Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Τυχαίο; δεν νομίζω;

«Ενα από τα 7 καθάρματα» ο Καραμανλής, κατά το γαλλικό «Marianne»
Με τον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και με τίτλο «Κώστας Καραμανλής, ο δημιουργός της ελληνικής τραγωδίας», το γαλλικό περιοδικό «Marianne» ξεκινά αφιέρωμα στα αίτια και τους υπεύθυνους της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη υπό τον γενικό τίτλο: «Τα 7 καθάρματα της κρίσης».
Οπως γράφει το περιοδικό, ο Κ. Καραμανλής «ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, από το 2004 έως το 2009, με την ανικανότητα και τα ψέματά του βύθισε τη χώρα του σ' ένα τρομακτικό χάος».
«Λιγότερο από πέντε χρόνια τού ήταν αρκετά για να αδειάσει τα κρατικά ταμεία και να φέρει την Ελλάδα στην άκρη του γκρεμού». Το δημόσιο χρέος (στο 120% του ΑΕΠ) και το έλλειμμα (στο 13% του ΑΕΠ) προκαλούν ρίγος, αλλά «ο Κώστας διατηρεί ανέπαφο το αστραφτερό του χαμόγελο, που φαίνεται ότι είχε τυφλώσει τους συμπολίτες του το 2004», συνεχίζει.

Οι μισοί Ευρωπαίοι σκέφτονται μετανάστευση σε περίπτωση ανεργίας


Το ποσοστό των Ελλήνων ανέρχεται στο 38%.
Τριάντα οκτώ στους εκατό Έλληνες και 48 στους εκατό πολίτες της ΕΕ, δηλώνουν έτοιμοι να εγκαταλείψουν τον τόπο διαμονής τους και να εγκατασταθούν σε άλλη περιοχή ή χώρα, στην περίπτωση, που έμεναν άνεργοι και αντιμετώπιζαν πρόβλημα ανεύρεσης εργασίας. Αυτό προκύπτει από το ευρωβαρόμετρο, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο τη γεωγραφική κινητικότητα στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, τα υψηλότερα ποσοστά ετοιμότητας για εγκατάσταση σε άλλη περιοχή ή χώρα, σε περίπτωση αντιμετώπισης προβλημάτων ανεργίας, εμφανίζουν οι Κύπριοι, οι Σουηδοί και οι Γάλλοι (66%) και τα χαμηλότερα οι Πορτογάλοι (31%) και οι Βούλγαροι (33%).

Υπό επιτήρηση βάζει την οικονομία της Κύπρου η Ε.Ε.

Διαδικασίες υπερβολικού ελλείμματος έχουν πλέον ξεκινήσει σε βάρος 24 από τις 27 χώρες της Ε.Ε.
Η ΕΕ ξεκίνησε σήμερα διαδικασίες υπερβολικού ελλείμματος σε βάρος 4 ακόμη χωρών-μελών της, της Κύπρου, της Δανίας, της Φινλανδίας και της Βουλγαρίας, αυξάνοντας έτσι σε 24 τον συνολικό αριθμό των κρατών σε βάρος των οποίων έχει ξεκινήσει η διαδικασία αυτή.
"Οι διαδικασίες ξεκίνησαν για τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Δανία και τη Φιλανδία» στη διάρκεια της σημερινής συνόδου των υπουργών Οικονομικών (Ecofin) στις Βρυξέλλες, δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προβεί σε συστάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

ΠΓΔΜ: Δημοσκόπηση αναδεικνύει τη σημασία της ονομασίας

Οι Σκοπιανοί τη θεωρούν πιο σημαντική ακόμα και από την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. H διαφύλαξη του συνταγματικού ονόματος είναι πιο σημαντική από την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Γραμματείας για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της ΠΓΔΜ. Σε σχετική ερώτηση της δημοσκόπησης, 66,5% των ερωτηθέντων τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης του ονόματος, έναντι 26,2%, που απάντησαν ότι πιο σημαντικό είναι η ένταξη της χώρας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

«Δώρο» στις μητέρες ανήλικων στο Δημόσιο

«Δώρο» στις μητέρες ανήλικων στο Δημόσιο- οι οποίες θίγονται περισσότερο από την ανατροπή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2011 έως το 2013- σχεδιάζει η κυβέρνηση, μετά από αίτημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση από την Γ.Γ. της Περιφέρειας

Aγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά των εκδοτών – διευθυντών Γεωργίου Παλαμιώτη και Χρήστου Παλαμιώτη των εφημερίδων "ΗΜΕΡΑ" και "ΣΕΝΤΡΑ" αντίστοιχα της Λαμίας και της εταιρίας που εκδίδει τις δύο εφημερίδες κατέθεσε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου. 
Η αγωγή της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έγινε απέναντι στην συνεχιζόμενη συκοφαντική εκστρατεία που έχουν εξαπολύσει κατά την κ. Διαμαντοπούλου οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι – εκδότες από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων ως Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας. Η όποια χρηματική αποζημίωση επιδικαστεί θα δοθεί εξ ολοκλήρου στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας και στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας.