Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Καλό απόγευμα!!!

ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!!!  ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Χαμογελάστε κάνει καλό!!! Στο κρεβάτι

Ο νεαρός σύζυγος ρωτάει την ακόμη πιο νεαρή γυναίκα του:
Πριν με γνώρισεις αγάπη μου, με πόσους άνδρες είχες κάνει σχέση;
Η γυναίκα δεν απαντάει...
Η ώρα περνάει κι ο σύζυγος αρχίζει να φοβάται ότι η ερώτηση του την προσέβαλε.
Γιατί δεν μιλάς μωρό μου; Μήπως σε έφερα σε δύσκολη θέση αγάπη μου;

Κι εκείνη του απαντά:

Σήμα κινδύνου για τα ποτάμια των Αγράφων με τη κατασκευή δεκάδων υδροηλεκτρικών σταθμών

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Κίνηση Πολιτών Πρασιάς και τοπικοί φορείς για τα δεκάδες ποτάμια που θα κατασκευαστούν υδροηλεκτρικοί σταθμοί σε πολλά χωριά των Αγράφων.
Όπως υποστηρίζουν, τα ποτάμια δεν κινδυνεύουν μόνον από τα γνωστά εγκλήματα όπως η μόλυνση από απόβλητα, σκουπίδια και μπάζα, αλλά απειλούνται και από τον τρόπο που κατασκευάζεται μια σειρά υδροηλεκτρικών έργων (φράγματα, αγωγοί, κ.α).
Με την κατασκευή αυτή υπάρχει κίνδυνος να στερέψουν ποτάμια και παραπόταμοι, να καταστραφούν η χλωρίδα και η πανίδα και να σταματήσουν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Έχουν αποθρασυνθεί τελείως!!! ΓΙΑΝΝΕΤΟΣ-ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ



Η ατμόσφαιρα που έχει φτιάξει η κυβέρνηση τους έχει κάνει να μην κρατάνε ούτε τα προσχήματα σ αυτά που λένε. Ακούστε τον πως αποκαλεί εκείνους που ΕΧΟΥΝ δουλειά.
Άκουγα τον Γιαννέτο (μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και γνωστό έμπορο κουστουμιών) και σύμβουλο του Σαμαρά  στο ραδιόφωνο του flash και μου σηκώθηκε η τρίχα.
To ένα ψέμα μετά το άλλο μιλάει για μισθούς 80.000€ στις ΔΕΚΟ και δεν λέει ονόματα υπάρχουν αυτοί οι μισθοί στην πλειοψηφία του Ελληνικού λαού; Μήπως εννοεί μισθούς εκφωνητών ΕΡΤ και Στελεχών Εθνικής Τράπεζας ; 

Αλλά δεν θα μείνουμε εκεί θα μείνουμε στο στόχο τους, που δεν είναι άλλος από το να κοιτάμε ο ένας τον άλλο με καχυποψία και μισό μάτι και να αναρωτιόμαστε μήπως είναι λαμόγιο; Όχι, όχι των 100.000€ τον κόβω.; όχι έχει δουλειά πάνω του!!!
Δηλαδή, θέλουν να υπάρξη πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού. Με στόχο ΤΙ;  Και αυτό με τις ευλογίες μεγαλοστελεχών της κυβέρνησης βλέπε δηλώσεις Πάγκαλου.
Στο ΠΑΣΟΚ τους λέει τίποτα η φράση «ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»;
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μήνυσε τον σύζυγο της..... γιατί δεν ανταποκρινόταν στο σεξ!

Έμεινε με... ανοιχτό το στόμα ο αστυνομικός της βάρδιας, στην αστυνομική υποδιεύθυνση του Αιγίου, όταν άκουσε τον λόγο που ήθελαν να υποβάλλουν μήνυση ένας άνδρας και η κόρη του εναντίον του συζύγου της.  

Και ποιος ήταν αυτός ο λόγος; Ότι ο σύζυγος αντιμετώπιζε πρόβλημα... στύσης!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Κόσμος", ο άνδρας της αστυνομίας κόντεψε να πέσει από την καρέκλα του! Στην αρχή νόμιζε ότι δεν άκουσε καλά και ξαναρώτησε:
- Συγγνώμη, τι μου είπατε ότι θέλετε;
- Να κάνουμε μήνυση στον άντρα της επειδή δεν του... σηκ.....ται», απάντησε χωρίς κανέναν δισταγμό ο πεθερός.
- Και τι θέλετε να κάνω εγώ, κύριε;

Νέα πολιτικη κίνηση απο Δημαρά Οικονόμου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20 (1ος όροφος), στις 14:00 μ.μ., οι Ανεξάρτητοι Βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου, θα παρουσιάσουν τη διακήρυξη της πολιτικής τους κίνησης.

ΤΗΛ. 210 3226445 – FΑΧ. 210 3226259

idimaras@otenet.gr, idimaras.press@gmail.com

Φιλελλήνων 7,  Αθήνα 105 57

Το μέλλον της Χώρας είναι ΕΔΩ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


Η εξουσία του μικροφώνου ενός ραδιοσταθμού αυτό-αναγορεύει τον Δημοσιογράφο σε δικαστή, εισαγγελέα, δικηγόρο, υπεράσπισης ή και δημόσιο κατήγορο, (αν χρειαστεί ή/και επιβάλουν οι φιλοδοξίες του). Το Βασικό επιχείρημα της «μικροφωνοκρατούσας εξουσίας»  στην περίπτωση μας είναι για κλάματα.«Ο Γκλέτσος είναι επηρεασμένος από τα σήριαλ που παίζει τον μάγκα». 
Πλήρης και  συνειδητή προσπάθεια απαξίωσης ενός πολιτικού αγώνα. Είτε διαφωνείς είτε συμφωνείς προβάλεις το γεγονός, τον αγώνα γιατί αυτή είναι η δουλειά σου ή μήπως δεν είναι;
Στην περίπτωση αυτή είναι το κίνημα των διοδίων ή αλλιώς η κλοπή του Έλληνα. Ή αλλιώς η κλοπή κάθε Εθνικού πόρου είτε αυτός λέγετε, δίκτυα, ορυκτός, υπηρεσίες, καθετί που δημιουργήθηκε με τις πλάτες του Ελληνικού Λαού τώρα που αποδίδει πρέπει να φαγωθεί. Όποιος κάτσει εμπόδιο θα φαγωθεί και αυτός. 
Τώρα αν γύρω από το "τραπέζι" αυτό κάτσουν πολλοί να "φάνε πολιτικά " είναι μια άλλη ιστορία. 

Οι συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ νομίζουν ότι αν εξεγερθεί ο λαός αυτούς θα τους την χαρίσει, επειδή βγάλαν σήμερα μια “αγωνιστική” ανακοίνωση;


Χάνει ο άνθρωπος το μυαλό του. Ε, όταν τον περιγελούν έτσι ανοιχτά εκείνοι τους οποίους διάλεξε για να τον προστατεύουν από την απληστία του κέρδους και την λεηλασία, ναι, χάνει ο άνθρωπος το μυαλό του. Συντρίβεται. Γυρίζει το στομάχι του. Το άντερό του. Γίνεται ένα κουβάρι από την απελπισία και την οργή. Μπροστά στην θέα τόσης ανεντιμότητας.
 
Τώρα, μετά από τόσους μήνες λεηλασίας οι συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ μίλησαν, με επικεφαλής τον γνωστό και μη εξαιρετέο κ. Παναγόπουλο, πρόεδρο παρακαλώ της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, της φοβερής και τρομερής ΓΣΕΕ,

Νέα πανελλαδική κινητοποίηση στα διόδια από το ΠΑΜΕ


Ζήλεψε την συμμετοχή του ανεξάρτητου μαζικού κινήματος  που αναπτύχθηκε γύρω από τα διόδια και είδε φως .
Κινητοποίηση στα διόδια όλης της χώρας πραγματοποιεί σήμερα, Παρασκευή, το ΠΑΜΕ, καλώντας τους πολίτες να παλέψουν οργανωμένα για την κατάργηση των διοδίων.

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν μαζί με το ΠΑΜΕ, η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ).

Πρεμιέρα συνάντησης οι "της Ντόρας" στη Λαμία


Περίπου 50 άνθρωποι ήταν ο πρώτος πυρήνας στελεχών της Ντόρας, οι οποίοι και συγκεντρώθηκαν στη Λαμία και δυτικά της πόλης. 

Στην πρώτη αυτή συνάντηση των στελεχών δε δόθηκε δημοσιότητα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα. Ανάμεσα στα στελέχη που ήταν παρόντα, ήταν και επώνυμα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και της πολιτικής ζωής του τόπου. 

Στο φουλ οι μηχανές της Δημοκρατικής Συμμαχίας εν όψει του ιδρυτικού συνεδρίου το Μάιο

Σε ρυθμούς συνεδρίου κινείται η Δημοκρατική Συμμαχία, το νεοσύστατο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Η οργανωτική επιτροπή του κόμματος συνεδριάζει το Σάββατο 15 Ιανουαρίου και στο εξής τίθενται σε πλήρη λειτουργία οι κομματικές «μηχανές».

Το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα είναι τριήμερο και θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 27, 28 και 29 Μαΐου, ημερομηνίες που, όπως επισημαίνουν με νόημα στελέχη του κόμματος, δεν συμπίπτουν τυχαία με την επέτειο της υπογραφής του πρωτοκόλου ένταξης της χώρας στην ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, πριν από 42 χρόνια, στις 28 Μαΐου 1979, στο Ζάππειο.

«Δύσκολες μέρες» για την ελληνική βιομηχανία το 2011. Ή

Βαδίζει αναπότρεπτα προς νέα, μεγαλύτερη συρρίκνωση κατά το 2011 ο ελληνικός βιομηχανικός τομέας;
Ή, εμπρός ολοταχώς στην πλήρη αποβιομη-χάνιση της χώρα;
'Η, μήπως, η επιβράδυνση κατά το 2010 της πτωτικής του πορείας σηματοδοτεί την αρχή μιας σταθεροποίησης, έστω, αν όχι δειλής ανάκαμψης του τομέα; 

Οικονομικοί αναλυτές και παράγοντες της βιομηχανίας δεν έχουν την παραμικρή αμφιβολία ότι έρχονται κι άλλες «δύσκολες μέρες» για την ελληνική μεταποίηση, αλλά θέλουν να πιστεύουν ότι το 2011 μπορεί να αποδειχθεί λιγότερο ζοφερό απ' ό,τι έδειξαν ορισμένα στοιχεία ερευνών τον τελευταίο μήνα του 2010.

500.000 νέους άνεργους μέσα στο 2011 βλέπουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Eάν η αύξηση της ανεργίας στο 13,5 με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας προκάλεσε εντύπωση τότε... η αύξηση στο 22% μέσα στους επόμενους 12 μήνες όπως προβλέπουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μάλλον προκαλεί σοκ.

Μέσα στο 2010 οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά περίπου 200.000, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις όμως προβλέπουν ότι οι άνεργοι μέχρι τα τέλη του 2011 θα φτάσουν τους 1.150.000 από 684.000 που τους υπολογίζει σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία.

Οι νέοι ρόλοι στο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ

Αλλαγή μοντέλου στην επικοινωνιακή πολιτική έχει αποφασίσει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, παράλληλα με την αναδιοργάνωση του οργανωτικού σχήματος του κόμματος που ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες.
Η αλλαγή σηματοδοτείται και μόνο από το γεγονός ότι για την θέση του Πάνου Παναγιωτόπουλου δεν επέλεξε κάποιο μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά προτίμησε να εμπιστευθεί ένα πρόσωπο από το χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, τον μέχρι πρότινος διευθυντή της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος είναι πιο εύκολο να εμφανίζεται σαν porte parolle και «προέκταση» του προέδρου.

«Τέλος εποχής» για τη Ρηγίλλης

Μετά την Χαρ. Τρικούπη «Τέλος εποχής» και για τη Ρηγίλλης. Σε κτίριο στη Λ. Συγγρού μετακομίζουν τον Φεβρουάριο τα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια νέα εποχή αρχίζει για τη Νέα Δημοκρατία με τη μετακόμιση όλων των υπηρεσιών του κόμματος στο νέο κτίριο στη Λεωφόρο Συγγρού.
Στο τέλος του μήνα θα φύγουν και τα τελευταία στελέχη από το ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης, καθώς το 7.000 τ.μ. κτίριο στη Λεωφόρο Συγγρού 360 είναι καθ’ όλα έτοιμο για να φιλοξενήσει 640 άτομα, που απαρτίζουν ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό.

Εγκύκλιος για καταχώριση στοιχείων των δήμων στο υπ. Εσωτερικών

Με διευκρινιστική εγκύκλιο, που εξέδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, σχετικά με τη μηνιαία υποχρεωτική καταχώριση των οικονομικών στοιχείων των δήμων σε κεντρική βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών, επισημαίνεται ότι οι φορείς της αυτοδιοίκησης που θα καθυστερούν σημαντικά στην καταχώριση των στοιχείων τους θα υποστούν αυστηρές κυρώσεις. Συγκεκριμένα, αυτές οι κυρώσεις θα φτάνουν μέχρι και την παρακράτηση της μηνιαίας απόδοσης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) ή θα επιβάλλεται πρόστιμο έως και 15% επί των ΚΑΠ, αναλόγως με τη συχνότητα και τη βαρύτητα του παραπτώματος.

Χαμογελάστε!!! Το διδακτορικό του λαγού

Η αλεπού κόβει βόλτες στο δάσος και βλέπει το λαγό να γράφει στο λάπτοπ κάτω από ένα δεντράκι. 
  • Καλημέρα, λαγέ.
  • Καλημέρα, αλεπού.
  • Τι γράφεις, λαγέ;
  • Το διδακτορικό μου.
 (Γελά η αλεπού ακατάσχετα.)
  • Και τι θέμα έχεις;
  • Πως ο λαγός τρώει την αλεπού.
  • Με δουλεύεις, γίνονται αυτά τα πράγματα;
  • Έλα να σου δείξω.
Πράγματι, προχωρούν προς μια κοντινή σπηλιά, μπαίνουν μέσα, ακούγονται θόρυβοι πανικού και μετά ησυχία. Στο τέλος βγαίνει μόνος του ο λαγός, κάθεται και συνεχίζει το γράψιμο.

Καλημέρα!!!

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Καλό Απόγευμα !!!!

Παρά όσα μας περιμένουν, Επιμένουμε με ένα χαμόγελο. Η εξομολόγηση

Ένας ηλικιωμένος κύριος αποφασίζει να πάει να εξομολογηθεί.
Λοιπόν, λέει στον παππά, στην κατοχή, ένα πανέμορφο κορίτσι χτύπησε την πόρτα μου και μου ζήτησε να την κρύψω γιατί την κυνηγούσαν οι Γερμανοί. Έτσι την έκρυψα στην σοφίτα.
Αυτό είναι υπέροχο, του είπε ο παππάς. Έκανες μια θαυμαστή πράξη για την οποία δεν βλέπω το λόγο γιατί να θες να εξομολογηθείς.
Ήμουν αδύνατος όμως πάτερ, και της είπα ότι για ενοίκιο που θα έμενε στη σοφίτα έπρεπε να με ικανοποιούσε σεξουαλικά.
Κοίτα να δεις , του είπε ο πάτερ, ήταν δύσκολοι καιροί τότε και πήρες ένα μεγάλο ρίσκο. Η φουκαριάρα σίγουρα θα υπέφερε αν θα έπεφτε στα χέρια των Γερμαναράδων. Το ξέρω ότι ο φιλεύσπλαχνος Θεός με την σοφία και τον οίκτο του θα ζυγίσει το καλό και το κακό και θα σε κρίνει ευγενικά.

Ερώτηση της Τόνιας Αντωνίου μαζί με 17 ακόμη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες, σχετικά με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών από αγρότες κατέθεσαν δεκαοχτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και η κ. Τόνια Αντωνίου. Η ερώτηση αφορά την αδυναμία της ΔΕΗ να χρησιμοποιήσει το ρεύμα που θα παράγουν γιατί δεν επαρκεί το δίκτυο μεταφοράς. Δελτίο τύπου
Στην Ερώτηση αναφέρουν αναλυτικά

«Κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Περιβάλλοντος και Ερευνας, 1.11.2011, έγινε γνωστό ότι η ΔΕΗ έχει αποστείλει έγγραφο στη ΡΑΕ επισημαίνει ότι σε δεκαέξη (16) νομούς της χώρας προκύπτει ότι η συνολική αιτηθείσα ισχύς, μόνο για φωτοβολταϊκούς σταθμούς, υπερβαίνει την ταυτοχρονισμένη μέγιστη ζήτηση του νομού και θεωρεί ότι μετά βεβαιότητας θα υπάρξει κορεσμός δικτύων και αδυναμία ικανοποίησης αιτημάτων με εύλογο κόστος.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

   Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει υποχρεωτική η αναγραφή διαιτητικών πληροφοριών στις ετικέτες των τροφίμων. Οι κατασκευαστές τροφίμων βλέπουν τις ετικέτες ως μια επινόηση για να σας πείσουν να αγοράσετε το προϊόν τους, αντί για το προϊόν ενός ανταγωνιστή.  

Απλά περπατήστε στο διάδρομο των δημητριακών την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το σούπερ μάρκετ, και προσέξτε τον απίστευτα μεγάλο αριθμό των επιλογών σας. Οι υπεύθυνοι φορείς καθιέρωσαν την ετικέτα διατροφικής επισήμανσης στην οποία καταχωρούνται τα βασικά θρεπτικά χαρακτηριστικά που βρίσκονται σε ένα προϊόν, για να βοηθήσουν τους πολίτες να κάνουν σωστές διατροφικές επιλογές.
       
Ειδικές ρυθμίσεις υπάρχουν για τρόφιμα που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών και διαφορετικές για παιδιά ηλικίας κάτω των 4. Επίσης η παροχή διατροφικών πληροφοριών είναι προς το παρόν προαιρετική για πολλές ωμές τροφές, όπως τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και το ψάρι

Η πολιτική είναι σε κρίση – χρειάζεται το ξεμπλοκάρισμα της

Του Νίκου Κοτζιά
Α. Περιγραφή της κατάστασης
Η οικονομική κρίση της χώρας συνδυάζεται με την ηθική, πνευματική, κοινωνική και πολιτική κρίση. Το μοντέλο του ελληνικού καπιταλισμού βρίσκεται σε κρίση, καθώς και οι μηχανισμοί του ανάπτυξης, παραγωγής πολιτικής και δημιουργίας. Κρίση ιδιαίτερη και βαθύτερη εκείνης άλλων δυτικοευρωπαϊκών κρατών. Η υπέρβασή της κρίσης απαιτεί ειδικά μέτρα σε έκτακτες συνθήκες. Η κυβέρνηση παρουσιάζει ως τέτοια ειδικά μέτρα τις προβλέψεις και απαιτήσεις του μνημονίου. Το τελευταίο, όμως, αυξάνει τους παράγοντες κρίσης, παρά δίνει απαντήσεις σε αυτήν. Επιπλέον, τα πολλαπλά ψέματα και οι ύβρεις της κυβέρνησης δημιουργούν συνθήκες απαξίωσης των πάντων.

REUTERS - Εκλογές τον Σεπτέμβρη στην Ελλάδα !

Γνωρίζουν κάτι; Εκλογές τον Σεπτέμβριο, βλέπει το Reuters. Περίοπτη θέση στο ετήσιο ημερολόγιο των εκλογικών αναμετρήσεων παγκοσμίως καταλαμβάνει η Ελλάδα σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Οι εκλογές έχουν μάλιστα.... προσδιοριστεί για τον Σεπτέμβριο του 2011.

Πλαφόν σε γάλα, ψωμί και νερό...όχι εδώ αλλά στην Κύπρο !

Η Κυπριακή κυβέρνηση προχωρεί στον καθορισμό ανώτατης τιμής πώλησης στο γάλα, το ψωμί και το νερό. Το υπουργείο Εμπορίου έχει λάβει τη σιωπηρή έγκριση των Βρυξελλών, όπως δήλωσε ο Αντώνης Πασχαλίδης, καθώς και την έγκριση για το σχετικό νομοσχέδιο από τη Νομική Υπηρεσία.
Η πρόταση θα τεθεί ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου στην επόμενή του συνεδρίαση.
Ο κ. Πασχαλίδης δήλωσε ότι ένα ακόμη μεγάλο θέμα βρίσκεται πλέον σε πορεία για θετική κατάληξη προς όφελος πάντοτε των Κύπριων καταναλωτών.

Τζάμπα πέταξαν τα λεφτά τους οι αγρότες στα Φωτοβολταικά !

Μετά από πρωϊνή αναφορά δημοσιογράφου στην εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ στο τηλεοπτικό κανάλι του ΣΚΑΪ, έγινε γνωστό οτι 1 στις 2 αιτήσεις... (περίπου 35000 στο σύνολο) που υπέβαλαν αγρότες για να συνδεθούνε φωτοβολταϊκά πλαίσια που είχαν εγκατεστημένα στα χωράφια τους με το δύκτιο της ΔΕΗ, όχι μόνο θα αργήσουν να διεκπεραιωθούν αλλά δεν θα γίνουν δεκτές ποτέ.
Ο δημοσιογράφος ανέφερε συγκεκριμένα οτι ο κ. Αρθούρος Ζέρβας που είναι πρόεδρος της ΔΕΗ είπε: Εμάς κανένας δεν μας ρώτησε..... Ουσιαστικά λοιπόν περισσότερες αιτήσεις από 1 στις 2 δεν θα γίνουν δεκτές διότι σε 18 από τους 32 νομούς της Ελλάδας στους οποίους υπάρχουν φωτοβολταϊκα, το ηλεκτρικό δύκτιο της ΔΕΗ είναι υπερκορεσμένο πλέον και δεν αντέχει….

Οι αντιδράσεις για τα διόδια …αφύπνισαν την Κυβέρνηση !

Διαπραγματεύσεις έως τον Μάρτιο για το ύψος των διοδίων
ΣTO τέλος Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις που διεξάγει το Υπουργείο Υποδομών με τις 19 κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων (Ε65, ΠΑΘΕ, Ιόνιας οδού, Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ανατολικής Οδού Πελοποννήσου, Βορειοδυτικής Οδού Πελοποννήσου) και τις 26 τράπεζες που τις χρηματοδοτούν, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με το ύψος των διοδίων. «Είμαστε σε σκληρές διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους και τις τράπεζες. Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί. Eνα από τα θέματα που θέτουμε στη διαπραγμάτευση είναι η μείωση των διοδίων για τα επόμενα 30 χρόνια.

Πλαφόν στις αμοιβές εργαζομένων στις ΔΕΚΟ: Διευκρινίσεις και παραδείγματα

Τι ισχύει με το νέο καθεστώς.
Στα 4.000 ευρώ έχει πλέον ορισθεί το ανώτατο όριο των μικτών μηνιαίων αποδοχών των εργαζομένων σε όλες ανεξαιρέτως τις δημόσιες επιχειρήσεις και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που υπάγονται στη Γενική Κυβέρνηση και επηρεάζουν το δημοσιονομικό έλλειμμα. Ταυτόχρονα, μειώνεται κατά 10% το σύνολο των αποδοχών των υπαλλήλων, όταν αυτές υπερβαίνουν, υπολογιζόμενες σε δωδεκάμηνη βάση, τα 1.800 ευρώ.

Κλειστά επαγγέλματα: Ανοίγουν όλα χωρίς μεσοβέζικες λύσεις


Εντολή για καθαρές λύσεις, χωρίς καθυστερήσεις έδωσε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου προεδρεύοντας κυβερνητικής σύσκεψης με έμφαση στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Στόχος, το νομοσχέδιο να ψηφιστεί μέσα στον Φεβρουάριο.

«Προχωράμε. Δεν καθυστερούμε. Υλοποιούμε το πρόγραμμά μας και δεν επηρεαζόμαστε από άλλα γεγονότα ή επειδή κάποιοι κλάδοι έχουν τώρα εκλογές!», τόνισε με έμφαση -σύμφωνα με πληροφορίες- ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος σε άμεσες μεταρρυθμίσεις, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης: Δελτίο Τύπου – Μειώστε τις τιμές των Διοδίων

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το φαινόμενο της μη πληρωμής των διοδίων από πολίτες που χρησιμοποιούν τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας αποκτά, ολοένα και περισσότερο, μεγαλύτερες διαστάσεις και τείνει να προσλάβει, πλέον, χαρακτήρα κινηματικό καθώς κινήσεις πολιτών, ανά την Ελλάδα, καλούν τους οδηγούς να σηκώνουν τις μπάρες και οργανώνουν δράσεις για την ελεύθερη διέλευση των τροχοφόρων οχημάτων από τους σταθμούς των διοδίων.

Τσιγάρο µόνο µε ποτό και φόρο

Θα επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση σε µεγάλα καταστήµατα όπου σερβίρεται αλκοό.
Νέες ρυθµίσεις για την απαγόρευση του καπνίσµατος ανακοινώνει την προσεχή εβδοµάδα η κυβέρνηση, προκειµένου να σταµατήσει το νόθο καθεστώς που ισχύει, µε τη σχεδόν ολοκληρωτική ακύρωση του ισχύοντος νόµου.

Οπως έγινε γνωστό,η κυβέρνηση προτίθεται να τροποποιήσειτον νόµο για την απαγόρευση του καπνίσµατος επιβάλλοντας φόρο, τον οποίο θα καταβάλλουν τα κέντρα διασκέδασης που θα επιτρέπουν το κάπνισµα για τους πελάτες τους. Σύµφωνα µε όσα µελετά η κυβέρνηση, το κάπνισµα θα επιτρέπεται σε κέντρα όπου σερβίρεται κυρίως αλκοόλ, συγκεκριµένα στα κέντρα διασκέδασης (µπουζούκια, µιούζικ χολ, ντίσκο κ.λπ.), στα µπαρ κάθε µορφής και στα καζίνα.

∆ΕΚΟ: άρχισε η µείωση µισθών Η εγκύκλιος του υπουργείου για τοπώς θα γίνουν οι περικοπές Ποιους αφορά το «ψαλίδι»

Η «ώρα του λογαριασµού» του Μνηµονίου έφτασε για πάνω από 100.000 υπαλλήλους ΔΕΚΟ, οι οποίοι θα υποστούν περικοπές των αµοιβών τους - ορισµένοι για δεύτερη φορά - κατά 10% έως 25%.

Τον ακριβή τρόπο µε τον οποίο θα γίνουν οι µειώσεις, αναδροµικά από 1ης Ιανουαρίου 2011, κατ’ εφαρµογήν του Νόµου 3899 που ψηφίστηκε τον ∆εκέµβριο, καθορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονοµικών που εστάλη χθες στις διοικήσεις τους. Συγκεκριµένα, µε την εγκύκλιο διευκρινίζονται τα εξής:

n Τίθεται νέο ανώτατο όριο µεικτών αποδοχών στις 4.000 ευρώ. Ο περιορισµός αυτός δεν ισχύει για τους προέδρους, τους διοικητές και τους διευθύνοντες συµβούλους, για τους οποίους εξακολουθεί να ισχύει το όριο των 5.856,08 ευρώ.

n Μειώνονται κατά 10% οι αποδοχές όταν αυτές ξεπερνούν, υπολογιζόµενες σε δωδεκάµηνηβάση, το ποσό των 1.800 ευρώ. Από τη µείωση εξαιρούνται τα επιδόµατα οικογενειακό και ανθυγιεινής ή επικίνδυνης εργασίας καθώς και τα επιδόµατα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα.

Άσκηση ισορροπίας οι παραπομπές πρώην υπουργών για τη Siemens


Πέντε από τη ΝΔ, τέσσερις από το ΠΑΣΟΚ
«Ισορροπημένο» ως προς τον αριθµό των παραποµπών πολιτικών προσώπων από ΠΑΣΟΚ και Ν∆ σε Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Siemens θα είναι το πόρισµα που θα συντάξουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόµµατος που συµµετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή.

Σύµφωνα µε πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται να υποδείξει πέντε πρώην υπουργούς και υφυπουργούς της Νέας ∆ηµοκρατίας και άλλους τέσσερις πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ στο πόρισµά του, προκειµένου να διερευνηθούν ενδεχόµενες ποινικές ευθύνες.

Χαμόγελα και μόνο χαμόγελα Η ξανθιά και η πυροσβεστική

Κάποια ξανθιά τηλεφωνεί στην πυροσβεστική και λέει:
"Θέλω να αναφέρω μια φωτιά στο σπίτι μου".
 Ο πυροσβέστης στην άλλη άκρη της γραμμής ρωτάει:
"Πού είναι η φωτιά, κυρία μου;"
"Στην κουζίνα μου", απαντά η ξανθιά!
"Όχι", λέει αυτός, "εννοούσα, πως θα πάμε εκεί;"
"Λοιπόν, μπορείτε να μπείτε από την μπροστινή είσοδο, να διασχίσετε το διάδρομο, να περάσετε από το σαλόνι, ή να μπείτε από την πίσω πόρτα, να ανεβείτε τις σκάλες και είναι ακριβώς εκεί", εξηγεί η ξανθιά κυρία.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Καλό απόγευμα!!!

Χαμογελάστε κάνει καλό!!! Η τρίτη φορά

Ήταν ο Κωστίκας και ο Γιωρίκας και έκαναν μια ληστεία γιατί είχαν μείνει ταπί. Για κακή τους τύχη όμως τους συνέλαβαν και αφού τους δίκασαν τους καταδίκασαν σε 5 χρόνια φυλακή. Μέσα στη φυλακή όπως ήταν φυσικό δεν υπήρχαν γυναίκες. 

Στην αρχή υπήρχε το χέρι όμως ειδικά ο Κωστίκας μετά από κάποιο καιρό ήθελε περισσότερα.

Έτσι μια μέρα πηγαίνει στο Γιωρίκα και του λέει:
- Γιωρίκα δεν μπορώ άλλο θα πρέπει να κάτσεις να σε π...... 
- Μα τι λες ρε Κωστίκα έτσι θα γίνουμε πού...... λέει ο Γιωρίκας.
- Ε με την πρώτη φορά δε γίνεσαι π..... του απαντά ο Κωστίκας.

Αφού το καλοσκέφτηκε ο Γιωρίκας δέχτηκε αφού ήξερε ότι με την πρώτη φορά δε θα γίνει π...... 

Η ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΗΛΟΥ --- Σειρά Υγεία Διατροφή

Το μήλο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και ευρύτατα καλλιεργούμενα φρούτα και απαντάται σε περισσότερες από 7.000 γνωστές ποικιλίες. Οι περισσότερες από αυτές, καλλιεργούνται για την κατανάλωση νωπών μήλων, ενώ άλλες καλλιεργούνται ειδικά για μήλα που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική ή στην παραγωγή μηλίτη.
      Στην Ελλάδα, οι γνωστότερες ποικιλίες είναι τα φιρίκια, τα ντελίσια, τα γκόλντεν, και τα ξινόμηλα.
      Το μήλο κουβαλάει αμέτρητους συνειρμούς. Ήρθε στον κόσμο με τους πρωτόπλαστους που, παρά τη θεϊκή εντολή, το έφαγαν για να αποκτήσουν τη γνώση. Στη σκανδιναβική μυθολογία, το μήλο είναι σύμβολο αιώνιας νιότης και ομορφιάς, ενώ στον παράδεισο της μυθολογίας των Kελτών, τα μήλα είναι οι καρποί της λήθης ή της αναγέννησης. Για τους Πυθαγόρειους, συμβόλιζε το απόκρυφο και το κλειδί κάθε γνώσης καλής ή κακής. Η Ελληνική μυθολογία βρίθει από αναφορές στα μήλα.

Δεν είμαι αισιόδοξος...

Εγώ δεν είμαι αισιόδοξος για να σας πω την αλήθεια, διότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι μια κοινωνία θυλάκων. Ο κάθε θύλακας υποστηρίζει μετά μανίας και λύσσας τα συμφέροντά του, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους θύλακες. 
Και δε βλέπω πώς με τα μέτρα τα οποία ουσιαστικά περιορίζονται στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ανεξαρτήτως αν θα είναι επιτυχημένα ή αποτυχημένα, αυτό οι ίδιοι δεν το ξέρουν, ούτε κι εμείς το ξέρουμε, δεν κάνουν καμία προσπάθεια, ή δεν έχουν κανέναν στόχο και καμία πολιτική όσο αφορά την κατάργηση των θυλάκων αυτών.

Ερώτηση της Βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Πανανδρέου με θέμα Eλλείψεις Αγροτικών Ιατρών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ερώτηση της Βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Ουρανίας Παπανδρέου με θέμα τις ελλείψεις Αγροτικών Ιατρείων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
ΠΡΟΣ : Τον Αξιότιμο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  Κύριο Ανδρέα Λοβέρδο .
ΘΕΜΑ : Eλλείψεις Αγροτικών Ιατρών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Σε μεγάλη ανασφάλεια ζουν οι κάτοικοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, λόγω της σοβαρής έλλειψης Αγροτικών Ιατρών, ιδίως σε περιοχές λιγότερο προσβάσιμες καθώς και σε περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του εκάστοτε νομού.

Στις 6 Απριλίου θα δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας ο Απ. Γκλέτσος

Σε τακτική δικάσιμο στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας στις 6 Απριλίου θα δικαστεί ο Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος στις 12 το μεσημέρι προσήχθη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών της Λαμίας Νικήτα Θεολογίτη που του απήγγειλε κατηγορίες για το ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη "ξήλωσε" τις πλαϊνές μπάρες στην εθνική οδό κοντά στα διόδια της Πελασγίας. Αμέσως μετά ο κ. Γκλέτσος αφέθηκε ελεύθερος.

    Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια της Λαμίας, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στον Απόστολο Γκλέτσο. Στο δήμο της Στυλίδας που είναι δήμαρχος παρέμειναν κλειστές όλες οι υπηρεσίες και τα καταστήματα, ενώ κάτοικοι της περιοχής έφθασαν με λεωφορεία στη Λαμία.

Παρέμβαση Παπανδρέου στη Χάγη για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Με απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, την οποία ανακοίνωσε στην εν εξελίξει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η ελληνική κυβέρνηση θα ασκήσει τη δυνατότητα παρέμβασης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στην εκκρεμή διαφορά Γερμανίας-Ιταλίας για καταβολή αποζημιώσεων λόγω των σφαγών και των καταστροφών κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση παραστέκεται στους κατοίκους του μαρτυρικού Διστόμου που ενώ είχαν δικαιωθεί από ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια στα αιτήματά τους για καταβολή αποζημιώσεων, δεν μπορούσαν να εκτελέσουν την απόφαση κατάσχεσης κρατικής γερμανικής περιουσίας.

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: "Η ΕΥΠ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ"

«Η ΕΥΠ είναι ένα τίποτα». Με αυτή φράση περιέγραψε ο ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες σε συνομιλία του με τον πρώην πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, τον περασμένο Ιανουάριο, σύμφωνα με έγγραφο που έφερε στο φως το Wikileaks...

Το εμπιστευτικό έγγραφο –πρόκειται για αναφορά του Ντ. Σπέκχαρντ προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με κοινοποίηση σε πολλές πρεσβείες– περιγράφει συνομιλία 45 λεπτών μεταξύ του υπουργού και του πρέσβη, στις 22 Ιανουαρίου 2010.

«Ψαλίδι» στους εισακτέους ζητούν τα ΑΕΙ & ΤΕΙ

Δραστική μείωση των εισακτέων, ακόμη και μέχρι 50%, εισηγούνται οι διοικήσεις των ΑΕΙ - ΤΕΙ στο υπουργείο Παιδείας για τις φετινές Πανελλαδικές. Μετεγγραφές και οικονομικά προβλήματα δημιουργούν κλίμα ασφυξίας στις Σχολές. Δυσκολότερο θα είναι φέτος το έργο των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις στην περίπτωση που εισακουστούν οι προτάσεις των ΑΕΙ - ΤΕΙ για τον αριθμό των εισακτέων.

Επεσε «Καμπάνα» για 40 καθηγητές Λυκείου των Γιαννιτσών

Σαράντα καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Γιαννιτσών καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της πόλης σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της νόθευσης εγγράφων

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, οι εκπαιδευτικοί δέχθηκαν, κατά το σχολικό έτος 2007/08, εκπρόθεσμα δικαιολογητικά απουσιών τριών μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Γιαννιτσών, όπου δίδασκαν κατά την παραπάνω περίοδο, διορθώνοντας, ταυτόχρονα, τις βαθμολογίες του δευτέρου 4μήνου των συγκεκριμένων μαθητών της 2ας Λυκείου, με σκοπό να τους προάγουν στην επόμενη τάξη.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Σύγκληση Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, με απώτατο χρονικό ορίζοντα τον Ιούνιο, αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα, στις αρχές Φεβρουαρίου, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, ενώ ως τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική...
εξόρμηση του κόμματος στην οποία θα συμμετάσχει σε ορισμένες περιπτώσεις και ο πρωθυπουργός, ενώ θα γίνουν και περιφερειακές συνδιασκέψεις.
Στη σύσκεψη που είχε ως αντικείμενο τον προγραμματισμό του νομοθετικού και κυβερνητικού έργου συμμετείχαν υπουργοί, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος, ο γραμματέας του κόμματος, Μιχάλης Καρχιμάκης και άλλα στελέχη.

Η Ντόρα στήνει Αβραμόπουλο στο... απόσπασμα

Κατά του κ. Αβραμόπουλου φαίνεται ότι στρέφεται η πρόταση Μπακογιάννη για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεί.
Κατά του κ. Αβραμόπουλου φαίνεται ότι στρέφεται η πρόταση Μπακογιάννη για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία
Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία ζητεί η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Με την κίνησή της στρέφεται ουσιαστικά κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Δ. Αβραμόπουλου τον οποίο όμως στηρίζει η Ρηγίλλης και θεωρεί και η πρόταση της πρώην υπουργού είναι επικοινωνιακό πυροτέχνημα.

Παίρνουν αναβολή για Φεβρουάριο τα δύσκολα νομοσχέδια

Για τον Φεβρουάριο μετατίθεται- αναγκαστικά- η ψήφιση των κρίσιμων νομοσχεδίων για τις αστικές συγκοινωνίες, την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και την αναδιάρθρωση των φορολογικών μηχανισμών. 
 Η καθυστέρηση είναι επιβεβλημένη λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών, καθώς ακόμη και αν τα τρία κρίσιμα νομοσχέδια παρουσιαστούν σε πρώτη ανάγνωση στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, η διαδικασία διαβούλευσης, συζήτησης στον ΚΤΕ, συζήτησης στην επιτροπή της Βουλής (και η επανάληψή της), δεν αφήνουν πολλά χρονικά περιθώρια.

Εκρυψαν περιουσία 14 δισ. ευρώ!

14.000 φορολογούμενοι δεν κατέβαλαν φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας το 2007 και  απέκρυψαν από την Εφορία ακίνητη περιουσία άνω των 14 δις. ευρώ, 150.000 απέκρυψαν επιχειρηματική αμοιβή, 30.000 απέκρυψαν εισοδήματα και 70.000 δεν απόδωσαν ΦΠΑ. Όλοι εντοπίστηκαν από το σύστημα TAXIS.
Οι διασταυρώσεις, που έγιναν μέσω του Ε9, του ΕΤΑΚ 2008 και του ΦΜΑΠ του 2007, που δεν έσπευσαν να υποβάλλουν δείγμα των ελλιπών ελέγχων της περιόδου εκείνης.
Να θυμίσουμε ότι ο υφυπουργός Οικονομικών και αρμόδιος για τις ΔΟΥ και τους φορολογικούς ελέγχους, κ.Δημήτρης Κουσελάς, έχει δώσει εντολή από χθες, σε 27 προϊσταμένους εφοριών της χώρας να εξαπολύσουν φοροκυνηγητό.

Δημ. Κουσελάς - Έλεγχοι σε όσους δεν εντάχθηκαν στην περαίωση !

AYΣTHPOYΣ ελέγχους σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δεν επέλεξαν να ενταχθούν στην περαίωση αλλά και σε 14.000 φορολογούμενους που δεν έχουν καταβάλει τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας ζήτησε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς από τους διευθυντές των 27 μεγαλύτερων εφοριών της χώρας.Οι έλεγχοι θα γίνουν βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων κινδύνου, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πως στο επίκεντρο των ελέγχων θα τεθούν όσοι παρουσιάζουν «δυσαρμονία» με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος και την ακίνητη περιουσία που διαθέτουν.

Απολύονται 25.000 «άχρηστοι υπάλληλοι » στους δήμους !!

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε για το μαχαίρι στους μισθούς των «προνομιούχων» ΔΕΚΟ. To «protothema.gr» αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση ήδη έχει υπό μάλης ένα ακόμα σχέδιο, ώστε οι 100 δύσκολες ημέρες ως προς αυτά που έχουμε να αποδείξουμε στην τρόικα, να μην κυλήσουν δίχως «παραγωγή αποτελέσματος». Πρόκειται για σχέδιο περικοπής 15.000 αρχικών θέσεων που κρίνονται χαμηλής αποδόσεως και παραγωγικότητας στους ΟΤΑ.

Χαμογελάστε κάνει καλό!!! Ο γέρος

Ένας γέρος γύρω στα 70 πηγαίνει σε ένα ύποπτο μπαράκι και αφού παραγγέλνει ένα ποτό έρχεται και κάθεται στα γόνατα του μια ξανθιά καλλονή του μπαρ. 
Ο γέρος τότε θυμήθηκε τις παλιές του δόξες και πάει απευθείας στον υπεύθυνο του μαγαζιού:

- Συγνώμη αλλά πόσο θα μου κοστίσει να πάρω την κοπέλα μαζί μου μέχρι τις 2;
- Λοιπόν, του λέει ο μπάρμαν, θα δώσεις 100 € για μένα και 50 € στην κοπέλα και θα έχεις ότι θέλεις μέχρι να ξημερώσει.

Και ο γέρος λίγο σκεφτικός:

Kαλημέρα !!!!

ΠΥΡΑ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ

«Δεν κατάλαβα κανέναν ανασχηματισμό. Κατάλαβα ένα χύμα πράγμα»
«Ρουκέτες» στη Ρηγίλλης εκτόξευσε ο κ. Ι. Βαρβιτσιώτης (φωτογραφία), ακυρώνοντας τον κομματικό ανασχηματισμό. Το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ επέκρινε με σφοδρότητα τις αλλαγές και προκάλεσε εκνευρισμό στην ηγετική ομάδα. Ο κ. Βαρβιτσιώτης (ο γιος του Μιλτιάδης έγινε αναπληρωτής Εμπορίου, με τομεάρχη τον κ. Γ. Βλάχο ) που εξέφρασε (Ρ/Σ Real FΜ) σοβαρές ενστάσεις για την αποδοτικότητα του νέου «γαλάζιου» σχήματος, επέμεινε στη στρατηγική του μεσαίου χώρου.