Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

«Λεφτά» -τώρα- «υπάρχουν»

Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με τον δυναμισμό που παρουσιάζουν τα έσοδα τόσο τον Μάιο όσο και τον Απρίλιο «ανάβουν το πράσινο φως» προκειμένου η χώρα μας να λάβει τη νέα δόση του δανείου τον Σεπτέμβριο. Αλλωστε και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωσταντίνου, διαβεβαίωσε ότι η δεύτερη δόση του δανείου είναι εξασφαλισμένη. Βέβαια στο πεντάμηνο τα έσοδα συνεχίζουν να κινούνται κάτω από τον πήχυ που έχει θέσει για φέτος η κυβέρνηση (11,7%), ωστόσο η υστέρηση αυτή αντισταθμίζεται από τη δραματική περικοπή των δαπανών με αποτέλεσμα το έλλειμμα να κινείται εντός του πλαισίου που έχει δεσμευτεί η χώρα έναντι της Ε.Ε. και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Οπως φαίνεται από τα ταμειακά στοιχεία που παρακολουθεί η Τράπεζα της Ελλάδος, στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου το έλλειμμα του προϋπολογισμού μειώθηκε στα 9,5 δισ. ευρώ από από 14,6 δισ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Στο πρώτο πεντάμηνο του 2010 τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8,5% (από 18,3 σε 19,8 δισ. ευρώ). Ωστόσο τον Μάιο στα κρατικά ταμεία εισέρρευσαν 4,8 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα τα έσοδα τον μήνα αυτό να καταγράφουν αύξηση κατά 20,6% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρσι. Ακόμη υψηλότερο ρυθμό αύξησης κατά 30% εμφάνισαν τα έσοδα τον Απρίλιο ενσωματώνοντας την αύξηση της έμμεσης φορολογίας.

Α. Τσίπρας: «Κίνηση στο κενό η αποχώρηση των τεσσάρων» Ζήτησε εμμέσως την παραίτησή τους από το βουλευτικό αξίωμα -

Ζήτησε εμμέσως την παραίτησή τους από το βουλευτικό αξίωμα. Δεν απέκλεισε συνεργασία στο μέλλον Ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ, τόνισε ότι οι βουλευτές που αποχώρησαν γνώριζαν τις απόψεις των συνιστωσών όταν εξελέγησαν με το κομματικό ψηφοδέλτιο και σημείωσε ότι σήμερα δεν είναι περίοδος που ευνοεί τη δημιουργία πολιτικών σχημάτων σε ανταγωνιστική λογική με τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε «παραδοξότητες» τις απόψεις κάποιων εκπροσώπων συνιστωσών, αλλά και την πρόταση του Αλέκου Αλαβάνου για αποχώρηση του κόμματος από τη Βουλή.

Κλήση για Κόκκαλη, Λάμπρου και Σκαρπέλη για τον ΟΤΕ

Nέες εξελίξεις στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο με τις μίζες της Siemens.

Κατά τη σημερινή διαδικασία των εργασιών της επιτροπής ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε να κληθούν για κατάθεση οι κ.κ.: Σωκράτης Κόκκαλης, Γιώργος Σκαρπέλης και Πέτρος Λάμπρου σχετικά με την υπόθεση του ΟΤΕ. Το αίτημα του έγινε ομοφώνως αποδεκτό. Σύμφωνα με το σκεπτικό του κ. Παπαδημούλη, στόχος είναι η εξέταση στοιχείων για τις συμβάσεις του ΟΤΕ ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα για το συγκεκριμένο φάκελο και να προχωρήσει έτσι η διαδικασία σε επίπεδο πολιτικών προσώπων.

Ερωτηθείς σχετικά, στο περιθώριο της σημερινής συνέλευσης της Intralot, ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης απάντησε: Ουδέν σχόλιον!

Weber: «Ακατανόητη» η επιφυλακτικότητα των αγορών απέναντι στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας

«Ακατανόητη» χαρακτηρίζει την επιφυλακτικότητα της αγοράς γύρω από το σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και το «δίχτυ ασφαλείας» για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, ο Axel Weber, μέλος του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Weber πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας, κατά 1,5-2% φέτος, θα της επιτρέψει να αποτελέσει την ατμομηχανή της Ευρώπης.

Στο 11,6% το ποσοστό ανεργίας το Μάρτιο


Στο 11,6% από 9,2% πέρυσι ανήλθε τον Μάρτιο το ποσοστό ανεργίας. Τον Φεβρουάριο του 2010 το ποσοστό ήταν στο 12,1%.

Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Μάρτιο 2010 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.423.899 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 578.723 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.292.663 άτομα.

Πολιτική / Οικονομία Γιώργος κατά "τρομο-σεναρίων"

Η …δραχμή δεν επιστρέφει, τα φορτηγά δεν ξεφορτώνουν χαρτί για να …τυπωθεί νέο νόμισμα και ο πρωθυπουργός εξαπολύει νέα πυρά κατά όσων καλλιεργούν σενάρια και κλίμα τρομολογίας.

Τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή «είναι αστεία κι επικίνδυνα πράγματα» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου από την Αρκαδία, κάνοντας λόγο «για επικίνδυνες και ανυπόστατες» φήμες.

Ο πρωθυπουργός ήταν αιχμηρός και για τη στάση ορισμένων ΜΜΕ λέγοντας: «Απορώ πράγματι από την ανευθυνότητα κάποιων που υιοθετούν τέτοιες φήμες, ακόμα και σοβαρά ΜΜΕ, λόγω ίσως και του ανταγωνισμού..»

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ. Το ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΛΕΝΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ


Το eviapost  έλαβε την παρακάτω ανακοίνωση με την οποία στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν ο Περιφερειάρχης να είναι από την Εύβοια. Την Διακήρυξη υπογράφουν στελέχη του κινήματος και ζητούν από κάθε Ευβοιώτη να υπογράψει την διακήρηξη  μέσα από το email:  pefromevia@gmail.com, ώστε να έχει επιτυχία ο στόχος τους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οκτώ είναι οι λόγοι για  τους οποίους ζητούν Ευβοιώτη περιφερειάρχη. Αυτοί είναι η μικρή εκπροσώπηση της Εύβοια, το ότι η Εύβοια πάντα στήριζε το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τις δύσκολες  στιγμές του κινήματος. Τέλος υπάρχει και ένα ερώτημα.  Αλήθεια μπορεί να φαντασθεί κανείς επιλογή υποψήφιου της δημοκρατικής παράταξης από Νομό στο οποίο το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ να υπολείπεται αυτό της Συντηρητικής Παράταξης;   

Εμείς παραθέτουμε την διακήρυξη των μελών του ΠΑΣΟΚ στην συνέχεια αναλυτικά.

 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
Χαλκίδα 09-06-2010
Η Νέα Αρχιτεκτονική στη Τοπική Αυτοδιοίκηση που προωθεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το σχέδιο ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ¨ αποτελεί τη μεγαλύτερη τομή στην οργάνωση του Ελληνικού Κράτους εδώ και δεκαετίες. Η ολοκληρωμένη αυτή  παρέμβαση, πρέπει να λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη ανάπτυξης της Ελληνικής Περιφέρειας. Για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, των ευκαιριών, της γνώσης και της καινοτομίας, στο ανταγωνιστικό Ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον.

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Πτώση 25% στην αγοραστική δύναμη του καταναλωτή

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας, Μιχάλη Τσιφάκη, η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή είναι μειωμένη κατά 25% και κατά 8% η κατανάλωση τροφίμων,  ο οποίος μίλησε στον Βήμα 99,5.
Ο κ.Τσιφάκης αναφέρθηκε σε γαϊτανάκι ανεξέλεγκτων ανατιμήσεων προς τα πάνω σε συνδυασμό με τη διπλή αύξηση του ΦΠΑ.
«Με τον πληθωρισμό σε αυτό το ύψος και μειωμένους τους μισθούς μιλάμε για ελεύθερη πτώση των οικογενειακών προϋπολογισμών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ξεκαθάρισμα του εσωκομματικού πεδίου προχωρεί η Ρηγίλλης

Στις 25-27 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 8ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ. Εν όψει του συνεδρίου, η Ρηγίλλης προχωρεί σε ξεκαθάρισμα του εσωκομματικού πεδίου, όπως προκύπτει από τις παρασκηνιακές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη στο εσωτερικό του κόμματος. Ωστόσο, μαίνονται οι διαμάχες μεταξύ στελεχών που είναι υποστηρικτές του Αντ.Σαμαρά, όσων ανήκουν στο «καραμανλικό» στρατόπεδο και όσων υποστηρίζουν την Ντόρα Μπακογιάννη.
Σύμφωνα με «Το Βήμα», στις περισσότερες Νομαρχιακές Επιτροπές έχουν ήδη ξεκινήσει οι εσωκομματικές εκκαθαρίσεις με φόντο τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής για την ανάδειξη των συνέδρων.
Πάντως στο παρασκήνιο μαίνονται οι εμφύλιες μάχες μεταξύ των στελεχών που είναι υποστηρικτές του Αντ. Σαμαρά, όσων ανήκουν στο «καραμανλικό» στρατόπεδο και όσων εντάσσονται στη σφαίρα επιρροής της διαγραφείσας βουλευτού, Ντόρας Μπακογιάννη.
Οι περισσότεροι υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη ετοιμάζονται να απόσχουν μαζικά από τις εκλογές με το σκεπτικό ότι η Ρηγίλλης επιχειρεί ένα απόλυτα ελεγχόμενο συνέδριο, ενώ άλλοι σχεδιάζουν να εξασφαλίσουν την εκλογή συνέδρων-«κλειδιών», ώστε να συμμετάσχουν στο συνέδριο για να δημιουργήσουν εσωκομματικό πρόβλημα με τις επιθετικές ομιλίες τους κατά της νέας ηγεσίας.
Παράλληλα, οι «καραμανλικοί» θα επιχειρήσουν να αναδείξουν δικά τους στελέχη, ώστε να υπάρξει μια σημαντική ομάδα υποστηρικτών του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή στην Πολιτική Επιτροπή (πρώην Κεντρική Επιτροπή) η οποία θα έχει και μικρότερο αριθμό μελών και θα εκλέξει τον νέο Γραμματέα και τη νέα Εκτελεστική Γραμματεία (πρώην Πολιτικό Συμβούλιο).
Πρόβα για το συνέδριο θα είναι και το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που θα γίνει το διήμερο 18-19 Ιουνίου.

Ανεξάρτητοι βουλευτές από σήμερα, Κουβέλης, Τσούκαλης, Λεβέντης και Ψαριανός

Οι κ. Φώτης Κουβέλης, Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός, είναι από σήμερα, Τετάρτη, ανεξάρτητοι βουλευτές. Την εξέλιξη αυτή, ο Αλέξης Τσίπρας την χαρακτήρισε «αρνητική».

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, υποβλήθηκαν οι παραιτήσεις και, όπως δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, με επιστολή που έστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο τού γνωστοποιούν ότι αποχωρούν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και στο εξής θα είναι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Χρηματιστηριακός / χρηματοπιστωτικός πόλεμος εναντίον της Ελλάδας

Ελληνική κρίση & περίεργες συμπτώσεις : Goldman Sachs, Fitch, Moody’s, S&P, ΧΑ 

Γνωρίζουμε ότι το πλήθος και όγκος της πληροφορίας είναι μεγάλος, για τον λόγο αυτό μας είναι σχετικά δύσκολο να σας παρέχουμε πληροφορίες που πολλές φορές μπορεί να είναι  «άχρηστες»  και να κουράζουν. Παραθέτουμε το άρθρο αυτό και πιστεύουμε ότι θα ενημερωθείτε για το τι «παίζει». πηγή 3FVIP.com

Στο διεθνές τραπεζοκεντρικό οικονομικό σύστημα, τα κράτη, μάλλον, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να μάθουν καλά τη διάκριση μεταξύ χρηματιστηριακής και πραγματικής οικονομίας αλλά και τους πολύπλοκους τρόπους που αυτές οι δύο συνδέονται μεταξύ τους. Η Ελλάδα προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε αυτό το διφυές σύστημα από ιδρύσεως του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, το 1821 και το πετυχαίνει άλλοτε με μεγαλύτερη και άλλοτε με μικρότερη επιτυχία. 

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Εκδήλωση προβολής του ΕΣΠΑ Στερεάς Ελλάδας 2007-2013 θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 17 Ιουνίου 2010 στην πλατεία Συντάγματος (Αθήνα).Με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου, η Στερεά Ελλάδα θα βρίσκεται για τρεις ημέρες στο τμήμα της πιο πολυσύχναστης αθηναϊκής πλατείας που βρίσκεται απέναντι από τη Βουλή.
Στην έκθεση που φέρει τίτλο «Τόσα πολλά, τόσο κοντά», θα προβληθούν τα έργα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και που δίνουν την δυνατότητα σε κάθε Αθηναίο και Αθηναία να βρεθεί σε πολύ λίγο χρόνο στις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας.
Σε ένα χώρο μεγαλύτερο των 250 τετραγωνικών μέτρων στην καρδιά της Αθήνας, θα εκτεθούν τοπικά προϊόντα τα οποία θα έχουν όλοι την ευκαιρία να γευτούν από τα χέρια του γνωστού CHEF Ηλία Σκουλά.
Παράλληλα προγραμματίζονται μία σειρά καθημερινών εκδηλώσεων από χορευτικά συγκροτήματα των νομών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 15 Ιουνίου 2010 και ώρα 19:30.

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Απογραφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων αποφάσισε το υπ. Οικονομικών

Η απογραφή προσωπικού του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄και Β΄βαθμού και η σύσταση Ενιαίας Αρχής Πληρωμής, αποφασίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση και του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία προβλέπεται στο νόμο 3845/2010, ξεκινά η απογραφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία συνδυάζεται με την δημιουργία Ενιαίας Αρχής Πληρωμής, παρέχοντας την άμεση δυνατότητα παρακολούθησης αναλυτικών και συγκεντρωτικών στοιχείων μισθοδοσίας, με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών καταβολής αμοιβών του Δημοσίου.

Ντόρα: "Απόκομμα τύπου ΠΟΛ.ΑΝ. κάνετε την ΝΔ κύριε Σαμαρά"

Σκληρή απάντηση στον Πρόεδρο της ΝΔ για τα όσα ανέφερε σε ομιλία του για "εξαπτέρυγα" του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν υπέρ των μέτρων στη Βουλή έδωσε η πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ανεξάρτητη, πλέον, βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη,κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι με τις επιλογές και τις θέσεις του συρρικνώνει την παράταξη "από μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη, σε απόκομμα τύπου Πολιτικής Άνοιξης".

Ρηγίλης "είναι άνευ σημασίας" !!.

Από το «opengov» στο «closegov». Εκτός διαδικασιών οι περιφερειάρχες στο ΠΑΣΟΚ


Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες μας, η επιλογή των περιφερειαρχών στο ΠΑΣΟΚ θα γίνει αποκλειστικά από την Ιπποκράτους. Σε αυτή την επιλογή φαίνεται να κατέληξα στο ΠΑΣΟΚ.
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ λαμβάνοντας υπόψη την συνολική κατάσταση της χώρας, τις αρμοδιότητες των Περιφερειαρχών, την ανάγκη να αναδειχθούν νέα άτομα με πολιτική σκέψη και τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά, ώστε να μπορούν να τρέξουν την ανάπτυξη στην περιοχή τους, και την ανάγκη να επιλεγούν άτομα χωρίς δεσμεύσεις από βουλευτές και ΜΜΕ,  πήρε την απόφαση αυτή.
Φαίνεται ότι διαδικασίες – προτάσεις και αξιολογήσεις θα υπάρξουν μόνο για του δημάρχους και μάλιστα εντός των προσεχών ημερών θα αποφασισθεί και ο βαθμός επιλογής και επλοκής των τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ για τους δημάρχους των πρωτευουσών.

Σε ερώτηση μας, γιατί γίνεται αυτό και αν από το opengov πάμε στο closegov, πήραμε την απάντηση « Υπήρχαν περιπτώσεις που Βουλευτές και Γραμματείς ΝΕ μας αποκρύψανε ότι διοικητές είχαν ακόμη και δικαστικές εκκρεμότητες και τρέχαμε... , προκειμένου να υπάρξει αλληλεξάρτηση μεταξύ τους, θα σταθούν τώρα στο ύψος τον περιστάσεων» και θα επιλέξουν χωρίς προσωπικές σκοπιμότητες και στρατηγικές...  

Εκτός ΠΑΣΟΚ ο Ακης Τσοχατζόπουλος


Πρώτο το EVIAPOST,  την Παρασκευή το μεσημέρι,  είχε αναφερθεί και προβλέψει σε πανελλαδικό επίπεδο,  για την τροπή που θα είχε η "υπόθεση"  του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες και επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες μας. Σας παραθέτουμε τις δηλώσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και του Ακη Τσοχατζόπουλου.
Στην ανακοίνωση της,  Επιτροπής Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ, τονίζεται ότι "εξετάστηκαν δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και οι δηλώσεις πόθεν έσχες και κλήθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις. Η Επιτροπή Διαφάνειας εκτιμώντας το σύνολο των στοιχείων που της τέθηκαν υπόψη, αποφασίζει ομόφωνα την παραπομπή της υπόθεσης στην ΕΚΑΠ και εισηγείται την αναστολή της ιδιότητας του μέλους του ΠΑΣΟΚ για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, χωρίς αυτό να συναρτάται με τη νομική πλευρά της υπόθεσης και να προδικάζει την κατάληξη της δικαστικής διερεύνησης". 
Το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση της Επιτροπής Διαφάνειας, υπογραμμίζοντας ότι ζητεί ο ίδιος την αναστολή της κομματικής του ιδιότητας προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Τοξικά βαρέα μέταλλα σε πόσιμο νερό, ποτάμια, λίμνες και υπόγεια ύδατα, σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ τα ανώτατα επιτρεπτά όρια που έχει θέσει η Ε.Ε. ή σε τιμές δυνητικά επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία, ανιχνεύονται σε πολλές περιοχές της χώρας. Επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι νερό «δηλητήριο» σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Πτολεμαΐδα, νησιά Β. Αιγαίου, Πηνειό, Έβρο και αλλού επηρεάζει την αγροτική παραγωγή και θεωρούν επιτακτική την ανάγκη δειγματοληψιών, κυρίως σε τρόφιμα-στόχους όπως οι βολβοί, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενοι κίνδυνοι από την κατανάλωσή τους.
Ερευνα που διενήργησε διεπιστημονική επιτροπή από το Γεωπονικό και το Πανεπιστήμιο Αθηνών για λογαριασμό του ΕΦΕΤ και παραδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, φέρνει στο φως αποκαλυπτικά ευρήματα: 

ΠΑΣΟΚ, Ορίστηκε η Επιτροπή που θα κάνει την αγιολόγηση των υποψηφίων για τις εκλογές της Τ. Α.

Ζήτημα ωρών για το ΠΑΣΟΚ είναι να "ανοίξει" μέσω της ιστοσελίδας του,  η διαδικασία των αιτήσεων για δημάρχους και περιφερειάρχες. Το Πολιτικό συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ όρισε την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων. Η επιτροπή συγκροτείται από τους :
Πρόεδρο: Θανάση Τσούρα
Μέλη:  Χρυσάνθη Κισκίρα, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ
 Συλβάνα Ράπτη, Ευρωβουλευτής - Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ
 Λάμπρο Μίχο, Βουλευτής - Γραμματέας Τομέα Εσωτερικών
 Χρήστο Σπίρτζη, Μέλος της Γραμματείας του Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ
 Ροβέρτο Σπυρόπουλο, Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΟΚ
 Ρεγγίνα Βάρτζελη, Διευθύντρια Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ