Τσάρο». Πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ζητά η Τρόικα

Στην έκθεση που δημοσιοποίησε την Πέμπτη η Κομισιόν, αναθεωρεί το έλλειμμα του 2011 από 17,035 δισ. ευρώ που προϋπολογιζόταν σε 18,807 δισ. και απαιτεί έτσι πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. για φέτος ("πρόσθετα μέτρα είναι αναγκαία για να διασφαλιστεί ο στόχος του 2011", όπως αναφέρει στη 19η από τις 139 σελίδες της έκθεσης).

Για να βγουν τα νούμερα στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο και να μειωθεί το έλλειμμα στο 6 δισ. (ή 2,5% του ΑΕΠ) ως το 2014 και ακόμα περαιτέρω στα 3 δισ. (1% του ΑΕΠ) το 2015, η κυβέρνηση πρέπει να λάβει συνολικά μέτρα ύψους πάνω από 29 δισ. ευρώ μέχρι και το 2015.

Για πρώτη φορά, όλη η Επιστολή Προθέσεων του Υπουργού Οικονομικών στον Strauss-Kahn



ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΑΓΓΛΙΚΟ
Ι. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ

Αθήνα 23 Φεβρουαρίου 2011

Κύριον Dominique Strauss-Kahn:
Διευθύνοντα Σύμβουλο
του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου
Washington D.C.

Αγαπητέ Κύριε Strauss-Kahn:

Μείωση τζίρου σε 12 βιομηχανικούς κλάδους το 2010 μεταξύ των οποίων και στον κλάδο των τροφίμων

Στα επίπεδα του 2005 «γύρισε» το 2010 ο τζίρος της ελληνικής βιομηχανίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). 
Παρ’ όλο που τα στοιχεία «δείχνουν» αύξηση 5,6% σε σύγκριση με το 2009, λόγω των θεαματικά αυξημένων εσόδων του κλάδου των παραγώγων πετρελαίου, ο συνολικός τζίρος της ελληνικής βιομηχανίας ήταν κατά 23% χαμηλότερος από εκείνον του έτους 2008 και μόνο κατά 2,4% μεγαλύτερος από εκείνον του 2005.

Παράταση στις αιτήσεις για τους ημιυπαίθριους χώρους έως τα τέλη Ιουνίου

Παράταση στην διαδικασία τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων έως τις 30 Ιουνίου έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, όπως δήλωσε την Πέμπτη η υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη.
Όπως είπε η κ. Μπιρμπίλη σε συνέντευξη Τύπου, το 2010 τα έσοδα από τις δηλώσεις ανήλθαν στα 106 εκατ. ευρώ. Από την αρχή του έτους έως τις 22 Φεβρουαρίου τα έσοδα ήταν 57 εκατ. ευρώ. Η εκτίμηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ είναι ότι στο σύνολο του 2011 θα διαμορφωθούν στα 709 εκατ. ευρώ.

Συρρικνώνεται το «Βοήθεια στο σπίτι »!!

Η συρρίκνωση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ. Όπως ανέφεραν οι συμμετέχοντες, το συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία σε όλα σχεδόν τα αστικά κέντρα και τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας που εφαρμόστηκε, στο εξής θα αφορά περίπου 30-35.000 πολίτες, έναντι των 80-90.000 που αφορούσε το 2010. 

Δεν μας … παίζουν κανάλια και εφημερίδες λέει η ΝΔ !

Για εχθρικό απέναντι στη ΝΔ μιντιακό περιβάλλον μίλησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης κατηγορώντας μερίδα των μέσων ενημέρωσης για κραυγαλέα στήριξη της κυβέρνησης και αντίστοιχη υποβάθμιση της Ν.Δ.
Ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι ακόμη και παρεμβάσεις του προέδρου είτε δεν προβάλλονται καθόλου, είτε προβάλλονται τελευταίες στη σειρά, είτε προβάλλονται τόσο κουτσουρεμένες που κανένας δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς είπε, ποιο μήνυμα ήθελε να στείλει. Υπενθύμισε ότι πρόσφατα κατήγγειλε τους υπευθύνους της ΕΡΤ και τους πολιτικούς προϊσταμένους της.

Στην απέξω η Εύβοια;

Εκλέχθηκε χθες από το Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Σάκης Νούσας,  δικηγόρος από την Φθιώτιδα με 38 ψήφους  στη θέση του Συμπαραστάτη του πολίτη με την σύμφωνη γνώμη Περγαντά , Χειμάρα.  
Από τις άλλες  υποψηφιότητες  ο κ. Νίκος Καραϊσκος, από την Φθιώτιδα πήρε 1 ψήφο, ο Δημήτρης Γιαννακός  από την Εύβοια πήρε 3 ψήφους  και ο Γιάννης Ρέμπελος από την Εύβοια πήρε 1 ψήφο.

Εμείς θέλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Ψηφιακό φροντιστήριο για τις Πανελλαδικές από το Υπουργείο Παιδείας

Σύμφωνα με το Υπουργείο, μέσω των ψηφιακών βοηθημάτων, οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση σε χρήσιμο υποβοηθητικό υλικό, αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες προετοιμασίας τους εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων.
Η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και σε όλα τα μέλη της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας.
Εκτός από τη σελίδα των μαθημάτων στο http://digitalschool.minedu.gov.gr/,

Αθώοι οι μαθητές των Λυκείων

Έγινε τελικά χθες η δίκη των μαθητών των 1ον και 2ον Λυκείων  και εμείς θεωρούμε ότι ήταν μια θετική εξέλιξη. Με απόφαση του δικαστηρίου αθωώθηκα οι μαθητές λόγω έλλειψης στοιχείων.
Στο Eviapost θεωρούμε ότι συμβάλαμε θετικά στην εξέλιξη αυτή,  γιατί με δύο αναρτήσεις μας ζητούσαμε να σταματήσει η ομηρία των μαθητών. Δεν ξέρουμε αν οι δικηγόροι και ο σύλλογος τους , διάβασαν την θέση μας και μας πήραν υπόψη αλλά... 

Χαμογελάστε!! Ο μικροβιολόγος


Η κυρία Τουλουμπουκίδου Κατερίνα πηγαίνει στον μικροβιολόγο στις 8 το πρωί για εξετάσεις.

Ο γιατρός της παίρνει το αίμα και σημειώνει στο μπουκαλάκι τ' όνομά της.
Κατά το μεσημέρι μια άλλη κυρία Τουλουμπουκίδου Κατερίνα πηγαίνει επίσης για εξετάσεις αίματος.
Ο γιατρός της παίρνει αίμα και σημειώνει τ' όνομά της στο καινούργιο μπουκαλάκι.
Το απόγευμα βλέπει ότι στο ένα μπουκαλάκι το αποτέλεσμα είναι ζάχαρο 400 και στο άλλο το αποτέλεσμα είναι AIDS. 
Το δίλημμα μεγάλο: ποιά είναι ποιά; 

Καλημέρα!! Χθες Τσικνοπέμπτη!!

...Κι από το γάλα πιο λευκή,
απ’ το νερό πιο δροσερή,
κι από το πέπλο το λεπτό πιο απαλή.
Από το ρόδο πιο αγνή,
απ’ το χρυσάφι πιο ακριβή,
κι από τη λύρα πιο γλυκειά, πιο μουσική...

Σαπφώ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Θανάσης Μπουραντάς: "Η ειλικρίνεια και οι καθαρές σχέσεις λύνουν προβλήματα"

Απάντηση δίνει ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Θανάσης Μπουραντάς στον δημοσιογράφο, Γιώργο Παλαμιώτη με ανοιχτή επιστολή που δημοσιοποιεί και αναφέρεται στις σχέσεις του με τον Περιφερειάρχη Στ.Ελλάδας, τα προβλήματα της Εύβοιας και την προώθηση λύσης τους και την περιφερειακή συγκρότηση.

Αγαπητέ Γιώργο

Συμφωνία Περγαντά-Χειμάρα για τον συμπαραστάτη στο πρόσωπο του κ. Σάκη Νούσα

Τουλάχιστον δύο πτέρυγες του Περιφερειακού Συμβουλίου συγκλίνουν στην κατεύθυνση εκλογής του κ. Σάκη Νούσα στη θέση του Συμπαραστάτη που απαιτεί πλειοψηφία 2/3. Από τις άλλες υποψηφιότητες είναι ο κ. Νίκος Καραϊσκος, ο Δημήτρης Γιαννακός και ο Γιάννης Ρέμπελος. Ήδη αυτή την στιγμή αναλύουν το βιογραφικό τους όλοι οι υποψήφιοι. Οι πληροφορίες όμως σημειώνουν ότι ένα τμήμα από την πλευρά του συνδυασμού του κ. Χειμάρα θα ενισχύσει την υποψηφιότητα του κ. Νούσα ενώ αναμένεται να τον υπερψηφίσει την πλειοψηφία, καθώς αυτή ήταν η επιλογή που προκρίθηκε κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της προσυνεδρίασης της πλειοψηφίας. πηγή sterea.gr

Εγκρίσεις ΑΣΕΠ για εποχικό προσωπικό

 Κάθε φορά που έχουμε εκρίσεις θα σε σελίδες μας θα δημοσιεύονται όλες οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού στο δημόσιο τομέα, που γίνονται σύμφωνα με το άρθρο 21 του ν. 2190/94 και υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ (περίπου 40.000 ετησίως).  
Συνήθως αφορούν εργασία έως 8 μήνες, ενώ η επιλογή γίνεται με βάση τα ειδικά προσόντα των υποψηφίων (τίτλοι σπουδών, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κ.λπ.) και με διάφορα άλλα κριτήρια, μεταξύ αυτών και κοινωνικά (εντοπιότητα, προϋπηρεσία, ανεργία, πολυτεκνία, κ.λπ.).
Η υποβολή των δικαιολογητικών γίνεται εντός δέκα ημερών στον αντίστοιχο φορέα, ο οποίος έχει και την ευθύνη της διαδικασίας επιλογής, σύμφωνα με όσα ορίζει το παραπάνω άρθρο. Ενστάσεις αποστέλλονται στο ΑΣΕΠ και εξετάζονται από αυτό.

Πρόσληψη Χημικού Μηχανικού στο ΙΤΕΣΚ (Πτολεμαΐδα)

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, στα πλαίσια εκτέλεσης του ευρωπαϊκού έργου διακρατικής συνεργασίας «BIOENAREA – Βελτίωση περιφερειακών πολιτικών για τη βιοενέργεια και διακρατική ανάπτυξη» και συγκεκριμένα του υποέργου ‘BIOPATH – Σύστημα ελέγχου ανιχνευσιμότητας και πιστοποίηση στερεών βιοκαυσίμων», ενδιαφέρεται να προσλάβει με σύμβαση ανάθεσης έργου για 9 μήνες έναν Χημικό Μηχανικό, Τομέας Τεχνολογιών - Ενεργειακός.

Ευρωβαρόμετρο: Πανευρωπαϊκό ρεκόρ δυσαρέσκειας από Ελλάδα.

Πανευρωπαϊκό ρεκόρ δυσαρέσκειας για το παρόν και το μέλλον της οικονομίας αλλά και για την πολιτική, τα κόμματα, την κυβέρνηση και τα κοινοτικά όργανα, διαπιστώνεται στην έρευνα Ευρωβαρόμετρο, τα αποτελέσματα της οποίας για την Ελλάδα ανακοινώθηκαν σήμερα.

Παρόλα αυτά, οι 1.000 ερωτηθέντες απάντησαν ότι εμπιστεύονται πιο πολύ την ΕΕ από ό,τι την κυβέρνηση να λαμβάνει αποφάσεις για το μέλλον τους. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως πρώην επιλογή με 37% από άποψη ικανότητας είναι η ΕΕ, δεύτερη επιλογή είναι ο κανένας και Τρίτη επιλογή η ελληνική κυβέρνηση.

"Βόμβα" Ε.Ε. για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια σχεδιάζει να προσφύγει η διοίκηση του ομίλου Ελλάκτωρ κατά της απόφασης της Κομισιόν, σύμφωνα με την οποία η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. πρέπει να επιστρέψει στο Δημόσιο επιδοτήσεις (για την απόκτηση το 2003 των μεταλλείων Κασσάνδρας) ύψους 15 εκατ. ευρώ. Το ποσό (θεωρείται επιδότηση από την Ε.Ε.) αυτό αφορά στην διαφορά της τιμής κτήσης από την αγοραία αξία των μεταλλείων.

Πως αναλύει το Μαξίμου την «χθεσινή μέρα»...

Στο μικροσκόπιο των πολιτικών αναλυτών του Μεγάρου Μαξίμου μπαίνει η μαζική διαδήλωση της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας και την συμετοχή των υπαλλήλων σε όλη την χώρα, καθώς στην κυβέρνηση εδραιώνεται η αίσθηση ή και η εκτίμηση ότι οι κοινωνικές αντιδράσεις στην ακολουθούμενη πολιτική εισέρχονται σε μία νέα δυναμική φάση.

Τι βλέπουν στο ΠΑΣΟΚ και βγήκαν τα συντροφικά μαχαίρια ;


Τι βλέπουν στο ΠΑΣΟΚ και βγήκαν τα συντροφικά μαχαίρια ;
Είναι ένα ερώτημα που ο κάθε πολίτης  που έχει ζήσει την πολιτική μετά το 1974 κάνει στο εαυτό του μόλις διαβάσει την παρακάτω ανάρτηση. Την ανάρτηση την αλιεύσαμε σε ΠΑΣΟΚΙΚA blog και τα οποία παίρνουν «θέση».
Διαβάστε...

Ενίσχυση 2,4 εκατ. για τους ρητινοσυλλέκτες της Εύβοιας

Στο ποσό των 2.400.000 ευρώ ανέρχεται η ενίσχυση που έχει εγγραφεί στον τακτικό προϋπολογισμό του 2011, για την παραγωγή ρητίνης κατά το 2010, απαντά το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε ερώτηση της Κατερίνα Περλεπέ
Ενημέρωση για την ενίσχυση των ρητινοκαλλιεργητών είχε ζητήσει η βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, με ερώτηση που υπέβαλε προς το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. 
Σε έγγραφο του Ειδικού Γραμματέα Δασών Γιώργου Αμοργιανιώτη που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ενημερώνεται η βουλευτής ότι «τον ερχόμενο Απρίλιο θα έχει γίνει γνωστή η συνολική παραγωγή ρητίνης το 2010, οπότε και θα γίνουν όλες

Επίσκεψη Καπελέρη στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών του με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, ο αντιπεριφεριάρχης κ. Σταμάτης Καπελέρης επισκέφθηκε τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων (Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Ευβοίας), συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Σταύρο Τσελά και συνεργάτες του, καταγράφοντας τις απόψεις τους σε θέματα εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του πρωτογενή τομέα αλλά και θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του αγροτικού χώρου.

Επιστολή Καπελέρη στο Σκανδαλίδη, υπέρ του δοκιμαζόμενου κλάδου της πτηνοτροφίας

Τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος στον δοκιμαζόμενο κλάδο της πτηνοτροφίας, εξαιτίας της αστάθειας των τιμών αλλά και της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, εξέφρασε με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ο αντιπεριφερειάρχης  Σταμάτης Καπελέρης.
Ο κ. Καπελέρης τόνισε την σημαντική παρουσία του κλάδου της πτηνοτροφίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος

Σε κατάρρευση η οικοδομική δραστηριότητα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Υπουργού Οικονομικών εξαπέλυσε ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Γιαννάκης, για την αντιαναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης, με αφορμή την κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
 
Καταθέτοντας σχετική ερώτηση ο Μιχάλης Γιαννάκης κατηγορεί τον Υπουργό, ως εκφραστή της κυβερνητικής πολιτικής για το αντιαναπτυξιακό μοντέλο που έχει οδηγήσει σε ύφεση κατά 6,6% το τελευταίο τρίμηνο του 2010 ενώ αποδομεί την κυβερνητική πολιτική για το ΕΣΠΑ και τις ΑΠΕ ως συστατικά στοιχεία της οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Με αφορμή την κατάθεση της σχετικής ερώτησης, ο Μιχάλης Γιαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Συνάντηση του Ν. Χουντή με την Συντονιστικής Επιτροπής Αλιβερίου κατά της καύσης RDF

Στο Δημαρχείο Αλιβερίου έγινε  η συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αλιβερίου  κατά της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.
Η  επιτροπή  ενημέρωσε τον ευρωβουλευτή για το μεγάλο  πρόβλημα αυτό της καύσης RDF που έχει ξεσηκώσει το Αλιβέρι και εξακολουθεί 4 χρόνια μετά ο αγώνας να συνεχίζεται με την ίδια αγωνιστική διάθεση.

Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Με είκοσι οχτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, στις 11:30 το πρωΐ, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας.
Στο μεταξύ, με επιστολή που απέστειλαν στον περιφερειάρχη κ. Περγαντά, οι εκπρόσωποι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ζητάνε από τις πολιτικές δυνάμεις που μετέχουν στην σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου τοποθετηθούν για τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και για τη χθεσινή απεργία.
Τους ζητάνε να εξηγήσουν την θέση τους, που, φυσικά, πηγάζει από την ίδια την πολιτική βούληση που χαράζει και την πορεία τους στην Περιφερειακή Διοίκηση, όπως αναφέρουν. Όλα α θέματα της ημερήσιας διάταξης και η επιστολή προς τον κ. Περγαντά

Τριτοκοσμικής συνθήκες επικρατούν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας


Εκατό χρόνια πίσω φαίνετε να επικρατούν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Οι  ασθενείς έτρωγα πατάτες βραστές και ομελέτες για δέκα περίπου μέρες και σκεπαζόντουσαν με κουρτίνες                

 Η κατάσταση διάλυσης του νοσοκομείου Χαλκίδας φαίνεται και από το ότι έμεινε  χωρίς θέρμανση, λόγω έλλειψης χρημάτων. 
 Πηγή ραδιο 98,1

Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες ενημερώθηκε το γραφείο του Υπουργού το οποίο δήλωσε άγνοια.


Καταγγελία Διαμαρτυρία του ο Σύλλογου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αυλωναρίου

Καταγγελία Διαμαρτυρία κάνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αυλωναρίου για την επιχειρούμενη υποβάθμιση του Σχολικού Κέντρου Αυλωναρίου με την μείωση κατά δύο οργανικών θέσεων του αριθμού των διδασκόντων. 

Καταγγέλουν ότι η υποβάθμιση αυτή συνδέεται με την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Συκιών, που αποτελεί μάλιστα πανελλαδική πρωτοτυπία.

Διαμαρτύροντια  για τις αποφάσεις της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας που υποβιβάζουν το δημοτικό σχολείο που φοιτούν τα παιδιά τους.

Χαμογελάστε !!! Η ξανθιά στον ήλιο!


Ένας Ρώσος ένας Αμερικάνος και μια ξανθιά κουβεντιάζουν.

Ο Ρώσος λέει: 
-"Εμείς πήγαμε πρώτοι στο διάστημα"!

Ο Αμερικάνος λέει:
-"Εμείς πήγαμε πρώτοι στο φεγγάρι"!

Και η ξανθιά λέει:
-"Σιγά το πράμα! Εμείς θα πάμε πρώτες στον ήλιο"!!!!

Ο Ρώσος με τον Αμερικάνο κοιτάζουν ο ένας τον άλλο έκπληκτοι, κουνάνε τα κεφάλια τους με

Καλημέρα!!!




....Σταμάτησα να κοιτάζω τ' αστέρια
και τί κέρδισα;
Παλινδρόμησαν στη θάλασσα των ματιών σου
και τώρα με κοιτάζουν πιο φωτεινά....

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Το «δούλεμα» με το ΔΝΤ καλά κρατεί…‏

Αρθρο του Παύλου Τσίμα
Η αποκάλυψη έκανε πάταγο στην παράγκα: Ο Στρος Καν, μιλώντας σε ένα ντοκιμαντέρ της γαλλικής τηλεόρασης, του οποίου είναι ο ίδιος πρωταγωνιστής, είπε πως ο «φίλος του ο Γιώργος» του τηλεφώνησε πριν από τα Χριστούγεννα του 2009 και του ζήτησε βοήθεια. Ώστε έτσι, λοιπόν! Την ώρα που σε εμάς το διέψευδε, ο πρωθυπουργός χτυπούσε την πόρτα του ΔΝΤ. Μας το έκρυβε! Ήταν σχέδιο, συνωμοσία! Μερικά χθεσινά πρωτοσέλιδα εφημερίδων, πραγματικά το γλέντησαν το θέμα…

Αλλά, επειδή πολλά ψέμματα και ακόμη περισσότερες μισές αλήθειες έχουν ειπωθεί, ας βάλουμε τα πράγματα, ή μάλλον τις «αποκαλύψεις», σε μια σειρά.

Ti μετέδωσε το ΒΒC για τα γεγονότα στην Αθήνα σήμερα

Τι μετέδωσε το BBC

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ - To βίντεο με την μολότοφ στον αστυνομικό!!

Κατά την διάρκεια της πορείας στο κέντρο της Αθήνας, αστυνομικοί δέχονται επίθεση από κουκουλοφόρους. Ο τηλεοπτικός φακός δείχνει δύο άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ να πέφτουν από την μηχανή και στην συνέχεια ο ένας εξ’ αυτών να δέχεται μια βόμβα μολότοφ στο κεφάλι του. Στην συνέχεια, ο ένας αστυνομικός βγάζει έντρομος το κράνος και προσαφθεί να σβήσει την φωτιά που έχει προκληθεί στο σώμα και το κεφάλι του!
Video of Greece strike turning violent in Athens

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων !!

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων εξέδωσε πριν από λίγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για αύριο, Πέμπτη.
Όπως αναφέρει το δελτίο, από τις πρωινές ώρες, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση και θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ιδιαιτέρως στο Ιόνιο, οι οποίες μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν της χώρας, με εξαίρεση τα βορειοανατολικά.
Το βράδυ της Πέμπτης, ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση στα δυτικά, ενώ το πρωί της Παρασκευής ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά-Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Περίπου 8 δισ ευρώ θα χάσει το δημόσιο το 2011 από τα «λουκέτα» σε 120.000 επιχειρησεις.

Περίπου 8 δισ. ευρώ θα χάσει το ελληνικό δημόσιο από τη φορολόγηση – χωρίς να συνυπολογίζονται οι έκτακτοι φόροι και εισφορές – εάν κλείσουν μέσα στον επόμενο χρόνο 120.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως προκύπτει από στοιχεία έρευνας του το Ινστιτούτο Μελέτης Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου καθώς οι 6 στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις έχουν πλέον ζημιές.