Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Διπλασιάστηκαν οι παχύσαρκοι παγκοσμίως

Παχύσαρκοι είναι ένας στους δέκα ενήλικες στον κόσμο, ενώ μέσα σε τριάντα χρόνια διπλασιάστηκε ο αριθμός τους, σύμφωνα με βρετανοαμερικανική μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο «Lancet».
Το Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου και ερευνητές του Χάρβαρντ μελέτησαν δεδομένα από τον δείκτη μάζας σώματος, την χοληστερίνη και την υψηλή αρτηριακή πίεση κατά το χρονικό διάστημα από το 1980 έως το 2008. Η υψηλή αρτηριακή πίεση και η χοληστερίνη εντοπίζονταν περισσότερο στις ανεπτυγμένες χώρες την ώρα που η παχυσαρκία αυξανόταν παγκοσμκίως.

Κριτήρια και καταμέτρηση μορίων για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών


Νέο πλαίσιο για τις αποσπάσεις δασκάλων και καθηγητών διαμόρφωσε αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Παιδείας, θεσπίζοντας για πρώτη φορά κριτήρια για τις αποσπάσεις, όπως συμβαίνει στις μεταθέσεις. Στόχος του υπουργείου είναι η καταπολέμηση της πολιτικής του «ρουσφετιού» που μέχρι τώρα ισχύει για τις αποσπάσεις, μέσω της θέσπισης συγκεκριμένων κριτηρίων και συστημάτων μοριοδότησης του υποψηφίου που ζητά τη μετάθεση.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά τροποποίηση

To Επιμελητήριο Εύβοιας απέστειλε επιστολή προς τα αρμόδια Υπουργεία, με την οποία ζητά την τροποποίηση του ορισμού του επιτοκίου αποπληρωμής των δανείων στήριξης που έλαβαν το 2007 οι πυρόπληκτες επιχειρήσεις.
Το Επιμελητήριο Εύβοιας προέβη, για άλλη μια φορά, στην ανωτέρω ενέργεια λόγω των νέων δεδομένων που επέβαλλε η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας με τις όποιες δυσμενείς επιπτώσεις της στην επιχειρηματικότητα και κυρίως στην οικονομία της χώρας.
Ερώτηση κατέθεσαν τρεις Βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Εύβοιας Γιώργος Μαρίνος, προς την Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με
τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα που έχουν σημειωθεί στην Εύβοια.

Αναφέρουν σχετικά: «Δύο εργάτες έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 10 μέρες στην Εύβοια. Στις 9/1/2011, νεκρός έπεσε εργάτης που εργαζόταν σε ιδιωτικό λατομείο στη Λάρκο στο χωριό Άκρες, όταν καταπλακώθηκε από τόνους χαλικιού.

Επιστολή της κ. Δέσποινα Σπανούδη προς τη Γενική Γραμματέα κ. Καλλιόπη Γερακούδη

Προς: Γενική Γραμματέα
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καλλιόπη Γερακούδη
Σωκράτους 111, Τ.Κ. 41336, ΛΑΡΙΣΑ
Κοιν. : ΜΜΕ
Λιβαδειά : 01/02/2011

Κυρία Γενική γραμματέα,

Η διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων αποτελεί ένα από τα πλέον σοβαρά ζητήματα, αφού έχει άμεση σχέση τόσο με την Δημόσια υγεία όσο και με την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι μετά την Πελοπόννησο η Περιφέρεια που διατηρεί σε πάρα πολλές Περιφερειακές Ενότητες (Νομούς) ενεργούς ΧΑΔΑ, διαθέτει ελάχιστους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, ελάχιστο ποσοστό ανακύκλωσης και εν γένει παρουσιάζει οξυμένα προβλήματα διάθεσης στερεών αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων.

Ανακοίνωση της Π.Ε. ΠΑΣΟΚ Στερεάς για την επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στη Λαμία

Στα πλαίσια των επισκέψεων του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην Επικράτεια, ο υπουργός θα βρίσκεται στη Λαμία το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου

Εκδήλωση για την στρατηγική περιφερειακής ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε εκδήλωση για τη Στρατηγική Περιφερειακής Ανάπτυξης της Στερεάς Ελλάδας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά και του Υπουργού Μ. Χρυσοχοϊδη 
Η Αιρετή  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, διοργανώνουν εκδήλωση για την στρατηγική περιφερειακής ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Ταράζει τα νερά ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτη, με την δήλωση του ότι:
"Υπάρχουν χάρτες με οικόπεδα στη Δυτική Ελλάδα στα οποία έχουμε ώριμα επιστημονικά δεδομένα ότι περιέχουν υδρογονάνθρακες"! Ο οποίος απέφυγε να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των οικοπέδων αυτών (είτε θαλάσσιων είτε χερσαίων) αλλά παραδέχτηκε ότι "είναι πολλά"!
Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο υφυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι σε 1,5 χρόνο η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πρώτη ανάθεση για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα, ενώ με νομοσχέδιο το οποίο θα φέρει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή σκοπεύει να διπλασιάσει την έκταση των οικοπέδων προς εκμετάλλευση από τους τρίτους.

«Παγώνουν» 10 χιλιάδες αιτήσεις για δάνεια στον ΟΕΚ !


Δέκα χιλιάδες αιτήσεις για δάνεια στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, που εκκρεμούν αυτή τη στιγμή, αναμένεται να παγώσουν, όπως εκτιμούν οι εργαζόμενοι στο Οργανισμό.
Αιτία οι όφειλες του ΟΕΚ που οι εργαζόμενοι υπολογίζουν ότι θα φθάσουν στο τέλος του 2011 τα 450 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι σταδιακά και με δυσκολία θα ξεκινήσει… η χορήγηση του επιδόματος ενοικίου για τους 30 χιλιάδες δικαιούχους που έχουν προεγκριθει από το 2009. skai.gr

Περίοδος «ατιμωρησίας» τώρα...η ποτέ!!


Διώκεται πειθαρχικά για αξιόποινες πράξεις που τέλεσε πρώην δήμαρχος, πρώην νομάρχης ή σύμβουλος, εφόσον επανεκλέχτηκε στην Αυτοδιοίκηση και δεν έχουν περάσει τρία χρόνια από την τέλεση της διωκόμενης πράξης. Στην αντίθετη περίπτωση, οι αξιόποινες πράξεις θεωρείται ότι έχουν παραγραφεί. Αυτό αναφέρει διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών που υπογράφει ο υφυπουργός Γ. Ντόλιος. Αντιθέτως, ο χρόνος παραγραφής αδικημάτων αιρετών που ανέλαβαν τώρα, επιμηκύνεται από τα 3 στα 5 χρόνια, επαναλαμβάνεται στη νέα εγκύκλιο, παρ΄ ότι προβλέπεται στον «Καλλικράτη».

Αύξηση ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο συζητά ο Γιάννης Ραγκούσης

Να βάλουν πλάτη" στην προσπάθεια για ένα νέο, σύγχρονο και αποτελεσματικό δημόσιο τομέα, που να μη θυμίζει τίποτα με αυτό που έχουν συνηθίσει να χαρακτηρίζουν οι ίδιοι πολιτικοί ως το «μεγάλο ασθενή», κάλεσε χθες τους δημοσίους υπαλλήλους ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, σε συνάντηση που είχε με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔ.
Επίσης για ορισμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, όπως οι εργαζόμενοι σε εφορίες και πολεοδομίες θα καθιερωθεί και απογευματινό ωράριο, που σημαίνει ότι για κάθε υπάλληλο θα αντιστοιχούν 2 απογευματινές ''βάρδιες'' την εβδομάδα.

Κλειστά τα φαρμακεία της Εύβοιας από Σήμερα Παρακευή μέχρι και τη Δευτέρα

Κλειστά σήμερα Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου μέχρι και τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου τα φαρμακεία στη Εύβοια αλλά και σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.
Στην Αθήνα, τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου. Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσουν εκ νέου τα συνδικαλιστικά όργανα των φαρμακοποιών προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους. 

Καλημέρα!!!

Εικόνες από Ελλάδα

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ενώ η πρόκληση ήταν ανοικτή.... Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν




Ούτε τα προσχήματα δεν τηρούν στην περιφέρεια το ξέραμε ότι προορίζεται για εκτελεστικός γραμματέας ο κ. Ψαθάς.
Γράψαμε σχόλιο για την ενέργεια αυτή του Κ. Περγαντά να ανακοινώσει ότι θα είναι ο εκτελεστικός γραμματέας όταν ο νόμος ζητά ανοικτή προκήρυξη και αξιοκρατική επιλογή.

Αναγκάστηκαν και έβγαλαν προκήρυξη και ήταν ανοικτή μέχρι την Παρασκευή 28/1/2011 και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η επιλογή.

Σε "κατάληψη" της πολεοδομίας προχώρησαν οι μηχανικοί της Εύβοιας

Συμβολική κατάληψη  της Πολεοδομίας "έκανα"  χθες,  Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, στις 9 π.μ., οι μηχανικοί του Νομού, έπειτα από απόφαση του ΤΕΕ Ευβοίας.  Την απόφαση  αυτή είχε ανακοινώσει ο Πρόεδρος του Γ. Μπουραντάς σε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή. Ποίοι πήγα; 

Συμβολική κατάληψη της βουλής;


Συμβολική κατάληψη της βουλής το Σάββατο 5/2, το απόγευμα μέχρι την Κυριακή 6/2 το βράδυ, καλούν μέσω E-mail και Facebook ανεξάρτητες κινήσεις πολιτών. Το μήνυμα αυτό πείραμα  στο  e-mail  χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να το ελέγξουμε αυτή την στιγμή.

Ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση δημόσιων κτηρίων

 Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, αποτελεί προτεραιότητα της ενεργειακής πολιτικής της Ελλάδας, αφού στοχεύει ταυτόχρονα και στους τρεις πυλώνες: στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και στην προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, ο δημόσιος τομέας λαμβάνει μέτρα που αναδεικνύουν τον υποδειγματικό του ρόλο στην επίτευξη του εθνικού στόχου για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης.

Πρόσληψη 4 εποχικών 8 μηνών στο Νοσοκομείο Καρύστου


Εποχικό προσωπικό για απασχόληση 8 μηνών θα προσλάβει το Νοσοκομείο Καρύστου

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Δικηγόρος Δ. Κασσαβέτης


Πέθανε σήμερα το πρωί από ανακοπή καρδιάς ο γνωστός δικηγόρος, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, πρώην πρόεδρος του Νοσοκομείου Χαλκίδας και Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Χαλκιδέων Δημήτρης Κασσαβέτης. Τον βρήκε νεκρό στο μπάνιο ο γιος του Νίκος. O Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας αποφάσισε σήμερα και αύριο 3/2/2011 να παραμείνουν κλειστά τα δικηγορικά γραφεία σε ένδειξη πένθους.

Πρόληψη και περιστολή της φοροδιαφυγής


Ανοιχτή επιστολή του Βασίλη Κεδίκογλου σχετικά με την πρόληψη και περιστολή της φοροδιαφυγής.
Η πρόληψη και καταστολή της φοροδιαφυγής εμφανίζεται ως κύριο μέλημα της Κυβέρνησης. Εν τούτοις για την φοροδιαφυγή στην διακίνηση των προϊόντων, στις συναλλαγές, που είναι η κύρια πηγή, κανένα μέτρο δεν  λαμβάνεται. Τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια κατακλύζουν την αγορά. Το μέτρο των αποδείξεων στη λιανική πώληση μικρό μέρος προλαμβάνει.

Οι αγώνες των μεταναστών και η κοινωνική αλληλεγγύη δεν είναι αδικήματα

Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς
Το τελευταίο διάστημα, με ιδιαίτερη ανησυχία παρατηρούμε να εντείνεται η επίθεση εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων που παρά τη θέλησή τους παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα, κατά των αλλοδαπών εργατών που για πολλά χρόνια παραμένουν χωρίς χαρτιά, καθώς και των πολιτικών και κοινωνικών χώρων που είναι αλληλέγγυοι στον αγώνα τους για ίσα δικαιώματα.

Δεν (ήξερε;) γιατί έκανε ένσταση ο Βεργέτης που παίρνει την έδρα στη Στερεά

Από την εφημερίδα "Ημέρα", έμαθε για την εκλογή του με βάση την απόφαση του δικαστηρίου ο κ. Βασίλης Βεργέτης, που παίρνει τη θέση του κ. Μ. Γέμελου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς Ελλάδας.
Είναι χαρακτηριστική η έκπληξή καθώς τον έβγαλε στον αέρα ο Μάνος Παπαμακάρυος και του είπε τα νέα μέσα από το Radio 981. Ωστόσο όμως έδειξε να μην πιστεύει και ο ίδιος στα αφτιά του.

Ακυρώνονται και επαναλαμβάνονται οι εκλογές για τον Καλλικράτη ;

Μετά την ανακοίνωση απόψε της απόφασης του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας το οπίο έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010 που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στην Ελλάδα δημιουργείται μεγάλο θέμα. Για το θέμα θα αποφασίσει η ολομέλεια.
Νομική κύκλοι δεν αποκλείουν την ακύρωσει των δημοτικών εκλογών μετά την απόφαση του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας καθώς  και η ολομέλεια θα αποφασίσει το ίδιο, γιατί η απόφαση ήταν ομόφωνη.
Το Σύνταγμα, στο άρθρο 93 παρ. 4 ορίζει: "Τα δικαστήρια υποχρεούνται να μην εφαρμόζουν νόμο που το περιεχόμενό του είναι αντίθετο προς το Σύνταγμα" και το δίκαιο μας ορίζει ότι ο άκυρος νόμος όταν εξαφανίζεται άρεται και κάθε συνέπεια αυτού άρα ακυρώνονται οι εκλογές λόγω νοθείας Αν λοιπόν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικώς οι εκλογές θα ακυρωθούν και θα επαναληφθούν..

Νέο "μαχαίρι" στον ιδιωτικό τομέα από την τρόικα !!

Πέντε νέα μέτρα της Τρόικας προκαλούν “σεισμό” στις συμβάσεις στον ελληνικό ιδιωτικό τομέα. Ρυθμίσεις μόνιμου χαρακτήρα που αλλάζουν ριζικά το πλαίσιο των κοινωνικών και εργασιακών σχέσεων αξιώνει η τρόικα από την κυβέρνηση.  
Με πέντε μέτρα που προκαλούν “σεισμό” έρχεται τώρα η τρόικα να αλλάξει τα πράγματα και στον ιδιωτικό τομέα.
 Συγκεκριμένα ζητάει:

Αντισυνταγματικό έκρινε το ΣτΕ τον νόμο για ψήφο στις δημοτικές από τους αλλοδαπούς

Αναμένετε πλήθος ενστάσεων από τους "χαμένους" μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.
Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο οι Έλληνες πολίτες, αποκλειομένων των αλλοδαπών και τα αντίθετα που προβλέπει ο νόμος 3838/2010 περί ιθαγενοποίησης είναι αντισυνταγματικά, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Κάλπη-κη ελληνοπρέπεια...


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ, ΣΙΛΑ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΟΥΤΟΥΣΗ

Σάλο προκαλεί απόφαση τµήµατος τουΣυµβουλίου της Επικρατείας που κρίνει αντισυνταγµατικό το δικαίωµα συµµετοχής των αλλοδαπών στις πρόσφατες εκλογές, χαρακτηρίζοντας ανίσχυρες τις διατάξεις τουσχετικού νόµου. 
Σχολιάζονταςτην απόφαση, κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για «ολισθηρό πισωγύρισµα»,που κινείται σε ακροδεξιάλογική. Ιδιαίτερα σκληρά ήταν τα σχόλια που ακούστηκαν για την απόφαση στη συνεδρίαση του λεγόµενου «διαθεσµικού» οργάνου, το οποίο συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

Λουκέτα σε σχολεία από το φθινόπωρο βάζει ο «Καλλικράτης» Έρχεται κύμα συγχωνεύσεων

Κύμα συγχωνεύσεων έρχεται από το φθινόπωρο στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μαζί έρχεται και κύμα αντιδράσεων από δημάρχους, γονείς και μαθητές που εμφανίζονται αντίθετοι στα σχέδια της κυβέρνησης να εφαρμόσει «Καλλικράτη» και στην εκπαίδευση.

Ήδη, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, έστειλε επιστολή στους δημάρχους όλης της χώρας, με την οποία τους ενημερώνει για την πρόθεση του υπουργείου να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις σχολείων και ζητεί την γνώμη τους για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Πόσα χρόνια σεξουαλικής ζωής έχει ο άνδρας;

Oι βιολογικές αλλαγές, που συνοδεύουν αναπόφευκτα το πέρασμα των χρόνων, είναι αναμενόμενο να επηρεάσουν τη σεξουαλική ανταπόκριση του άνδρα.
Συνεπώς, όπως το πέρασμα των χρόνων διαγράφεται στο πρόσωπό μας, έτσι διαγράφεται και στη σεξουαλική λειτουργία μας. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι γίνεται χειρότερη, αλλά απλώς ότι αλλάζει.

Ποιοι παράγοντες όμως επιδρούν αρνητικά στη σεξουαλική υγεία του άνδρα;

Χαμογελάστε!!! Επιστημονικό συνέδριο

Σε ένα συνέδριο επιστημόνων οι επιστήμονες δείχνουν τα επιτεύγματα τους και λένε τα  συμπεράσματα τους. 
Κάποια στιγμή έρχεται η σειρά του Πόντιου επιστήμονα. 
Αυτός παίρνει ένα βάτραχο και αρχίζει το πείραμα:

Κόβει στην αρχή το ένα πόδι του βατράχου και του λέει: "πήδα" ο βάτραχος κάνει ένα μικρό άλμα.
Στη συνέχεια κόβει και το δεύτερο πόδι του βατράχου και του λέει: "πήδα" ο βάτραχος ζορίζεται μεν αλλά κάνει ακόμα ένα αλματάκι.
Ο Πόντιος κόβει και το τρίτο πόδι του βατράχου και του λέει ξανά να πηδήξει. Αυτός με πολύ μεγάλη δυσκολία καταφέρνει να κάνει ένα πολύ μικρό αλματάκι. 
Τέλος ο Πόντιος κόβει και το τέταρτο πόδι του βατράχου αλλά ο βάτραχος ανήμπορος πλέον δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Kαλημέρα !!!

...Σωπαίνουμε κι ακούμε
μες στο γαλάζιο βράδι
την ανάσα της θάλασσας..

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα προκηρυχθεί σχετικός διαγωνισμός ώστε να επιλεγεί ο κατάλληλος φορέας εκτέλεσης του έργου: «Προώθηση της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία». Τα παραπάνω έκανε γνωστά με ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιάννης Κουτσούκος.
Η υλοποίηση του προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία δρομολογήθηκε με την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ από τα συναρμόδια Υπουργεία.

Σώστε τη μέση σας από την καθημερινότητα.

Πολλοί άνθρωποι εκδηλώνουν επαναλαμβανόμενες κρίσεις οσφυαλγίας, συχνά λόγω συνδυασμού της κακής στάσης του σώματος με την άσκηση υπερβολικών πιέσεων στη μέση τους.
Είναι πλέον καλά τεκμηριωμένο ότι οι διαφορετικές στάσεις του σώματος και τα διαφορετικά φορτία επηρεάζουν τη σπονδυλική στήλη και τις δομές της και μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη μέση.

Εκθεση-βόμβα για τις αλλαγές στα AEI

Οι καταργήσεις τμημάτων βρίσκονται στο επίκεντρο του «Καλλικράτη για την ανώτατη εκπαίδευση», προοπτική στην οποία έχουν συμφωνήσει και αρκετοί πρόεδροι τεχνολογικών ιδρυμάτων και πρυτάνεις ΑΕΙ
Οι καταργήσεις τμημάτων βρίσκονται στο επίκεντρο του «Καλλικράτη για την ανώτατη εκπαίδευση», προοπτική στην οποία έχουν συμφωνήσει και αρκετοί πρόεδροι τεχνολογικών ιδρυμάτων και πρυτάνεις ΑΕΙ «Εξοστρακισμό» των αιώνιων φοιτητών στα ΙΕΚ, άρση της μονιμότητας των πανεπιστημιακών, επιβολή διδάκτρων, αξιολογήσεις και καταργήσεις τμημάτων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η έκθεση της δημόσιας διαβούλευσης για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση

Πρύτανης της Θεσσαλονίκης δικάζεται για κατάχρηση 7 εκ. ευρώ

Την ερχόμενη Δευτέρα στο κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζεται ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της περιόδου 2000-2002 για κατάχρηση 7 εκ. ευρώ με κατασκευή πλαστών τιμολογίων υπερκοστολόγησης υγρών καυσίμων για το Πανεπιστήμιο.
Η καταγγελία για τον Πρύτανη έγινε από τ ον επίσης Πρύτανη του Αριστοτελείου κ. Μάνθο,

Πιο κοντά το τελικό ξεκαθάρισμα. Ο Ψυχρός πόλεμος τώρα αρχίζει;

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να ξεκαθαρίσει τους εσωκομματικούς λογαριασμούς με τον πρώην πρωθυπουργό

«Ψυχροπολεμικές» χαρακτηρίζονται πλέον οι σχέσεις του νυν με τον τέως πρόεδρο της ΝΔ κ. Σαμαρά και Καραμανλή μετά από την νέα ένταση που υπήρξε με αφορμή την επιλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραπέμψει τον κ. Κ. Σημίτη για την υπόθεση της Siemens.

∆έκα εντολές - φωτιά! Στο φως πρόσθετα µέτρα για το 2012 που το Ecofin έχει αποφασίσει από τον ∆εκέµβριο

Η πρώτη σελίδα  της 16σέλιδης  απόφασης των  ευρωπαίων υπουργών  Οικονοµικών και  τµήµα της σελίδας  µε τα µέτρα.  Μεταξύ αυτών  περιλαµβάνονται  αύξηση της βάσης  του ΦΠΑ και επιπλέον  περιορισµός των  δηµοσίων υπαλλήλων

Σειρά πρόσθετων µέτρων, που αφορούν το 2012έχει αποφασίσειτο Συµβούλιο υπουργών Οικονοµικών της Ενωσης τον περασµένο ∆εκέµβριο, µε δεκαεξασέλιδο κείµενο το οποίο δεν είδε το φως της δηµοσιότητας αλλά είναι σε απόλυτη γνώση της κυβέρνησης. 
Τα µέτρα που καλείται να λάβει η Αθήνα, στο πλαίσιο της διαδικασίας υπερβολικού ελλείµµατος, κρίθηκαν αναγκαία διότι τα δηµοσιονοµικά της µεγέθη – έλλειµµα και χρέος – δεν έχουντιθασευτεί σε βαθµό τέτοιο που να διασφαλίζουν ότι µέχρι το 2014 θα έχει επιτευχθεί η εξυγίανση.

Τελεσίγραφο Τρόικας για μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Ανυπόμονη για την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων εμφανίστηκε η Tρόικα η οποία θεωρεί ότι το θέμα της μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα παραμένει ανοιχτό, όσο δε βλέπει στην πράξη να υπογράφονται επιχειρησιακές συμφωνίες με χαμηλότερες αμοιβές .
Στη συνάντησή τους με τον επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) κ. Μιχάλη Χάλαρη, οι εκπρόσωποι της Τρόικας άσκησαν πιέσεις να υπογραφούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρησιακές συμφωνίες χωρίς αυστηρούς ελέγχους, ενώ χαρακτήρισαν λάθος την πρακτική της υπουργού Εργασίας να υπογράφει την επέκταση των κλαδικών συμβάσεων.

Μέσα σε ένα χρόνο η βενζίνη ακρίβυνε κατά 48,5%, σύμφωνα με το ΕΛΚΕΚΑ

Ακριβότερη κατά 48,5% πληρώνουν τη βενζίνη οι Έλληνες καταναλωτές, από την 01/01/11 σε σχέση με την 01/01/10, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).

Ειδικότερα, ο οδηγός ενός μεσαίου κυβισμού 1400 αυτοκινήτου, ο οποίος διανύει το μήνα 1250 χιλιόμετρα, με κατανάλωση 9 λίτρα/100 χιλ., με τιμή λίτρου 1,07, την 01/01/10 πλήρωνε 120,60 ευρώ. Την 01/01/11, με τιμή λίτρου 1,57, πληρώνει 176,63 ευρώ, δηλαδή 56,03 ευρώ περισσότερα.

Χαμογελάστε. Η Δικιά μας είναι ποιό ωραία!!!

Ενα  παντρεμένο ζευγάρι δειπνεί σε ένα πανάκριβο και πολυτελές εστιατόριο, όταν μια πανέμορφη, ξανθιά, εντυπωσιακή γυναίκα, σκέτη κούκλα, περνάει δίπλα από το τραπέζι και ανταλάσσει μερικούς θερμούς χαιρετισμούς με τον σύζυγο. Αμέσως μετά, χαιρετά διακριτικά και φεύγει.
- "Ποιά ήταν αυτή;" ρωτάει απαιτητικά η σύζυγος.
- "Aν νομίζεις ότι πρέπει να το ξέρεις", της απαντά ψυχρά ο σύζυγος, "τότε είναι η ερωμένη μου".
- "Η ερωμένη σου; Και έχεις το θράσσος να το λες έτσι, σαν να μην τρέχει τίποτα; Ε λοιπόν, θέλω αμέσως διαζύγιο!!!"
- "Είσαι σίγουρη ότι θα ήθελες να εγκαταλείψεις την πλούσια ζωή που διάγεις, το μεγάλο σπίτι στα βόρεια προάστια, την Mercedes σου, τις γούνες σου, τα κοσμήματα σου και τις διακοπές στην Ελβετία;"

Καλημέρα καλό μήνα

Εικόνες από Ελλάδα!

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ο Τύπος σήμερα

 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Τίτλος: Με το ζόρι επιχειρησιακές συμβάσεις
Υπέρτιτλος στο ίδιο θέμα: Πλήρη ανατροπή σε αμοιβές,
ωράρια εργασίας και στις επικουρικές συντάξεις απαιτεί η τρόικα
Άλλοι τίτλοι στην πρώτη σελίδα:
Οι τελευταίες ώρες ενός μικρού Φαραώ
Απεργίες και πιο ακριβό εισιτήριο
Κλειστά φαρμακεία, πολυϊατρεία
Παράνομοι τόκοι τραπεζών






Ολες οι Εγκρίσεις ΑΣΕΠ για συμβάσεις έργου 30/1/11

Ολες οι  εγκρίσεις του ΑΣΕΠ για συμβάσεις έργου 30/1/11
Στην παρούσα σελίδα δημοσιεύονται οι τελικές εγκρίσεις του ΑΣΕΠ για την σύναψη συμβάσεων έργου από φορείς του δημόσιου τομέα, συνήθως εντεκάμηνης ή δωδεκάμηνης διάρκειας.
Σύμφωνα με τον νέο νόμο 3812/2009 για τις προσλήψεις, η επιλογή του προσωπικού γίνεται πλέον με τα αντικειμενικά κριτήρια του άρθρου 21 του ν. 2190/94 (εντοπιότητα, προϋπηρεσία, ανεργία, πολυτεκνία κ.λπ.).
Πολλές από τις θέσεις με σύμβαση έργου υποκρύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και κανονικά θα έπρεπε να καλύπτονται με τακτικό προσωπικό (μόνιμο ή αορίστου χρόνου). Αυτό το σύμπτωμα, που η πολιτεία εξακολουθεί να διαιωνίζει, οδήγησε στο παρελθόν σε αλλεπάλληλες μονιμοποιήσεις.

Όλη η προκήρυξη για πρόσληψη 65 επιστημόνων στην Τράπεζα της Ελλάδος

Εκδόθηκε από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη 1Ε/2010 που αφορά την πλήρωση 65 θέσεων τακτικού, εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού στην Τράπεζα της Ελλάδος (θα την βρείτε στα συνημμένα).
Οι θέσεις αφορούν τα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα:
Οικονομικά με ειδίκευση σε:
• Χρηματοοικονομικά οικονομικά ή/και
• δημόσια οικονομικά ή/και

Μαλιακός: Εικοσιδύο μήνες μετά την κρίση, τίποτα δεν άλλαξε!!

Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των μελών της Κίνησης Πολιτών «ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS» στην αίθουσα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στυλίδας. Στη συνέλευση έγινε ο απολογισμός της μέχρι τώρα πορείας της Κίνησης, η εκτίμηση της κατάστασης και όλων των παραγόντων που συνθέτουν την εικόνα του Μαλιακού σήμερα και τέλος ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα.

Εικοσιδύο μήνες μετά την κρίση του Μαλιακού κόλπου και την ίδρυση της Κίνησης Πολιτών “ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS”, η εκτίμηση είναι ότι τίποτα δυστυχώς ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει. Τίποτα που να αναστρέφει την κατάσταση και να μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε.

Οι πυλωτές δεν έχουν ιδιοκτήτη –Ανήκουν σε όλους !

Γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου !
Και όποιος κάνει χρήση πρέπει να πληρώνει ενοίκιο. Και τι γίνεται με αυτούς που έχουν πληρώσει για να αγοράσουν τις θέσεις από τους κατασκευαστές;

Απόφαση σταθμός του Αρείου Πάγου για τις πυλωτές που έχουν πωληθεί και έχουν γίνει καταστήματα.
Η ανέγερση τοίχου στην κοινόχρηστη πυλωτή πολυκατοικίας που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων και η τοποθέτηση πόρτας, έτσι ώστε να μην μπορούν να σταθμεύουν άλλοι συνιδιοκτήτες, πλέον του ενός, εκτός του ότι είναι παράνομη, γεννά υποχρέωση στον παραβάτη για καταβολή μηνιαίου μισθώματος στους λοιπούς ιδιοκτήτες, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο.

Οδηγίες της Ε.Ε. για την παραγωγή έξτρα παρθένου ελαιόλαδου και την αποφυγή παράνομων αναμίξεων

Όλες τις λεπτομέρειες
Στην Εφημερίδα της Ε.Ε. δημοσιεύονται σήμερα, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου οι νέες οδηγίες για την παρασκευή έξτρα παρθένου ελαιολάδου ώστε να αποφεύγονται οι παράνομες αναμείξεις του προϊόντος. Σύμφωνα με την απόφαση, σκοπός της μεθόδου είναι ο προσδιορισμός της περιεκτικότητας των ελαιολάδων σε κηρούς, καθώς και σε μεθυλεστέρες και αιθυλεστέρες λιπαρών οξέων. 
«Η μέθοδος συνιστάται ως μέσο διάκρισης μεταξύ ελαιολάδου και πυρηνελαίου και ως παράμετρος ποιότητας των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων, βάσει της οποίας είναι δυνατόν να εντοπιστεί η παράνομη ανάμιξη εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων με έλαια κατώτερης ποιότητας», αναφέρει η απόφαση.

Αιτήσεις στο ΥπΑΑΤ για προσλήψεις, για λόγους πρακτικής άσκησης, τετρακοσίων είκοσι (420) ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για ένα έτος

Ολη η προκύρηξη!!!
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ) εξέδωσε Απόφαση - Προκήρυξη για την πλήρωση, για λόγους πρακτικής άσκησης, τετρακοσίων είκοσι (420) συνολικώς θέσεων .
Γεωπόνων, Κτηνιάτρων, Ιχθυολόγων, Γεωλόγων, Δασολόγων, Τεχνολόγων Γεωπονίας Τ.Ε.Ι., Τεχνολόγων Τροφίμων και Διατροφής Τ.Ε.Ι., Τεχνολόγων Δημόσιας Υγιεινής Τ.Ε.Ι. και Δασοπόνων Τ.Ε.Ι., με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για ένα (1) έτος, σε υπηρεσίες του ΥΠ.Α.Α.Τ. και των εποπτευομένων από αυτό Νομικών Προσώπων και των ενιαίων αποκεντρωμένων μονάδων διοίκησης του κράτος.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

ΑΠ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ :ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΛΟΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ

Θα χρειαστούν εκλογές εάν συνεχιστεί το φαινόμενο κάποιοι να καλοπερνούν την ώρα που η χώρα δέχεται οικονομικό πόλεμο αναφέρει ο Απόστολος Κακλαμάνης με συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής». 
Όπως τονίζει «οι διάφορες ελίτ και κυρίως οι παράγοντες της μηντιακής ολιγαρχίας συνεχίζουν να ζουν στον κόσμο τους, και να καλοπερνούν, όταν ο λαός υποφέρει και η χώρα αντιμετωπίζει οικονομικό πόλεμο»...

Πόρισμα Siemens> Ένα αποκαλυπτικό κείμενο της Αριστέας Μπουγάτσου, γι αυτούς που "ξέχασε" η Εξεταστική...

Πώς η εξεταστική επιτροπή «ξέχασε» να προχωρήσει στη διερεύνηση στοιχείων που αφορούσαν τις σχέσεις πρώην πρωθυπουργών και άλλων πολιτικών με το καρτέλ της Siemens και της Ιντρακόμ.
Σε διοικητικό ζήτημα υποβαθμίστηκε από την κυβέρνηση το μεγάλο οικονομικοπολιτικό σκάνδαλο των δωροδοκιών της Siemens, την επόμενη κιόλας μέρα μετά την κατάθεση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής.

Η «λύση του Μονάχου», με την οποία η... Siemens έκλεισε το παγκόσμιο μέτωπό της σε πολλές χώρες, ως «γιατρικό» είχε τα πρόστιμα που πλήρωσε σε ΗΠΑ και αλλού για τις πρακτικές των μαύρων ταμείων.

Εικοσιτετράωρη απεργία σε Μετρό και ΗΣΑΠ τη Δευτέρα - Στάση εργασίας στα λεωφορεία

Τα αστικά λεωφορεία δεν θα κυκλοφορήσουν την Δευτέρα από τις 11 το πρωί ώς τις 4 το απόγευμα, καθώς και την Τρίτη και την Τετάρτη
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών.

Οι ηλεκτροδηγοί του ΗΣΑΠ και του Μετρό, θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα νέα Γενική Συνέλευση, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν αν θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Κλειστά τα ιατρεία του ΙΚΑ από Τρίτη έως Παρασκευή Κινητοποιήσεις εξήγγειλαν οι γιατροί

Απεργία διάρκειας τεσσάρων ημερών, από την Τρίτη έως την Παρασκευή, εξήγγειλαν οι γιατροί του ΙΚΑ.
Σύμφωνα με την απόφαση του συλλόγου τους, τα πολυιατρεία του Ιδρύματος δεν θα λειτουργήσουν από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, καθώς κηρύχθηκαν δύο διαδοχικές 48ωρες απεργίες.
Παράλληλα, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας έχουν κηρύξει για την Τρίτη 4ωρη στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Εστελναν επιστολές στον Κούβελο κι αυτός δεν απαντούσε!

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας απόφασης ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι. Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), με ψήφους 12 έναντι μιας λευκής (του κ. Ισίδωρου Κούβελου), αναίρεσε την απόφαση που είχε λάβει το 2007, βάσει της οποίας οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 θα διεξάγονταν στη Λάρισα και στον Βόλο.

Ευνόητο, βέβαια, ότι το πλήγμα (από οικονομικής, τουριστικής, αλλά και αθλητικής απόψεως) για τις δύο θεσσαλικές πόλεις είναι τεράστιο. Το δε παρασκήνιο που οδήγησε σ’ αυτήν την απόφαση είναι αρκετά πλούσιο και ενδιαφέρον, αφού είναι γεγονός ότι τα πράγ­ματα δεν είναι όπως ακριβώς φαίνονται επιφανειακά.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ και Μεσογειακοί Αγώνες

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ
Η περίπτωση Καμπουρίδη και το παρ’ ολίγον νέο Βατοπέδι
Δεν είναι μονάχα η Θεσσαλία που «κλαίει» την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων. Ο από καιρό «τοποθετημένος» στη Μαγνησία επιχειρηματίας κ. Μίλτος Καμπουρίδης, του οποίου η αδελφή Κάλια είναι η σύζυγος του υιού της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και νυν δημάρχου Καρπενησίου Κώστα, φαίνεται να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Κι αυτό διότι η επένδυσή του στην αγορά γαιών στην περιοχή από την Εκκλησία τινάζεται στον αέρα.

Ο κ. Καμπουρίδης, παρέα με τον συνεργάτη του κ. Πιερ Χαραλαμπίδη και το σχήμα «Dolphin Capital», διατηρώντας πολυετή εμπειρία σε επενδύσεις στον κλάδο του real estate, επιδίωξαν το colpo grosso στη Μαγνησία.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΞ΄ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ


Από το γραφείο θα διενεργούν στο εξής το μεγαλύτερο τμήμα του ελεγκτικού τους έργου οι εφοριακοί, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των ελεγκτικών διαδικασιών, αλλά κυρίως προκειμένου να περιορισθούν οι επαφές τους με τις επιχειρήσεις. Στις έδρες θα...

μεταβαίνουν όταν είναι επιβεβλημένη η παρουσία για την αποκάλυψη σημαντικών παραβάσεων ή για τον εντοπισμό παράνομων φορολογικών αποθηκών.

ΤΑ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ...


Μέσα σε 20 χρόνια, η σύνθεση του πληθυσμού στην Ελλάδα άλλαξε. Το 1981 η απογραφή καταμέτρησε μόλις 177.000 αλλοδαπούς που προέρχονταν από δυτικές χώρες (30% ΕΟΚ, 11% Κύπρος, 13% ΗΠΑ, 4% Αυστραλία). Η απογραφή του 2001, όμως, κατέγραψε...
762.000, εκ των οποίων το 75% από πρώην ανατολικές χώρες (κυρίως Αλβανία), 15% από άλλες, τρίτες και μόλις 9% από τις δυτικές χώρες. Σε 20 χρόνια, λοιπόν, οι αλλοδαποί αυξήθηκαν από το 2% του πληθυσμού (1981) στο 7% (2001) και το 2011 εκτιμάται ότι συνιστούν τουλάχιστον το 10% -11%, ποσοστό που αναμένεται να αποτυπωθεί στη φετινή απογραφή.
 
Το συμπέρασμα; Τα μεταναστευτικά ρεύματα ακολουθούν τη ροή της Ιστορίας.