Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Μετά από 35 χρόνια η Ακρόπολη και πάλι χωρίς σκαλωσιές

Χωρίς σκαλωσιές η Ακρόπολη μετά από 35 χρόνια εργασιών.  Τη μεγάλη συμβολική διάσταση που έχει η ολοκλήρωση των έργων,  τόνισε με το λόγο του και την παρουσία του ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας ο οποίος ξεναγήθηκε εμφανώς συγκινημένος στην Ακρόπολη  σημαίνοντας έτσι την επιστροφή του χώρου στον κόσμο. Ακριβώς λοιπόν ένα χρόνο μετά τα εγκαίνια του μουσείου της Ακρόπολης, έρχεται η ολοκλήρωση των έργων στον ιερό βράχο για να σημάνει το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για τους ανθρώπους που μόχθησαν με επιστημονικό ενθουσιασμό και ιστορική συνέπεια ουσιαστικά για να "ξαναστήσουν" τα ιερά μνημεία του βράχου.
Χιλιάδες εργατοώρες, άπειρα επιστημονικά συμβούλια και κυρίως ανθρώπινο μεράκι είναι απλώς ο απολογισμός ενός έργου άμεσα συνυφασμένου με την ίδια την ιστορία της χώρας. Η Ακρόπολη, ο "ιερός βράχος" που ακόμη ορθώνεται περήφανος παρά τις δύσκολες ώρες που περνά η Ελλάδα, θα μπορεί από τώρα και στο εξής να είναι ορατός χωρίς τις κακόγουστες σκαλωσιές που τον έκρυβαν όλα αυτά τα χρόνια.
πηγή "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"

«Yπάλληλοι» Eταιρειών Επιστήμονες που "είχαν προβλέψει πανδημία γρίπης"

Στενές οικονομικές σχέσεις με φαρμακοβιομηχανίες είχαν τρεις κορυφαίοι επιστήμονες που συνέταξαν τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την αγορά αντιγριπικών εμβολίων. Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού «Guardian» οι επιστήμονες που κατήρτισαν τις οδηγίες το 2004 είχαν στο παρελθόν, αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, λάβει αμοιβές από τη Roche και την GlaxoSmithΚline, τις βιομηχανίες που παρασκευάζουν τα εμβόλια Τamiflu και Relenza.

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ξεχωριστέ το διαβολόχορτο διαφορετικά κακό του εαυτού σας.

Το διαβολόχορτο είναι πολύ δηλητηριώδες χόρτο. Είναι αυτοφυές και πολλαπλασιάζεται εύκολα. Η ελληνική γη το περιέχει σε αφθονία ανάμεσα σε βλήτα και αγριοντομάτες που και αυτή είναι πολύ επικύνδυνη.
Αν δεν τα ξέρετε, πρέπει να τα μάθετε να τα ξεχωρίζετε αν δεν θέλετε να την πάθετε σαν πολλούς καταναλωτές που ανύποπτοι αγόρασαν βλήτα από σούπερ μάρκετ και σε dt χρόνο βρέθηκαν στο νοσοκομείο.
1. Οικογένεια: Amaranthaceae/ ΒΛΗΤΟ. Γένος: Amaranthus spp.  
ΦΩΤΟ ΒΛΗΤΟ
Είδος: βλήτο άσπρο, πλαγιαστό, πολυετές  άγριο,  καλλιεργούμενο, τραχύ, λεπτό.
Μονοετές φυτό, συνηθισμένο και αγαπημένο χορταρικό της μεσόγειου. Γνωστό και στους αρχαίους Έλληνες. Το βλήτο, από το οποίο μαζεύουμε τις τρυφερές κορφές, φύεται από το τέλος της άνοιξης μέχρι το φθινόπωρο.
Υπ’ όψιν ότι πρέπει να αποφεύγουμε να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες και ειδικά το ζουμί γιατί περιέχει ουσίες, μη ακριβώς προσδιορισθέντες ακόμη, που μπορεί να προκαλέσουν παροδική μείωση στη αντίληψη μας  , εξ ου και ο χαρακτηρισμός « βλήτο» για κάποιους ανθρώπους. Ο χαρακτηρισμός «δεν τρώω κουτόχορτο» , στο βλήτο αναφέρεται. 
Επίσης είναι τοξικό για πολλά ζώα όπως πρόβατα, γουρούνια κ.α

Το Διαβολόχορτό στέλνει στο Νοσοκομείο τετραμελή οικογένεια!!!

Σε νοσοκομείο της Θεσ/κης μεταφέρθηκε τετραμελή οικογένεια με βαριά συμπτώματα δηλητηρίασης αφού κατανάλωσε το γνωστό διαβολόχορτο. Η κατάσταση της οικογένειας είναι κρίσιμη.

Εμείς στο επόμενο άρθρο μας σας δίνουμε πληροφορίες να ξεχωρίζεται το διαβολόχορτο

Η ανάπτυξη στην ΕΕ

    Αρνητικός ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας ήταν στο -0,8% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2009, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
    Την ίδια περίοδο στην ευρωζώνη και τους «27» το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2%. Σύμφωνα με τη Εurostat, το πρώτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2009, o ρυθμός ανάπτυξης στην Ελλάδα ήταν στο -2,3% ενώ την ίδια περίοδο στην ευρωζώνη το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6% και στους «27» κατά 0,5%.

ΠΑΣΟΚ καλεί Άκη !!!

Η επιτροπή διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ καλεί το Ακή να καταθέσει στην επιτροπή διαφάνειας του κόμματος και να δώσει διευκρινήσεις –εξηγήσεις.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, η επιτροπή διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ που τελείωσε τις εργασίες της στην Ιπποκράτους, όπου συνεδρίαζε από το πρωί, για το θέμα του ακινήτου του Ακη, μετά από τα δημοσιεύματα του Κυριακάτικου τύπου. Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την μελέτη των σχετικών φακέλων. Η επιτροπή διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ δεν πείσθηκε και την επόμενη εβδομάδα καλεί τον Άκη Τσοχατσόπουλο  να δώσει εξηγήσεις για το «πόθεν έσχες» κ.α συμπληρωματικά στοιχεία.
Όπως αναφέραμε με βάση απόλυτες πληροφορίες μας, αν οι απαντήσεις του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ δεν είναι πειστικές, στο ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει να  κάνουν τουλάχιστον άρση της κομματικής ιδιότητας του Ακη.

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

"Μεγάλο" Πακέτο αποκρατικοποιήσεων.


Προσκλητήριο σε ξένους και εγχώριους επενδυτές απηύθυνε η κυβέρνηση, μέσω ενός προγράμματος μετοχοποιήσεων, αποκρατικο-ποιήσεων, συμβάσεων παραχώρησης και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και επιθυμώντας, όπως προβλέπεται στο μνημόνιο, να εισπράξει 3 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία , το " νέο πακέτο" αποκρατικοποιήσεων αποφασίστηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, οι υπουργοί, Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ανακοίνωσαν ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες για την αξιοποίηση του αποθέματος πλούτου της χώρας, με στόχο την οικονομική αναδιάρθρωση και ανάπτυξη, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και τη βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης, αναλυτικότερα οι υπουργοί ανακοίνωσαν.

Γ. Παπανδρέου "Τώρα οι αλλαγές" επισήμανε όχι στη λογική του Υπουργείου Φέουδου

 Οι μεγάλες αλλαγές πρέπει να γίνουν τώρα, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην άτυπη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο ασχολήθηκε με το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, το θέμα της υγείας και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν εκεί.
   Όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου πρέπει να αξιοποιηθεί η δυναμική της εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η δύσκολη σημερινή κρίση και να γίνει ευκαιρία για να προωθηθούν οι αλλαγές που θα θεραπεύσουν χρόνιες παθήσεις και προβλήματα που έχει η χώρα.
   Παράλληλα με την προώθηση των αλλαγών και την εφαρμογή των δύσκολων μέτρων που έχουν αποφασιστεί, η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, πρέπει να στηρίξει το φτωχότερο, τον πιο αδύναμο, τη μεσαία τάξη, με σωστές υπηρεσίες και λειτουργίες και να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα του πολίτη.
   Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι ένα από τα θέματα των επόμενων άτυπων συνεδριάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και σε μία από τις τακτικές συνεδριάσεις του Οργάνου, οι υπουργοί θα κληθούν να απαντήσουν στις παρατηρήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για τις δυσλειτουργίες της δημόσιας διοίκησης και στα θέματα που αφορούν την καθημερινή ζωή του πολίτη.
   Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην καθημερινή δραστηριότητα των υπουργείων, επισημαίνοντας ότι συνεχίζεται και σήμερα η λογική του υπουργείου - φέουδου σε σχέση με άλλα υπουργεία. 

Η Ν. ΠΑΣΟΚ Ευβοίας εκφράζει την συμπαράσταση στους απολυμένους της ΣΕΛΜΑΝ

Η ανοχή και η υπομονή μας εξαντλήθηκε.
Σε μια εποχή πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης , που τα εισοδήματα συνταξιούχων- δημόσιων- ιδιωτικών υπαλλήλων συρρικνώνονται, που η ανεργία έχει φτάσει σε δραματικά υψηλά ποσοστά και τα αντιλαϊκά μέτρα τσακίζουν κάθε ελληνικό νοικοκυριό.
Σε μια εποχή που τα φαινόμενα αυτά στο νομό μας είναι πιο έντονα λόγω έλλειψης υποδομών και αναπτυξιακού σχεδίου, κάποιοι βιομήχανοι (ΣΕΛΜΑΝ) με αφορμή τα θλιβερά αυτά γεγονότα και απώτερο σκοπό την αύξηση του κέρδους τους απολύουν εργαζόμενους.
Οι κύριοι αυτοί πρέπει να ντρέπονται.
Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη των απολυομένων και προειδοποιούμε όλους εκείνους που εκμεταλλευόμενοι την κρίση ενδιαφέρονται μόνο για το προσωπικό τους όφελος σε βάρος των εργαζομένων να σταματήσουν.
Θα είμαστε πάντα στο πλευρό των εργαζομένων, αρωγοί και συμπαραστάτες.

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Με την ματιά των Σκιτσογράφων ΚΥΡ ΣΤΟ " ΒΗΜΑ"

Μ

Με την ματιά των Σκιτσογράφων "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Με την ματιά των Σκιτσογράφων "ΕΘΝΟΣ"

O μύκητας verticillium (βερτιτσίλιο) προσβάλει τις ελιές στην γειτονική Μαγνησία


O «μύκητας verticillium (βερτιτσίλιο)», εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς πλήττει τα ελαιόδεντρα και τα εδάφη της Μαγνησίας. Ήδη έχει καταστραφεί το 40% του φυτικού κεφαλαίου που ανήκει στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου, μέχρι σήμερα έχουν καταστραφή ολοσχερώς   173.000 δέντρα !! Ο μύκητας είχε εμφανιστεί το 2005 στην Σμύρνη και στα παράλια της Μ.Ασίας, και είχε καταστρέψει 500.000 ελαιόδεντρα στην περιοχή της Σμύρνης. στην Εύβοια δεν έχει εμφανιστεί.